.Κατάσχουν τις καταθέσεις όλων όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία


Την κατάσχεση των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το ποσό των "χρηματικών τους διαθεσίμων" επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους, προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε χθες το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα χιλιάδες επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη "Ναυτεμπορική" οι προσθήκες προβλέπουν πως για χρέη προς τα Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ, οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους, αλλά "περιλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το εισόδημά τους, τα χρηματικά διαθέσιμά τους, την ακίνητη περιουσία τους και το σύνολο των οφειλών τους".
Στη ρύθμιση των 12 δόσεων εντάσσονται τα χρέη άνω των 50.000 ευρώ, αντί των 150.000 ευρώ, που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση, και τα χρέη άνω των 75.000 ευρώ (αντί των 300.000 ευρώ) εντάσσονται στη ρύθμιση των 48 δόσεων. 
Ομως θα πρέπει, επιπλέον των παραπάνω στοιχείων, να υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση της οφειλής με την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, ενώ η οικονομική δυσπραγία του να ανταποκριθεί στην εξόφληση της οφειλής του θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ανεξάρτητου εκτιμητή (π.χ. δικηγόρου, ή ορκωτού λογιστή), προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθεί στη ρύθμιση.
Ωστόσο, προβλέπεται πως "στην περίπτωση ύπαρξης επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται άμεσα απαιτητή".
Δηλαδή όσοι έχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα (θα αποδεικνύεται μέσω στοιχείων των τραπεζών), δεν θα εντάσσονται στη ρύθμιση και θα υποχρεώνονται να εξοφλούν άμεσα τις οφειλές τους από τις καταθέσεις τους, είτε οικειοθελώς είτε με κατάσχεση του ποσού. 
Για παράδειγμα, επιχείρηση που οφείλει εισφορές ύψους 80.000 ευρώ και έχει ταμειακά διαθέσιμα 100.000 ευρώ, κατάσχεται το ποσό των 80.000 ευρώ!

.ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ...


Δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σήμερα εναντίον ενός ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου το οποίο μετέφερε τουρίστες, καθώς πετούσε πάνω από τη Συρία, δήλωσε μια μη κατονομαζόμενη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax...
Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 200 επιβάτες, με κατάλληλους ελιγμούς μπόρεσε να αποφύγει τους δύο πυραύλους εδάφους-αέρος, οι οποίοι στη συνέχεια εξερράγησαν κοντά σε αυτό, διευκρίνισε στο πρακτορείο η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν τραυματίστηκε».

Το αεροσκάφος, το οποίο ανήκει σε ρωσική αεροπορική εταιρεία, η οποία δεν κατονομάζεται, μετέφερε τους τουρίστες από την Αίγυπτο στη Ρωσία.

.KYA για προσλήψεις σε ΟΤΑ


Σε 4.900 καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων στους δήμους και τις περιφέρειες, για το 2013, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας.
Οι προσλήψεις, που είναι μειωμένες σε σχέση με το 2012 κατά 387 θέσεις, σύμφωνα με την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου.
Επίσης, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, στην περίπτωση που ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για να καλύψει συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων πηγών συγχρηματοδότησης, 
να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης του αριθμού ώστε να είναι δυνατή η υλοποίησή τους, με στόχο την άρτια λειτουργία ιδίως των κοινωνικών δομών αλλά και την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

.«Έτος Κ. Π. Καβάφη» το 2013


«Έτος Κ.Π. Καβάφη» ανακήρυξε  το 2013 το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ), τιμώντας την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα Αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη.

Ταυτόχρονα συστήθηκε Επιστημονική - Οργανωτική Επιτροπή με πρόεδρο τον Νάσο Βαγενά,  καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, ποιητή, δοκιμιογράφο και κριτικό, η οποία απηύθυνε  ανοιχτή πρόσκληση σε πολιτιστικούς φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για  εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους Καβάφη.

Η Επιτροπή αφού ολοκλήρωσε το έργο της και αξιολόγησε τις προτάσεις, πρότεινε 45 εκδηλώσεις για το 2013, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα, την Αλεξάνδρεια, το Παρίσι, την Ιταλία, την Αγγλία και σε άλλες χώρες.

