.Κι έπεται συνέχεια στο Δήμο Ζωγράφου…!

Σχεδόν 90% αυξήθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας, τα δημοτικά τέλη του Δήμου Ζωγράφου στη 12ετή θητεία του πρώην δημάρχου Γιάννη Καζάκου.
Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές των ανταποδοτικών διαμορφώθηκαν από 1,09 ευρώ/τ.μ. το 1999 σε 1,89 ευρώ/τ.μ. το 2010, ενώ για τα καταστήματα ανήλθαν στα 4 ευρώ/τμ. από 2,29 ευρώ/τ.μ…! 

Σήμερα, η δημοτική αρχή του Κώστα Καλλίρη, με συνεχόμενες μειώσεις τα έχει μειώσει στο 1,52 για τις οικίες και στο 3,34 για τα καταστήματα, δηλαδή σε εποχές προ 2004…!

Κι όπως λένε οικονομικοί παράγοντες του Δήμου Ζωγράφου 

.Πότε χάνεται το εξάμηνο στα πανεπιστήμια

Αγωνία έχει κυριεύσει χιλιάδες φοιτητές που διαβάζουν καθημερινά δημοσιεύματα με τίτλο «χάνουν το εξάμηνο οι φοιτητές». Προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ισχύει για τη χρονική διάρκεια των σπουδών και τις εξετάσεις θεωρήσαμε αναγκαίο να τους γνωστοποιήσουμε τα όσα αναφέρει το άρθρο 33 του νόμου 4009 του 2011. 

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έργο κάθε ακαδημαϊκού έτους διαρθρώνεται σε δύο εξάμηνα. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Παράτ... περισσότερα 

.Ιω. Στουρνάρας: Δεν ευνοούνται μικροπολιτικά παιχνίδια

Τη σημασία του τουρισμού στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ανέδειξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη». 

Ο υπουργός επεσήμανε ότι την τελευταία δεκαετία, ο τουρισμός παράγει άμεσα και έμμεσα περίπου το 16%  του ΑΕΠ και απασχολεί το 19% του εργατικού δυναμικού της χώρας. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα καθαρά έσοδα του τουρισμού καλύπτουν το 1/3 του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, ρόλος ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο, όπως είπε. 

Σε ό,τι αφορά την καθεαυτή οικονομική ατζέντα ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα προέλθει πλέον από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους, επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

Οι περιστάσεις δεν ευνοούν μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, που δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, που, με το υστέρημά τους, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε την χώρα όρθια, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα  ότι το σχέδιο διάσωσης, που προτείνουν ορισμένοι από την αντιπολίτευση, είναι ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου από την Ευρωζώνη.

Το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση φέρνει απτά θετικά αποτελέσματα, με σταθεροποίηση σε όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και σταδιακή αναπτυξιακή τροχιά, κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

."Να μη θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες"

Η απόφαση για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση ειλημμένη, προειδοποίησε για λογαριασμό της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ο επικεφαλής του κόμματος στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν και συντονιστής της αριστερής τάσης Ραλφ Στέγκνερ. 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Rheinische Post ο κ. Στέγκνερ τόνισε ότι «εάν δεν υπάρξει ουσιαστική μετακίνηση σε σημαντικές πολιτικές», δεν θα μπορέσει να εισηγηθεί στους ανθρώπους του να στηρίξουν τον συνασπισμό, ενώ επισήμανε ότι το SPD δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από τα δέκα σημεία που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της διευρυμένης ηγετικής ομάδας στο Βερολίνο.

Από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ωστόσο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φόλκερ Κάουντερ, αναφερόμενος στο αίτημα του SPD για την καθιέρωση του κατώτατου μισθού στα 8,50 ευρώ την ώρα, επανέλαβε την προειδοποίηση για τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ σχετικώς με την θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε τους καλύτερους στην κυβέρνηση και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο καλύτερος που βλέπω εδώ γύρω».

.Αντ. Σαμαράς: Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Joseph Muscat.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο των νότιων ευρωπαϊκών χωρών, και, ειδικότερα για τη χώρα μας, είπε ότι η ανεργία είναι 27% και έχουμε πολλούς ανέργους και πολλούς παράνομους μετανάστες, κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, κάνουμε όπως γνωρίζετε, και περνάμε δια πυρός και σιδήρου, ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, δημοσιονομική εξυγίανση, σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν την Ελλάδα πίσω στην ομαλότητα, στην οικονομική ομαλότητα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς εξηγώντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ανεργίας.

Για κοινό μέτωπο με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έκανε λόγο και ο Μαλτέζος πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΕ που θα έχουν διαδοχικά το 2014 η Ελλάδα και η Ιταλία.

«Μία λύση δεν μπορεί να έρθει με μαγικό τρόπο αλλά δείχνουμε αποτελέσματα και αυτό το θέμα δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεός του, ούτε να ελπίζουμε ότι ο χειμώνας έρχεται και θα υπάρξουν άλλες διελεύσεις», σημείωσε ο κ. Joseph Muskat.

.Ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για τόνωση της αγοράς, από 1η έως 9 Νοεμβρίου

Την 1η Νοεμβρίου 2013 ξεκινά η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.


Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013 αυτή θα είναι η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων «mid-season sales» και υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά τον νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο.

.Προφυλακιστέοι οι Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς της τετράχρονης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι, που εμφανιζόταν ως γονείς του 4χρονου κοριτσιού, που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Ο 39χρονος και η 40χρονη σύντροφός του κατηγορούνται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι όταν ο Βούλγαρος, Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του, προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι. 

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντροφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.

Στο μεταξύ η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία των δύο κατηγορούμενων.

