.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 6ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δήμου Ζωγράφου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδή

Για 6η συνεχή χρονιά το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργάνωσε με επιτυχία το Διαδημοτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή ομάδων του Δήμου Ζωγράφου αλλά και γειτονικών Δήμων.
Tο τουρνουά ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013. Καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά 1.100 παιδιά πήραν μέρος και αγωνίστηκαν στις κατηγορίες Παίδων, Παμπαίδων, Ακαδημιών και Τζούνιορ.
Η τελετή λήξης του τουρνουά πραγματοποίηθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, στις 19:00, στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδή, παρουσία πλήθους κόσμου και των μικρών αθλητών φυσικά, που με τα χαρούμενα πρόσωπά τους μας γέμισαν αισιοδοξία και ελπίδα.
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Κων. Καλλίρης, αφού συνεχάρει τους αθλητές και τους προπονητές τους, τόνισε ότι: « Ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός αποτελεί σχολείο διάπλασης χαρακτήρων,   εκπαιδεύει τους νέους μας στο να αγωνίζονται με υπομονή και επιμονή, να θέτουν στόχους και να προσπαθούν να τους εκπληρώσουν ». 
Ο Πρόεδρος του Ν.Π. κος Θ. Κόλλιας, από την πλευρά του, επισήμανε ότι: « Η πόλη μας έχει μια παράδοση, έχει μια ζωντανή αμφίδρομη σχέση με τον αθλητισμό, μια σχέση που από την πλευρά μας προσπαθούμε να ενισχύσουμε, με συνεχείς αναβαθμίσεις των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και με την εισαγωγή νέων προγραμμάτων, όπως αυτό της δωρεάν υπαίθριας άθλησης, εδώ στο πάρκο Γουδή ».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, παράγοντες του αθλητισμού και πλήθος κόσμου.


.«Η πολιτική της τρόικα είναι αυτή που οδηγεί σε Grexit», γράφουν οι Financial Times

Το πρόγραμμα «διάσωσης» οδηγεί τη χώρα στη δραχμή, υποστηρίζει δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «ζήτω το ξέσπασμα ειλικρίνειας για την Ελλάδα», που αναφέρει ότι οι προβλέψεις για το χρέος είναι «ουτοπικές» και χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής.

Μάλιστα επισημαίνει ότι η πολιτική της τρόικα είναι αυτή που οδηγεί σε Grexit.

Σε άρθρο του W. Münchau τονίζεται ότι χωρίς ρεαλιστική προοπτική ανακούφισης από το χρέος, η Ελλάδα έχει κίνητρο να φύγει από το ευρώ, όταν πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ εκτιμά πως μπορεί να ευνοηθεί από υποτίμηση και στάση πληρωμών.

Μέσα σε 50 σελίδες το ΔΝΤ καταδεικνύει τι πήγε στραβά στην περίπτωση της Ελλάδας και καταγγέλλει τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το άρθρο, που τονίζει ότι το θεμελιώδες λάθος ήταν η υπερβολική αισιοδοξία για την ανάπτυξη.

Αυτό το λάθος όμως ήταν κρίσιμο γιατί λειτούργησε ως «χιονοστιβάδα» καθώς οδήγησε και σε άλλες λανθασμένες εκτιμήσεις για το έλλειμμα, τις πιέσεις στις τράπεζες, την αποτελεσματικότητα στις μεταρρυθμίσεις και τη βιωσιμότητα χρέους.

Οι επιπτώσεις των λαθών είναι σοβαρές αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι καθιστούν αδύνατη την επίλυση της κρίσης στις τωρινές συνθήκες, αναφέρει το άρθρο. 

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει κολλημένη σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού χρέους, μέχρι είτε να φύγει από την ευρωζώνη και να κηρύξει στάση πληρωμών μονομερώς, είτε να γίνει θεμελιώδης αλλαγή στην στρατηγική. Για το δεύτερο απαιτούνται δύο προσαρμογές στο υπάρχον πρόγραμμα. Η πρώτη θα είναι ο επαναπροσδιορισμός της βιωσιμότητας του χρέους. 

Ο στόχος του 124% του ΑΕΠ είναι αυθαίρετος. Δεύτερον, τυχόν νέα ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει να επαφίεται σε πιο επιφυλακτικές προβλέψεις για την μελλοντική ανάπτυξη και την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων. 

Ο συνδυασμός του πιο ρεαλιστικού στόχου για το χρέος και για την προσαρμογή, λογικά δεν συνάδει με το αξιόχρεο. Αφού δεν απομένουν αρκετοί ακόμη επενδυτές για να συμμετέχουν σε διάσωση, μόνο ο επίσημος κλάδος μένει να εμπλακεί. 

