.Αποηθικοποίηση και λαϊκισμός

Ακούμε συνεχώς το ερώτημα «γιατί ανεβαίνει η ΧΑ;». Εχουμε επίσης βαρεθεί να ακούμε βαθυστόχαστες απαντήσεις...
Ειλικρινά, τι χρήζουν οι αναλύσεις, όταν έχεις σοκαριστικές συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Λιάπη; Οταν υπάρχουν «πόθεν έσχες» που «βγάζουν μάτια» και δημιουργούν ισχυρά ερωτήματα, τουλάχιστον ηθικής τάξης. Οταν η υπόθεση του χρηματιστηρίου, δηλαδή ένα τεράστιο σκάνδαλο, κλείνει 14 χρόνια μετά χωρίς να ευθύνεται κανείς... 

Οταν οι μίζες στα εξοπλιστικά (κοινό μυστικό) αρχίζουν πολύ καθυστερημένα να βγαίνουν στο φως. Και όταν πολλά ακόμα «κοινά μυστικά» σκανδάλων παραμένουν ακόμα αδιερεύνητα...

Διερωτώμεθα πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός (αριστερός, δεξιός, φασιστικός) σε αυτό το πλαίσιο; Πώς είναι άραγε δυνατόν, όπως προκύπτει από το προχθεσινό δημοσίευμα του «EUobserber», μεγάλες εταιρείες συμβούλων, ορκωτών λογιστών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να συμβουλεύουν τη χώρα -πέρα από τις υψηλές αμοιβές τους-, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν στη χώρα δικά τους οικονομικά συμφέροντα;

Ολοι οι έγκυροι διεθνείς αναλυτές, παρότι εκφράζουν επιφυλάξεις για το οικονομικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, εντούτοις θεωρούν ως πιο κρίσιμο το κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα της χώρας. Αυτό τους ανησυχεί περισσότερο. Κι έχουν δίκιο, παρότι συνδέεται προφανώς με την οικονομική κρίση, έχοντας όμως και μια σχετική αυτοτέλεια.

Εκείνο που πολλοί δεν αξιολογούν όπως πρέπει είναι ότι συντελούνται καίριες κοινωνικές ανακατατάξεις και διεργασίες, που όλο και λιγότερο αντιστοιχούν στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό, το οποίο είτε αργεί είτε αδυνατεί να προσαρμοστεί στα νέα κοινωνικά δεδομένα, και κυρίως να τα εκφράσει και να τα αναδιατάξει δημιουργικά για τη χώρα. Η αδυναμία αυτή του πολιτικού συστήματος ανοίγει τις επικίνδυνες πόρτες ενός ακατέργαστου λαϊκισμού, που επιτείνει τα αδιέξοδα.

Είναι σαφές ότι η χώρα δεν έχει βγει από την κρίση. Η πορεία προς την έξοδο θα είναι μακρά, με δυσκολίες και κινδύνους «ατυχημάτων». Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, με οποιαδήποτε πολιτική εκδοχή. Αλλά ελάχιστη προϋπόθεση είναι μια επανηθικοποίηση της πολιτικής...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1, Πανθρακικός-Καλλονή 2-0, Παναιτωλικός-Πλατανιάς 3-0 και Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1

 Ο Ατρόμητος αναδείχθηκε ισόπαλος του ΠΑΟΚ με 1-1 στο Περιστέρι στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, καθώς δεν κατόρθωσε να διαφυλάξει το γκολ του Παπαδόπουλου από το 26ο λεπτό «λυγίζοντας» στην πίεση του «Δικέφαλου» στην επανάληψη και δεχόμενος την ισοφάριση στο 90΄ από τον Τζαβέλλα.

Ο Πανθρακικός νίκησε 2-0 την Καλλονή στην Κομοτηνή, σε αναμέτρηση για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα που χάρισαν το «τρίποντο» στους Θρακιώτες σημείωσαν οι Κάσες (54΄) και Χρήστου (76΄). Η ΑΕΛΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φαρία στο 70΄.

Με νίκη συνέχισε την πορεία στη Σούπερ Λίγκα ο Παναιτωλικός, που επικράτησε του Πλατανιά Χανίων στο Αγρίνιο με 3-0 σε αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Θεοδωρίδης (40΄), Μπόγιοβιτς (60΄) και Καμαρά (67΄).

Σπουδαία νίκη πήρε η Ξάνθη στα Πηγάδια από τον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε με 2-1 για την 16η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. 

