.«Ανάσα» ρευστότητας από Μ.Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες

Μειώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το «κούρεμα» που επιβάλλει στα ομόλογα τα οποία καταθέτουν ως ενέχυρο οι ελληνικές τράπεζες για τον δανεισμό τους από το ευρωσύστημα. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωσε σήμερα ότι σε σχετική επικοινωνία που είχε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να «χαλαρώσει» το πλαίσιο που διέπει τον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά τους. 

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η ΕΚΤ να μειώσει το «κούρεμα» που επιβάλλει στους τίτλους (ομόλογα, κλπ) που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες ως ενέχυρο για να δανειστούν από την ΕΚΤ. 

Συνακόλουθα, με τη μείωση του «κουρέματος», οι τράπεζες θα μπορούν να πάρουν πρόσθετη ρευστότητα, η οποία ζητούμενο παραμένει σε τι βαθμό θα διοχετευτεί στην αγορά. 
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τον Σεπτέμβριο ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ ανερχόταν σε 42,6 δισ. ευρώ.

.«Το Ποτάμι»: «Λάθος της Κουμουνδούρου» η συνάντηση Αλ.Τσίπρα - Στ. Θεοδωράκη για την ερχόμενη Τρίτη

Με πρωινή ανακοίνωση «Το Ποτάμι» διαψεύδει την είδηση για προγραμματισμένη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα για την ερχόμενη Τρίτη, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς την σε λάθος της Κουμουνδούρου. 

«Ίσως με τον φόρτο των συναντήσεων που έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει η ανακοίνωση «να μπέρδεψαν λίγο στην Κουμουνδούρου τα προγράμματα, τα κόμματα, τις Τρίτες και τους διαθέσιμους αρχηγούς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του κόμματος εφέρετο ανοικτός στον διάλογο με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «παρά την επίθεση που εξαπέλυσε» ο δεύτερος στον κ. Τσίπρα, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Π. Καμμένο. 

Στο σημείωμα μάλιστα αναφερόταν ότι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να συναντήσει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά. Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του αρχηγού του Ποταμιού. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση ορίσθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 21 Οκτωβρίου. 

.Πιο δυναμική αντίδραση στην αντιμετώπιση του Έμπολα στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπ. Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεσμεύτηκε ότι την επίβλεψη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι, ενώ δήλωσε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα αποστέλλουν μια «ειδική ομάδα» ειδικών σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίσει κάποιο ανάλογο περιστατικό, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. 

Μετά το τέλος της συνεδρίασης που είχε ο Ομπάμα με το υπουργικό του συμβούλιο, δήλωσε ότι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού στις ΗΠΑ είναι «πολύ μικρή», ωστόσο τόνισε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις χώρες που πλήττονται από την επιδημία ώστε η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο.

.«Ήταν από τις πλέον εμβληματικές μορφές της Μεταπολίτευσης»

Τη θλίψη της εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου. Σε ανακοίνωση της τον χαρακτηρίζει ως «μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της Μεταπολίτευσης» και «αταλάντευτο μαχητή του αγώνα κατά της Δικτατορίας» και εκφράζει «συλλυπητήρια στους οικείους του». 

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του πρώην υπουργού, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του στους οικείους του αναφέρει πως «ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση ενάντια στην απριλιανή χούντα και διώχθηκε από αυτήν, με εξορίες στη Σ... περισσότερα »

.Πρόταση παραπομπής σε δίκη όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την παραπομπή στο εδώλιο συνολικά 70 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, η οποία κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. 

Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από το Συμβούλιο να παραπέμψει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλη την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής -μεταξύ αυτών είναι και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας- για όλες τις πράξεις που καταλ... περισσότερα »

.Αλληλοκαρφώματα για τη σταθερότητα της οικονομίας

Με αλληλοκατηγορίες για αποσταθεροποίηση της χώρας στο φόντο του βομβαρδισμένου τοπίου του χρηματιστηρίου των τελευταίων δύο ημερών και εκατέρωθεν βολές για παιχνίδια με τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε πως με τη στάση του υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας και δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της στην έξοδο από την κρίση. «Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πη... περισσότερα »

.Σε ιστορικό υψηλό η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου

Άνοδο 81 μονάδων βάσης κατέγραψε στη δευτερογενή αγορά η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού, αντανακλώντας την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την αντίδραση των αγορών στην προσπάθεια αποδέσμευσης από το μνημόνιο. 

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σε 8,66%, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει και το επίπεδο του 8,71%, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012 και σημειώνεται μια ημέρα μετά από άνοδο 85 μονάδων βάσης που καταγράφηκε χθες.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε μια σημαντική συμφωνία μεταξύ του Μάριο Ντράγκι και του Γιάννη Στουρνάρα, για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας με ένα ποσό της τάξης των 12-15 δισ. ευρώ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.