.O Ε. Λέτα υπόσχεται να καταβάλει αγώνα για την ανάπτυξη


Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια «κρίση νομιμοποίησης», δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, καλώντας να γίνουν προσπάθειες για να υπάρξει «βιώσιμη ανάπτυξη» και να παραμεριστούν οι πολιτικές λιτότητας, τασσόμενος εξάλλου υπέρ της αναστολής της ισχύος του φόρου ακινήτων για την πρώτη κατοικία.

Ακόμη, στις δηλώσεις του ενώπιον της ιταλικής βουλής, ο Λέτα εμφανίστηκε να τάσσεται υπέρ μιας πιο «ομοσπονδιακής» μορφής της ΕΕ. «Η νομισματική ένωση χωρίς την πολιτική και την τραπεζική ένωση είναι αδιανόητη, όπως αποδείχθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια», τόνισε ο 47χρονος Λέτα.

Ο Λέτα πρόσθεσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες διότι «η κυβέρνηση του είναι απόλυτα φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης και η μόνη λύση είναι να σωθεί η Ευρώπη όλη μαζί, περιλαμβανομένης κάθε περιοχής του Βορρά και του Νότου».

Σήμερα το βράδυ αναμένεται η κυβέρνησή του να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από της βουλή. Αύριο αναμένεται να διεξαχθεί η αντίστοιχη διαδικασία στη γερουσία.

."Σταθερή η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές"


Τη "σταθερή πρόοδο" που σημειώνεται όσον αφορά την παροχή βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές, ώστε "να εφαρμόσουν το ευρύ φάσμα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα και να μεγιστοποιήσουν την αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ", υπογραμμίζει η υπό τον Χορστ Ράϊχεμπαχ Ομάδα Δράσης της Επιτροπής για την Ελλάδα η οποία παρουσίασε σήμερα από τις Βρυξέλλες την τέταρτη τριμηνιαία έκθεσή της για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στην έκθεση περιγράφεται η συνδρομή που παρέχουν η Ομάδα Δράσης, τα κράτη μέλη, διεθνείς οργανισμοί και άλλοι ειδικοί φορείς ώστε να στηρίξουν την Ελλάδα κατά την εφαρμογή του συνολικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στους εξής τομείς:

-Μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης.

-Παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων.

-Διευκόλυνση των εξαγωγών.

-Εξωδικαστική επίλυση διαφορών.

Με την έγκριση της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Όλι Ρεν αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ, δήλωσε τα εξής: «Οι μεταρρυθμίσεις αυτές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια πιο ανταγωνιστική ελληνική οικονομία, ικανή να παράγει αειφόρο ανάπτυξη και απασχόληση. 

Έχει γίνει ήδη σημαντικό έργο, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι ελληνικές αρχές και ο ελληνικός λαός τους τελευταίους μήνες».

.Στην Ελλάδα μέχρι το 2014 το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι»


Την επιλογή να μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους σε μέσα μεταφοράς, όπως το μετρό και τα λεωφορεία ή και τα ταξί, δίχως τη χρήση μετρητών αλλά με πλαστικό χρήμα, αναμένεται να έχουν σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και οι πολίτες στην χώρα μας, κάτι που ήδη συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, Νίκος Καμπανόπουλος, η Visa επιθυμεί να συζητήσει με τους συγκοινωνιακούς φορείς (λεωφορεία, Μετρό, κλπ) 

προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρήσης της τεχνολογίας των ανέπαφων πληρωμών, είτε με την χρήση κάρτας σε πρώτο στάδιο, είτε με την χρήση κινητού τηλεφώνου ή φορητής συσκευής (tablets) σε μεταγενέστερο χρόνο, ως εναλλακτικής επιλογής για την χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς, από τον παραδοσιακό μέχρι σήμερα τρόπο αγοράς του εισιτηρίου με μετρητά.

Εξάλλου, μέχρι το 2014 εκτιμάται ότι θα έχει κάνει την εμφάνιση του και στην χώρα μας το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», που θα επιτρέπει στο κάτοχο του να πραγματοποιεί πληθώρα συναλλαγών χωρίς την χρήση μετρητών, μέσω του κινητού του τηλεφώνου ή της ταμπλέτας του ή του υπολογιστή του. 

Με απλά λόγια, οι συσκευές αυτές θα περιλαμβάνουν, σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές του κάρτες του καταναλωτή ο οποίος με ένα «κλικ» θα έχει την ευχέρεια επιλέξει που θα πιστώσει την αγορά του και η συναλλαγή θα ολοκληρώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

.Ο Σύρος πρωθυπουργός επέζησε βομβιστικής επίθεσης


Ο Σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι επέζησε βομβιστικής επίθεσης που είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του στο κέντρο της Δαμασκού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας και το δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ.

