.500 μηχανικοί, 350 δικηγόροι, 300 γιατροί έβγαλαν έξω αδήλωτα χρήματα


Το CD αυτό βρίσκεται στο γραφείο του νέου επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιου Στασινόπουλου και περιέχει τα ονόματα όσων πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά κυρίως από 500.000 ευρώ και άνω και τα οποία δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις. 

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή το «ΘΕΜΑ», το CD περιέχει και κάποιους φορολογούμενους με καταθέσεις 300.000 ευρώ, όταν το μέσο ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τα 7.000 έως 9.000 ευρώ. 

Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» προκάλεσε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διέταξε προκαταρτική εξέταση για τα 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα 3 δισ. ευρώ. 

«Πρόκειται για μια λίστα-φωτιά», εξηγεί κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, τονίζοντας ότι «υπάρχουν μέσα υδραυλικοί, πατωματζήδες, αστρολόγοι, κομμωτές και οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή μεγαλογιατροί, δικηγόροι, πολλοί εργολάβοι οικοδομών, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων κ.ο.κ. 

Ολοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους». 

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, η λίστα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: τρεις κομμωτές, τέσσερις αστρολόγους, δέκα υδραυλικούς, πατωματζήδες, επιπλοποιούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται στον χώρο της οικοδομής, καθώς και δύο μάνατζερ από τον χώρο του αθλητισμού. 

Επίσης είναι 150 επιχειρηματίες της νύχτας (μπουζούκια, μπαρ, εστιατόρια), 350 δικηγόροι, 300 γιατροί, 500 μηχανικοί και μεγαλοεργολάβοι και 300 επιχειρηματίες. Τα ποσά στην πλειονότητά τους είναι άνω των 500.000 ευρώ, αν και υπάρχουν και κάποιοι που έχουν βγάλει σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πέριξ των 300.000 ευρώ. 

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ θεωρούν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι προσκλήσεις των φορολογούμενων αυτών για να αποδείξουν πού βρήκαν τα χρήματα. 

Οσον αφορά στα ονόματα, κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Εγκυρες πηγές αναφέρουν όμως ότι πρόκειται για:

■ Τέσσερις γνωστούς αστρολόγους, μεταξύ αυτών οι Β.Π., Α.Μ. και Λ.Π. ενώ δήλωναν εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ κατ’ έτος, εντούτοις εμφανίστηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό από 500.000 έως 800.000 ευρώ.

■ Τρεις κομμωτές με έδρα την Αθήνα, οι Β.Χ., Γ.Ζ. και Σ.Τ., ενώ δήλωναν ακόμα και ζημίες εμφανίστηκαν με καταθέσεις από 700.000 έως 1.000.000 ευρώ έκαστος.

Επίσης ένας υδραυλικός δηλώνει 7.000 ευρώ τον χρόνο αλλά έχει 300.000 στην Credit Agricole στη Γαλλία, ένας πατωματζής 250.000 σε τράπεζα της Ελβετίας αλλά κάθε χρόνο δηλώνει 11.000 ευρώ. Επίσης εργολάβος οικοδομών με 350.000 ευρώ σε γαλλική τράπεζα σχεδόν εμφανίζεται πένητας όσον αφορά στη φορολογική του δήλωση.

.Θα εκπίπτουν από τη φορολογία όλες οι δαπάνες με αποδείξεις


Αλλάζει εκ βάθρων το μοντέλο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, με το οικονομικό επιτελείο να προετοιμάζει την εφαρμογή ενός απλού συστήματος πάνω σε αμερικανικά πρότυπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα προβλέπει πως από τα συνολικά εισοδήματα κάθε φορολογούμενου θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες, με εξαίρεση όσες αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και την αποπληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας.

Το «καθαρό» ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%. Επειδή όπως γίνεται αντιληπτό το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης, που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο, όπως αναφέρει το Έθνος, πιστεύουν πως με το νέο σύστημα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το «κυνήγι» των αποδείξεων, προκειμένου να γλιτώσουν φόρους.

Παράλληλα, και για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος, η εφαρμογή του θα συνδυαστεί με την ηλεκτρονική… παρακολούθηση της έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα δοθούν κίνητρα για τη χρησιμοποίηση της κάρτας αποδείξεων, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

. Ψαλίδι σε συντάξεις ακόμη και από το όριο των 600 ευρώ


Ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις, ενδεχομένως και από το όριο των 600 ευρώ, προτείνει η έκθεση του Κέντρου  Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Επίσης, προτείνεται η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και του εφάπαξ όλων των Ταμείων.