Αυτό όμως ήταν πάντα και παραμένει ένα θέμα ταμπού, γιατί θα ήταν μια παραδοχή ότι η κρίση θα κοστίσει στους βορειοευρωπαίους πολλά χρήματα. Κι αυτό δεν είναι ένα μήνυμα που θέλει η γερμανική κυβέρνηση να πουλήσει, τρεις μήνες πριν τις εκλογές. Υποπτεύομαι ότι ούτε μετά τις εκλογές θα υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα μπορεί να πουλήσει» αναφέρουν οι Financial Times.

.Τέσσερις άξονες για την ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιοργάνωση και την ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάργηση του Καλλικράτη και τη δημιουργία νέων δήμων, που θα έχουν διακριτή ταυτότητα, πολιτιστική συνοχή και θα είναι συνδιαμορφωτές του κοινωνικού κράτους. 

Υπογράμμισε ότι για συμβολικούς λόγους παρουσιάζει στην αίθουσα του Βουλευτικού και στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, τις κεντρικές προγραμματικές κατευθύνσεις του κόμματός του για τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά σήμερα ανοίγει τη συζήτηση για τη λειτουργία του κράτους, οι πολίτες του οποίου θα έχουν την προστασία του κράτους. 

Έχουμε, ανέφερε, ένα κράτος με απαρχαιωμένη δομή, που εξυπηρετούσε τα κόμματα εξουσίας και όχι τους πολίτες και σημείωσε πως οι όποιες μεταρρυθμίσεις, με τα παχιά λόγια, έγιναν τα τελευταία χρόνια, ήταν κενές περιεχομένου.

Η κρίση, είπε, επιδείνωσε την κατάσταση και από το 2010, επιχειρείται εντατικότερη παρέμβαση αποδυνάμωσης του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών, με ταυτόχρονη καταπάτηση των δικαιωμάτων.

.Ζ.Κ. Γιούνκερ: «Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάκαμψης και θα βγει νικήτρια»

Την αφοσίωσή του στην Ευρώπη (που έχει μικρό μέγεθος στην παγκόσμια κλίμακα αλλά «το μεγάφωνό της καθιστά σημαντικά τα μέλη της»), τον σεβασμό του στην Ελλάδα («ζήτω η Ελλάς» ήταν η κατακλείδα της ομιλίας του), τη δυσφορία του προς την «υπεροψία» Βορειοευρωπαίων έναντι της χώρας μας και την ανησυχία του για την «αναβίωση των δαιμόνων», εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο Μέγαρο Μουσικής.

«Θα ήμουν ο μοναδικός επιζήσας του Μάαστριχτ αν δεν επανερχόσουν εσύ στην ηγεσία» είπε χαριτολογώντας ο βετεράνος Ευρωπαίος πολιτικός στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά, ενώ στη διάρκεια της ομιλίας του επαίνεσε την «καλή δουλειά» που έκανε ως υπουργός Οικονομικών ο Ευ. Βενιζέλος.

Ανατρέχοντας στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - που φτιάχτηκε από τους «ήρωες πολέμου» - ο Λουξεμβούργιος ηγέτης τόνισε: «Με φοβίζει η λήθη. Πρέπει να μιλάμε στους νέους για τον πόλεμο και την ειρήνη. 

Στη λήθη ζουν οι παλιοί δαίμονες της Ευρώπης, τους οποίους μπορούν να αναβιώσουν χαρισματικοί λαϊκιστές. Το 1914 το μεγάλο κεφάλαιο δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον πόλεμο που ξεκίνησε από έναν τυχαίο πυροβολισμό. Σήμερα υπάρχουν 60 εστίες πολέμων και η μνήμη της Ευρώπης είναι πολύ μικρή».

Μιλώντας ειδικότερα για τη χώρα μας, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε τη λύπη του για τα «ανήθικα λόγια που με υπεροψία είπαν βορειοευρωπαϊκές χώρες, πολιτικοί και ΜΜΕ για την Ελλάδα, η οποία από το 2010 κάνει σωστά τη δουλειά της». 

«Είμαι πολύ περήφανος» τόνισε «που αντέδρασα  στο grexit» και σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάκαμψης  και θα βγει νικήτρια. Από το βάθος της καρδιάς μου λέω πως η προσπάθεια που κατέβαλε τούτη η χώρα συγκριτικά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτές που ζητήθηκαν από άλλες χώρες. 

Θαυμάζω την ταχύτητα ανταπόκρισης της ελληνικής Βουλής και αποτίω φόρο τιμής στο πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης. Θα υπάρξει ούριος άνεμος και οι Έλληνες έχουν μάθει να τραβούν κουπί».

