.Επιβεβαιώνεται η επίσκεψη Ρεχάγκελ ως απεσταλμένου καλής θέλησης της Α. Μέρκελ


Με δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, ο συνεργάτης του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Οτο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, επιβεβαίωσε την είδηση πως ο Γερμανός προπονητής, που σύνδεσε το όνομα του με την μεγαλύτερη επιτυχία της εθνικής ποδοσφαίρου, την κατάκτηση του EURO 2004, έρχεται στις 25 Μαρτίου στην Αθήνα, 

ως απεσταλμένος καλής θέλησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα φιλίας επισκεπτόμενος κυβερνητικά στελέχη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τοπαλίδης παράλληλα μετέφερε τους χαιρετισμούς του τέως ομοσπονδιακού τεχνικού στους Ελληνες φιλάθλους, επιβεβαιώνοντας τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που αισθάνεται ως Γερμανός πολίτης και φίλος της Ελλάδας. 

.Βατικανό: Αυτός είναι ο νέος Πάπας


Ο καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο από την Αργεντινή είναι ο νέος Πάπας της Καθολικής εκκλησίας, που εξελέγη από το κονκλάβιο το βράδυ της Τετάρτης
Μετά από 2 μέρες ψηφοφοριών ακούστηκε το ''Habemus Papam''.
Ο 76χρονος Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο είναι ο νέος πνευματικός πατέρας των σχεδόν 1,2 δισεκομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο.
Ο 266ος Πάπας, που αναλαμβάνει μετά την ιστορική παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ', επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος o Πρώτος.
Ο λευκός καπνός εμφανίστηκε στην Καπέλα Σιστίνα, λίγο μετά τις 20.00.
Οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου χτυπούσαν πανηγυρικά και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να γιορτάσουν το γεγονός ότι η Καθολική Εκκλησία έχει νέο Πάπα.
Το κονκλάβιο κατέληξε μετά από δυο ημέρες στον Χόρχε Μπεργκόλιο ένα από τα 115 μέλη του, που θα είναι στο εξής ο νέος πνευματικός ηγέτης σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.

.Στα... αζήτητα αυτοκίνητα, συνεργεία και ανταλλακτικά


Συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς και το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, η μεγάλη πτώση του τζίρου στο εμπόριο των αυτοκινήτων στη χώρα, αλλά και στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και στο εμπόριο ανταλλακτικών.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης κύκλου εργασιών στο εμπόριο, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, και εμπόριο συναφών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, παρουσίασε μείωση 19,5% το δ΄ τρίμηνο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2011, έναντι μείωσης 16,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Ο ίδιος δείκτης, το δ΄ τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με τον δείκτη του γ΄ τριμήνου 2012, παρουσίασε μείωση 0,5% έναντι μείωσης 10,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011.

Παράλληλα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο εμπόριο αυτοκινήτων, παρουσίασε μείωση 28,8% το δ΄τρίμηνο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2011 έναντι μείωσης 12% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Ο ίδιος δείκτης, το δ΄ τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με τον δείκτη του γ΄ τριμήνου 2012, παρουσίασε αύξηση 0,7% έναντι μείωσης 4,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011.

.«Έδωσα ένα άλλοθι στον Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη»


«Η ψήφος μου δεν είναι άφεση αμαρτιών», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας την στάση του στη Βουλή, όπου διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του κόμματος υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτής της Χρυσης Αυγής Ηλίας Κασιδιάρη σχετικά με το χαστούκι του στη Λιάνα Κανέλλη. «Του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη», είπε χαρακτηριστικά.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο κρητικός πολιτικός ανέφερε: «Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, είτε απο άκρα αριστερά, είτε από άκρα δεξιά. 

Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης να έχει την δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν παρεξηγείται η ψήφος μου ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι. Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από την γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου».

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε, ακόμα, ότι «ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. 

Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει».

