.Ένας Έλληνας στο ΝΒΑ – Από το Φιλαθλητικό στο ΝΒΑ και στους Μιλγουόκι Μπάκς…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο Έλληνας παίκτης που μας έκανε υπερήφανους και έκανε πραγματικότητα το «όνειρο» του ΝΒΑ. Επιλέχθηκε στο νούμερο 15 του ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς . Ο δεκαοχτάχρονος φόργουορντ θα αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, παίζοντας δίπλα σε παίχτες όπως ο Μπράντον Τζένκινς, που θα είναι συμπαίκτης του στους Μπακς.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι η ζωντανή απόδειξη της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο Φιλαθλητικό. Στον αθλητισμό το ακατόρθωτο γίνεται κατορθωτό, όταν συμπράττουν το ταλέντο, η πίστη και η σκληρή δουλειά. Από την Α2 και το Φιλαθλητικό στο ΝΒΑ λοιπόν…
Πολλά συγχαρητήρια στο Φιλαθλητικό και στο Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου!

.Υπέρ της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή ο Β. Πολύδωρας

Υπέρ του ανοίγματος προς τη Χρυσή Αυγή τάχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με αυτό το κόμμα. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Real FM, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε: «Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Πολύδωρας. 

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. 

Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας; 

Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;» 

Ο Β. Πολύδωρας χαρακτήρισε το successes story «ψυχολογική ένεση» και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

«Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω την θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας. 

Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και τις εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. 


Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν την λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών.»

Για τα όσα είπε ο Μ. Βορίδης για την πολιτική του Α. Παπανδρέου δήλωσε «σωστή μεν, άκαιρη δε» εξέφρασε την δυσπιστία του για το ΕΣΡ και τις ανεξάρτητες αρχές όπως επίσης για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δημόσια τηλεόραση

.«Η "Νέα Ελλάδα" θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα»

«Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η "Νέα Ελλάδα" θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της ΝΔ με τη ΧΑ.

«Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

.Ακίνητα, απολύσεις και κινητικότητα στις συζητήσεις με την τρόικα

«Κλειδώνουν», κατά πάσα πιθανότητα, τόσο οι πέντε δόσεις στην αποπληρωμή του ειδικού φόρου στα ακίνητα εφέτος, όσο και ο υπολογισμός με 33 συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014, καθώς και η μη καταβολή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε λακωνικά, κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο μετά από την περίπου 2,5 ωρών συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, ότι «κλείδωσαν οι πέντε δόσεις και οι 33 συντελεστές». 


Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα μειωθεί εφέτος ο αριθμός των δόσεων σε τέσσερις, όπως φέρεται ότι αρχικά ζητούσε η τρόικα, ενώ από το 2014 ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα χαρακτηριστικά τού ακινήτου και 33 κλιμάκια φόρου ανά τετραγωνικό, σύμφωνα με την αντικειμενική αξία.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα της ατζέντας και κυρίως οι εναλλακτικές προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2013- 2014, το οποίο προκύπτει κυρίως από την «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς για τον φόρο στα ακίνητα.

Όσον αφορά το θέμα των 4.000 απολύσεων και την κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου,  η διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεχίζεται την Τετάρτη. 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δημιουργική συζήτηση» την επί δυόμιση ώρες συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα και ενημέρωσε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί.
Τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι, όσον αφορά τις απολύσεις, ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις και υπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου. 

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.

.Κατατέθηκαν γραπτώς οι προτάσεις της κυβέρνησης στους εργαζομένους της ΕΡΤ

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ παρέδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχαν.

Οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, είχαν ζητήσει από τον κ. Καψή  «μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες».

Η κύρια διαφωνία των δύο πλευρών, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν η μορφή του ενδιάμεσου φορέα, με την οποία θα μπορέσει να εκπέμψει ξανά η δημόσια ραδιοτηλεόραση μέχρι την αναδιοργάνωσή της.

.Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ηλεκτρονικής κατασκοπείας σε βάρος θεσμών της ΕΕ ζητεί η Επιτροπή

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ηλεκτρονικής κατασκοπείας σε βάρος θεσμών της ΕΕ ζητεί από τις ΗΠΑ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που περιμένουμε από τους εταίρους και συμμάχους μας είναι η σαφήνεια και η διαφάνεια και αυτό είναι που αναμένουμε και από τις ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή στην ανακοίνωση αυτή, προσθέτοντας ότι αναμένει τη σχετική αντίδραση από τις αρχές των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ζήτησε την διεξαγωγή ελέγχων σχετικά με την ασφάλεια στην Επιτροπή. «Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους ισχυρισμούς, ο πρόεδρος Μπαρόζο έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής να προχωρήσουν σε έναν πλήρη έλεγχο της ασφάλειας», δήλωσε η Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν.
 
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε χθες ότι το Prism, το πρόγραμμα κατασκοπείας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, είχε στόχο θεσμούς της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Ντερ Σπίγκελ, για το πρόγραμμα αυτό είχαν τοποθετηθεί μικρόφωνα στο κτίριο της ΕΕ στην Ουάσινγκτον και υπήρχε μια διείσδυση στο δίκτυο πληροφορικής, η οποία επέτρεπε την ανάγνωση μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εσωτερικών εγγράφων. Με τον ίδιο τρόπο φέρεται ότι παρακολουθείτο και η εκπροσώπηση της ΕΕ στον ΟΗΕ.