.Καμία δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ

Και επισήμως το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), επιβεβαίωσε ότι τελικά δεν υποβλήθηκε δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ.
 
Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, παράλληλα, ότι σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης της συμμετοχής του στη ΔΕΠΑ, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις.

Όσον αφορά στον ΔΕΣΦΑ, η μόνη δεσμευτική προσφορά ήταν από την κρατική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR. Το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει το προσεχές διάστημα για την εγκυρότητα της προσφοράς της SOCAR για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων του και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς.
Σε δεύτερη ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών που θα υπάρχουν προς τη ΔΕΠΑ έως τις 31/12/2015, θα μπορούσαν να επηρεάσουν μόνο οριακά το τίμημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την αποχή από τον διαγωνισμό για την πώληση της Gazprom και επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, στη ρωσική πλευρά την ευθύνη για την αποτυχία. 

Η ρωσική εταιρεία Γκαζπρόμ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει τελικά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ διότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ελληνικής εταιρείας δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της.

Σε νέα δήλωση αναφορικά με την απόφαση της Gazprom να μην υποβάλει δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ προέβη απόψε η εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Gazprom, Alexander Medvedev επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη αφού συνυπολογίστηκαν τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι ενώ δηλώνει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος και η παρουσία της Gazprom στη χώρα μας θα ενισχυθεί. 

Εξάλλου, σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου και επεσήμανε ως ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι υπήρξε προσφορά από την εταιρία φυσικού αερίου του Αζερμπαιτζάν, SOCAR, για τον ΔΕΣΦΑ η οποία θα αξιολογηθεί.

Τέλος, η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης της συμμετοχής της στη ΔΕΠΑ, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις, αναφέρουν τα ΕΛΠΕ σε σχετική ανακοίνωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για τη ΔΕΠ. 

.Spiegel: Το ΔΝΤ πιέζει τους Ευρωπαίους για νεό "κούρεμα" του ελληνικού χρέους

Πίεση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους, ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στους Ευρωπαίους, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», ενώ αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δηλώνει στην Handelsblatt ότι νέο «κούρεμα» θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή της Γερμανίας στο πρόγραμμα βοήθειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, το ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν είναι δυνατό να καλυφθεί το 2014 το χρηματοδοτικό κενό των 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και, με δεδομένο τον περιορισμό του Ταμείου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο εάν η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη για τους επόμενους δώδεκα μήνες, θα πρέπει να έχει αποφασιστεί ως τον Δεκέμβριο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Το περιοδικό αναφέρει τις αντιρρήσεις του Βερολίνου που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε αυτή την περίπτωση, θα συμμετείχε στην αναδιάρθρωση ο δημόσιος τομέας, δηλαδή.

Σήμερα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

.«Δεν έχουμε αντίρρηση στις οικειοθελείς αποχωρήσεις εάν διασφαλιστεί το δικαίωμα συνταξιοδότησης»

Αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διασφάλισης του δικαιώματος της συνταξιοδότησης, δεν έχουμε καμία αντίρρηση στις οικιοθελείς αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται σχέδιο οικειοθελών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να καλύψει τον αριθμό των 4.000 αποχωρήσεων έως το τέλος του έτους βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ τονίζει:

«Αν είναι μέσα στα πλαίσια ο κάθε εργαζόμενος να αποκτήσει το δικαίωμα της συνταξιοδότησής του έστω και με πλασματικά χρόνια είναι μία υπόθεση.

Αν είναι όμως να διώξουμε υπαλλήλους βιαίως και μάλιστα σε μια περίοδο που αποδεικνύεται ότι τα τεράστια κενά των δημοσίων υπηρεσιών φθάνουν ακόμη και τις 50.000, τότε είναι μια άλλη υπόθεση. Αν πράγματι θέλουν να συρρικνώσουν το δημόσιο να πούνε στον ελληνικό λαό ότι αυτή την υπηρεσία δεν θα την παίρνεις πλέον από τον δημόσιο, αλλά από τον ιδιωτικό τομέα και θα την πληρώνεις.

.Ο Ερντογάν προειδοποιεί τους διαδηλωτές ότι η υπομονή του εξαντλείται

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τους διαδηλωτές, που κατεβαίνουν στους δρόμους όλης της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του, ότι η υπομονή του έχει τα όρια της και συνέκρινε την τωρινή αναταραχή με την προσπάθεια του στρατού έξι χρόνια πριν να περιορίσει την εξουσία του.

«Σήμερα, είμαστε ακριβώς εκεί που βρισκόμασταν στις 27 Απριλίου 2007» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Τότε ο στρατός είχε καταγγείλει τα σχέδια εκλογής του Αμπντουλάχ Γκιούλ, συνιδρυτή με τον Ερντογάν του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), στην προεδρία της Δημοκρατίας. 