Η έκθεση του ΚΕΠΕ βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση:

• Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.ά.

• Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από την επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώ, περικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) για όλους και επιβολή πλαφόν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές.

Οι προτεινόμενες περικοπές θίγουν περίπου το 50% των 2,1 εκατομμυρίων συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όλων όσων εργάζονται και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Στα εναλλακτικά σενάρια προτάθηκε η γενική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή στα 67 χρόνια για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κρίθηκε ότι αυτό το μέτρο δεν θα αποδώσει άμεσα.

Έτσι, αντιπροτάθηκε η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω του σημερινού ορίου ηλικίας και η αναστολή της καταβολής του ΕΚΑΣ σε όλους ως το 65ο έτος ηλικίας.

.Απειλές Μιχαλολιάκου για τα... τάγματα εφόδου


Επίθεση κατά του Κοινοβουλίου, αλλά και του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για τη δήλωσή του ότι δεν θα γίνουν ανεκτά «τάγματα εφόδου», εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στις Θερμοπύλες

«Βγήκε ο Δένδιας, με ειρωνικό χαμόγελο να πει ότι θα συντρίψουμε τα τάγματα εφόδου. Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν. Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. 
Ας έρθουν να μετρηθούμε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς τους που με λεωφορεία και Ι.Χ. είχαν φθάσει από κάθε γωνιά της χώρας στο μνημείο της μάχης των Θερμοπυλών.

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, έστρεψε τα πυρά του συλλήβδην κατά του πολιτικού κόσμου, κάνοντας λόγο για «προδότες», ενώ μίλησε επιτιμητικά και για το Κοινοβούλιο, λέγοντας: «Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. 

Αν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου…».

«Εμείς περιμένουμε την ώρα να είμαστε αρκετά δυνατοί για να διεκδικήσουμε το δίκιο των Ελλήνων», είπε στη συνέχεια, ενώ λίγο αργότερα κατέθετε τη βεβαιότητα πως «κάποια στιγμή θα δοθεί ο αγώνας».

.Από τη τσέπη τους θα πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι


Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από την 1η Σεπτεμβρίου, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). 

Η εφαρμογή αυτής της απόφασης σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι, για άλλη μια φορά, θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακα. 

Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ότι θα συνεχισθεί η ροή χρημάτων προς τους λογαριασμούς τους, ώστε έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν αποπληρωθεί οι συνταγές που εκτελέσθηκαν το Μάιο. 

.Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής έως και 99 χρόνια χωρίς αύξηση επιτοκίου


Γενναίες ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζουν οι τράπεζες με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους έως και τα 99 χρόνια, χωρίς να αυξήσουν τα επιτόκια, ενώ στα σχέδια τους είναι και η δυνατότητα ενοικίασης κατοικιών υπό κατάσχεση για ορισμένη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, εξετάζει, αφού συνεργαστεί με τις τράπεζες, τη δυνατότητα οριζόντιας ρύθμισης των στεγαστικών δανείων.

Θα αφορά τους ενήμερους οφειλέτες και στόχος είναι η μείωση των δόσεων μέχρι και το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη. Παράλληλα μελετά και παρεμβάσεις στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με στόχο την ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Για να γίνει όμως αυτό, χωρίς να χρειαστεί «κούρεμα» του κεφαλαίου που θα έφερνε νέες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης δισεκατομμυρίων ευρώ για τις τράπεζες, οι προτάσεις κινούνται στην εξής κατεύθυνση:

- Επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής από τα 40 χρόνια που είναι σήμερα στα 99 χρόνια.
- Η επιμήκυνση αυτή να γίνει χωρίς να αυξηθεί το επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης, παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια νέα σύμβαση.

- Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το θέμα της δυνατότητας ενοικίασης από τον δανειολήπτη της κατοικίας του για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να υπάρχει η προοπτική επαναγοράς της με νέο δάνειο και νέους όρους, εφόσον βέβαια υπάρχει η δυνατότητα. 