.Habemus papam!- Εξελέγη ο νέος Πάπας


Λευκός καπνός φάνηκε πριν από λίγο πάνω από την Κάπελα Σιστίνα όπου συνεδρίασε το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου πάπα, γεγονός που σημαίνει ο 266ος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχει εκλεγεί.

Με την εμφάνιση του λευκού καπνού, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και περίμενε εναγωνίως το αποτέλεσμα, μετά από τέσσερις ατελέσφορες συνεδριάσεις, ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

.1,3 δισ. το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ κατά της ανεργίας


Πρόγραμμα απασχόλησης 700.000 ανέργων, με κεντρικό κορμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μηνιαίο μισθό 625 ευρώ και κόστος 1,3 δισ. ευρώ, απέστειλε στην τρόικα το ΠΑΣΟΚ. 

Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε το πρόγραμμα «μεγάλο και φιλόδοξο» για την ανάσχεση της ανεργίας με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη στήριξη 500.000 θέσεων σε κλάδους που απειλούνται, 100.000 μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αυτεπιστασία και στην κοινωνική εργασία, 20.000 σε συνεταιριστικές εταιρείες και 80.000 θέσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Το νέο πρόγραμμα είναι δομημένο πάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες:
* Δημιουργία νέων προσωρινών θέσεων εργασίας για μικρά έργα κοινωφελούς σκοπού και υπηρεσίες. Η επιδότηση θα είναι 21 - 25 ευρώ την ημέρα και οι δήμοι, όπως και οι επιχειρήσεις, θα επιβαρυνθούν μόνο με τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές (150 - 180 ευρώ).
* Διατήρηση θέσεων εργασίας: Αξιοποίηση της εμπειρίας με τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ - ΟΑΕΔ, ώστε να γίνει επιλογή των επιχειρήσεων που έχουν αποδεδειγμένα μείωση του κύκλου εργασιών και προτίθενται να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας.
* Ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας: α. Για την παραγωγή νέων αλλά και παραδοσιακών προϊόντων από τον πρωτογενή τομέα. β. Για την παροχή κατ' οίκον φροντίδας. γ. Για την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία. Για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων δομών κοινωνικής φροντίδας.
* Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους ηλικίας μέχρι 32 ετών.

.Στο νοσοκομείο ο Γ. Παπαστάμκος


Σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο του Στρασβούργου νοσηλεύεται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Παπαστάμκος, ο οποίος λιποθύμησε εντός της αίθουσας των συνεδριάσεων.
Ο 58χρονος πολιτικός, ενώ προήδρευε της συνεδρίασης ένιωσε αδιαθεσία και διέκοψε τη συζήτηση. Ο Γ. Παπαστάμκος σηκώθηκε από την καρέκλα του και αφού έκανε μερικά βήματα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των ευρωβουλευτών.
Τρεις ευρωβουλευτές – γιατροί στο επάγγελμα – έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον κ. Παπαστάμκο. Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίο, Μάρτιν Σούλτς γνωστοποίησε στο Σώμα ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.

.Αυτή είναι η νέα βιογραφία για τον Ανδρέα Παπανδρέου που κυκλοφορεί μόνο στο εξωτερικό


«Είμαι άνθρωπος με πολλά πάθη που προσπαθώ να τα κρύψω» έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, σύμφωνα και με τη νέα του βιογραφία με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου: Η γέννηση ενός Ελληνα Δημοκράτη και ανορθόδοξου πολιτικού» που κυκλοφορεί ήδη στο εξωτερικό.

Το περιεχόμενο του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις I.B. Tauris, με την υπογραφή του Σπύρου Δραϊνά, αποκαλύπτει σήμερα το news247, δυο μήνες πριν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Σπύρος Δραϊνάς αρχίζει την αφήγηση από τα νεανικά χρόνια του Α. Παπανδρέου. 