Η κίνηση αυτή έδωσε στο AKP ευρύ έλεγχο του κρατικού μηχανισμού και των στρατηγών.«Υπάρχει ένα όριο στην υπομονή, και εκείνοι που παίζουν με την πολιτική και κρύβονται πίσω από τους διαδηλωτές θα πρέπει πρώτα να μάθουν τι σημαίνει πολιτική» είπε ο Ερντογάν. 

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση νερού επιχείρησαν να διαλύσουνν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από την πλατεία στην πρωτεύουσα, Άγκυρα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου μιλούσε ο Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μετείχε σε έξι μεγάλες συγκεντρώσεις την Κυριακή, ως αντίμετρο απέναντι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στις μεγαλύτερες και χειρότερες ταραχές των δέκα ετών της εξουσίας Ερντογάν.

.Στο μικροσκόπιο της τρόικας η ελληνική οικονομία

Άρχισε σήμερα, με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, η αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας για το α΄ εξάμηνο εφέτος. 

Η ελληνική πλευρά προσδοκά ότι ο νέος έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιουνίου, την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία θα συζητηθούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις για τον μηχανισμό εξυγίανσης και εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών. 

Τότε, πιθανόν να «ανοίξει ο δρόμος» για την ανακεφαλαιοποίηση και των ελληνικών τραπεζών αναδρομικά μέσω ESM και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατά 50 δισ. ευρώ. 

Επίσης, προσδοκά να έχει δοθεί νωρίτερα και η έγκριση από το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει καμία εκκρεμότητα στα τρία προαπαιτούμενα (νομοθετική ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μηχανισμός αντιμετώπισης της διαφθοράς και δράσεις για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας).

Όμως, οι τωρινές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θα πραγματοποιηθούν στη «σκιά» της έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΔΝΤ, με τους επικεφαλής του Ταμείου να ασκούν ισχυρές πιέσεις για ένα νέο μεγάλο «κούρεμα» του δημοσίου χρέους.

.Ένας 29χρονος πρώην πράκτορας αποκάλυψε το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων των ΗΠA

Ένας 29χρονος πρώην μυστικός πράκτορας της CIA, ο Έντουαρντ Σνόουντεν ήταν η κύρια πηγή για τα δημοσιεύματα της αμερικανικής Washington Post και του βρετανικού Guardian σχετικά με τα προγράμματα παρακολουθήσεων της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών(NSA). 

«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα ... Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουν και λένε καταγράφονται. 

Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό», είπε στην εφημερίδα Guardian, η οποία δημοσίευσε βίντεο με τη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της.

«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι σε στόχευση. 

Αν ήθελα να δω τα email σας ή το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις. Μπορώ να αποκτήσω ?εισιτήριο? για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες », είπε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο 29χρονος είπε ακόμη ότι έφυγε από τη Χαβάη όπου εργαζόταν, εγκαταλείποντας τη φίλη του χωρίς να της πει που πηγαίνει για να μην την εκθέσει σε κίνδυνο, ανέφερε ότι αποκαλύπτοντας τις παρακολουθήσεις γνώριζε το ρίσκο που παίρνει, αλλά πιστεύει ότι η δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων αξίζει τον κόπο. 
«Ο πρώτος φόβος μου είναι για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου. Για τον καθένα που έχει σχέση με μένα» είπε.

Ο Σνόουντεν πριν από τρεις εβδομάδες, αντέγραψε τα απόρρητα έγγραφα της NSA στο γραφείο του στη Χαβάη, και είπε στον προϊστάμενο του ότι χρειάζεται «μια με δυο εβδομάδες άδεια» γιατί έχει ανάγκη να κάνει μια θεραπεία σχετικά με προβλήματα επιληψίας που τον ταλαιπωρούσαν, ανέφερε ο Guardian. 

Στις 20 Μαΐου μετέβη στο Χονγκ Κονγκ, και είπε ότι πήγε εκεί διότι θεωρεί ότι υπάρχει ένα «πνεύμα δέσμευσης υπέρ των ελευθεριών της έκφρασης και στο δικαίωμα της πολιτικής διαφωνίας».


Ο Σνόουντεν ένας πρώην βοηθητικός στο τεχνικό κομμάτι της CIA, είπε ότι εργάζονταν στην «σούπερ-μυστική» NSA ως υπάλληλος της εταιρείας Booz Allen Hamilton και αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, καθώς απογοητεύτηκε από τον Ομπάμα ο οποίος συνέχισε τις πολιτικές του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι ελπίζει η Ισλανδία, η οποία «εκτιμά» την ελευθερία στο διαδίκτυο, να του χορηγήσει άσυλο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.