.Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει τους δημότες ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκινούν οι εγγραφές για τα θερινά τμήματα προετοιμασίας Γ' Λυκείου.
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν πρωινές ώρες, το διάστημα από 23 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου καθώς επίσης οι εγγραφές για τα χειμερινά τμήματα για όλες τις τάξεις Λυκείου που θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβρη.

Παρακαλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι 20 Ιουνίου για τα θερινά και μέχρι 25 Ιουλίου για τα χειμερινά, ώστε οι αρμόδιοι να μπορέσουν να δημιουργήσουν τα τμήματα και να ενημερωθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Απαραίτητη κατά την εγγραφή είναι η παρουσία του μαθητή και του κηδεμόνα, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:
- Φωτοτυπία Ενδεικτικού Ελέγχου (γραπτή & προφορική βαθμολογία)
- Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος
Πληροφορίες στα τηλ. 210-7486267 και 210-7789652

Εγγραφές: Καθημερινά 10:00-15:00.

.Τα... «γυφτοπάζαρα» των ηγετών της ΕΕ για πρόσωπα-κλειδιά

Σε παλιότερες εποχές ανερχόμενης ευημερίας χασκογελούσαμε κι εμείς με τους φαιδρούς αλληλοεκβιασμούς μεταξύ των πρωθυπουργών των κρατών-μελών της ΕΕ που παζάρευαν μεταξύ τους ο εγκάθετος ποιας από τις τρεις μεγάλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας) θα διοριζόταν πρόεδρος της Κομισιόν και ποιος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Η κατάληξη ήταν γνωστή εκ των προτέρων. Στην αρχή έπεφταν "βαριά" ονόματα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Τα βέτο έπεφταν βροχή και καθώς ο πρόεδρος της Κομισιόν εκλέγεται με συναίνεση, στο τέλος κατέληγαν σε ... περισσότερα »

.Σοβαρότητα επιτέλους!

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ


Κάπως περίεργα έχουν αντιληφθεί ορισμένοι το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και του ρόλου της στην πολιτική ζωή του τόπου. Αλλά η ιδιοτέλεια των πρωτοβουλιών τους είναι προφανέστατη. Και η πρόθεσή τους να ενεργήσουν ως μεταπράτες, με αντάλλαγμα την πολιτική τους διάσωση, αυταπόδεικτη.

Αποτελεί εθνική ανάγκη η συνένωση των διάσπαρτων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Αλλά η συνένωση αυτή δεν έχει και δεν επιτρέπεται να έχει οιαδήποτε σχέση με προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες. 

Ο ένας και μοναδικός λόγος για τον οποίο επιχειρείται και επιβάλλεται να επιτύχει είναι για να καταστεί ο κομματικός φορέας του χώρου ικανός να διεκδικήσει όχι τον ρόλο της πολιτικής τσόντας, αλλά την ίδια την εξουσία. Ναι, στην επόμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση.

Ποια θα είναι η ονομασία, ποια η μορφή συγκρότησης του νέου φορέα και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν είναι κρίσιμα και εξόχως σοβαρά ζητήματα, αλλά δεν είναι αυτά που θα πρέπει να καθορίσουν ή έστω και να επηρεάσουν την τύχη του εγχειρήματος. 

Η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και η αμετακίνητη πίστη στον ρόλο που διαχρονικά έχει διαδραματίσει η δημοκρατική παράταξη σ' όλες τις κρίσιμες στιγμές του τόπου είναι το δίπολο που θα πρέπει να σημαδέψει την προσπάθεια των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Είναι ανθρώπινα αναπόφευκτο να υπάρχουν συναισθηματικές επιδράσεις, ιδεολογικές και φιλικές προτιμήσεις, ακόμη και αντιπαλότητες που διαφοροποιούν ενδεχομένως πολλούς από τους δικαιούμενους να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Για όλα και για όλους είναι δυνατό να επιχειρηθούν συγκλίσεις και να εξευρεθούν λύσεις.

Αλλά ο ρόλος και η αποστολή μιας ανασυγκροτημένης Κεντροαριστεράς είναι αδιαπραγμάτευτα. Είναι η ανάδειξή της σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη και η επάνοδος της δημοκρατικής παράταξης στην εξουσία. Τίποτα λιγότερο. 