Η Ξάνθη έφθασε τις 7 νίκες στο πρωταθλημα, εκ των οποίων οι 6 εντός έδρας, ενώ οι Κρητικοί γνώρισαν την 6η ήττα τους, όλες μακριά από το Ηράκλειο. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Κάλβο, ο οποίος μήκε ως αλλαγή και μέσα σε 8 λεπτά σκόραρε δύο φορές (55΄ και 62΄). Ο ΟΦΗ μείωσε στο 76΄ με τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος όμως αποβλήθηκε πέντε λεπτά αργότερα (81΄ για διαμαρτυρία).

.Αντικειμενική 200.000 ευρώ για προστασία από τους πλειστηριασμούς

Την προστασία από πλειστηριασμούς κατά το 2014 για την κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, για νοικοκυριά με οικογενειακό καθαρό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας έως 270.000 ευρώ, προβλέπει το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και πρόκειται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή. 

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ οι νόμοι 3869/2010 («νόμος Κατσέλη») και 4161/ 2013 για τη δικαστική προστασία όσων αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, ενώ από το 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων με τη σύσταση Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Το νομοσχέδιο πρόκειται να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε σήμερα ότι παρά την προσπάθεια και τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν, δεν υπήρξε συμφωνία με την τρόικα για το περιεχόμενο των μεταβατικών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν το 2014.

.Τα μήλα, ασπίδα κατά του εμφράγματος και του εγκεφαλικού

Αν κάθε άνθρωπος πάνω από την ηλικία των 50 ετών έτρωγε ένα μήλο την ημέρα, χιλιάδες πρόωροι θάνατοι από έμφραγμα και εγκεφαλικό θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να δικαιώσει το γνωστό ρητό «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Οι ερευνητές είπαν ότι φρούτα όπως τα μήλα φαίνεται να ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία σχεδόν όσο και «θαυματουργά» φάρμακα όπως οι στατίνες που ρίχνουν την υψηλή χοληστερόλη. Οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι, πέρα από τα μήλα, παρόμοια οφέλη έχουν πολλά άλλα φρούτα, αρκεί κανείς να τα τρώει καθημερινά.

.«Ξεφτίλα» του Μιχάλη Λιάπη στο Spiegel

Με τη σύλληψη του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, ασχολήθηκε και το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επιλέγοντας μάλιστα μια φωτογραφία, στην οποία ο κ. Λιάπης εμφανίζεται καβάλα σε έναν… γάιδαρο!

Οι Έλληνες τροχονόμοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, αναφέρει το δημοσίευμα. Κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου στην Αθήνα, εντόπισαν τον πρώην υπουργό Μεταφορών (!), να κυκλοφορεί οδηγώντας ένα ανασφάλιστο τζιπ με πλαστές πινακίδες.

Το δημοσίευμα στη συνέχεια, περιγράφει το χρονικό της σύλληψης του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το Spiegel, o Μιχάλης Λιάπης βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή προστίμου, ύψους 15.000 ευρώ.

.Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη βουλή

Η συζήτηση που ξεκίνησε το πρωί στη Βουλή επί της πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων οδηγείται σε συνθήκες μετωπικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Στίγμα προθέσεων έσπευσε να δώσει πρώτος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος, προτού ακόμη ανέβουν στο βήμα οι εισηγητές, απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «σήμερα θα πρέπει να απολογηθεί» και στην πραγματικότητα «οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι κατήγοροι αλλά είναι κατηγορούμενοι». Στον αντίποδα, την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ ... περισσότερα »

. Παρέμβαση Σαμαρά με αφορμή το θέμα Λιάπη

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, οι βουλευτές που θα διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους. 

Συγκεκριμένα, με αφορμή την χθεσινή περίπτωση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ

.Αναστολή πλειστηριασμών έως τέλος του 2014 υπό τρεις προϋποθέσεις

Την προστασία από πλειστηριασμούς κατά το 2014 για την κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, για νοικοκυριά με οικογενειακό καθαρό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας έως 270.000 ευρώ, προβλέπει το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και πρόκειται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

 Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, παράλληλα παραμένουν σε ισχύ οι νόμοι 3869/2010 («νόμος Κατσέλη») και 4161/ 2013 για τη δικαστική προστασία όσων αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνει... περισσότερα »

.Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει απαντήσεις για το colpo grosso από την πλευρά των Γερμανών. Τέσσερα υποβρύχια δεν χωράνε κάτω από το χαλί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από τις ευθύνες που καταλόγισε στον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι επιδεικνύει «στάση ενοχής», ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο δεν δίνει απαντήσεις στη Βουλή για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του, δεν σώζει την κυβέρνησή του, αλλά μπαίνει κ... περισσότερα »

.Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για τα υποβρύχια

Με ψήφους 167 κατά (των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Α. Λοβέρδο και Χρ. Αηδόνη,) σε σύνολο 287 ψηφισάντων, απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιώτες.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 120 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΧΑ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

.Ο Τσίπρας εξυπηρετεί συμφέροντα αντιδίκων του ελληνικού δημοσίου»

Την κατηγορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ένας στενός κύκλος συνεργατών του, εξυπηρετούν ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, συμφέροντα αντιδίκων του ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από την υπουργία του στο ΥΕΘΑ, επιστράτευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του. Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του απέναντι στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κος Βενιζέλος επέμεινε πως η διαπραγμάτευσή του με τους Γερμανούς ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, υπήρξε σωτήρια για τα τελευταία και για το ελληνικό Δημόσιο ευρύτερα, ενώ εκφράστηκε αρκετ... περισσότερα »

.Υπέρ διακοπής της χρηματοδότησης της ΧΑ ψήφισε η Βουλή

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η Ολομέλεια με συντριπτική πλειοψηφία, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της αναστολής ψήφισαν 241 βουλευτές, 26 κατά και πέντε δήλωσαν παρών.

Θετική ψήφο για αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές. Κατά της αναστολής χρηματοδότησης του κόμματός τους ψήφισαν οι βουλευτές της ΧΑ και η περισσότεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Επίσης, «όχι» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Αιτιολογώντας την ψήφο του ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποστεί από τις αρχές του. 

«Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κατά της αναστολής χρηματοδότησης τάχθηκε ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν με τρεις διαφορετικές γραμμές, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ: «ναι» στην αναστολή ψήφισαν ο Γαβριήλ Αβραμίδης και ο Νότης Μαριάς. Ο Τέρενς Κουίκ, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Ραχήλ Μακρή, ο Γ. Νταβρής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Κ. Γιοβανόπουλος, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Γ. Δημαράς ψήφισαν «όχι». «Παρών» δήλωσαν ο Παναγιώτης Μελάς, η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Έλενα Κουντουρά και η Μίκα Ιατρίδη.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν (εκτός από τον κ. Καμμένο) 27 βουλευτές. Από την ΝΔ οι: Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας και Θεόδωρος Καράογλου όπως και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Σταθάκης, Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου και Αλέξης Μητρόπουλος. 

Από το ΠΑΣΟΚ, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός. Από την ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη, καθώς και ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές απουσίαζαν οι: Ο. Βουδούρης, Ν. Σταυρογιάννης, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης και ο Γιάννης Κουράκος.

Από την ΧΑ απουσίασε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καθώς και οι τρεις προφυλακισμένοι.

.Ο... συνταξιούχος Μιχάλης Λιάπης με τα 28 ακίνητα

Με αστείες δικαιολογίες ο Μιχάλης Λιάπης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα μετά τη σύλληψή του για τις πλαστές πινακίδες στο πολυτελές τζιπ που οδηγούσε. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε η δήλωσή του στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από την Τροχαία: «Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη χθες για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο ίδιος έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος» και υποστήριξε ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ με πλαστές πινακίδες. «Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες», είπε. 

Το ερώτημα όμως είναι, πώς μπορεί ένας πρώην υπουργός, να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες για να γλιτώσει τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα ασφάλιστρα, όταν, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του (για το οικονομικό έτος 2012) ο κ. Λιάπης, δήλωσε εισοδήματα ύψους 109.223,68 ευρώ και η σύζυγός του 29.250 ευρώ…

Ο «συνταξιούχος» -όπως ο ίδιος δήλωσε- έχει στην κατοχή του 28 ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία απέκτησε την τελευταία δεκαπενταετία. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για μία πολυτελή κατοικία στην Κηφισιά, 451 τ.μ., την οποία απέκτησε το 2002. Επίσης, στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας ο κ. Λιάπης διαθέτει μια εξοχική κατοικία 237 τ.μ. Ο πρώην υπουργός απέκτησε το 1999 μία πολυτελή κατοικία με πισίνα στην Μύκονο και ένα αγροτεμάχιο στο νησί των ανέμων το 2006.

Αμετάβλητη παρέμεινε κατά τα άλλα η ακίνητη περιουσία του που περιλαμβάνει, επίσης, διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, γραφεία στη Λεωφόρο Κηφισίας, ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και αγροτεμάχια στην Ευρυτανία.

Ο κ. Λιάπης διατηρούσε, επίσης, καταθέσεις 6.255 στην τράπεζα Πειραιώς, 7.753 στην Alpha Bank και 32.679 στην Εθνική Τράπεζα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.