.Φίλης, Παιδεία, Θρησκεία …

Οι κομμουνιστές, τα παλαιότερα χρόνια που δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιτίθενται στην οφθαλμοφανή διαφορά μεταξύ της κοινωνίας που εκείνοι πρότειναν με την Δυτική αλλά κι ελληνική κοινωνία που αναπτυσσόταν ραγδαία, στήριζαν την πολιτική τους σε ένα δίπτυχο: 

*Την ειρήνη* για την οποία προπαγάνδιζαν (κι ας εισέβαλλαν βιαίως οι αδελφοί τους Σοβιετικοί σε κράτη κι υποδούλωναν λαούς στο όνομα του σοσιαλισμού) και *στο «εποικοδόμημα Παιδεία – Πολιτισμός – ΜΜΕ.* Αργότερα, όταν τα τείχη έπεσαν, όταν τα σκλαβωμένα κράτη επαναστάτησαν, οι ιδεοληψίες τους απλώς κρύφτηκαν. Ουδόλως, όμως, εγκ... περισσότερα »

.Η αριστερή δημοσιογραφία από τον Φλωράκη… στον Τσίπρα*

Τελικώς ο “αγωνιστής” Καλογρίτσας παραιτήθηκε ώστε να δικαιολογηθούν οι αθλιότητες που διέπραξε προσφάτως η κυβέρνηση γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες κα να τις φορτώσουν σε αυτόν. 

Ωστόσο η υπεράσπιση, από το σύνολο της αριστερής δημοσιογραφίας και τα έντυπά της, της επιλογής Καλογρίτσα[1], τη στιγμή που βοά ο τόπος για τα «δανεικά βοσκοτόπια», αποτέλεσε το τελειωτικό πλήγμα στην αξιοπιστία των εσχάτων δημοσιογραφικών καλάμων της αριστεράς. Ανοίγει δε ένα, εξ ίσου σημαντικό με εκείνο του ΔΟΛ, κεφάλαιο του μεταπολιτευτικoύ τοπίου, εκείνο των «ψευδο»μεγιστάνων της αριστεράς και τ... περισσότερα »

.Ντεμέκ αριστεροί, γνήσιοι παπατζήδες…

Πώς το έχουν καταφέρει έτσι τούτοι εδώ; Δεν περνάει μέρα που να μη βάζουν τρικλοποδιά στον εαυτό τους. Το παπατζιλίκι τους πάει σύννεφο. Κι ενώ βλέπουν ότι τους έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή κατρακύλα (σε λίγο οι δημοσκόποι θα ψάχνουν ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ με το ντουφέκι, έτσι που ντρέπονται να το λένε), μυαλό δεν βάζουν.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση έχοντας να αντιμετωπίσει δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων. Το ήξεραν και έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι. Αλλά προτίμησαν το παπατζιλίκι: θα σκίσουμε τα Μνημόνια, θα χορεύουν οι αγορές στο ρυθμό μας, αποκλείεται να πει «όχι» η Μέρκελ. Ομως, το παπατζιλίκι (το κάθε παπατζιλίκι, δεξιό και αριστερό) πληρώνεται ακριβά. Το γνωρίζουμε όλοι πλέον, το βλέπουμε στη ζωή μας. Αλλά για τους εναπομείναντες αφελείς, έρχονται οι ξένοι αξιωματούχοι και το επιβεβαιώνουν...

 Πάει αυτό. Είχαν, λέει, αυταπάτες, αλλά τις ξεπέρασαν. Και άρχισαν να τα δίνουν όλα για να παίρνουν τις δόσεις των δανείων. Ρεαλισμός, θα έλεγε κάποιος. Εντάξει. Αλλά το παπατζιλίκι συνεχίζεται. Αλλο παράδειγμα: όλες οι ΔΕΚΟ μεταβιβάζονται στο περιβόητο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

 Για «αξιοποίηση», το παλιό «ξεπούλημα», για το οποίο κατακεραύνωναν τους Σαμαροβενιζέλους (οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, δεν τόλμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο). Κι ενώ το ψήφιζαν στη Βουλή, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευαν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί εμάς τους υπόλοιπους. Οι μεν έλεγαν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν σημαίνει και πώλησή τους (εδώ), ο δε (ειλικρινέστερος) ότι μπορεί και να πουληθούν, αλλά όσο είναι αυτός υπουργός δεν θα γίνει (εδώ).