Αυτό, θα γίνεται σε περιπτώσεις στις οποίες οι κατοικίες βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης. Το ποσό του ενοικίου θα καθορίζεται με τα δεδομένα της αγοράς και σε ύψος ίσως και χαμηλότερο. 

. Κάντε τα και τα λέμε…


Στην συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, η γερμανίδα καγκελάριος, αν και άκρως συντηρητική τις περισσότερες φορές, επιφύλαξε ένα «δώρο» για την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το Βήμα, η ξεκάθαρη ομολογία της ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης , αποτέλεσε ένα θετικό σήμα, αλλά ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά να υπάρξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Κάντε τα και τα λέμε» ήταν ουσιαστικά το σαφές μήνυμα της γερμανικής ηγεσίας, που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για επιπλέον ανάσες, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας στην κυβέρνηση για τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.

Η εκτός προγράμματος συνομιλία της κ. Μέρκελ με τον κ. Σαμαρά έδειξε μια ποιοτική στροφή της γερμανικής πολιτικής ελίτ, καθώς το άλλοτε «κακό παιδί» της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς έδειξε ένα άλλο πρόσωπο για την Ελλάδα. 
«Πρέπει να μας πείσετε» του είπε η κ. Μέρκελ, για να απαντήσει ο κ. Σαμαράς πως «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κάνουμε την Ελλάδα αξιόπιστη».

Στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ, δεν έγινε ευθέως αναφορά στην επιμήκυνση αλλά ετέθη δια της πλαγίας οδού κυρίως ως επόμενη κίνηση, αφού πρώτα όμως υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα από την ελληνική πλευρά. 

Ειδικά για τα μέτρα, η γερμανική ηγεσία έδειξε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο, αρκεί να εφαρμοστεί το υπάρχον και ρώτησαν αν υπάρχει κυβερνητική συνοχή και συμφωνούν οι άλλοι δύο εταίροι.

Από τη γερμανική πλευρά έθεσαν το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ζήτησαν επιτάχυνση των διαδικασιών, αν και αναγνώρισαν πρόοδο, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

.Συνελήφθησαν οι εμπρηστές της Χίου και της Ζακύνθου


Συνελήφθη ο εμπρηστής της Χίου, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι υπεύθυνος για 14 πυρκαγιές, δήλωσε ωστόσο ότι δεν έβαλε την πρώτη. Πρόκειται για το γιο ενός μη μόνιμου πυροσβέστη. Ο  24χρονος παραδέχθηκε ότι προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο νησί μόνο και μόνο επειδή δεν τον προσέλαβαν στο πυροσβεστικό σώμα.
Ο πατέρας του δράστη είναι πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης. Η σύλληψη έγινε από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών που είχε μεταβεί στο νησί. Παράλληλα συνελήφθη 61 ετών κάτοικος Ζακύνθου για την πυρκαγιά στις 23 Αυγούστου στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου.
Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους από πρόθεση και με απόφαση του Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

.Η Μέρκελ θα δυσκολευτεί να σχηματίσει κεντροδεξιό συνασπισμό μετά τις εκλογές, δείχνει δημοσκόπηση


Η στήριξη προς τους συντηρητικούς της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, όμως μειώθηκε εκείνη προς δύο μικρότερα κόμματα, γεγονός που υπογραμμίζει τη δυσκολία την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει η Άγγελα Μέρκελ ως προς τον σχηματισμό κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις εκλογές του 2013.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild της Κυριακής εμφανίζει τους συντηρητικούς να κερδίζουν μια ποσοστιαία μονάδα και να φθάνουν το 36%, αλλά τον κυβερνητικό τους εταίρο, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να χάνουν μια ποσοστιαία μονάδα και να βρίσκονται στο 4%--κάτω από το 5% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη βουλή.
 
Το κόμμα των Πειρατών, το οποίο απέσπασε έδρες σε περιφερειακές εκλογές τον περασμένο χρόνο, επίσης χάνει μια ποσοστιαία μονάδα και φαίνεται να εξασφαλίζει 7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Τον Απρίλιο εξασφάλιζε 12%.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αρνητική για την Μέρκελ δεδομένου ότι οι Πειρατές αντλούσαν ψήφους από τους κυριότερους κεντροαριστερούς της αντιπάλους.

Η σημερινή δημοσκόπηση εμφανίζει το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες, στο 28%--μια ποσοστιαία μονάδα κάτω--και τους Πράσινους, τον επικρατέστερο εταίρο τους σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού, στο 14%, δηλαδή μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα.
 
