.Ο Άσαντ θέτει όρους για να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιο

Η Συρία θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της στη διεθνή κοινότητα, με βάση την πρόταση που είχε κάνει η Ρωσία, υπό τον όρο ότι η Ουάσινγκτον θα σταματήσει να βοηθά τους Σύρους αντάρτες και να απειλεί τη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση.

"Πρόκειται για μια διμερή διαδικασία" είπε ο Σύρος πρόεδρος, σύμφωνα με τη ρωσική μετάφραση των δηλώσεών του. 
"Όταν θα δούμε ότι οι ΗΠΑ θέλουν πράγματι τη σταθερότητα στην περιοχή, όταν θα σταματήσουν να απειλούν και να επιδιώκουν μια επίθεση και να παραδίδουν όπλα στους τρομοκράτες, τότε θα θεωρήσουμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία μέχρι τέλους" τόνισε μιλώντας στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης Ρωσία 24. 
"Θέλω να είναι σαφές σε όλους ότι οι δεσμεύσεις (που αναλαμβάνει η Συρία) δεν θα εκπληρωθούν μονομερώς" συνέχισε.

Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν πως έχουν παραλάβει έγγραφο από τη Συρία, με το οποίο η χώρα δηλώνει ότι επιθυμεί να ενταχθεί στη Σύμβαση κατά των Χημικών Όπλων, υλοποιώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ο Σύρος πρόεδρος.

Τα έγγραφα που έστειλε η Συρία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ενταχθεί στη διεθνή Σύμβαση για την κατάργηση των Χημικών Όπλων στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποφύγει ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα δεν πρέπει να αποτελέσουν ένα "υποκατάστατο" του αφοπλισμού της, ούτε μια τακτική παρακώλυσης, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

.Σαρωτικοί έλεγχοι με βαριά πρόστιμα κατά της αδήλωτης εργασίας

«Γενική έφοδο» από τις 15 Σεπτεμβρίου, με σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα και βαριά πρόστιμα, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί στο υπουργείο, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των ελεγκτικών οργάνων και υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγοράς εργασίας. 

«Όταν έλεγα ότι η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, δεν ήταν μία τυπική λεκτική υπερβολή ή μία συνήθης πολιτική ρητορεία. 

Το εννοούσα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε: «Σήμερα έχοντας επιβάλει το επιτόπιο πρόστιμο των 10.550 ευρώ, το υψηλότερο για την αδήλωτη εργασία που έχει επιβληθεί ποτέ, το επιβεβαιώνω».

.Τι προβλέπει το νέο ποινολόγιο της Εφορίας

Ο εξορθολογισμός, από τη μια πλευρά, των προστίμων της Εφορίας, προκειμένου να είναι εφικτή η είσπραξή τους, αλλά και η θέσπιση αυστηρότερων ποινών, από την άλλη, για τους «μικρούς» φοροφυγάδες, στους οποίους το ποσοστό παραβατικότητας είναι υψηλότερο, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου ποινολογίου της Εφορίας, διατάξεις του οποίου τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, την οποία εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, προβλέπονται ακόμη και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις κινητών αξιών και ακινήτων, καθώς και πλειστηριασμοί με ταχύτατες διαδικασίες.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο νέο ποινολόγιο, προβλέπονται τα εξής πρόστιμα:

Μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση φορολογικού στοιχείου (αποδείξεις λιανικής, τιμολόγια, δελτία αποστολής, κ.λπ.), όταν η αξία που έχει αποκρυφτεί είναι έως 5.000 ευρώ:

Για το χρονικό διάστημα από 26 Ιουλίου 2013 έως και 31 Δεκεμβρίου 2013, επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:

- 800 ευρώ για κάθε μη εκδοθέν ή ανακριβώς εκδοθέν φορολογικό στοιχείο, εφόσον ο παραβάτης τηρεί απλογραφικά στοιχεία (πρώην βιβλία Β΄ κατηγορίας)

- 1.200 ευρώ για κάθε μη εκδοθέν ή ανακριβώς εκδοθέν φορολογικό στοιχείο, εφόσον ο παραβάτης τηρεί διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ΄ κατηγορίας).

Το ανώτατο όριο του προστίμου δεν μπορεί να υπερβεί κατά την πρώτη έκδοση απόφασης επιβολής προστίμου το 15πλάσιο των προστίμων αυτών, για κάθε κατηγορία παραβάσεων και κατά τη δεύτερη έκδοση απόφασης επιβολής προστίμου το 30πλάσιο των προστίμων αυτών, για κάθε κατηγορία παράβασης.

Για το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2014 και εφεξής, επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:

- 1.000 ευρώ για κάθε μη εκδοθέν ή ανακριβώς εκδοθέν φορολογικό στοιχείο, εφόσον ο παραβάτης τηρεί απλογραφικά στοιχεία (πρώην βιβλία Β΄ κατηγορίας)

- 2.500 ευρώ για κάθε μη εκδοθέν ή ανακριβώς εκδοθέν φορολογικό στοιχείο, εφόσον ο παραβάτης τηρεί διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ΄ κατηγορίας).

Μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση φορολογικού στοιχείου (αποδείξεις λιανικής, τιμολόγια, δελτία αποστολής, κ.λπ.), όταν η αξία που έχει αποκρυφτεί είναι άνω των 5.000 ευρώ:

Από τις 26 Ιουλίου 2013 και εφεξής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 40% της αξίας της συναλλαγής ή του μέρους αυτής που αποκρύφτηκε, με ελάχιστο ύψος προστίμου τα 2.500 ευρώ.

.Εκρηκτική η κατάσταση στον χώρο της Παιδείας

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στον χώρο της Παιδείας, μετά τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αλλά και την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. 

Η μή νομιμότητα του επίμαχου σχεδίου διατάγματος, έγκειται στο ότι έπρεπε να είχε εκδοθεί έως τη 10η Μαρτίου 2013, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. 

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι δάσκαλοι , η συνδικαλιστική ηγεσία των οποίων συνεδριάζει σήμερα για το θέμα αυτό.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς, όπως λένε, η φετινή χρονιά βρίσκει τα σχολεία με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν κλείσει 1.200 σχολικές μονάδες, και θα κλείσουν άλλες 120 με τον νόμο για το νέο λύκειο.

Χθες, ο υπουργός Παιδείας, απέσυρε την τροπολογία από το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο, που προέβλεπε ότι σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μπορεί να αυξηθεί κατά 10%. Υπενθυμίζεται, ότι η αναλογία σήμερα είναι ένας δάσκαλος ανά 25 μαθητές.

.Τα μέτρα λιτότητας στην Ευρωζώνη θα ωθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια

Σχεδόν 146 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν στα όρια της φτώχειας μέχρι το 2025, εάν η Ευρώπη συνεχίσει να εφαρμόζει  αυστηρά μέτρα λιτότητας, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε η διεθνής συνομοσπονδία Oxfam. 

Με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ και τη δυσαρέσκεια των πολιτών να κλιμακώνεται, η ΕΕ έχει χαλαρώσει κάπως τα μέτρα λιτότητας, όπως παραχωρώντας μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια στις χώρες να επιτύχουν τους στόχους του ελλείμματός τους, αναφέρεται στην έκθεση.

Ωστόσο η Oxfam επιζητεί να γίνουν περισσότερα. «Τα επιθετικά μέτρα για περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, τα λιγότερα δικαιώματα των εργαζομένων και η άδικη φορολογία παγιδεύουν εκατομμύρια Ευρωπαίους σε ένα κύκλο φτώχειας, που μπορεί να διαρκέσει πολλές γενιές», δήλωσε η επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος της Oxfam, Νατάλια Αλόνσο. 

.Συνάντηση Δαμανάκη-Βενιζέλου για την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε.

Με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία για την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε., που, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο».

«Η Ελληνική Προεδρία κατά το Α’ Εξάμηνο του 2014 συμπίπτει, όμως, με τη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άρα, έχει πραγματικά πολύ μεγάλη σημασία να μετέχει η Ελλάδα με θέσεις, με απόψεις, σε αυτή την επεξεργασία του ευρωπαϊκού μέλλοντος», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η κρίση που ταλανίζει την ευρωζώνη και γενικότερα την Ευρώπη χρόνια τώρα, μπορεί να ξεπεραστεί με έναν τρόπο μόνο. Μόνο μέσα από περισσότερη Ευρώπη, από μια Ευρώπη που στηρίζεται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. «Θα ξαναπολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση για την Ευρώπη, η οποία τώρα διεξάγεται με πολύ στενούς, τεχνικούς, οικονομικούς όρους. 

Δεν υποτιμούμε την αγορά, δεν υποτιμούμε τα οικονομικά δεδομένα, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα δημοκρατικών θεσμών, όταν έχουμε να κάνουμε με κράτη, κοινωνίες, λαούς, πολίτες, αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ένας καθαρός πολιτικός προσανατολισμός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «η κ. Δαμανάκη, γιατί ξέρω ότι μπορεί να παρουσιάσει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, κυρίως, στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, την πραγματικότητα για την Ελλάδα, το μεγάλο δημοσιονομικό επίτευγμα που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και τώρα τη μεγάλη μας ανάγκη, την μεγάλη μας προτεραιότητα για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας».

«Πιστεύω ότι θα είναι μια εξαιρετική Προεδρία, μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά. Είμαστε ήδη σε συνεργασία, και για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου, που αφορούν τη θάλασσα, τη ναυτιλία, την αλιεία, αλλά και για τις υπόλοιπες προτεραιότητες. 

Ελπίζω ότι θα μπορούμε να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας για τη θαλάσσια πολιτική, τη γαλάζια ανάπτυξη, την ασφάλεια στη θάλασσα, τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο, ζητήματα δηλαδή που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τη χώρα», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Δαμανάκη.