Ενας από τους δασκάλους του είχε γράψει γι' αυτόν: «Είναι ένας επίμονος δημαγωγός, που συχνά καταφεύγει σε σοφιστείες και κενά λόγια, προκειμένου να υποστηρίξει τις πολιτικές του απόψεις. 

Παρ' όλα αυτά το πνεύμα του είναι γενναιόδωρο. Αγαπάει τους συμμαθητές του και σε κάθε περίσταση διεκδικεί για τον εαυτό του το ρόλο του ηγέτη».

«Σκεπτόμενος τον εαυτό μου, βλέπω κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που βλέπετε όλοι εσείς. Δεν σας παρουσιάζω αυτό το αγόρι, όπως πραγματικά είναι. Δεν έχω το κουράγιο να το κάνω.

 Προσπαθώ να σας παρουσιάσω έναν άνδρα πνευματικά ισχυρό, έναν φιλόσοφο, έναν μεγάλο συγγραφέα έναν μεταρρυθμιστή και κατά κάποιο τρόπο είμαι. Εχω μερικά καλά πράγματα να πω για τον εαυτό μου, αλλά γενικά όταν είμαι μόνος, είμαι απλώς ένας άνδρας. 

Τρώω, πίνω, χαίρομαι να βλέπω το ηλιοβασίλεμα και τελικά είμαι ένας άνθρωπος γεμάτος πάθη, τα οποία προσπαθώ να κρύψω» έγραφε ο 17χρονος Ανδρέας Παπανδρέου στην εφημερίδα του Αθηναϊκού Κολλεγίου στις 3 Μαρτίου 1936. Το βιβλίο, πέρα από ιστορικές αναφορές έχει πλήθος περιστατικών.

.Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά με Τρόικα


Περίπου τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της Τρόικας, οι οποίοι στις 19.00 είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε μία συνάντηση κρίσιμη στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να επιτύχει την ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ δόση του Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, μετά τη συνάντηση, ότι είναι πιθανόν κάποια από τα θέματα να κλείσουν σήμερα καθώς και ότι η συζήτηση συνεχίζεται.

Ωστόσο, τρία νέα αγκάθια έχουν προκύψει στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα έχουν κλείσει, καθώς παράγοντες της τρόικας σημείωναν στην «Κ» ότι «απέχουμε αρκετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου».

Πάντως, στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ανακοινώσεων σήμερα από τον πρωθυπουργό για τις τρεις ρυθμίσεις (τουλάχιστον ένα βασικό κορμό αυτών) που αφορούν στα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες.

Πριν τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο πρωθυπουργός είχε σύντομη συνεργασία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Τα νέα μέτωπα
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία νέα ζητήματα αφορούν:
1. Δημοσιονομικά μέτρα. Παράγοντες της τρόικας αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για το κατά πόσο εφαρμόζονται τα δημοσιονομικά μέτρα όπως έχουν συμφωνηθεί. 

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα τρίτο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) δεν έχει δώσει ακόμα προϋπολογισμούς, ενώ η τρόικα προβλέπει ότι με τα σημερινά δεδομένα θα υπάρξει υστέρηση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων για το 2013 ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Από το υπουργείο Οικονομικών, σημείωναν ότι οι δικές τους προβλέψεις δεν συμφωνούν με εκείνες της τρόικας για το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, αλλά σε κάθε περίπτωση ανέφεραν ότι υπάρχουν «μαξιλάρια» στο σκέλος των δαπανών (για παράδειγμα οι λιγότερες πληρωμές προς την ΕΕ λόγω χαμηλότερου ΑΕΠ) που δεν θέτουν σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους. 
Ωστόσο, οι δυσοίωνες προβλέψεις της τρόικας βάζουν «φρένο» στην διεκδίκηση της ελληνικής πλευράς για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση.

2. Τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθεί η δόση των 6 δισ ευρώ (4,2 δισ ευρώ από την Ευρωζώνη και άλλο 1,8 δισ ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Η δόση αυτή, θα διατεθεί με τον τρόπο που εφαρμόστηκε την προηγούμενη φορά. 

Δηλαδή, σε υποδόσεις και με την εκπλήρωση μέτρων που θα χαρακτηρίζονται ως «διαρθρωτικά ορόσημα». Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα αυτά και τα ποσά των υποδόσεων.

3. Η ανακεφαλαιοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε προσχέδιο (draft) του επικαιροποιημένου Μνημονίου που απέστειλε το ΔΝΤ στην ελληνική πλευρά, υπάρχει αναφορά σε ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank. 


Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στη διαδικασία συγχώνευσης των δύο τραπεζών. Η κυβέρνηση, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εκτιμά ότι θα αποσυρθεί από το τελικό κείμενο.

.Πολιτικό θέμα η άρνηση της άρσης ασυλίας Κασιδιάρη από βουλευτές της ΝΔ


Μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρεται, σύμφωνα με βουλευτές, από το γεγονός ότι οι τρεις ψήφοι «κατά» της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή κ. Ηλ. Κασιδιάρη, που καταγράφηκαν στην πρωινή ψηφοφορία, ήταν του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Εμ. Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Ι. Ιωαννίδη καθώς και του βουλευτή Βοιωτίας του κόμματος κ.Ι. Καράμπελα.
Ο κ. Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι επέλεξε την αρνητική ψήφο ώστε να δώσει στον κ. Κασιδιάρη 
«την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη μέσα στη Βουλή κάτι που δεν έκανε εδώ και μήνες», ενώ πρόσθεσε ότι «αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι».
 Επίσης, ερωτηθείς αν ήταν συνειδητή η στάση του απάντησε ότι«συνειδητή είναι η πράξη καταδίκης, συνειδητή δεν είναι η πράξη της ψήφου». 

Τέλος, σχολιάστηκε και το «παρών» που επέλεξε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος ερωτηθείς δήλωσε ότι προσήλθε στο τέλος της ψηφοφορίας για τις άρσεις των ασυλιών του κ. Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ κ. Μ. Ταμήλου και «δεν γνώριζε το θέμα».

Σημειώνεται ότι η ΝΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας είχε ταχθεί υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφορικά με την επίθεση με γροθιές κατά της βουλευτού του ΚΚΕ κυρίας Λιάνας Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή.«Ο γραμματέας του κόμματος εκφράζεται και ως βουλευτής», είπε 

χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης. Πάντως, κύκλοι της ΝΔ «άδειαζαν» τον κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι η στάση του κόμματος ήταν κατηγορηματικά αντίθετη και ξεκάθαρη κατά της πράξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 

Επίσης, σημειώνεται ότι η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών είναι φανερή, ονομαστική ψηφοφορία, και στο κάθε ψηφοδέλτιο εκείνος που ψηφίζει αναγράφει το όνομά του.
Καράμπελας: «Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω πάνω μου…».
Όσον αφορά τον κ. Καράμπελα με δηλώσεις του αιτιολόγησε την ψήφο του ως εξής: «Έκανα λάθος, ήθελα να περάσω άλλα μηνύματα. Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή θα ψήφιζα υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη. 
Ήθελα να περάσω το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία, αλλά συνολική καταδίκη από όλη την κοινωνία. Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω επάνω μου».
Ι. Ιωαννίδης: «Εκ παραδρομής ψήφισα ΄΄όχι΄΄ ενώ η πρόθεσή μου ήταν ΄΄ναι΄΄»
Όσον αφορά τον υφυπουργό Αθλητισμού με δήλωσή του προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την στάση που τήρησε στην ψηφοφορία υποστηρίζοντας ότι «εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλίας Κασιδιάρη ψήφισα ΄΄όχι΄΄ ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ΄΄ναι΄΄».

