. Σε διάλογο καλεί το ΠΑΣΟΚ τους διαφωνούντες και τη ΔΗΜΑΡ


Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα συνοχής μεταξύ των βουλευτών του και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το ΠΑΣΟΚ απευθύνει κάλεσμα σε διάλογο το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και τους διαφωνούντες της Ιπποκράτους, αλλά και όσους κατευθύνθηκαν «για δικούς τους λόγους στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην πολυσέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει, σε δραματικούς τόνους, ότι «το πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί με ευθύνες όλων μας στον χώρο της κεντροαριστεράς, στον προοδευτικό χώρο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε κενό για την ίδια την Ελλάδα».

Επίσης, η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «η εντολή του λαού στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου ήταν σαφής. Ήταν εντολή πολιτικής σταθερότητας και συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων που στήριξαν και στηρίζουν την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το ευρώ».

Αφού επαναλαμβάνει ότι «το ελληνικό πρόβλημα έχει τις ιδιαιτερότητες του αλλά πρωτίστως είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα», επισημαίνει ότι «η λύση του περνά μόνο μέσα από μια συνολική πολιτική λύση για τις χώρες της ευρωζώνης. Το ΠΑΣΟΚ με την στήριξη του στην σημερινή κυβέρνηση αυτό επεδίωξε και αυτό πρέπει να επιδιώκει να πετύχει».

«Ο πρωθυπουργός μας καλεί όλους, κόμματα και βουλευτές, υπό την πίεση και το δίλημμα για την σωτηρία της χώρας, να ψηφίσουμε μέτρα και αλλαγές που αν κριθούν μόνο σε δημοσιονομικό επίπεδο είναι δυσβάστακτα και τροφοδοτούν την ύφεση. 

Όλοι μας, βουλευτές, στελέχη και πολίτες, καλούμαστε να απαντήσουμε εάν θα δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην χώρα, αναλαμβάνοντας και πάλι μεγάλο κόστος ή αν θα επιλέξουμε την πορεία στο άγνωστο ή το παιχνίδι με τη φωτιά», σημειώνει. 

Αναφέρει, επίσης, ότι «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει, η οικονομία να σωθεί και η κοινωνική συνοχή έστω και την ύστατη στιγμή να διαφυλαχτεί».

Αναφερόμενη στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «τα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας πληθαίνουν και αποκτούν πολιτική έκφραση με την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα χρειάζεται, πρώτον, μια απάντηση ευθύνης που την έδωσε χθες η. ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Και υπογραμμίζει: «Οφείλουμε συνεπώς όλοι μας, όσοι προερχόμαστε από αυτόν τον χώρο είτε σήμερα βρισκόμαστε στο ΠΑΣΟΚ, είτε κάποιοι άλλοι στη ΔΗΜΑΡ, είτε κατευθύνθηκαν για δικούς τους λόγους στον ΣΥΡΙΖΑ, να συζητήσουμε με ιστορικούς όρους ώστε:

• Να επανασυνδεθούμε με την κοινωνία που εκφράζει την αγωνία της για τις συνέπειες της κρίσης.

• Να διαμορφώσουμε το νέο Εθνικό Σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και την πρόταση διακυβέρνησης.

• Να ξαναζωντανέψουμε με συλλογικό τρόπο και μέσα από το ΠΑΣΟΚ την προοπτική της επανίδρυσης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».

Και καταλήγει: «Αυτή η πολιτική δοκιμασία μας επιτρέπει να ξαναγνωριστούμε με την κοινωνία, με αυθεντικό και στέρεο τρόπο. Θα το πετύχουμε στο όνομα της ιστορίας και των ιδεών μας».

.Νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι»


Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 23% έναντι 20% της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5% , ενώ στην τέταρτη θέση με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 6,5%, βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,5%.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το προβάδισμα του καθώς συγκεντρώνει 25,5% έναντι 22% της ΝΔ.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή είναι τα εξής:

Χρυσή Αυγή 13%
ΠΑΣΟΚ 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4,5%

.Αθώος κρίθηκε ο Κ. Βαξεβάνης


Αθώος κρίθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων που αφορούσε την δημοσιοποίηση στο περιοδικό HOT DOC, που εκδίδει, της φερόμενης «λίστας Λαγκάρντ».