Πάει κι αυτό. Σε 99 χρόνια θα δούμε (ζωή να ‘χουμε!) αν θα επιστρέψουν στο Δημόσιο.
Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τόσο για να δούμε τη συντριβή των διαπλεκομένων καναλαρχών. Την βλέπουμε ήδη. Είναι τόσο ατζαμήδες (οι ΣΥΡΙΖΑίοι υπουργοί, όχι οι καναλάρχες) που κατάφεραν να συντρίψουν ακόμα και τον δικό τους διαπλεκόμενο, ο οποίος δεν βρήκε λεφτά και θα μείνει εργολάβος. 

Είχαν μπροστά τους ένα προνομιακό γήπεδο για να παίξουν μπάλα. Αντί να βάλουν αντικειμενικούς κανόνες, να πάρoυν λεφτά από τους σημερινούς καναλάρχες και να προσθέσουν όσους ακόμα νέους είχαν να δώσουν, πήγαν να ελέγξουν όλο το τοπίο, προσπαθώντας να φτιάξουν και το Syriza Channel. Δεν υπολόγισαν, όμως, ότι βρίσκονται στην εποχή της Τρόικας και δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν τη μοναδική Τράπεζα, που θα έδινε τα λεφτά. Και την πάτησαν. 

Η ατζαμοσύνη, μαζί με το παπατζιλίκι, οδήγησαν στο φιάσκο.
Κι ας πούμε ότι στα προηγούμενα που περιγράψαμε ηττήθηκαν από υπέρτερες δυνάμεις (δεν είναι σε όλα έτσι, αλλά ας το δεχτούμε χάριν του διαλόγου). Ποια αριστερή λογική-τρομάρα της- λέει να μη μπορείς να οργανώσεις στοιχειωδώς την αλλαγή στη διδασκαλία του πιο αδιάφορου (για τους μαθητές) μαθήματος;

 Ηθελε να κάνει μια επίδειξη αριστεροσύνης ο Φίλης με τα Θρησκευτικά, κοκορεύθηκε για λίγο, αλλά τελικά έγινε κότα, μετά το μεγαλοπρεπές «άδειασμά» του από τον Τσίπρα (εδώ).

Είναι «αριστερά» όλα αυτά; Δυσφήμηση της (όποιας έννοιας) Αριστεράς είναι. Ντεμέκ Αριστεροί είναι, που προσπαθούν να επιβιώσουν με την εξαπάτηση, κοινώς με το παπατζιλίκι. Μόνο και αυτό κάποια στιγμή παύει να αποφέρει κέρδη, όταν τα κορόιδα πάρουν χαμπάρι τους παπατζήδες.

.Οι κατσαπλιάδες που μας κυβερνάνε…

Θυμάμαι στις πρώτες εκλογές που ψήφισα ως φοιτητής. Άνοιξη του '88, καταβάλαμε μία εισφορά στο ΦΣ, τα δε χρήματα στοιβάζονταν σε ένα σωρό στην άκρη ενός μακριού τραπεζιού στην Α31/ΦΜΣ/ΑΠΘ. Ένας από του αριστερούς λεχρίτες Κνίτες που είχαν κατέβει από τα βουνά -σίγουρα στο Σύριζα τώρα, αφού πέρασαν από το ΝΑΡ- βούτηξε μια αγκαλιά χαρτονομίσματα και τα έδωσε σε έναν από την παρέα με την εντολή ''να πάρε, να φέρεις καφέδες και τυρόπιτες να φάμε''. Τα λεφτά ήταν τόσα που έτρωγαν όλοι τους στο Όλυμπος-Νάουσα ή στο Τίφανις, ή δεν ξέρω και εγώ που αλλού. Αυτοί είναι οι κατσαπλιάδες που μας κυβερνάνε .
Οι καφενόβιοι καταληψίες που ανέλαβαν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα είναι άνθρωποι που κατ' ουσίαν δεν έχουν δυσκολευτεί ποτέ στη ζωή τους. Είτε από τις περιουσίες ων οικογενειών -όλοι είναι κληρονόμοι τεράστιων περιουσιών, είτε από τις διασυνδέσεις των γονέων και της τεχνογνωσίας που τους δίδαξαν οι γονείς και οι καθοδηγητές αυτοί οι άνθρωποι δεν έχασαν ποτέ. Βασικά γιατί ποτέ δεν έδωσαν καμία δύσκολη μάχη. Όλες ήταν στημένες για να τις κερδίσουν. Οι αριστεροί είναι εκπαιδευμένοι στη διαρκή αποδόμηση της προσπάθειας που έκανε κάποιος, ήταν εύκολο όταν προβλήματα χτύπησαν την πόρτα καθενός να πάνε και να τον εκφράσουν και τελικά να τον πείσουν να τους ψηφίσει και να τους αναθέσει την κυβέρνηση…