"Η τρομοκρατική έκρηξη στη συνοικία Μαζέ ήταν μια απόπειρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Ο Δρ. Ουαέλ αλ-Χάλκι είναι καλά, δεν έπαθε τίποτε", ανακοίνωσε η συριακή τηλεόραση.

Η ίδια πηγή είχε μεταδώσει νωρίτερα πως υπάρχουν νεκροί από την "τρομοκρατική έκρηξη" που σημειώθηκε στην συνοικία αυτή, στην οποία βρίσκονται πολλά κυβερνητικά και στρατιωτικά κτίρια, αλλά και οι κατοικίες ανώτατων σύρων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωματων, ένα μέλος της συνοδείας του πρωθυπουργού έχασε τη ζωή του.

.Στο 37,5% το «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου


Την μετατροπή του 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.
Από τη μετατροπή επηρεάζονται μόνο όσοι διατηρούσαν στις 26 Μαρτίου 2013 στην Τράπεζα Κύπρου, συνολικές καταθέσεις πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβανομένων δεδουλευμένων τόκων.
Από τις καταθέσεις πέραν των 100 χιλιάδων, έχουν αφαιρεθεί τυχόν δανειακές και άλλες πιστωτικές υποχρεώσεις.

Το υπόλοιπο χαρακτηρίζεται «υπερβάλλον» ποσό.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται παράλληλα, ότι το 22,5% παραμένει προσωρινά δεσμευμένο και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, τάξης Α. Χαρακτηρίζεται ως ποσό συμπληρωματικής συνεισφοράς καταθέσεων.

Το υπόλοιπο 30% του υπερβάλλοντος ποσού, δεσμεύεται προσωρινά και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε κατάθεση, κατόπιν γραπτής ειδοποίησης από την Αρχή Εξυγίανσης.

.Αντιδρά και το ΠΑΣΟΚ στην απομάκρυνση Κικίλια από τον ΟΑΕΔ


Τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με την εξέλιξη που αφορά στην αντικατάσταση του Ηλία Κικίλια από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ εκφράζουν πηγές της Ιπποκράτους, αναφέροντας ότι «δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή» και προσθέτοντας ότι «όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη».

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι «δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».

Οι ίδιες πηγές διέψευδαν δημοσιεύματα κατά τα οποία έχει υπάρξει επικοινωνία του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για θέμα ανασχηματισμού, αναφέροντας ότι πρόκειται για «φανταστικά πράγματα». Σημείωναν δε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συζητούν μόνο μεταξύ τους για τέτοια θέματα.

.Σχεδιάζεται κεντρικό συντονιστικό όργανο και στο βάθος κοινό σχήμα καθόδου στις εκλογές


Ανασχηματισμό άμεσα και σύσταση κυβερνητικής επιτροπής η οποία θα είναι το βασικό κυβερνητικό όργανο ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από τον Α. Σαμαρά επικαλούμενοι «την αρρυθμία και τα σημάδια κόπωσης» που παρουσιάζει το υπάρχον σχήμα.

Η πρόταση για σύσταση «ευρείας κυβερνητικής επιτροπής στην οποία θα μετέχουν οι υπουργοί κυρίως των παραγωγικών υπουργείων και κατά περίπτωση αυτοί οι οποίοι έχουν θέμα σε εξέλιξή» προέρχεται από την Ιπποκράτους αλλά την προσυπογράφει η ΔΗΜΑΡ και την συζητά το Μαξίμου.

Στην κυβερνητική επιτροπή σύμφωνα με την πρόταση θα μετέχουν και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, τεχνοκράτες και ειδικοί ανά θέμα και φυσικά οι πολιτικοί αρχηγοί όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Κυρίαρχο επιχείρημα για την ανάγκη σύστασης ενός μόνιμου συντονιστικού κυβερνητικού οργάνου είναι η έλλειψη συντονισμού που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, η βραδύτητα στην λήψη αποφάσεων και τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των υπουργών.

Πίσω όμως από αυτά κρύβεται ο στρατηγικός σχεδιασμός των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βλέπουν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται και όπως επισημαίνουν στελέχη της Ιπποκράτους «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να φτάσουμε κάποια στιγμή στις εκλογές ταυτισμένοι με την ΝΔ χωρίς όμως την δυναμική που έχει προσφέρει στην ΝΔ η κυβερνητική θητεία».

