.Δήμος Ζωγράφου : Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο...Μουσική βραδιά


Το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, συνεχίζοντας τις «μουσικές Τετάρτες», οργανώνει την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 20:30, στο Μουσείο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Αλ. Παναγούλη 17), αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Ν. Γκάτσο.
Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν η Εύα Καμινάρη και ο Χρήστος Κάλλου στο τραγούδι, ο Γιώργος Αρσενίδης στο πιάνο και στα φωνητικά. Θα ακουσθούν τραγούδια σε μουσική Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Μούτση.

..ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ..

."H Ελλάδα πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και της Ευρώπης στην Κίνα"


H Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και της Ευρώπης στην Κίνα, καθώς αυτό το γεγονός στηρίζεται και από τη γεωγραφική της θέση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental, με αφορμή την ημέρα του Εμπορικού Ναυτικού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία διοργανώθηκε από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι συνηγορούν σε ένα τέτοιο ρόλο της Ελλάδας και γεωπολιτικοί και οικονομικοί λόγοι και πρόσθεσε: «αυτό, ασφαλώς, σημαίνει παρά πολλά πράγματα. 

Επενδύσεις σε υποδομές της Ελλάδας, δηλαδή λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι. Όπου δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Υπάρχει ήδη το επιτυχημένο προηγούμενο της Cosco, που τώρα συζητάει την επέκταση των εργασιών της - και των επενδύσεών της "εδώ".

Η Ελλάδα σταθεροποίησε τη θέση της στην Ευρώπη και τώρα προβάλλει την θέση της σε όλο τον κόσμο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να προσθέσει στη συνέχεια ότι: «κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, και τώρα βάζουμε ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη. Δημιουργούμε ευκαιρίες παντού. 
Και εναπόκειτο στους έλληνες επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτεταμένα στα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Κίνα και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για «τους δύο εθνικούς μας πρωταθλητές», τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το κρίσιμο είναι να υπάρξει συνέχεια, το λεγόμενο follow up και υπογράμμισε: «Μια κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κάνει αυτό ακριβώς: Να ανοίγει τους δρόμους στους επιχειρηματίες. 

Όχι να τους υποκαθιστά. Να τους ανοίγει δρόμους προς τα έξω, δημιουργώντας ευνοϊκό κλίμα με κυβερνήσεις άλλων χωρών,
αναδεικνύοντας τα πολιτικά, γεωπολιτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. 
Να τους ανοίγει δρόμους και προς τα μέσα, εξαλείφοντας εσωτερικά εμπόδια και στρεβλώσεις που φρενάρουν η ακυρώνουν την ανάπτυξη: 

Γραφειοκρατία, πολυνομία, αγκυλώσεις κάθε είδους. Και τέλος οι πρωτοβουλίες μιας κυβέρνησης, όχι μόνο να είναι σωστές, όχι μόνο να ανοίγουν δρόμους, αλλά να έχουν και συνέχεια.

 Όχι πήγαμε τους είδαμε, μας χειροκρότησαν, τους ευχαριστήσαμε, φεύγουμε και τα ξεχάσαμε όλα! Η μεγάλη πρόκληση αρχίζει από κει και ύστερα: στο follow up!».

.Ετοιμάζεται νέα δέσμη μέτρων για τη ρύθμιση δανείων


Νέα δέσμη μέτρων για τη ρύθμιση δανείων υπερχρεωμένων δανειοληπτών σχεδιάζει η κυβέρνηση από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, όπως αναγράφει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο, έως τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να παρουσιασθεί ένα ακόμη σχέδιο, το οποίο θα ενισχύει τη διαδικασία ρύθμισης των δανείων.

Μετά την αποδοχή από την τρόικα του σχεδίου διευκόλυνσης των «ενήμερων και ενυπόθηκων δανείων» και για όσο αναμένεται η έγκριση του σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε το νομοθετικό κείμενο να πάει για ψήφιση στη Βουλή, 

το υπουργείο Ανάπτυξης αναζητεί τρόπους διευκόλυνσης και των δανειοληπτών που δεν δικαιούνται να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, αλλά ούτε στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν.3869/2010), επιδιώκοντας τη θέσπιση ενός ενιαίου κώδικα αντιμετώπισης των δανειοληπτών.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου, που θα συμβάλλει στην άμβλυνση του φαινομένου της υπερχρέωσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ δανειστών και δανειζόμενων, το οποίο θα προάγει τη διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών. 

.Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι»


Γιατρός που ζήτησε «φακελάκι» από ασθενή για εγχείρηση, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Πρόκειται για 67χρονο χειρουργό - ωτορινολαρυγγολόγο που ζήτησε εκβιαστικά, από 44χρονο ασθενή, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ως αμοιβή για εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη από τον ίδιο λίγες ημέρες νωρίτερα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο γραφείο του στο νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Σε βάρος του 67χρονου γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία και οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

.Απεργιακές κινητοποιήσεις από γιατρούς και εργαζόμενους στο ΕΣΥ


Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από αύριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Ειδικότερα, αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 9.00 έως τις 12.00), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αίτηση ανακοπής που κατέθεσε στο δικαστήριο το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» 

και εκδικάζεται την ίδια μέρα, προκειμένου να ανασταλεί η αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της Πολυκλινικής, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για την προάσπιση των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας και στις 7 Ιουνίου, 
πραγματοποιείται πανυγειονομική πανελλαδική απεργία, την οποία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

.Την ανάδειξη της Ελλάδας ως πρώτης επιλογής του Μπακού για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΠ προωθεί η κυβέρνηση


«Κάνουμε το τελευταίο σπριντ, ώστε τον Ιούνιο να τερματίσει ο ΤΑΡ ως πρώτη επιλογή των Αζέρων για τη μεταφορά του φυσικού τους αερίου στην Ευρώπη», επισημαίνει σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν. 

