.Σε τεντωμένο σχοινί ο κυβερνητικός συνασπισμός


Με την ΔΗΜΑΡ να επιμένει ότι θα καταψηφίσει τα εργασιακά τα οποία όμως εντάσσονται στο συνολικό πακέτο των μέτρων που θα έρθει στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ο κυβερνητικός συνασπισμός εμφανίζεται να μη μπορεί να ισορροπήσει τα πράγματα την καθοριστική στιγμή αυτή για την οποία συγκροτήθηκε.

Για να περάσει το νέο μνημόνιο από την εθνική αντιπροσωπεία, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει το απόγευμα και επισήμως το ΠΑΣΟΚ (την ΚΤΕ οικονομικών) και την ΔΗΜΑΡ για την άρνηση της τρόικα να συνεχίσει την διαπραγμάτευση απορρίπτοντας τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. 

Παράλληλα αν και το Μαξίμου τηρεί απόλυτη σιγή είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας τηλεφωνικός μαραθώνιος μεταξύ του πρωθυπουργού και των κ. κ. Κουβέλη και Βενιζέλου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με του ευρωπαίους ομολόγους του ελπίζοντας ίσως σε μια λύση μέσω της πολιτικής διαπραγμάτευσης και επισείοντας τον κίνδυνο γενικευμένης πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα. Παράλληλα το Μαξίμου δηλώνει ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν «πάση θυσία». 

Έτσι οι υπουργοί έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα το βράδυ να καταθέσουν και μάλιστα στην τελική μορφή τις επιμέρους διατάξεις που θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο. 

Τα περιθώρια άλλωστε είναι μηδαμινά αφού, η Ελλάδα θα πρέπει στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης να παρουσιάσει τα μέτρα και στη συνέχεια μέχρι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου να τα έχει ψηφίσει με χωρίς τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ. 

Τα κυβερνητικά επιτελεία εμφανίζονται βαθειά προβληματισμένα -και δικαίως- για το ενδεχόμενο τα μέτρα να περάσουν με οριακή πλειοψηφία και χωρίς την ψήφο του ενός από τους τρείς κυβερνητικούς εταίρους γεγονός που θα πυροδοτήσει νέα πολιτική ένταση με τον κυβερνητικό συνασπισμό διασπασμένο.

.«Εχετε πάρει πολλά» υποστηρίζει η τρόικα και απορρίπτει τις ελληνικές θέσεις


Η τρόικα απέρριψε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς - και ειδικά τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ - με ό,τι σημαίνει αυτό πλέον για τον κυβερνητικό συνασπισμό και την πολιτική σταθερότητα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού με το κυβερνητικό επιτελείο,  η τρόικα δεν συμφώνησε  στο οικογενειακό επίδομα ούτε και τις συλλογικές συμβάσεις. 
«Υποστηρίζουν -είπε- ότι  οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις έχουν νομοθετηθεί και ότι το επίδομα γάμου δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη».

Παράλληλα ο κ.Στουρνάρας γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών  απέρριψαν το  αίτημα που αφορούσε την κύρωση των ιδιωτικοποιήσεων από την Βουλή, κάτι που ζητούσε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι σ' αυτό συμφωνεί και αυτός, αφού κανένας επενδυτής δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα, αν η επένδυση του θα έπρεπε να περάσει από την Βουλή. 

Ας σημειωθεί ότι η τρόικα είχε ήδη από το Σάββατο αποστείλει e-mail στον υπουργό εργασίας ενημερώνοντας ότι «απορρίπτει» όλα τα ελληνικά αιτήματα και μάλιστα με την προκλητική σημείωση «έχετε πάρει ήδη πολλά». 

.Στη Βαρβάκειο η Λυρική


Σε ένα απρόσμενο σημείο της Αθήνας, στη Βαρβάκειο Αγορά, κατεβαίνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Για μια και μοναδική μουσική παράσταση, όπου νέοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν συνοδεία πιάνου αποσπάσματα από γνωστές οπερέτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτεχνικές δράσεις στην Αθήνα», σε συνεργασία με την ομάδα Atenistas και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η λυρική καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και υπεύθυνη διοργάνωσης του προγράμματος Λυδία Αγγελοπούλου, 
μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου και τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή δεν έχει προηγούμενο. 

