.Γιορτή για τους ηλικιωμένους πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Τερζάκη, που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου


Μια όμορφη γιορτή για τους ηλικιωμένους πραγματοποιήθηκε χθες (1-10-13) στην Πλατεία Τερζάκη, που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου και τα ΚΑΠΗ του Δήμου, με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων», προσφορά για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Δεν είναι αρκετό όμως να θυμόμαστε και να τιμάμε την Τρίτη Ηλικία μόνον «την ημέρα γιορτής τους» όπως καθιερώθηκε,  γιατί οι ηλικιωμένοι καθημερινά  έχουν κάποιο ρόλο στην κοινωνία, με τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις τους, με την εθελοντική προσφορά τους στην προστασία και φροντίδα των εγγονών τους, και γιατί όχι εξ αιτίας της  δύσκολης σημερινής εποχής που βιώνουν και στην προσφορά κάποιας εργασίας τους, αφού η σύνταξή τους δεν είναι πλέον αρκετή για να ζήσουν μια καλή ποιότητα ζωής, και ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας.

Μια υποχρέωση που πρέπει να είχε αναλάβει η Πολιτεία μια που θέλει να λέγεται ότι πρώτο μέλημα της είναι η προστασία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.....
Η βραδιά περιελάμβανε ένα γιορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις ομάδες χορού και χορωδίας των ΚΑΠΗ και έκλεισε μ’ ένα μουσικό ταξίδι σε τραγούδια μιας άλλης εποχής.

Όλα αυτά δημιούργησαν μια νότα ξενοιασιάς, χαράς, γέλιου  σε όλους τους συνδημότες μας που γέμισαν τηνΠλατεία Τερζάκη. 

.Στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

Στην Ολομέλεια της Βουλής και όχι σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Βιρβιδάκης, στην αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων, στο οποίο έχει κατατεθεί η σχετική τροπολογία, αυτή είναι εκπρόθεσμη και για αυτό μόνο στον Ολομέλεια μπορεί να ψηφιστεί.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι αν τα κόμματα το επιθυμούν, μπορεί να γίνει συζήτηση, αφού κληθεί στην Επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι το κόμμα της είναι αντίθετο σε αποσπασματικές συζητήσεις και μάλιστα για τροπολογίες που περιέχουν τόσο σοβαρά θέματα.

Προς άρση βουλευτικής ασυλίας των υπόδικων βουλευτών της ΧΑ
Στο μεταξύ, φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβιβάζονται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για άλλα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται και δεν εμπίπτουν στα αυτόφωρα κακουργήματα.

Πρόκειται για αδικήματα, όπως η παράνομη οπλοκατοχή, για τα οποία θα πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς γιʼ αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί άρση βουλευτικής ασυλίας.

.ΠΤΩΣΗ ΕΞΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ''ΔΕΙΧΝΕΙ'' ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VPRC...

Πτώση έξι μονάδων για τη Χρυσή Αυγή στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της ιστοσελίδας «rizopoulospost.com», που...
πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2013.
Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στο 14,5%.

Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακό προβάδισμα με ποσοστό 29,5% (28,5% τον Ιούλιο) έναντι 29% που συγκεντρώνει η ΝΔ (28% τον Ιούλιο). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5% (14,5%), το ΚΚΕ με 7,5% (7,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (5,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (2,5%). 

Άλλο κόμμα επιλέγει το 8,5% (6,5%) των ερωτηθέντων.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%. «Άλλο κόμμα», απάντησε το 2,1% και «κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων. Το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Στο ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, το 54% απαντά «συμφωνώ απόλυτα», το 14% «μάλλον συμφωνώ», το 8% «διαφωνώ απόλυτα» και το 8% «μάλλον διαφωνώ». Το 16% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».

.Στη φυλακή και ο Χρήστος Παππάς

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Παππάς απολογήθηκε επί περίπου επτά ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση για την προφυλάκισή του έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εγκαίρως ενώπιον των διωκτικών αρχών.

Στις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετέβη με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμένει καθ'ολη τη διάρκεια της νύχτας.

.Τι δεν κατάλαβε ο ανακριτής και πάγωσε τη χώρα;

Η απόφαση του ανακριτή να αφήσει ελεύθερους τους βουλευτές της ΧΑ και ιδιαίτερα την «εμβληματική» τους φυσιογνωμία (Κασιδιάρη), δημιούργησε ένα «κίνημα δικαιωμένων», από τον Τράγκα μέχρι τον Παπαδημούλη, συμπεριλαμβανομένων και όσων τις προηγούμενες ημέρες, με μία «λούμπεν» παρανάγνωση του Συντάγματος, μιλούσαν για «οριακή νομιμότητα» των πράξεων της δικαιοσύνης. 

Επειδή η δικαίωσή τους στηρίζεται σε μία νέα «νομική μυθολογία», λέμε να το ξεκαθαρίσουμε. 1) Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο, κατά την ποινική προδικασία, μπορούν να επιβληθούν στον κατηγορούμενο οι λεγόμενοι*περιοριστικοί όροι...περισσότερα »

.Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με 36 συλλήψεις στην Κόρινθο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από χθες το βράδυ έως σήμερα τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Κατά την επιχείρηση έγιναν έλεγχοι σε 299 άτομα, 225 οχήματα και 26 καταστήματα.

     Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 65 άτομα και συνελήφθησαν 36, τα οποία κατηγορούνται ένας για ναρκωτικά, δύο επειδή σε βάρος τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 71.285,87 ευρώ και 782.622,26 ευρώ, αντίστοιχα, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις, επτά για παράνομα τυχερά παιχνίδια, 14 για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, οκτώ για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

.Δυσμενείς οι προβλέψεις για την ανεργία

Στο 34% εκτιμά ότι θα ανέλθει το ποσοστό της ανεργίας έως το 2016, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με έρευνα που εκπόνησε.
Στην ίδια έρευνα αναφέρεται, ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.

Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια. 

Αντίθετα εκτιμά ότι, η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, που το συγκρίνει με το "σχέδιο Μάρσαλ" που θα χρηματοδοτούνταν από οργανισμούς της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».
Εξάλλου, αλλάζουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.

Συγκεκριμένα αναμένεται να μειωθούν από 450 σε 400 οι ημέρες επιδότησης σε διάστημα τετραετίας. Έτσι όσοι άνεργοι συμπληρώνουν την προηγούμενη τετραετία από την υποβολή αίτησης για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, 400 ημέρες επιδότησης, θα χάνουν το δικαίωμα της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας που φθάνει τα 360 ευρώ το μήνα.

.Ν. Δένδιας: Θα φτάσουμε έως το τέλος

Η ΕΛ.ΑΣ. έπραξε ότι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη, και εάν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν εις πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε. Αυτό ανάφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, με αφορμή τη μη προφυλάκιση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η Ελληνική Δικαιοσύνη, σημείωσε, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αποφάσισε κατά ποίων πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, και για ποια αδικήματα.

Αναφερόμενος στην μη προσωρινή κράτηση όλων των κατηγορουμένων βουλευτών της ΧΑ, αναρωτήθηκε «γιατί, με αυτό το κατηγορητήριο στην πλάτη τους, πανηγυρίζουν» για να προσθέσει ότι «η έρευνα δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται και θα επεκταθεί».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των υποδίκων βουλευτών που ελευθερώθηκαν με όρους, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε: «Αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδεικτικές της νεοναζιστικής νοοτροπίας τους. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται».

Προειδοποίησε μάλιστα όποιον νομίζει «ότι η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει πίσω στη μάχη με το νεοναζισμό, πλανάται πλάνην οικτράν. Και θα το διαπιστώσει στην πράξη. Θα φτάσουμε έως το τέλος, θα τους πολεμήσουμε παντού. Αυτό είναι το δημοκρατικό μας καθήκον».-

.Έξι τελεσίγραφα της τρόικας προς το οικονομικό επιτελείο

Σαφείς εντολές για τα θέματα που θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι να επιστρέψει, άφησε η τρόικα προς το οικονομικό επιτελείο προτού αναχωρήσει από την Αθήνα. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν από το οικονομικό επιτελείο να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την προώθηση 6 δράσεων, ενώ ακολούθησε 4σέλιδο σημείωμα από τα τεχνικά κλιμάκια, που εξειδικεύει το τι πρέπει να γίνει έως ότου επιστρέψει η τρόικα. 

Κάτι που προβλέπεται να γίνει στην καλύτερη περίπτωση προς τα τέλη του μήνα. Πέραν αυτού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε χθε...περισσότερα »

.Στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν είναι η γυναίκα και η κόρη καθώς επίσης και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ( Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

.Απαισιόδοξοι για το μέλλον οι καταναλωτές

Ανήσυχο για το μέλλον είναι το 59% των καταναλωτών στις ανεπτυγμένες χώρες, που δεν βλέπει την κατάσταση να βελτιώνεται μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη της εταιρείας συμβούλων Boston Consulting Group (BCG).

Το 46% προβλέπει να μειώσει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες του, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που πραγματοποιήθηκε το Μάιο και τον Ιούνιο μεταξύ 23.000 προσώπων σε 9 χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Αυστραλία και Βρετανία).

Ανάλογα με τη χώρα, μόλις 5% ως 25% των ερωτηθέντων καταναλωτών πιστεύουν πως οι μελλοντικές γενιές θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής από τη δική τους.

Εντούτοις η μελέτη κρύβει και καλά νέα, σύμφωνα με τη BCG, όπως το γεγονός ότι αγοράζονται προϊόντα καλής ή καλύτερης ποιότητας. 

Σ' αυτή την παγκόσμια μελέτη, οι Γάλλοι εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι. Δηλώνουν ανήσυχοι για το μέλλον σε ποσοστό 64%, σημειώνοντας άνοδο 4 μονάδων σε σχέση με το 2012. Μόνο οι Ισπανοί (84%) και οι Ιταλοί (71%) φαίνονται πιο απαισιόδοξοι σχετικά με το μέλλον τους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.