 Στα επτά χρόνια μνημονίου οι εταίροι εξέφρασαν αυτοκριτικές για λανθασμένο σχεδιασμό, για πλημμελή εφαρμογή των συμφωνημένων από την πλευρά μας αλλά ποτέ δεν απέρριψαν την επιλογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν: είναι η πρώτη φορά.
Οι καφενόβιοι καταληψίες - με το λίγο μυαλό τους- έχουν το απίθανο σχέδιο της αναδιανομής του πλούτου. Θα βουτήξουν τα λεφτά των πλουσίων ή των κορόιδων που πληρώνουν φόρους και θα τα μοιράσουν στους κολλητούς τους και έτσι θα μείνουν στην εξουσία.

Όλα τα χρόνια που τριγυρνούσαν στα καφενεία και στα μπαρ και αντήλλασσαν τις πουλαντζοδουζίνιες θεωρίες επανάστασης και τα οικονομικά της ενεργού ζήτησης που ανέπτυσσε ο Τσακαλώτος, και ακόμη  δεν τους περνάει από το μυαλό ότι σύστημα δεν έχει πλέον εξωτερική τροφοδοσία. Άλλωστε είχαν μάθει ότι η εξωτερική τροφοδοσία ήταν δεδομένη -είτε βουτάμε τα λεφτά των κορόιδων είτε μας τα έχουν κληροδοτήσει, κτλ. κτλ.

Την αποτυχία των σχεδίων τους δεν την διανοούνται. 

Άλλωστε δεν έχει συμβεί ποτέ. Με το δεδομένο ότι διάφοροι Λούληδες κλπ τους είχαν πάρει τα μυαλά με την παντοδυναμία τους, οι αστοχίες στις λεπτομέρειες είναι δεδομένες. Με τη συσσώρευση μικροπροβλημάτων στο τέλος θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις αλήθειας με την οποία είναι σε διάσταση, οπότε μόνοι τους θα την κοπανήσουν με ένα κλάμα περί κακών ξένων κλπ. που δεν αφήνουν τους λαούς να ζήσουν κλπ. και θα αρχίσουν πάλι να καίνε τη χώρα. Δεν ξέρω με τι τρόπο θα αποφύγουμε τα χειρότερα. Ο λαός έχει δεχθεί πολλές τοξικές ουσίες…