Και κατέληξε: «Είναι πολλές και σημαντικές οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Η Ελλάδα έχει κάνει μια πολύ μεγάλη πρόοδο που αναγνωρίζεται πια απ’ όλους στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας και είναι σημαντικό να γνωρίζω κι εγώ τις απόψεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσπάθειές μας, ώστε η Ελλάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης, με βάση ένα σοβαρό παραγωγικό σχέδιο.»

.Μεγάλη νίκη για την Εθνική μας κόντρα στην Ισπανία

Με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη σε δημιουργία και εκτέλεση και τον Μάικλ Μπράμος να πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών «έσπασε» την εξαιρετικά δυσμενή παράδοση απέναντι στην Ισπανία, μπήκε «με το δεξί» στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 79-75 των «φούριας ρόχας» στη Λιουμπλιάνα και τους υποχρέωσε στη 2η ήττα τους (μετέφεραν 1 νίκη και 1 ήττα από την Α' φάση), με την οποία τους «έπιασε» στη βαθμολογία του Α' ομίλου. Επόμενη αναμέτρηση για την εθνική η αναμέτρηση του Σαββατου με τους «οικοδεσπότες» Σλοβένους (22:00).

.Ο Τόμσεν επιστρέφει στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου για την αξιολόγηση

Στην Αθήνα επιστρέφει στις 23 Σεπτεμβρίου ο Πόουλ Τόμσεν για την νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανακοίνωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον ότι το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν θα έλθει στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την καταγραφή της προόδου.

Το στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως όπως έχει καταδεχτεί από την αξιολόγηση του Ιουλίου οι ελληνικές αρχές συνέχισαν να κάνουν αξιέπαινη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στο σκέλος των θεσμικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς για το εάν η καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος στο 8μηνο 2013 θα δρομολογήσει νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικούς χρέους είπε ότι η αξιολόγηση θα δείξει ποια είναι η κατάσταση. 


Επανέλαβε ωστόσο πως το Eurogroup έχει δεσμευτεί να παρέχει επαρκή στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα από αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα.

Σε ερώτηση για την εκτίναξη της ανεργίας στην Ελλάδα στα επίπεδα του 28% σημείωσε πως το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο με την ανεργία και ειδικά με την ανεργία των νέων. 


Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο

.Στο 27,9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Στο 27,9% η ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο από 27,6% το Μάιο όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΛΣΤΑΤ. Στους 1.403.698 οι άνεργοι στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2013, αυξήθηκαν κατά 174.709 σε ετήσια βάση.

Αναλυτικότερα στους 3.628.421 οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2013 - Μειώθηκαν κατά 128.998 σε έναν χρόνο. 

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία (29,7%) και Μακεδονία-Θράκη (29,5%)./

Στο 31,9% η ανεργία στις γυναίκες, στο 58,8% στους νέους έως 24 ετών.

.Ένοχοι όλοι, πλην δύο, στη δίκη Άκη

Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 16 εκ των 18 συγκατηγορουμένων του, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή, της η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη. 

Βάση της εισαγγελικής πρότασης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην υπουργός και οι 16 συγκατηγορούμενοί του, από τους οποίους πέντε δεν πρέπει να κριθούν με την επιβαρυντική περίσταση ότι έδρασαν «κατ' επάγγελμα» όπως αναφέρεται για όλους στο κατηγορητήριο. Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών τ... περισσότερα »

.Ελεεινοί μισάνθρωποι φώναζαν στη Φώφη «να πάθεις καρκίνο»…

Πόσο χυδαίος, πόσο ελεεινός, πόσο μισάνθρωπος πρέπει να είσαι για να φωνάζεις «να πεθάνεις, να πάθεις καρκίνο μωρή» σε μιά γυναίκα που πολεμάει πέντε χρόνια το τέρας του καρκίνου;

Μια γυναίκα και μητέρα, που χρειάστηκε να κάνει μαστεκτομή και δεκάδες χημειοθεραπείες…

Μιά γυναίκα που έχασε τον πατέρα της, μόλις στα 55 του, από μεταστατικό καρκίνο στο ήπαρ…Μιά γυναίκα που έχασε και τη μητέρα της από καρκίνο στα οστά, αφού πάλεψε για 10 ολόκληρα χρόνια…

Μιλάω για τη Φώφη Γεννηματά, που άκουσε να τη βρίζουν με αυτά τα απίστευτα λόγια, συνδικαλιστές που διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι η τρόικα θέλει να μπει λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία.

Προσέξτε, έβριζαν την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας, η οποία προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να μείνουν ανοικτά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Αλλά και έτσι να μην ήταν, τόσο απάνθρωπες λέξεις πώς τις εκφέρεις για μιά γυναίκα;

Έχουμε φτάσει, πλέον, στο στάδιο του κανιβαλισμού, στο οποίο δεν θα τηρούνται ούτε καν τα πρσχήματα; Βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο η χώρα και, συνεπώς, όλα θα επιτρέπονται από δω και πέρα;

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.