Παράλληλα, ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας ΤΑΡ για την Ελλάδα Ρικάρντ Σκουφιάς (Rikard Scoufias) τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μπακού ήταν πολύ επιτυχής, ενώ σημειώνει την εξαρχής υποστήριξη του κ. Σαμαρά στο έργο αλλά και την ισχυρή και ευρεία υποστήριξη για αυτό στην Ελλάδα.

.Δύσκολα θέματα στα Mαθηματικά


Πιο δύσκολα από τα περσινά ήταν φέτος τα θέματα των Μαθηματικών, στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Γενικής Παιδείας, ενώ απαιτούσαν και περισσότερο χρόνο, σύμφωνα με εκτίμηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Λύσης των Θεμάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών αναφέρει για το μάθημα της Φυσικής ότι τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, δεν έχουν επιστημονικά λάθη, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της διδακτέας ύλης και έχουν διαβάθμιση ως προς την επεξεργασία τους.

Στην Ιστορία, τα θέματα κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς ως μέτριας δυσκολίας, ενώ στη Βιολογία ήταν εύκολα και δεν αναμένεται να δυσκόλεψαν τους υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν την Τετάρτη 22 Μαΐου στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και την ίδια μέρα οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης διαγωνίζονται στη Φυσική. 

.Τουλάχιστον 30 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Ιράκ


Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, σε επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη του νότιου Ιράκ Βασόρα και στην πρωτεύουσα Βαγδάτη.

Στην Βασόρα εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν 25, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και με αξιωματούχους ασφαλείας. 

Ένα από τα αυτοκίνητα εξερράγη σε πολυσύχναστο δρόμο στην κυρίως σιιτική πόλη και το άλλο εξερράγη σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στην Βαγδάτη, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σε οκτώ επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σε σιιτικές συνοικίες της πρωτεύουσας.

.Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία στον τουριστικό κλάδο


'Αμεσους και εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο, ξεκινούν οι επιθεωρητές εργασίας μετά από εντολή που έδωσε -με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου - ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης στον ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ Μιχάλη Κανδαράκη.

«Τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής δεν συνιστούν μία τυπική παράβαση, αλλά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Και ως τέτοια θα αντιμετωπίζονται» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας» 

που επαναλαμβάνει ότι «η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και η νομιμότητα στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας».«Κανείς δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κρίση για τέτοιες συμπεριφορές» προσθέτει ο κ. Βρούτσης.

Οι έλεγχοι θα εκτείνονται στο σύνολο των τουριστικών περιοχών και θα αφορούν σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4144/2013, τους ελέγχους θα συνδράμει και η υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. 

.Πολιτικό κόμμα το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου


Το «Σχέδιο Β», μία πρωτοβουλία του Α. Αλαβάνου που πρόβαλε κατά κύριο λόγο την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ευρώ, είναι από την Κυριακή πολιτικό κόμμα και φέρει τον ίδιο τίτλο.
Χθες Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης για τη συγκρότηση του «Σχεδίου Β» ως πολιτικού φορέα. Η πρόταση για την συγκρότηση και τις πολιτικές του «Σχεδίου Β» εγκρίθηκε ομόφωνα με 2 λευκά.

.«Κρατείστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ΄ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε»


 «Κρατείστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ΄ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε». «Μη φοβάστε τους ανθρώπους που έχουν ρωμαλέα πάθη. Όσους οργίζονται, πίνουν και αγαπούν». «Απομονώστε όσους σας χαμογελούν, και όταν τους δίνεις το χέρι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να το σφίξουν».

ολογίας ζωής , που άφησε στο πολυπληθέστατο κοινό - πρώην φυσικούς αλλά και ιδεολογικά μαθητές του- ο καθηγητής Δ.Ν.Μαρωνίτης ως το δικό του ιδεολογικό «αντίδωρο» στην «απρόβλεπτη τιμή από τη γενέθλια πόλη» όπως είπε.

Τα παραπάνω σπαράγματα του λόγου του προέρχονται από επιφυλλίδα του, που δημοσίευσε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 26/10/1974, λίγους μήνες μετά την πτώση της Χούντας και συγχρόνως με την επιστροφή του στην καθηγητική του έδρα απ όπου το δικτατορικό καθεστώς τον είχε βίαια απομακρύνει. 

«Δεν υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις από τότε» συμπλήρωσε ο καθηγητής . 

«Θα διαφοροποιούσα ίσως μόνο τον ορισμό του φασισμού και θα τον προσδιόριζα για το σήμερα ως : «Φασισμός είναι να σε ρωτούν δημοσίως για την ιδιωτική σου ζωή και να σε ανακρίνουν ιδιωτικά για τις δημόσιες πράξεις σου».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας .  

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.