.Ποια ζητήματα παραμένουν ακόμα ανοιχτά και σε ποια υπάρχει συμφωνία


Η αναβολή του ραντεβού που αποφάσισε το πρωθυπουργικό επιτελείο με την τρόικα ήταν ένα σαφές μήνυμα και προς τους υπουργούς και προς την τρόικα, ότι ο κ. Σαμαράς αφενός δεν θα μείνει να διαπραγματεύεται έως τα μεσάνυκτα όπως γινόταν στο παρελθόν με τους επικεφαλής της τρόικας 

και να αναλώνει το προσωπικό-πολιτικό του κεφάλαιο και αφετέρου ότι οι κόκκινες γραμμές σε ορισμένα θέματα που έχουν περισσότερο πολιτική σημασία και όχι ουσιώδη οικονομική διάσταση θα πρέπει από τους δανειστές να γίνονται ανεκτές. 

«Μπορεί να απομείνουν τεχνικές λεπτομέρειες αλλά το πακέτο θα κλείσει σήμερα το απόγευμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα (στις 19:00)» αναφέρει κορυφαίος υπουργός. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και το θέμα των κόκκινων δανείων και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ταμεία και εφορίες έχουν συμφωνηθεί ενώ το μόνο που θα μείνει ανοικτό είναι το θέμα του φόρου ακινήτων το οποίο δεν αποτελεί προαπαιτούμενο και θα πρέπει να κλείσει μαζί με το νέο φορολογικό στα τέλη Μαϊου ώστε να μην επιμείνει η τρόικα, τότε, για τη διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ. 

Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό που έγινε χθες το απόγευμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ .Μανιτάκης ανέφερε ότι «έχει ενσωματωθεί για το Δημόσιο το σύνολο των παρατηρήσεων της τρόικας και πως ουσιαστικά έχει κλείσει το 99% του σχεδίου». 

Επί της ουσίας πρόκειται για σχέδιο που προβλέπει την απομάκρυνση όπως 5.000-6.000 επίορκων, δέσμευση για κατάργηση οργανικών θέσεων που οδηγεί σε βάθος χρόνου σε υποχρεωτικές απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι θα είναι ισάριθμοι των επιόρκων και το Σεπτέμβριο με βάση τα τελικά σχέδια να προκύψουν και οι υπόλοιπες θέσεις. 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και η τρόικα συμφωνεί «ποιούμενη την ανάγκη φιλοτιμία». 

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι «όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Μανιτάκης δεν θα ξανασυναντηθεί με την τρόικα- ούτε και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων- ενώ «όλο το παιχνίδι γίνεται από τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά , Βαρτζόπουλο» και πως η επικοινωνία θα γίνεται μέσω e-mails. 

Το στοίχημα είναι να εξασφαλιστεί η επόμενη δόση του Μαρτίου και του Απριλίου χωρίς απώλειες και μετά όπως όλα δείχνουν το θέμα «θα λυθεί από τη ζωή και τον ανασχηματισμό». 

Το σχέδιο θα συμφωνηθεί έως το μεσημέρι σήμερα αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Πιθανόν να απομένουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες για θέματα που δεν είχαν βρεθεί ισοδύναμα όπως η αύξηση των εισιτηρίων στο μέτρο αλλά τα ζητήματα αυτά μπορούν να κλείσουν και μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό λέει κορυφαίος υπουργός, χωρίς να καθυστερήσει η δόση. 

Επί της ουσίας αν επιβεβαιωθούν οι συγκλίνουσες πληροφορίες που μεταδίδουν οι περισσότεροι υπουργοί και δεν αποδειχθούν προσδοκίες για μια ακόμη φορά, τότε ο κ. Σαμαράς που καθυστέρησε να πάει και στη Σύνοδο Κορυφής θα δείξει ότι είχε συμφωνία με την τρόικα και δεν θα έχει προβλήματα με τους Ευρωπαίους, αλλά αντιθέτως θα πάρει και εύσημα.

