.Ούτε ένα εισιτήριο δεν κόβεται πια στις παραστάσεις των δύο αρλεκίνων…

Η προσπάθεια ωραιοποίησης της πραγματικότητας ήταν ανέκαθεν βασική στόχευση του κυβερνητικού συνασπισμού. Όσο και αν , θεωρητικά τουλάχιστον και με βάση τις ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές τους αναφορές, τα  ετερόκλητα αυτά κόμματα εξ αρχής φαίνονταν στα μάτια της κοινής γνώμης διαφορετικά, κατάφερναν να διαμορφώνουν, κατά το μάλλον ή ήττον, μια εικόνα επικοινωνιακής συμπόρευσης και ενότητας. Κοινές εμφανίσεις, εναγκαλισμοί και μεταμεσονύκτιοι πανηγυρισμοί, μιντιακές συμμαχίες και άφθονος πατριωτισμός διανθισμένος με τα καλύτερα λουλούδια ενός άκρατου εθνολαϊκισμού, αποτέλεσαν το μίγμα της κοινής επικοινωνιακής πολιτικής του πολιτικού τερατουργήματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Σήμερα όμως αυτή η πάλαι ποτέ αρραγής επικοινωνιακή συμμαχία έχει καταρρεύσει. Όχι επειδή οι κυβερνητικοί εταίροι δεν συγχρωτίζονται πρακτικά αλλά επειδή τα κοινά μηνύματα δεν βρίσκουν πλέον ευήκοα ώτα. Οι παληκαρισμοί των Τσίπρα - Καμμένου δεν συγκινούν ενώ οι απανωτές επικοινωνιακές γκάφες και των δύο, προκαλούν θυμηδία και εκνευρισμό. Η επικοινωνιακοί απαξίωση των κυβερνητικών εταίρων έχει χτυπήσει κόκκινο αν αναλογιστούμε ότι όλες οι πρόσφατες προσπάθειές τους να συγκινήσουν και να υποκλέψουν τη συμπάθεια των πολιτών έχουν γίνει μπούμερανγκ και οι δυο πολιτικοί φίλοι θυμίζουν θεατρικές φιγούρες παλιάς Αθηναϊκής επιθεώρησης. 
Από το αίσθημα συμπάθειας και συναισθηματικής συμπόρευσης του λαού με τους δύο πυρπολητές των μνημονίων, περάσαμε σήμερα στη χλεύη και τη συνεχή διακωμώδησή τους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν καυστικών σχολίων για την πολιτεία τους ενώ οι παλιοί  παπαγάλοι υποστηρικτές του κυβερνητικού συρφετού έχουν εξαφανιστεί. Έχουν δηλαδή οι δύο επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού μετατραπεί σε πηγή έμπνευσης για κάθε λογής αστεϊσμό, κριτική και παραδοξολογία όντας την ίδια στιγμή σάκος του μποξ και πεδίο εκτόνωσης για τον κάθε πικραμένο από τον βίο και την πολιτεία τους. 
Τα χορευτικά του Συντάγματος, οι παράτες και τα δάκρυα χαράς έχουν αντικατασταθεί όχι μόνο από τη διακωμώδηση και τον διασυρμό των δύο αστέρων αλλά και από την λαϊκή οργή την οποία συχνά πυκνά εισπράττουν οι βουλευτές των δύο κομμάτων όταν και όπου κάνουν αισθητή την παρουσία τους.  Οι δηλώσεις μετανοίας που κοινοποιούνται από επώνυμους και ανώνυμους κοψοχέρηδες διαδέχονται η μία την άλλη ενώ τα ΜΜΕ φαίνεται να στρίβουν αργά αλλά σταθερά προς άλλες πολιτείες …
Η διακωμώδηση , και μάλιστα με οξύτατο πολλές φορές τρόπο, της συνολικής εικόνας του Πρωθυπουργού κατά την περίοδο της παραμονής του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα, η Βαξεβάνεια αθλιότητα σε βάρος της κας Γεννηματά και το πρόσφατο επικοινωνιακό φιάσκο της κοινής παρουσίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής στη νήσο Ρω, όπου ο Ταρζάν Καμμένος, ως άλλος Κολοκοτρώνης «τσάκισε την Τουρκιά»,   αποτέλεσε το τραγικό επικοινωνιακό φινάλε της πιο αστείας και συνάμα πιο τραγικής πολιτικής συμμαχίας στη σύγχρονη Ελληνική πολιτική ιστορία.
Χαμένοι πλέον στη μετάφραση οι δυο πολιτικοί αρλεκίνοι δίνουν τη μάχη να περισώσουν μέρος του εκλογικού τους έρματος ποντάροντας κυρίως στην αγωνία των «αριστερών» βουλευτών για τη σωτηρία της καλά αμειβόμενης καρέκλας τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο σκόρος όμως έχει προχωρήσει πολύ και τριγμοί σε πολύ λίγο θα γίνουν πάταγος και εκκωφαντικός θόρυβος από την αναπόφευκτη πτώση τους
. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ 