Αν αυτή η τάση επαληθευτεί στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου και το FDP δεν εξασφαλίσει έδρες στην Κάτω Βουλή, τότε το πιθανότερο είναι η Μέρκελ να αναγκαστεί να σχηματίσει "ευρύ συνασπισμό" με το SPD, όπως συνέβη την περίοδο 2005-09.

.Αισιόδοξος για αναστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς


Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε ο πρωθυπουργός, από το Παρίσι, μιλώντας στη ΝΕΤ FM, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για αναστροφή του κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη και ανάκτησης της αξιοπιστίας της.
«Εμείς αυτήν τη μάχη δίνουμε, πέρα και πάνω από κόμματα και φωνές που ακούγονται. 
Εμείς αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί σήμερα η πατρίδα μας και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ενώ αναφερόμενος στις επαφές του με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, 

έκανε λόγο για «συναντήσεις που ήταν καλά προετοιμασμένες και οι οποίες μας επέτρεψαν σιγά σιγά να ανατρέψουμε ένα κλίμα που υπήρχε σε βάρος του τόπου μας. Επαναλαμβάνω: σιγά σιγά, και το λέω αυτό διότι οι πάντες ζητούν αποδείξεις γι' αυτή την αλλαγή πορείας».

Δόθηκε ευκαιρία και προς τον διεθνή Τύπο, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «με τον οποίον ήρθα σε επαφή, να αποκτήσει μια πραγματική γνώση, ώστε να επέλθει και κάποια κατανόηση των προβλημάτων 
και να μπορέσει ο κόσμος που μας ακούει στο εξωτερικό, που ακούει για την Ελλάδα, να έχει μία καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης από εκείνη που είχε μέχρι τώρα».

.Σχολή από τον τόπο σου...


Τέλος στην αγωνία 110.000 υποψηφίων μπαίνει αύριο το πρωί στις 10 με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. 

Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης. 

Ετσι, εκτός από το αντικείμενο των σπουδών βασικό ρόλο στις επιλογές των υποψηφίων διαδραμάτισαν και οι έδρες των σχολών.

."Κλειδώνει" το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ έως 14 Σεπτεμβρίου


Αποφασισμένη να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ μέχρι την άτυπη σύνοδο του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου είναι η κυβέρνηση.

Εξάλλου, στην άτυπη σύνοδο, θα παρουσιαστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σφυγμομετρώντας τις διαθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων. 

Στην επίσημη σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου και 10 μέρες αργότερα στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης. 

Καθοριστική σε κάθε περίπτωση θα είναι η έκθεση της τρόικας που θα επιβεβαιώσει και την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία και επηρεαστεί σημαντικά η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, το πακέτο των μέτρων θα έχει έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη του στη Real News, προειδοποιεί με κυρώσεις βουλευτές που δεν θα τα υπερψηφίσουν, λέγοντας ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα». 

Επίσης, κάνει σαφές ότι δεν θα επιτραπούν ακρότητες σε τυχόν αντιδράσεις για τα μέτρα και συμπληρώνει ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται πλέον παντού».

.Βρέθηκαν δεκάδες πτώματα κοντά στη Δαμασκό


Ακτιβιστές μιλούν για εκατόμβη θυμάτων σε προαστιο της Δαμασκού καθώς φαίνεται ότι εντοπίστηκαν περισσότερα από 122 πτώματα , σε περιοχή έξω από της πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.

Οι ακτιβιστές, κατηγορούν τις δυνάμεις του προέδρου, Μπασάρ αλ-Άσαντ, για μαζικές εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν σε σπίτια-καταφύγια και υπόγεια κτιρίων και φαίνεται ότι πυροβολήθηκαν όταν τα συριακά στρατεύματα εισέβαλαν σε αυτούς τους χώρους. 

."Έφυγε" ο Νιλ Άρμστρονγκ


Ο αμερικανός πρώην αστροναύτης, Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11, ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969. 

Καθώς πατούσε τη σκονισμένη επιφάνεια της Σελήνης, ο Άρμστρονγκ είπε: "Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα".
Η αποστολή Απόλλων 11 αποδείχτηκε και η τελευταία διαστημική πτήση του Άρμστρονγκ. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.