.Όμηρος των ψεμάτων και των σκανδάλων

Ήταν ακριβώς όπως περιμέναμε από έναν πρωθυπουργό που είναι όμηρος της εικόνας του και δεν βλέπει την πραγματικότητα. Και δεν περιμέναμε τίποτε παραπάνω από το να αμυνθεί... επιτιθέμενος στα ίδια γνωστά κέντρα που έχουν βάλει στόχο να τον ρίξουν από την κυβέρνηση. Θεωρίες συνωμοσίας, ατάκες που πουλάνε σε κάτι τελειωμένους Συριζαίους ταλιμπάν, αποφυγή εξηγήσεων για τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες. Και το κυριότερο, δείγμα της αμηχανίας του και του εκνευρισμού του: Η συζήτηση αφορούσε την Παιδεία κι ο Τσίπρας αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να μας πει ότι η ΝΔ εξυπηρετεί συμφέροντα, ότι του επιτίθεται το παλιό πολιτικό σύστημα και άλλες τέτοιες μπαρούφες που έχουν κουράσει.
Κουβέντα για τη διάλυση της Παιδείας, κουβέντα για τον αδιάβαστο Φίλη, ούτε μια συγγνώμη στην Εκκλησία για την χωρίς διάλογο απόφαση του υπουργού να αλλάξει τα Θρησκευτικά. Λες και το πρόβλημα στα σχολεία είναι το μάθημα κι όχι ότι δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε.
Αναφερόμενος στο θέμα των αιώνιων φοιτητών ο πρωθυπουργός τόνισε πως «το ζήτημα δεν είναι να κόψεις τους αιώνιους φοιτητές, το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να μη γεννά το πανεπιστήμιο αιώνιους φοιτητές», εντοπίζοντας μία από τις αιτίες στο εξεταστικό σύστημα που σπρώχνει φοιτητές να σπουδάζουν σε πανεπιστήμια που δεν αγαπούν.
Μα γιατί δεν ρώτησε τον διπλανό του υπουργό Φίλη που ακόμη να πάρει πτυχίο, όχι γιατί δεν του άρεσαν οι σπουδές αλλά γιατί γνώριζε εξ αρχής ότι στην αριστερά κάνεις καριέρα ακόμη κι αν είσαι τεμπέλης.
«Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης», είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έκανε επίσης λόγο για ιδιαίτερες σχέσεις με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και τους επέκρινε ότι «είναι με τα ακριβά σχολεία των λίγων».
Μα καλά. Απ' ότι γνωρίζουμε σε ιδιωτικό σχολείο δεν τα πάει τα παιδιά του ο κ. Τσίπρας; Ο Ερνέστος που πάει κύριε πρωθυπουργέ; Γιατί δεν πάει στο σχολείο της Γκράβας που είναι και δίπλα από την Κυψέλη;
Αυτές οι ανοησίες περί συσχέτισης με τα συμφέροντα όσων πιστεύουν ότι τα δημόσια σχολεία πρέπει να αναβαθμιστούν και να γίνουν σαν τα ιδιωτικά κι όχι το αντίθετο είναι δείγμα της αποτυχίας της κυβέρνησης. Αλλά δυστυχώς και στοιχείο της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς που κινητοποιεί τους πολίτες κατά οποιασδήποτε προσπάθειας γίνεται για αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Η ρετσινιά της αριστείας και η ντροπή της καριέρας είναι αυτά που θα κυνηγούν για μια ζωή την κυβέρνηση. Ό,τι κι αν πει ο Τσίπρας, όπως κι αν υπεκφύγει από τις ευθύνες του, θα τον κυνηγά μια ζωή η διάλυση κάθε τι που έπιασε στα χέρια του. Αυτός δεν είναι πρωθυπουργός. Αυτός είναι... terminator.
Βεβαίως δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει και για το θέμα των ημερών, τα Μέσα Ενημέρωσης. Ξέχασε να αναφέρει τον Καλογρίτσα βεβαίως, όμως, είπαμε. Ζει στον δικό του κόσμο.
«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «είναι απέναντι στην κυβέρνηση στην μάχη κατά της διαπλοκής και ότι υιοθετεί τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών».
«Η ΝΔ είναι απέναντι στον αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα συστημικά μέσα που το στηρίζουν, το παιχνίδι της "αριστερής παρένθεσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προστρέξει από πέρυσι να υποστηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και πρόσθεσε: «Μεταρρυθμίσεις για τη ΝΔ σημαίνουν απολύσεις, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός μίλησε και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε: «Τώρα που βλέπετε ότι ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά, κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε» και πρόσθεσε: «Έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε για σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αν θέλετε να βρείτε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ψάξτε πρώτα στα δικά σας βιβλία. Ότι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο και θα πληρώσουν».

Όπως είπαμε. Η λέξη... Καλογρίτσας, όπως και «ΣΥΡΙΖΑ Bank», ή «ΣΥΡΙΖΑ TV» είναι απαγορευμένες λέξεις για την κυβέρνηση και προσωπικά τον Τσίπρα. Αλλά θα τον κυνηγούν οι Ερινύες. Δεν θα μπορεί να κοιμηθεί.