.Τα πορνογραφικά γούστα των λαών


Κι όμως, τα τοπικά πορνογραφικά έθιμα των εθνών της οικουμένης μια κάποια έκπληξη την έχουν.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την έρευνα δεδομένων της δημοφιλούς μηχανής πορνο-αναζήτησης PornMD, που αποτελεί τμήμα του ακόμα δημοφιλέστερου πορνογραφικού δικτύου δωρεάν υπηρεσιών Pornhub.com.

Στον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διαδραστικό χάρτη που έφτιαξε για μας, βλέπουμε τους δημοφιλέστερους όρους αναζήτησης σε επίπεδο ηλεκτρονικής πορνογραφίας ανά χώρα. 

Κι ενώ οι πλέον διαδεδομένοι όροι αναζήτησης περιλαμβάνονται φυσικά στις αναζητήσεις κάθε χώρας, κάποιες φορές τα τοπικά γούστα... ξεφεύγουν από την πεπατημένη!

Πέρα από τον τοπικιστικό πατριωτισμό κάποιων λαών, που ψάχνουν τους ίδιους τους τους εαυτούς (ο δημοφιλέστερος όρος πορνο-αναζήτησης στη Βρετανία είναι «British», στη Γερμανία «Germany» κ.λπ), σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι σαφώς πιο... πιπεράτα. 

Ας δούμε λοιπόν τους κορυφαίους όρους αναζήτησης πορνογραφικού περιεχομένου για μια σειρά από χώρες (λόγω του διεθνούς χαρακτήρα της ηλεκτρονικής πορνογραφίας, αφήνουμε τους όρους αμετάφραστους):

.Στις κρίσιμες ώρες του κονκλάβιου "υιοθετείστε έναν καρδινάλιο"


Την ώρα που οι καρδινάλιοι εκλέγουν τον 266ο Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας, η ιστοσελίδα adopteuncardinal.org προτείνει στους πιστούς να υιοθετήσουν έναν καρδινάλιο και να τον βοηθήσουν, συνοδεύοντάς τον δια της προσευχής, να κάνει τη σωστή επιλογή.

Δίνοντας ένα όνομα και μία διεύθυνση email, ο πιστός, χρήστης του Ιντερνετ, αναλαμβάνει στην τύχη έναν από τους 115 καρδινάλιους του κονκλάβιου, στον οποίο στο εξής απευθύνει τιςν προσευχές του και, για να βοηθηθεί στο έργο του, λαμβάνει μέσω email μία φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό του υιοθετημένου του καρδιναλίου.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα Ούλι Χεκλ, εκ των ιδρυτών της ιστοσελίδας μαζί με άλλα μέλη του διεθνούς καθολικού κινήματος νέων, "οι καρδινάλιοι έχουν ανάγκη από την προσευχή μας" αυτήν την περίοδο των συνεδριάσων του Κογκλαβίου.

Η ανταπόκριση είναι μεγάλη στις ενορίες, στις οργανώσεις της καθολικής εκκλησίας, στα γηροκομεία. Μέχρι σήμερα, 489.000 πιστοί έχουν υιοθετήσει έναν καρδινάλιο σε αυτό "το τόσο μεγάλο κίνημα ομαδικής προσευχής", όπως δήλωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Εδρας.

.Έρευνα για τα αίτια θανάτου του Τσάβες


Η Βενεζουέλα πρόκειται να ξεκινήσει επίσημη έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο καρκίνος του τέως προέδρου, Ούγκο Τσάβες, ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τους εχθρούς του στο εξωτερικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. 

Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης βλέπουν αυτές τις κατηγορίες ως μια τυπική θεωρία συνωμοσίας της «νοοτροπίας Τσάβες», η οποία έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει τους φόβους για «ιμπεριαλιστικές» απειλές στο σοσιαλιστικό σύστημα της Βενεζουέλας και να αποσπάσει τους ανθρώπους από τα καθημερινά τους προβλήματα. 

Ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος τελεί καθήκοντα προσωρινού προέδρου, υποσχέθηκε ότι θα διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς, τους οποίος ο ίδιος ο Τσάβες είχε εκφράσει αφότου είχε διαγνωστεί με τη νόσο το 2011. 

«Θα επιδιώξουμε την αλήθεια», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. «Διαισθανόμαστε ότι ο Τσάβες είχε δηλητηριαστεί από σκοτεινές δυνάμεις που τον ήθελαν εκτός πορείας». Επιστήμονες από άλλες χώρες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια κρατική επιτροπή προκειμένου να εξετάσουν τις κατηγορίες, είπε ο Μαδούρο. 

Ο Μαδούρο, 50 ετών, τον οποίο ο ίδιος ο Τσάβες είχε επιλέξει ως τον διάδοχό του, τελεί καθήκοντα προσωρινού προέδρου μέχρι τις εκλογές στις 14 Απριλίου, όπου και θα είναι υποψήφιος. 

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Μαδούρο προσπαθεί σθεναρά να κρατήσει την προσοχή των ψηφοφόρων επικεντρωμένη στον Τσάβες, να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επωφεληθεί της θλίψης που έχει προκαλέσει ο θάνατος του τέως προέδρου στα εκατομμύρια των οπαδών του. 

Η προεκλογική εκστρατεία της αντιπολίτευσης επικεντρώνεται στο να σκιαγραφεί τον Μαδούρο - ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείων - ως αναρμόδιο για τη θέση του προέδρου και εκμεταλλευτή του θανάτου του Τσάβες. 

.Σκάνδαλο 9,9 εκατομμυρίων δολαρίων με Αρχιεπίσκοπο και παιδόφιλο ιερέα


Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες, Καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι και ένας ακόμα πρώην ιερέας συμφώνησαν να καταβάλουν το ποσό των περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να διευθετηθούν τέσσερις αγωγές σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που εκκρεμούν σε βάρος τους, δήλωσαν την Τρίτη οι δικηγόροι των θυμάτων. 

Ο Μαχόνι, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2011 ως επικεφαλής της μεγαλύτερης αρχιεπισκοπής των ΗΠΑ και αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Ρώμη όπου συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής του νέου Πάπα, 

έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε έναν παιδόφιλο ιερέα να αποφύγει τις έρευνες της αστυνομίας, στέλνοντάς τον σε ένα εκκλησιαστικό κέντρο για «θεραπεία». Στη συνέχεια, επανατοποθέτησε τον ιερέα στην Αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες. 

Σαν όρος προκειμένου να ολοκληρωθεί ο συμβιβασμός, τέθηκε ότι καμία από τις πλευρές δεν θα αναγκαζόταν να ομολογήσει για τα αδικήματα, δήλωσε ο δικηγόρος του ενάγοντος στην υπόθεση. 

.Πανηγυρικά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα


Η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον ηγέτη τους (σ.σ. Μέσι) σε μεγάλα κέφια οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν με 4-0 τη Μίλαν στο «Καμπ Νου», κάλυψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα των «16» στο Μιλάνο και πήραν με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.
Το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Σαν Σίρο» αποδείχθηκε μικρό για τη Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ, το πρώτο σπάνιας ομορφιάς, στο 5΄ και στο 40΄ έβαλε τις βάσεις στη ρεβάνς των «16» του τσάμπιονς λιγκ με τη Μίλαν κι από το πρώτο ημίχρονο οι «ροσονέρι» είχαν χάσει το σημαντικό πλεονέκτημα που πήραν στο Μιλάνο.
 
Το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης πήρε σήμερα και η Γαλατασαράι, ανατρέποντας τα προγνωστικά. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ νίκησε 3-2 τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν και πήρε την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ, καθώς το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί με σκορ 1-1.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.