.Με τη Ρουμανία η Ελλάδα στα μπαράζ για το Μουντιάλ

Τη Ρουμανία καλείται να πετάξει έξω η Ελλάδα για να βρεθεί το καλοκαίρι στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 15 Νοεμβρίου τη Ρουμανία στο Γ. Καραϊσκάκης και στις 19 Νοεμβρίου στον επαναληπτικό στο Βουκουρέστι.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια:
Πορτογαλία-Σουηδία
Ουκρανία-Γαλλία
Ισλανδία-Κροατία

.Σαμαράς: Η οικονομία της χώρας κάνει επανεκκίνηση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν στη Ρώμη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή τους, η οποία διήρκεσε περίπου 1 ώρα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι έπειτα από χρόνια κρίσης, η οικονομία της χώρας μας κάνει τώρα μια «επανεκκίνηση», ενώ υπογράμμισε «ότι το κύριο ζητούμενο για την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε επίσης «ιδιαίτερα σημαντική» την ανάληψη «κοινής δράσης με την Ιταλία» ενόψει και των δύο προεδριών των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, ώστε να «αλλάξει η Ευρώπη» κατεύθυνση. Επίσης είναι σημαντική η διμερής συνεργασία, όπως επισήμανε, ώστε η ΕΕ να προχωρήσει στην μεταβολή της πολιτικής της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα σημείωσε ότι ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Οκτωβρίου θα είναι η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης — μετά και το κύμα μεταναστών που έφθασαν στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες αλλά και τη σειρά πολύνεκρων ναυαγίων στα ανοιχτά της χώρας.

Ο κ. Λέτα τόνισε ότι ανάμεσα στα κύρια ζητούμενα είναι η ενίσχυση της δύναμης Frontex για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων, η ενεργοποίηση του προγράμματος EuroSur, ενώ σημείωσε πως η ιταλική στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum πρόκειται να ολοκληρωθεί την 2α Δεκεμβρίου, με την έναρξη του προγράμματος EuroSur.

Ακόμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι ένα κεντρικό θέμα θα είναι η επανεξέταση των διαδικασιών χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Ο κ. Λέτα αναγνώρισε παράλληλα τις «σημαντικές προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Σαμαράς» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

.ΣΥΡΙΖΑ: Εγκλωβισμένη στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας η κυβέρνηση

Την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, σχολίασε με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της ισοπέδωσης. Καμία διαρροή στον Τύπο περί δήθεν διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό το σκηνικό υποταγής στους δανειστές και στις μνημονιακές δεσμεύσεις», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Τι ακριβώς εξάλλου συνιστά την περιβόητη «διαπραγμάτευση»; Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις; Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων; Οι απολύσεις των εργαζομένων και η διάλυση του δημόσιου τομέα; Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής; Οι πλειστηριασμοί σπιτιών και οι εξοντωτικοί φόροι; Η διάλυση της υγείας και της παιδείας;»

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση στο βαθμό που δεν αμφισβητείται ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή η λιτότητα και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Τα υπόλοιπα, είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” από τους θιασώτες των μνημονίων που προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ενώ ο χρόνος τους έχει τελειώσει προ πολλού».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η πραγματική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική συνίσταται στην ανατροπή των μνημονίων, στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης που θα έχει ως βασικό της άξονα την ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος και τη στήριξη της ανάπτυξης. 

Αυτό δεν θέλουν και δεν μπορούν να το κάνουν οι υπάκουοι μαθητές της κ. Μέρκελ, που κάθε μέρα που περνά είναι περισσότερο αναξιόπιστοι και απομονωμένοι τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό».

.Το χέρι στην τσέπη για φάρμακα βάζουν ξανά οι ασθενείς

Τη διαφορά ανάμεσα στη λιανική τιμή του φαρμάκου και την ασφαλιστική τιμή ή τιμή αναφοράς καλείται να πληρώνει πλέον ο ασφαλισμένος με βάση τα όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση, που αφορά τον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι πλέον ο ασθενής θα επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου τη διαφορά του πρωτότυπου φαρμάκου από την τιμή που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Μέχρι σήμερα το 50% της διαφοράς της λιανικής τιμής του πρωτότυπου φαρμάκου από την ασφαλιστική τιμή το πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ και το 50% ο ασφαλισμένος. 

Συνεπώς ο ασθενής δεν θα επιβαρύνεται εφόσον επιλέγει κάποιο φάρμακο από τα γενόσημα που έχουν την τιμή αναφοράς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα καταβάλλει όλη τη διαφορά, ενώ η συμμετοχή του θα συνεχίσει να είναι 50% της διαφοράς λιανικής τιμής και ασφαλιστικής εάν δεν υπάρχει γενόσημο στην κατηγορία του πρωτότυπου σκευάσματος.

Στον νέο τρόπο αποζημίωσης εμπίπτουν τα φάρμακα για τις συνηθέστερες παθήσεις που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με την επεξεργασία που έκανε η αρμόδια υπηρεσία, ΗΔΙΚΑ, 5.275 φάρμακα «πέρασαν» στα συνταγολόγια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των γιατρών και των φαρμακοποιών. 

Στα 3.385 (ποσοστό περίπου 64%) αλλάζει η συμμετοχή των ασφαλισμένων, με τη διαφορά να την επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου (100%) πλέον ο ασφαλισμένος. Περίπου το 36% των σκευασμάτων με ασφαλιστική τιμή μένει ως έχει και διατηρεί το 50-50.

«Ουσιαστικά οδηγούμαστε στο διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. 

Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι οδηγούμαστε σε ασθενείς πολλών ταχυτήτων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.