.Η αστική Δημοκρατία ψόφησε

Βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο και αντί να σπάσει το κεφάλι σπάει ο τοίχος. Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το πολιτικό τέλμα που ζούμε.
Η χώρα καταρρέει, η κοινωνία είναι στα κάγκελα και οι πολιτικοί περί άλλων τυρβάζουν ανήμποροι και ανίκανοι να δώσουν μια λύση στην Ελλάδα που βουλιάζει.
Δυστυχώς πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν υπάρχει κανείς να δώσει το αίμα του για τη σωτηρία της πατρίδας.
Ο Τσίπρας έχει γίνει το αγαπημένο παιδί των δανειστών και ξεπουλάει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία, ο Μητσοτάκης ακολουθεί τις εντολές τους που του λένε «περίμενε δεν είναι ακόμα η ώρα σου να γίνεις πρωθυπουργός» και οι Έλληνες ματώνουν καθημερινά χωρίς προοπτική και ελπίδα.
Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ; Η απάντηση απλή. Ανίκανο και δουλικό πολιτικό προσωπικό.
Δεν θα μπω σε ιστορικές λεπτομέρειες. Η ιστορία για όσους την έχουνε μελετήσει σωστά, είναι καταλύτης για την κατάντια μας.
Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε στου λόγους που ζούμε την σημερινή δυστυχία.
Και εξηγούμαι.
Λίγο πριν σκάσει η κρίση, ο Καραμανλής αντιλήφθηκε την λαίλαπα και παρέδωσε στον Παπανδρέου, ο Παπανδρέου ανίκανος να διαχειριστεί την κρίση κατέρρευσε, ο Σαμαράς προσπάθησε να βγάλει την Ελλάδα από τον βάλτο, αλλά απέτυχε αφήνοντας τον λαϊκισμό να επικρατήσει.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Από τη μια έχεις έναν πρωθυπουργό που έχει διαψευστεί σε όλα, αλλά αντέχει, κι από την άλλη έχεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με τα δεδομένα κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη ρίξει τον πολιτικό απατεώνα, αλλά δεν μπορεί.
Γιατί άραγε;
Γιατί αγαπητοί δεν υπάρχει αστική τάξη. Ή καλύτερα η αστική Δημοκρατία ψόφησε.
Κι εκεί είναι ακριβώς που πατάει ο Τσίπρας. Στην σαπίλα της αστικής τάξης.
Μπορεί να τα έχει κάνει μπάχαλο. Άλλα κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ευθύνες για την διάλυση της Ελλάδας.
Όπως και να το κάνουμε είναι κομματάκι δύσκολο να φορτώσεις σε έναν άνθρωπο τη διαφθορά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών 40 ετών.
Αυτό είναι το τελευταίο του πολιτικό χαρτί και θα το παίξει μέχρι τέλους. Και αν το παίξει καλά, που φαίνεται ότι το παίζει, θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό τοπίο του μέλλοντος.
Την ίδια στιγμή έχεις έναν Κυριάκο ο οποίος προσπαθεί να προτάξει την ανωτερότητα της αστικής τάξης μπροστά στη λαίλαπα της Αριστεράς, αλλά δεν μπορεί.
Ο λόγος απλός. Υπερασπίζεται το σάπιο και το τελειωμένο.
Προσπαθεί με τα φθαρμένα υλικά της μεταπολίτευσης να φέρει τη Νέα Μεταπολίτευση. Και όπως βλέπουμε δεν του βγαίνει.
Μπορεί να ζήτησε εκλογές, μπορεί να λέει στον Τσίπρα να φύγει, αλλά μέχρι εκεί. Έτερον ουδέν.
Δεν έχει ούτε όραμα, αλλά ούτε και σχέδιο για να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη.
Το μόνο που κάνει είναι να σέρνεται από την ατζέντα του Τσίπρα, ανήμπορος να θέσει τη δική του.
Προσέξετε! Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αυτό που λέμε είναι ότι αντιλαμβάνεται ότι θα πέσει και βάζει το εποικοδόμημα για να παίξει μπάλα στο μέλλον και η αστική τάξη λόγω της φθοράς της και της έλλειψης οράματος κοιτάει αποσβολωμένη.
Είναι τραγικό να έχεις πιάσει τον πρωθυπουργό με το μέλι στο χέρι και να μην μπορείς να τον ρίξεις.
Το σκάνδαλο της Αττικής είναι εκατό φορές πιο δεμένο από το σκάνδαλο Κοσκωτά. Στο σκάνδαλο Κοσκωτά υπήρχαν ενδείξεις, όχι αποδείξεις. Αντίθετα στο Καλογρίτσας – Gate έχεις ακράδαντες αποδείξεις. Είναι τουλάχιστον ξεφτίλα για την αντιπολίτευση να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την ιστορική ευκαιρία και να τσακίσει την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
Άραγε θα γεννηθεί, θα υπάρξει ένας ηγέτης που θα υπερασπιστεί και θα αναγεννήσει την αστική δημοκρατία;

Οψόμεθα...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.