.Αφήστε το συντρόφια. Σας πήραμε χαμπάρι

Κάθε φορά που η αριστερή κυβέρνηση κάνει κάτι… δεξιό, κάτι που θα προκαλέσει αντιδράσεις ή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την «κοσμοθεωρία» του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως υπάρχουν αντιδράσεις από το εσωτερικό. Όταν ο Ιερώνυμος «παραίτησε» τον Φίλη βγήκαν οι 53 ή κάποιοι υποστηρικτές της «αριστερής πολιτικής» ή ακόμη και ο ίδιος ο πρώην υπουργός, και άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση γιατί υποτάχθηκε στην Εκκλησία.
Τώρα, με την επίσκεψη του Καμμένου παρέα και αγκαλιά με Συριζαίους και Χρυσαυγίτες βουλευτές, στα ακριτικά νησιά, υπήρξε έντονη δυσφορία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αυγή μάλιστα, έπειτα από το καταγέλαστο αρθράκι με τον Ερντογάν που δεν έβγαλε «κιχ» γιατί φοβήθηκε την Νίνα Κασιμάτη, την Αυλωνίτου, τον Κασιδιάρη και τον Παππά, σήμερα προσπάθησε να μαζέψει την ανοησία της και να πει ότι επρόκειτο για «έξυπνη» κριτική, για πιο… φιλοσοφημένη αντίδραση και έκφραση δυσφορίας που δεν την κατάλαβαν πολλοί.
Έτσι, έδωσε εντολή σε ένα από τα «πιστόλια» του ΣΥΡΙΖΑ να γράψει άρθρο – κόλαφος για τους βουλευτές που πήγαν τονίζοντας μάλιστα ότι αν είναι τέτοιοι καλύτερα να «χωρίσουμε τα τσανάκια μας».
Το άρθρο έρχεται σε συνέχεια ανακοίνωσης των «53» που κι αυτοί τάχθηκαν κατά της επίσκεψης παρέα με Χρυσαυγίτες.
Το αποκορύφωμα: Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους, να απεργήσει, να αντισταθεί στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στην τρόικα εσωτερικού. Προφανώς και δεν μπέρδεψε ότι αυτός κυβερνά κι ότι πρωθυπουργός που συναγελάζεται με την τρόικα είναι ο Τσίπρας, ο ηγέτης τους.
Όμως, όλα αυτά είναι στημένα και δεν πρέπει να τσιμπάει ο κόσμος. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει κι ένα άλλο πρόσωπο, πιο αριστερό, που θα δίνει άλλοθι στα «δεξιά» πράγματα που κάνει η κυβέρνηση.
Έξυπνη τακτική δεν λέμε. Έτσι, έχουν και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Ήτοι, και τις πολιτικές που είναι άκρως… αντιαριστερές υλοποιούν και την «αριστερή ψυχή» τους διασώζουν. Αφήστε που κάνουν και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που ντρέπονται μ’ αυτά που βλέπουν, να σκέπτονται ότι δεν έχει «αλλοτριωθεί» το σύνολο του κόμματος αλλά υπάρχουν και φωνές που ασκούν κριτική.
Αφήστε το συντρόφια. Σας πήραμε χαμπάρι και πλέον γελάνε και οι πέτρες. Πρόκειται για κολπάκι φθηνό το οποίο μπορεί να πούλησε μερικές φορές, αλλά πια είναι εκτός πραγματικότητας. Ο κόσμος, αριστερός και μη, έχει καταλάβει με τι «νούμερα» έχει να κάνει και δεν πιστεύει τίποτε. Ούτε τους 53 που διαμαρτύρονται και ασκούν αντιπολίτευση από αριστερά, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί κριτική στην κυβέρνησή τους, ούτε βεβαίως τους υπουργούς που κλαίνε όταν έχουν ψηφίσει τα νομοσχέδια της ντροπής.
Πρόκειται για μια γελοία προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Τους τρώει το σαράκι που λέει «που καταντήσαμε, πώς τα έφερε η ζωή» και προσπαθούν να δικαιολογήσουν ότι πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο για λίγα αργύρια και για πολύ εξουσία.