«Έχουμε βγει στους δρόμους και τις πλατείες, έχουμε κάνει ωραία κονσέρτα, αλλά σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο της Βαρβακείου Αγοράς, που όλοι γνωρίζουμε πως είναι τα πράγματα, δεν έχει ξανά γίνει μια όμοια εκδήλωση. Ήταν μια ιδέα των Atenistas, που βρήκε σύμφωνη τη διοίκηση της ΕΛΣ σε αυτόν τον χώρο, καθώς θέλουμε να δώσουμε χρώμα, ήχο κι ομορφιά. Θέλουμε να ομορφύνουμε την Αθήνα» τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν στόχος της δράσης είναι να δώσει ζωή στις άβατες περιοχές της πόλης, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται σε ένα δύσκολο σημείο της Αθήνας και μάλιστα Κυριακή βράδυ, που τα μαγαζιά είναι κλειστά, η κ. Αγγελοπουλου απάντησε: 

«Στόχος είναι κυρίως, να κάνουμε τους κατοίκους της Αθήνας να νιώσουν ασφαλείς. Και το κάνουμε ακριβώς Κυριακή βράδυ που γνωρίζουμε ποιος είναι ο πληθυσμός εκεί. Απευθυνόμαστε και σε αυτόν τον πληθυσμό και στους Αθηναίους. Απευθυνόμαστε σε όλους».

.Συνεδριάζει το Euro Working Group

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του Euro Working Group, που μεταξύ άλλων εξετάζει και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Εν τω μεταξύ, με αποψινές δηλώσεις των ηγετών τους, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ. «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που αφορούν στην Ελλάδα», 
τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ενώ απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως έκανε νωρίτερα η γερμανική πλευρά.
«Τη δέσμευση της Ισπανίας και της Ιταλίας για να παραμείνει η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, μετά τη συνάντηση του με τον Ιταλό ομόλογο του, Μάριο Μόντι.
Την ίδια ώρα, επικεφαλής του Eurogroup, Ζάν Κλώντ Γιουνκέρ, μετέθεσε στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις 12 Νοεμβρίου τη λήψη απόφασης σχετικά με την Ελλάδα, προεξοφλώντας ότι δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα κατά τη μεθαυριανή τηλεδιάσκεψη, ενώ συγκαλεί και έκτακτη συνεδρίαση του σώματος στις 8 Νοεμβρίου.

.Φθινοπωρινές προσφορές στην Αθήνα από 1 έως 10 Νοεμβρίου


Δεκαήμερο φθινοπωρινών προσφορών εμπορευμάτων για όλα τα καταστήματα της Αθήνας, από την Πέμπτη 1 έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, κήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνέχεια των δράσεων και πρωτοβουλιών του που στοχεύουν στην αναβάθμιση της Αθήνας και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

  «Καλούμε όλους τους εμπόρους να συμμετέχουν, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσφοράς εμπορευμάτων απ' όλα τα καταστήματα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, αντί των προσφορών σε διαφορετικές, ανά κατάστημα, περιόδους και να διαθέσουν τα φθινοπωρινά είδη τους σε ελκυστικές τιμές, κοινοποιώντας τις προσφορές τους στην Περιφέρεια Αττικής - Γεν. Διεύθυνση Ανάπτυξης και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. 

Κάθεεπιχείρηση μπορεί να επισκέπτεται το www.pameathina.net και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες να καταχωρεί τις προσφορές της, προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τις ευκαιρίες που θα υπάρχουν στη διάρκεια του δεκαημέρου» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

  Η πρωτοβουλία αυτή, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα υποστηριχθεί από το Δήμο Αθηναίων με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και απόδοση του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

.Το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη στάση του από τη ΔΗΜΑΡ


Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώςαναμένεται να διατυπωθεί επισήμως, δια στόματος του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, η θέση του για την «οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική».
   
Στη συνεδρίαση πολλοί βουλευτές φέρονται έτοιμοι να μιλήσουν ανοιχτά για όλους και για όλα, καθώς πυκνώνουν οι προσωπικές τοποθετήσεις γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ , εν πολλοίς αποκλίνουσες από την επίσημη κομματική γραμμή.
   
 Για όλα τα θέματα που θα συζητηθούν αύριο στην ΚΟ και αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο πρόεδρος του Κινήματος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. 

Με στόχο, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, «να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις». Η προσπάθεια αυτή, της βελτίωσης θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, μέχρι την τελευταία στιγμή, η οποία είναι το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. 

Οι βελτιώσεις, όπως αναφέρουν, επίσης, δεν αφορούν μόνο στα εργασιακά, αλλά και σε «πολλά άλλα κρίσιμα και ευαίσθητα σημεία».
   Οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη στάση του από εκείνη της ΔΗΜΑΡ και προσθέτουν ότι το κόμμα αυτό «βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων».

.Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στα Προπύλαια


Πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν την Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ). Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή και τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά να μην προχωρήσει η ψήφιση των μέτρων και κάνει λόγο για «αντεργατική δογματική εμμονή της τρόικας, στη κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ό,τι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας».

Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει προς όλους τους βουλευτές πίνακες με τους οποίους αντικρούει τις θέσεις της τρόικας για τα εργασιακά, όπως τις μετέφερε με δηλώσεις του χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

.Σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη τα πρώτα τμήματα αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας


 Τη σύσταση εξειδικευμένων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα, προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, που παρουσίασε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δημιουργία τμημάτων αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατόπιν σε όλη την επικράτεια,

καθώς και η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την υποβολή καταγγελιών για ρατσιστικά κρούσματα, ανακοίνωσε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι "η χώρα δεν στερείται νομικού οπλοστασίου όσον αφορά τη ρατσιστική βία".

Σχετικά με την πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση στη βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία δημοσίευσε άρθρο για βασανιστήρια σε κρατούμενους στη ΓΑΔΑ, ο υπουργός τόνισε ότι η υπόθεση εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Επίσης, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ανατίθεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η επεξεργασίατων καταγγελιών που αφορούν σε αστυνομική βία κατά αλλοδαπών.

Σε ερώτηση σχετικά με αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες πολλοί αστυνομικοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ο Ν. Δένδιας δήλωσε ότι «ο πολιτικός προϊστάμενος δεν υποχρεούται να γνωρίζει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Σε περίπτωση όμως παρέκκλισης δεν θα δείξουμε καμία επιείκεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

.Ο πληθωρισμός υποχωρεί αλλά οι τιμές δεν πέφτουν, υποστηρίζει η ΕΣΕΕ


"Ο ρυθμός μεταβολής του πληθωρισμού μπορεί να υποχωρεί πλέον, οι τιμές ωστόσο παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα".  Αυτό υπογραμμίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σε ανακοίνωσή της με την οποία ενημερώνει πως διεξάγει έρευνα για το θέμα και υπογραμμίζει με έμφαση ότι "όσο περιορισμένα και αν είναι σήμερα τα περιθώρια μείωσης των τιμών -στα 100 ευρώ πώλησης τα 57 ευρώ αφορούν σε φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις- οι έμποροι οφείλουμε να τα εξαντλήσουμε".

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός, κατά την ΕΣΕΕ, ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ακόμη και εκεί που παρατηρείται πτώση των τιμών, αυτή δεν είναι του μεγέθους που αναμενόταν με βάση τη διάρκεια και την ένταση της ύφεσης.

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο τιμών όπως εκείνος των τροφίμων, σε αντίθεση με πολλούς άλλους κλάδους.

.Τριβές ΠΑΣΟΚ - Ι. Στουρνάρα για τις αποκρατικοποιήσεις


Τριβές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκλήθηκαν όταν ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε πρωτοβουλία να καλέσει στο γραφείο του τους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του Κινήματος, οι οποίοι ζητούν να έχει η Βουλή τον τελευταίο λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις. 

Για το θέμα αυτό, άλλωστε, είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Στουρνάρας άρχισε τηλεφωνικές επαφές, μέσω της γραμματέως του, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ΚΤΕ Οικονομικών, τους οποίους καλούσε στο γραφείο του σε σύσκεψη. 

Η κίνηση του υπουργού έγινε αντιληπτή από την Ιπποκράτους, η οποία παρενέβη και ακύρωσε τη σύσκεψη που προσπάθησε να συγκαλέσει ο υπουργός Οικονομικών, 
υπενθυμίζοντας στον κ. Στουρνάρα ότι τα ΚΤΕ του Κινήματος συγκαλούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΟ και ο αρμόδιος εισηγητής, εν προκειμένω ο Φίλιππος Σαχινίδης. 

Και ότι η σύγκληση ενός ΚΤΕ με πρωτοβουλία οποιουδήποτε υπουργού της σημερινής κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που δεν προκύπτει από αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, 
αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά του Κινήματος. 
Μεταξύ αυτών που επικοινώνησαν με τον κ. Στουρνάρα ήταν και ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης.

.Επιστημονικός «τσελεμεντές»!


Καθώς η άνοια και το Αλτσχάιμερ αποτελούν ολοένα αυξανόμενη απειλή στις όλο και πιο γερασμένες ανεπτυγμένες κοινωνίες, μια νευροεπιστήμων και δύο ειδικοί της μαγειρικής από τον Καναδά δημιούργησαν τον πρώτο στον κόσμο «τσελεμεντέ» που βασίζεται στις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις για τον εγκέφαλο και, με τις κατάλληλες συνταγές, αποσκοπεί στη διατήρηση της υγείας των εγκεφαλικών κυττάρων και, κατά συνέπεια, του νου.