Πίσω από την επισήμανση αυτή κρύβεται η αγωνία των κυβερνητικών εταίρων για την επιβίωση των πολιτικών τους σχημάτων στο άμεσο μέλλον.

Με ελάχιστες πλέον δυνατότητες διαφοροποιήσεων από την γραμμή που χαράζει το Μαξίμου και η ΝΔ, αρχίζουν να ποντάρουν στο χαρτί της διακυβέρνησης και πιέζουν για μεγαλύτερη συμμετοχή στο κεντρικό κυβερνητικό σχήμα αλλά και στα όργανα λήψης των αποφάσεων.

Ταυτόχρονα πάντως το Μαξίμου και η ΝΔ δεν βλέπουν αρνητικά και συζητούν ήδη σοβαρά το θέμα δημιουργίας κεντρικού συντονιστικού οργάνου με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ να μετέχουν στον πυρήνα των αποφάσεων.

Και αυτό όχι μόνο γιατί το δύσκολο καλοκαίρι του 2013 θα ακολουθήσει ένα ακόμα πιο δύσκολο φθινόπωρο αλλά και γιατί η ΝΔ έχει διαγνώσει ότι το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως η ΔΗΜΑΡ είναι δίοδοι «επιστροφής» ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι σημαίνει αυτό στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Α. Σαμαρά; Ό,τι προσβλέπει σε ένα κοινό σχήμα καθόδου στις εκλογές που θα εξασφαλίσει ίσως, δυναμική ικανή να επαναφέρει στο προσκήνιο το χαρτί της αυτοδυναμίας.

.Αποκλιμακώθηκε η ένταση μετά τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο


Τα μέτωπα που είχαν ανοίξει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων κλείνει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως διαφαίνεται από την αποδοχή βασικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κατά τη χτεσινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. 

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, κατά την προσεχή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών μετά το Πάσχα, θα τεθούν επί τα τάπητος όχι μόνο το θέμα του ανασχηματισμού, αλλά γενικώς ένα πλαίσιο αλλαγών με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος. 

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι ο χρονικός ορίζοντας του ανασχηματισμού παραμένει ζητούμενο. 

Κατά τις ίδιες πηγές ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα προέκρινε την επίσπευση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα είναι η ανησυχία ότι οι εντάσεις και οι διαφοροποιήσεις μεταξύ εταίρων, αλλά και μεταξύ υπουργών, θα μπορούσαν να αποδιοργανώσουν την κυβέρνηση, σε μία περίοδο που επιβάλλεται επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. 

Στην περίπτωση, πάντως, που ο πρωθυπουργός προκρίνει την επίσπευση, προεξοφλείται ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει πριν από την επίσκεψή του στην Κίνα, στις 15 Μαΐου.

.Δύο νεκροί από το ναυάγιο στη Μεθώνη


Οι σοροί δύο Σύρων ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης που έχει ξεκινήσει μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων, τα οποία συγκρούστηκαν ανοιχτά της Μεθώνης.

Οι έρευνες συνεχίζονται από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόλοιποι 8 αγνοούμενοι του πλοίου Piri Reis.

Το πλοίο Consouth με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα από τη Συρία, το οποίο μετέφερε λίπασμα.

.Τελευταία ευκαιρία για τη ρύθμιση οφειλών


Πρόσκληση σε όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία να ενταχθούν στην ρύθμιση που ψηφίζεται απόψε στο πολυνομοσχέδιο, απηύθυνε από την Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας εμφατικά: «Είναι η τελευταία ευκαιρία».

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο κ. Βρούτσης με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως «η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση» και με το αιτιολογικό ότι είναι η καλύτερη δυνατή κάλεσε τους οφειλέτες να ανταποκριθούν καθώς πρόκειται για σημαντική ευκαιρία. 

Διευκρίνισε ότι το ΝΑΤ εξαιρέθηκε διότι η ρύθμιση ήταν πολύ ευνοϊκή για τους εφοπλιστές και αν υλοποιούνταν θα κατέρρεε το Ταμείο.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο υπουργός μίλησε για το πιο επώδυνο σύμπτωμα της κρίσης και επισήμανε ότι αμβλύνεται με την υγιή ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. 