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, στην οποία δεν υπήρχε μάρτυρας κατηγορίας, η πρόεδρος του Αυτοφώρου έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο.

Αντίθετη με την κρίση της προέδρου ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας ο οποίος είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο Κώστας Βαξεβάνης θεωρώντας ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν καταθέσεις στην HSBC στην Ελβετία αποτελεί διαπόμπευση και διασυρμό.

.Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι νέες περικοπές σε συντάξεις και δώρα


Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως από 5 έως 10%, ενώ με την είσοδο του νέου έτους (1.1.2013) αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και φτάνει στο 67-ο έτος της ηλικίας και από την ίδια χρονική στιγμή (1.1.2013) καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, έκριναν σχέδιο νόμου, μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι η, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, μείωση των συντάξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και γνωμοδότησε ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των δώρων προσκρούουν στη συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.

Ειδικότερα, ομόφωνα οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής αδείας από το νέο έτος και μετά.

Αντισυνταγματική κρίθηκε παράλληλα, με ισχυρή πλειοψηφία από τους δικαστές και η μείωση των συντάξεων, καθώς φρονούν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αναλογικότητας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια και γίνεται κατά άνισο τρόπο και χωρίς ορθή κλιμάκωση.

Την ίδια θέση περί αντισυνταγματικότητας διατύπωσαν οι σύμβουλοι και για την αύξηση από 1.1.2013 της ηλικίας όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65ό έτος.

.Αλ. Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα»


«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους εργαζόμενους να «βάλουν τέλος στον διαρκή εκβιασμό της χώρας από τους δανειστές».

Τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Τσίπρας έκανε στο Ηράκλειο, όπου λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε για τη φράση «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα σε συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι δεν την έχει ακούσει.

«Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα.

 Και καλούμε τις υγιείς δυνάμεις τις κοινωνικές δυνάμεις, τον ελληνικό λαό -γι΄ αυτό και βρίσκομαι σήμερα στο Εργατικό Κέντρο- καλούμε τους εργαζόμενους, με τη δυναμική τους παρουσία, 

να δώσουν τέλος σ' αυτό τον διαρκή εκβιασμό, να δώσουν τέλος σε μια πολιτική που συνθλίβει την ίδια την προοπτική επιβίωσης της χώρας, σε μια πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε οικονομική αποικία», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: 

«Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική, ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "μύθο" το ότι οι μισθοί και οι συντάξεις εξαρτώνται από τη δόση και εκτίμησε ότι «η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και κατάρρευση, δεν έχει πια ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνίας».

.Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 
Σε επιστολή της στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο αναφέρει ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά».

Αναφέρει, επίσης, ότι διαφωνεί με το πακέτο των νέων μέτρων, με τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα αυτό, αλλά και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τονίζει ότι «ο στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης εγκαταλείφθηκε και η κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική, με τα ίδια αδιέξοδα και δραματικά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα».

Για το ΠΑΣΟΚ σημειώνει, επίσης, ότι «έχει μεταλλαχτεί σε μικρό παράρτημα της κεντροδεξιάς και έχει ταυτιστεί με νεοφιλελεύθερες απόψεις και επιλογές».

.Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013


 Τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 5,2% του ΑΕΠ το 2013 από 6,6% του ΑΕΠ εφέτος προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός ο οποίος για πρώτη φορά εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα ( μετά την αφαίρεση των τόκων και των χρεολυσίων εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους) ύψους 0,4% του ΑΕΠ.
Ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα ανέλθει στα 9,442 δισ. ευρώ το 2013 έναντι 12,882 δισ. ευρώ εφέτος. 

Ο περιορισμός του ελλείμματος θα προέλθει από τα νέα μέτρα ύψους 9,374 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός και αφορούν σε περικοπές δαπανών 7,592 δισ. και αύξηση εσόδων 1,782 δισ. ευρώ. 

Πρόκειται για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των παρεμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το 2013. 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, περικοπές στις συντάξεις, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, κατάργηση των δώρων στις συντάξεις, περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, ένταξη των ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο κα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα σημειώσει αύξηση στα 346,2 δισ. ευρώ το 2013 έναντι 340,6 δισ. ευρώ το 2012 και θα ανέλθει ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 189,1% του ΑΕΠ έναντι 175,6% του ΑΕΠ εφέτος.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι το 2013 θα διαμορφωθεί για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ύψους 0,4% του ΑΕΠ ( 748 εκατ. ευρώ) έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,2% του ΑΕΠ (2,396 δισ. ευρώ) φέτος.

