.Ψαλίδι σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ -Το «μαύρο» σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση

Η προοπτική «ομογενοποίησης» κύριων και επικουρικών συντάξεων, οι περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και η χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης από τον κρατικό προϋπολογισμό περιλαμβάνονται στα σχέδια Κατρούγκαλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», εφεξής ενεργοποιείται η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για τη μείωση του συνταξιοδοτικού κόστους για το Δημόσιο. Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε *μειώσεις της τάξης του 10% *για τους συνταξιούχους που παίρνουν ποσά *άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα*. Προς το π... περισσότερα »

..Σε δύο δόσεις θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι την «λυπητερή» της νέας έκτακτης εισφοράς

Νέα οικονομικά «βάρη» και νέο «ψαλίδι» στα έσοδα των φορολογουμένων το 2015 και το 2016 με την νέα ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Οι μισθωτοί θα δουν το εισόδημα τους μειωμένο και ίσως και από τον Ιούλιο, καθώς πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει ολόκληρο τον μισθό τους, λόγω των capital controls που επιβλήθηκαν. 

Σε δύο δόσεις μάλιστα θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι την επιπλέον έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, που επιβλήθηκε αναδρομικά στα εισοδήματα από 1.1.2015. Αυτό σημαίνει πως οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο το 2016, καθώς τότε θα κληθούν να καταβάλουν, με το νέο... περισσότερα »

..Iskra: Η κυβέρνηση σε παραζάλη προσπαθεί να χρυσώσει το «χάπι»

Συνεχίζει να βαθαίνει το χάσμα μεταξύ της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία μέσω της ιστοσελίδας «Iskra» επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας «πως χρυσώνει το χάπι της λεηλασίας». 

Με το κύριο άρθρο της η ιστοσελίδα, σχολιάζει τα «καυτά» θέματα, που έχουν τεθεί επί τάπητος στο τραπέζι Αθήνας-Θεσμών, όπως το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και το θέμα που προέκυψε με το ... πρόστιμο πρόληψης του καρκίνου. 

Αναλυτικά το άρθρο: «Το κλείσιμο όλων των ανοικτών μετώπων με την ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει το «κουαρτέτο» των δανειστών, με τις σχ...περισσότερα »

.Αποχαυνωμένε λαέ φάε το Αριστερό μνημόνιο

Τέτοια εποχή πέρυσι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Αφού η χώρα είχε μπει σε κάποιο δρόμο ήρθε ο αποτυχημένος ανασχηματισμός, μια καλοκαιρινή νιρβάνα και μια σύγχυση στο υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου για το ποια θα ήταν η διαπραγματευτική τακτική. 

Κάποιοι έλεγαν ότι πρέπει να βγούμε στις αγορές, άλλοι να τσακίσουμε την τρόικα, λιγότεροι να περιμένουμε και να πάμε πιο συνετά. Ακόμη και την περίπτωση του να μην αφήσουν την τρόικα να έρθει στην Αθήνα σχεδίαζαν κι όπως όλοι ξέρουμε αρχές Σεπτέμβρη πήγαν στο Παρίσι με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. ...περισσότερα »

.Τι ζούμε στη χώρα αυτή και τι άλλο θα ζήσουμε

Τι ζούμε Θεέ μου. Ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός, ο λαοπρόβλητος Τσίπρας να είναι όμηρος του κάθε παλαβού ή παλαβής μέσα στο κόμμα του, την ίδια στιγμή που η χώρα πνέει τα λοίσθια.

 Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα με την οικονομία να βρίσκεται σε οριακό σημείο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται μοιραίος κι άβουλος σε σημείο που ουσιαστικά να λοιδωρείται από τους δικούς του. 

Ο Λαφαζάνης του στέλνει φιρμάνι ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, εκβιάζοντάς τον ουσιαστικά και βγάζοντάς του τη γλώσσα. Και δεν τον πετάει έξω με τις κλωτσιές. Η δε Κωνσταντοπούλου λέει ότι «δεν υπά...περισσότερα »

O κύβος ερρίφθη: Κάλπες τον Οκτώβριο σε μια ισοπεδωμένη χώρα

O κύβος ερρίφθη: Κάλπες τον Οκτώβριο σε μια ισοπεδωμένη χώρα

(Πατήστε επανω)

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.