Ολα τα άλλα αποδυναμώνουν την προσπάθεια. Και τη μεταβάλλουν -ηθελημένα ή μη, λίγο ενδιαφέρει- σε πολιτικό διαμεσολαβητή για λογαριασμό τρίτων. Η γραμμή «ψηφίστε μας για να σχηματίσουμε κυβέρνηση με τον έναν ή τον άλλον» υπονομεύει την προσπάθεια και λειτουργεί ως ψηφοθηρικός μηχανισμός του «ενός» ή του «άλλου». Γιατί ο πολίτης θα πάει απευθείας στον «έναν» ή τον «άλλον». Τόσο απλά. Και τόσο ανεύθυνα. Ή τόσο υστερόβουλα.

.Wi-Fi σε επτά σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε επτά επιλεγμένους σταθμούς σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έχει το επιβατικό κοινό. Παράλληλα, προγραμματίζεται η σταδιακή επέκτασή του, στα μέσα Ιουλίου, σε όλους τους σταθμούς του μετρό (γραμμές 2 και 3), του ΗΣΑΠ καθώς και σε στάσεις του τραμ.

Συγκεκριμένα, στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Ομόνοια, Πειραιάς, Νερατζιώτισσα και Δουκίσσης Πλακεντίας, οι επιβάτες έχουν, πλέον, τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω Wi- Fi στους χώρους εξυπηρέτησης επιβατών και τις αποβάθρες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη συνεχή βελτίωση και παροχή νέων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, σε συνεργασία με την Ηellas οnline, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί δίκτυο προηγμένης τεχνολογίας Wi- Fi, που εξασφαλίζει αξιόπιστη και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στους παραπάνω σταθμούς των γραμμών 1, 2 και 3 του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

.«Μετά τον εκλογικό κόλαφο ο Σαμαράς προχωρά σε φοροελαφρύνσεις»

«Για τις κυβερνήσεις στο Παρίσι, στην Αθήνα, στη Ρώμη και στη Μαδρίτη είναι σαφές ποιος φέρει την ευθύνη για το ότι η Ευρώπη 6 χρόνια μετά από το ξέσπασμα της κρίσης δεν έχει βρει το σωστό βηματισμό της» γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ. 

«Πρόκειται για τη σιδηρά πολιτική λιτότητας που επέβαλε κυρίως η Γερμανία στην Ευρώπη. Με δυνατές εκφράσεις ζητούν τώρα στροφή στην οικονομική πολιτική. Κατά τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρότυπα, κατά τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ αναπροσανατολισμό προς την ανάπτυξη, την απ...περισσότερα »

.Υπέρ της υποψηφιότητας Γιούνκερ ο Τσίπρας

Σειρά επαφών με ανθυποψήφιούς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο των οποίων συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, οι συζητήσεις έγιναν «σε ένα κλίμα εποικοδομητικό και είναι κοινή αντίληψη ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τη δημοκρατική διαδικασία, να σεβαστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα».

 Αναφερόμενος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ε.Ε. αναφορικά με την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν,... περισσότερα »

.Αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ η Ιατρίδη

Με επιστολή της προς τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Έλενα Κουντουρά, η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα συνεδριάσει η ΚΟ των ΑΝΕΛ για το θέμα όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και των βουλευτών.

.Καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά

Την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των δικαιούχων στους 320.000.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Με βάση τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης αιτήσεων και την αξιολόγηση αυτών στη σύσεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1.              Να διευρυνθεί το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

2.              Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, να αξιολογηθούν εκ νέου με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια. Για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.

.Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός

Θέμα λίγων 24ωρων φαίνεται πως είναι η ολοκλήρωση του ανασχηματισμού και οι αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η νέα σύνθεση θα ανακοινωθεί την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, δεδομένου ότι απομένει μόλις ένα κενό διάστημα λίγων ωρών, προκειμένου να μην μεταφερθεί ο ανασχηματισμός για την επόμενη εβδομάδα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει από το ταξίδι του σε Βιέννη και Βαρσοβία, ενώ την Πέμπτη το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας αναχωρεί για τη Γαλλία, από όπου θα επιστρέψει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο, η έντονη φημολογία που έχει «παραλύσει» το υπουργικό συμβούλιο, έφερε την επίσπευση της διαδικασίας. Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η απραξία των υπουργών λόγω ανασχηματισμού έχει πιάσει "κόκκινο"».

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη τηρούν σιγή ιχθύος ακόμα και λίγες μόλις ώρες πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που θα πάρουν θέση στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ γρίφος παραμένει ο αντικαταστάτης του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.