Ο 300 σελίδων οδηγός μαγειρικής, με την ονομασία "Mindfull", βρίσκεται προς το παρόν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) και αποτελεί δημιούργημα της κορυφαίας καθηγήτριας διατροφολογίας Κάρολ Γκρίνγουντ του γηριατρικού ερευνητικού κέντρου Baycrest του πανεπιστημίου του Τορόντο, της Ντάφνα Ραμπίνοβιτς και της Τζοάνα Γκράιφ (οι δύο τελευταίες ειδικεύονται στις τροφές και την μαγειρική).

Ο οδηγός παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία του εγκεφάλου, καθώς και πολλές συνταγές ειδικά σχεδιασμένες για τη διατήρηση σε καλή κατάσταση των νευρώνων και των συνάψεων. 

Αναλυτικά, εξηγείται η ωφέλεια για τον εγκέφαλο που παρέχουν τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Ε και Β12, φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, μονο-ακόρεστα λίπη κ.α., καθώς επίσης πολλά βότανα και καρυκεύματα που όχι μόνο προσδίδουν γεύση στο φαγητό, αλλά επίσης δρουν προστατευτικά.

Κορυφαίοι καναδοί σεφ συνεισφέρουν με δικές τους συνταγές στο βιβλίο, που περιέχει και ιδέες από «έθνικ» (παραδοσιακές και τοπικές) κουζίνες. Ο οδηγός περιλαμβάνει συνταγές για κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε περίσταση: πρωινό, γεύμα, δείπνο, ορεκτικά, σνακ, γλυκά, φυτοφαγική διατροφή κ.α.

."Εμπλοκή" στα εργασιακά


Επιστολή με την οποία «κλείνει» τη συζήτηση για τα εργασιακά, απέστειλε χθες η τρόικα στον υπουργό Εργασίας σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά εξασφάλισε τη μεγίστη δυνατή συμφωνία».

Η τρόικα απορρίπτει τη διατήρηση του επιδόματος γάμου και υποστηρίζει ότι η κατάργησή του έχει ήδη ψηφιστεί, ενώ είναι απολύτως αρνητική στη διατήρηση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

Από την άλλη πλευρά, η τρόικα φαίνεται πως αποδέχεται τις προτάσεις του υπουργείου στο θέμα των αποζημιώσεων, ώστε οι μειώσεις να περιοριστούν στο 15% των υψηλόμισθων εργαζομένων, ενώ διατηρείται το «πάγωμα» των τριετιών, έως την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο τέλος του 2015.

Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας εξερχόμενος χθες από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί έως την τελευταία στιγμή τα εργασιακά ενώ ανέφερε και αυτός τις αρνήσεις της τρόικας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στη γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. 

Το πακέτο των μέτρων θα έλθει στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

Νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δισ. που αφορά το 2013. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.

.Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για επιμήκυνση - δόση


Κρίσιμες διεργασίες για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ αυτή την εβδομάδα. 

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το Euro Working Group. 
Στόχος των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση είναι να δουν αν υπάρχουν οι συνθήκες για την καταβολή άμεσα της βοήθειας στην Ελλάδα και να σκεφτούν τα μέσα για να χορηγηθεί στην Αθήνα μια παράταση δύο ετών, προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δημοσιονομική της προσαρμογή.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα, ενω παράλληλα ανοικτή παραμένει η συζήτηση μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ για την επιμήκυνση του προγράμματος για τη χώρα

.Η Αμερική οχυρώνεται για τον τυφώνα "Σάντι"


Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης - μετρό, λεωφορεία, τρένα, σταμάτησαν τη λειτουργία τους από χθες το βράδυ, καθώς η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένει την «άφιξη» του τυφώνα "Σάντι".
Οι αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την αναστολή της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω των πλημμύρων και των ζημιών που πιθανώς θα προκληθούν από το πέρασμα του τυφώνα, 
που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη βορειοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η αναστολή της λειτουργίας των μέσων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα ή και την Τρίτη.

Επίσης, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό σήμερα πιθανόν και αύριο.

Η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς τη Νέα Υόρκη χθες και θα αναστείλει τις περισσότερες προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ και σήμερα λόγω του τυφώνα.

Τα πρώτα αποτελέσματα του "Σάντι" έγιναν αισθητά χθες Κυριακή κατά μήκος της ανατολικής ακτής, καθώς ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν ορισμένες παράκτιες περιοχές.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του, να «πάρουν στα σοβαρά» τον κίνδυνο.

Ο κατηγορίας 1 τυφώνας ενισχύεται και το κέντρο της καταιγίδας αναμένεται να φθάσει στις ακτές των κεντρικών πολιτειών του Ατλαντικού τη νύχτα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.
Οι άνεμοι της καταιγίδας κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα και βρίσκονται σε απόσταση 615 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της Νέας Υόρκης

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.