Ανέφερε ωστόσο ότι αξιοποιούνται όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι εξασφαλισμένα 2,4 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και σήμερα σε εξέλιξη μέσα από πολλές επιχειρηματικές δράσεις πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ που αφορά 500.000 ανέργους.

«Δεν σταματάμε όμως εδώ. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και σε συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη δίνεται μάχη και προσπάθεια μέσα από αναθεώρηση επιχειρησιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν έχουν εξαντλήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν" και ταυτόχρονα θα αξιοποιηθούν πόροι από την αναδιάρθρωση άλλων προγραμμάτων, πρόσθεσε.

Ακόμη ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους η Ελλάδα θα γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων αλλά και την μέση σύνταξη στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες και δεν υπόκεινται σε καμία μείωση ενώ το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μπαίνει σε περίοδο σταθερότητας και ασφάλειας.

.Η ΑΕΚ εξασφάλισε την άνοδο στην Α2


Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στην Α1. Επικράτησε του Ηρακλή 83-76 στην παράταση στο μπαράζ ανόδου που έγινε στα Τρίκαλα κι εξασφάλισε την άνοδο στην Α2. Η «Ένωση» προηγήθηκε με διαφορά 15 πόντων επτά λεπτά πριν το τέλος, αλλά λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει. Στην παράταση, ωστόσο, πήρε τη νίκη που την προβιβάζει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία μετά τους πρωταθλητές σε νότιο και βόρειο όμιλο Ψυχικό και Φίλιππο Βέροιας αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ άρχισε εντυπωσιακά το ματς και πέτυχε τους πρώτους 10 πόντους του αγώνα καθοδηγούμενη από τον Πολυτάρχου. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου συνέχισε να έχει τον έλεγχο και ξέφυγε νταμπλ σκορ (14-28) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο ο Ηρακλής με οδηγό τον Μπεχλιβάνη κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -7 (40-33).

Το ματς πήρε φωτιά στο δεύτερο μέρος, με τον Ηρακλή να πλησιάζει στους πέντε (41-46), αλλά τα τρίποντα από Πολυτάρχου και Κοψαύτη έδωσαν ανάσα στην «Ένωση», που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά οκτώ πόντων.

Παρά την αποβολή του βασικού τους σέντερ, Δέσπου, με πέντε φάουλ, η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Πολυτάρχου και εκμεταλλευόμενη την αστοχία των παικτών του «Γηραιού» ξέφυγε με +15 (49-64) επτά λεπτά πριν το τέλος. 

Ο Ηρακλής δεν κατέθεσε τα όπλα και έχοντας κορυφαίο τον Σταμπουλή έφτασε στο -2 (64-66) και πέρασε μπροστά δύο λεπτά πριν το φινάλε με τρίποντο του Μπεχλιβάνη (69-68). Μία βολή του Πολυτάρχου κι ένα τρίποντο του Κουκουράβα ανέτρεψαν ξανά το σκηνικό (69-72) στα 56’’ για το τέλος. ..

Ο Μπεχλιβάνης με ένα ακόμη τρίποντο και διπλή αναπήδηση στη στεφάνη ισοφάρισε και μετά από διαδοχικές αποτυχίες των δύο ομάδων το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση η ΑΕΚ έχασε με τραυματισμούς τους Κουκουράβα και Κοψαύτη, αλλά ο Γκιζόγιαννης έδωσε τις απαραίτητες λύσεις και η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη και την άνοδο στην Α2.

Δεκάλεπτα: 13-23, 33-40, 49-57, 72-72, 76-83 (πρτ.).

Ηρακλής (Κωστόπουλος): Πασσαλίδης 2, Μπεχλιβάνης 30 (4), Ζεχερλής, Μασλαρινός 3 (1), Σταμπουλής 20 (1), Σαμαράς, Τοπούζης 7, Κυρίτσης, Σικαλίδης 6 (2), Αποστολίδης, Νεοφυτίδης 2, Καζάκος 4.

ΑΕΚ
 (Ζιάγκος): Σιαμανδούρας 7, Στούκας, Φαλέκας 5 (1), Τζόλος 4, Πολυτάρχου 19 (4), Κουκουράβας 11 (3), Γκιζόγιαννης 18, Βεσκούκης 2, Κοψαύτης 14 (3), Δέσπος 3, Καπετζόγλου, Βαβάτσικος

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.