.Eurogroup: Να κλείσουν οι εκκρεμότητες έως τις 12 Νοεμβρίου


Έκκληση προς την Ελλάδα να διευθετήσει τις τελευταίες εκκρεμότητες και να ολοκληρώσει σύντομα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση το Eurogroup αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα όσον αφορά το πρόγραμμα, 

σημειώνοντας ιδιαίτερα τα «φιλόδοξα και μεγάλου εύρους μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων και σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα».

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εναπομείναντα ζητήματα, ούτως ώστε να ολοκληρώσουν σύντομα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, το Eurogroup τονίζει ότι θα επανεξετάσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής κατά την επόμενη τακτική του συνεδρίαση, στις 12 Νοεμβρίου, βάσει των σχετικών εκθέσεων και ότι προσβλέπει στην ολοκλήρωση του προγραμματος, 
το οποίο σχετίζεται με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων ενεργειών από τις ελληνικές αρχές και των εθνικών διαδικασιών από τα κράτη μέλη.

.«Επιμένουμε στις θέσεις μας για τα εργασιακά», επαναλαμβάνει η ΔΗΜΑΡ


Τις πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία 24ωρα συζήτησε διεξοδικά, επί τρεις και πλέον ώρες, το μεσημέρι της Τετάρτης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Φ. Κουβέλη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις θέσεις της για τα εργασιακά». Τα ηγετικά στελέχη του κόμματος εκτίμησαν ότι παραμένει σταθερή η στήριξη της κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος.

.M. Κασσής: "Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ"


Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής στην πρωινή εκπομπή του MEGA. "Δεν υπογράφω δήλωση μετανοίας σ' αυτούς που διοικούν σήμερα το ΠΑΣΟΚ", ανέφερε, ενώ τόνισε ότι "κάποιοι έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 4%, τους ενδιαφέρει πως θα γίνουν υπουργοί του Σαμαρά".
Ο κ. Κασσής εκτίμησε ότι «υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα».

.Φονικό το πέρασμα της "Σάντι", 63 οι νεκροί


Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι, πολλοί άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από τις πλημμύρες, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε την στήριξη του ομοσπονδιακού κράτους στους πληγέντες.
"Είμαστε εδώ για σας. Δεν θα σας ξεχάσουμε", τόνισε ο Ομπάμα από την παραλιακή πόλη Μπριγκαντίν μετά την συνάντησή του με ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια του στο Νιου Τζέρσι. 

Τον αμερικανό πρόεδρο συνόδευε ο κυβερνήτης της πολιτείας Κρις Κρίστι.
Ο Ομπάμα χαιρέτισε "τη δύναμη και την ικανότητα επιβίωσης" των συμπατριωτών του. "Αυτή είναι η ουσία των ΗΠΑ. Περνάμε δύσκολους καιρούς, αλλά βγαίνουμε πιο δυνατοί από πριν...ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Δεν θα αφήσουμε κανέναν στο δρόμο", επισήμανε.

Από την Δευτέρα όταν ο κυκλώνας Σάντι έπληξε τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, 63 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Αν υπολογιστούν και τα θύματα στον Καναδά και την Καραϊβική, οι νεκροί έφτασαν τους 135.

Η ζωή ξαναρχίζει παρά τις τεράστιες ζημιές ειδικά στη Νέα Υόρκη. Το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια θα λειτουργήσει "περιορισμένα" σήμερα Πέμπτη. Όλοι οι διάδρομοι του αεροδρομίου που χρησιμοποιείται κυρίως για εσωτερικές πτήσεις πλημμύρισαν. Από χθες Τετάρτη λειτουργούν κανονικά τα διεθνή αεροδρόμια Τζ.Φ. Κένεντι και Νιούαρκ Λίμπερτι.

Το μετρό της Νέας Υόρκης που καθημερινά χρησιμοποιούν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι επαναλειτουργεί σταδιακά από σήμερα το πρωί.

Σε όλες τις ανατολικές ΗΠΑ σε περισσότερα από έξι εκατομμύρια σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες. Τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες θα συνεχιστούν, όπως και στα δρομολόγια των τρένων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.