Το κουτόχορτο του αριστερού που πάντα παραμένει αριστερός, ακόμη κι αν τα έφερε… δεξιά η ζωή, δεν έχει πλέον πέραση.

.Σχεδιάζει «δεξιά παρένθεση» παραδίδοντας «καμένη γη» στον Κυριάκο

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι δανειστές δεν είχαν ιδέα για τις εξαγγελίες του Τσίπρα. Έμειναν… παγάκια τόσο η ΕΚΤ όσο και η Κομισιόν, ενώ είναι σίγουρο ότι και το Βερολίνο και το ΔΝΤ, αν ισχύει αυτό το σενάριο, θα βγάζουν φωτιές κατά του Τσίπρα.
Υπάρχει βέβαια και το σενάριο της κρυφής συμφωνίας στο Eurogroup να δώσει ο Αλέξης αυτά τα ψίχουλα για να πάει μετά και να πει με… κλάμα όπως πάντα ότι υπέκυψε και πρέπει να δεσμευτεί για μέτρα τουλάχιστον 4.2 δις ευρώ από το 2019.
Για να καταλάβετε το μέγεθος της απάτης, μόνο από το ΕΚΑΣ φέτος κόπηκαν 230 εκατ. ευρώ και για το 2017 ο προϋπολογισμός προβλέπει άλλο ένα ψαλίδι ύψους 439 εκατ. ευρώ. Δηλαδή στη διετία, επαναλαμβάνουμε μόνο από το ΕΚΑΣ κόπηκαν από τους συνταξιούχους 670 εκατ. ευρώ. Είναι δηλαδή περί τα 60 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που θα μοιράσει ο Τσίπρας.
Ασφαλώς και είναι θετικό ότι θα πάρουν λεφτά άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη. Όμως, αυτά τα λεφτά είναι το ζήτημα αν περισσεύουν πραγματικά ή αν πρόκειται στην ουσία για αναδιανομή εισοδήματος από φτωχούς σε… φτωχούς. Διότι ποιοι πλήττονται από τα σκληρά φορολογικά μέτρα και τις περικοπές; Φτωχοί και μεσαίοι και τα λεφτά που μένουν (αν στ’ αλήθεια μένουν) δίνονται επίσης σε φτωχούς. Αυτό είναι αναδιανομή φτώχειας και τίποτε άλλο.
Αν η εξαγγελία έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών τότε πάμε νωρίτερα σε εκλογές, πιθανότατα ακόμη και στις 22 Ιανουαρίου, όπως έχουμε γράψει πρόσφατα.
Ό,τι κι αν συμβαίνει πάντως, η κυβέρνηση και ο Τσίπρας προσωπικά μοιάζει με τους Τούρκους λίγο πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και πολλούς άλλους ανά τους αιώνες. Υποχωρούσαν και έβαζαν φωτιά στα σπαρτά και σε ό,τι άλλο θα ήταν χρήσιμο για τον εχθρό. Παρέδιδαν καμένη γη αδιαφορώντας αν οι ντόπιοι θα είχαν να φάνε ή θα πέθαιναν της πείνας.
Έτσι κάνει και ο Τσίπρας. Καμένη γη θα παραδώσει στη Νέα Δημοκρατία. Διαλυμένη οικονομία, άδεια ταμεία, ρήξη με τους δανειστές ή μια «Δρακόντεια» συμφωνία που θα δεσμεύει τις επόμενες γενιές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όποτε πάρει την εξουσία, θα είναι έρμαιο στις αποφάσεις που πήρε πριν από αυτόν ο Τσίπρας. Και θα είναι πολύ δύσκολο να κυβερνήσει έχοντας μια χώρα που θα μοιάζει με των… Ψαρών την ολόμαυρη ράχη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαλύσει τη χώρα, να την παραδώσει σε άλλους και να περιμένει την αποτυχία τους. Το έκανε πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην το κάνει και ο κλώνος του;

Έρχονται δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα, τους πολίτες, τη ΝΔ. Έρχεται εφιάλτης που κρύβεται πίσω από παροχές. Μακάρι να βγούμε ψεύτες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.