Ωστόσο,ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποβάθμισε την πολεμική όσον αφορά το αν η Ουάσινγκτον κατασκόπευε τους Ευρωπαίους συμμάχους της, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών σε όλον τον κόσμο -συμπεριλαμβανομένων αυτών στην ΕΕ- επιζητούν μια επιπρόσθετη βαθιά γνώση πέραν των τακτικών πληροφοριών των μέσων ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Τανζανία ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στους συμμάχους τους όλες τις πληροφορίες που ζητούν όσον αφορά τις δραστηριότητες ηλεκτρονικής κατασκοπείας τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών σε βάρος των εκπροσωπήσεών τους στην Ουάσινγκτον και τον ΟΗΕ.

.Δωρεάν φάρμακα σε οικονομικά αδύναμους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Χωρίς οικονομική επιβάρυνση θα προμηθεύονται τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα, ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή, από τα τέσσερα φαρμακεία του Οργανισμού.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, η χορήγηση φαρμάκων όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή, θα γίνεται σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπόδειξης των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη οργανώσει τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία του της Λ. Αλεξάνδρας 119 Αθήνα, Δαβάκη 44 Καλλιθέα, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. Ιωνία και Μπουμπουλίνας 7-13 Πειραιά.

Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά για εξέταση- συνταγογράφηση στον θεράποντα γιατρό τους, ο οποίος μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή εάν είναι δικαιούχος του προγράμματος.

Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.

.Ευ. Βενιζέλος για Μ. Βορίδη: «Δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα»

Σχόλιο για τον Μάκη Βορίδη και όσα υποστήριξε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε σήμερα- εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με την επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις μπορούν να απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, με τον σχηματισμό της δικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε:

«Η πολιτική σταθερότητα είναι ένα αγαθό που το αντιλαμβάνονται και το αποζητούν όλοι οι Έλληνες. Γι' αυτό και όσοι δεν επικρότησαν ρητά, στην πραγματικότητα σιωπηρά κατανοούν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση που πήραμε να συγκροτήσουμε την κυβέρνηση αυτή και να πορευτούμε με σταθερότητα, προοπτική, συναίνεση.

 Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και υπονομεύει τις ψυχολογικές ή συμβολικές προϋποθέσεις σταθερότητας, πλήττει την καρδιά του δημοσίου συμφέροντος και δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα».

.«Μουντιάλ» ποδοσφαίρου για ρομπότ, με νικήτριες Ιαπωνία - Γερμανία

Μια ομάδα ρομπότ-παικτών από την Ιαπωνία και μια άλλη από τη Γερμανία αναδείχτηκαν νικήτριες στους δύο τελικούς των παγκοσμίων αγώνων ποδοφαίρου Robocup 2013 για ρομπότ με μέγεθος ενηλίκων και εφήβων αντίστοιχα. Ήταν άλλη μία ένδειξη για τις συνεχείς προόδους της ιαπωνικής και της γερμανικής ρομποτικής βιομηχανίας.

Στους διεθνείς αγώνες, που ξεκίνησαν το 1997 με ιαπωνική πρωτοβουλία και φέτος πραγματοποιήθηκαν στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, συμμετείχαν πάνω από 1.000 ρομπότ και ρομποτικές ομάδες από 40 χώρες, οι οποίες διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες. 

Η Ελλάδα συμμετείχε με δύο ομάδες, τους «Κουρήτες» του Πολυτεχνείου Κρήτης και την «Πανδώρα» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι αγώνες Robocup 2014 θα διεξαχθούν στη Βραζιλία. Ο φιλόδοξος στόχος των διοργανωτών των αγώνων Robocup είναι έως το 2050 μια ρομποτική ποδοσφαιρική ομάδα να έχει εξελιχτεί τόσο πολύ, ώστε να καταφέρει να «κοντράρει» στα ίσια -και, γιατί όχι, να νικήσει- την παγκόσμια πρωταθλήτρια (ανθρώπινου) ποδοσφαίρου.

.Eξηγήσεις από τις ΗΠΑ ζητούν οι Ευρωπαίοι στο ζήτημα της ηλεκτρονικής κατασκοπείας

Οι Ευρωπαίοι απαίτησαν εξηγήσεις για το αμερικανικό πρόγραμμα κατασκοπείας που φέρεται ότι είχε στόχο τους θεσμούς της ΕΕ και εκατομμύρια ευρωπαίων πολιτών ενώ στην τελευταία μέχρι στιγμής εξέλιξη η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" υποστήριξε χθες Κυριακή ότι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα περιλαμβάνονται μεταξύ των 38 στόχων που παρακολουθούνταν από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

Μπροστά στον κατακλυσμό των εγγράφων που γίνονται γνωστά από τον αμερικανό πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά ενός κυκεώνα αντάξιου των καλύτερων μυθιστορημάτων κατασκοπείας, οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν μάλιστα για εν δυνάμει συνέπειες στη διαπραγμάτευση μιας διατλαντικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών.

"Οι εταίροι δεν κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο!", δήλωσε χθες Κυριακή στο Λουξεμβούργο η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ. 

"Από την πλευρά του, ο ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκαχτ δήλωσε μιλώντας σε βελγικό τηλεοπτικό κανάλι πως, αν οι κατηγορίες αυτές επιβεβαιωθούν, η υπόθεση είναι "πολύ σοβαρή".

Καθαρότητα, αλήθεια και διαφάνεια: αυτά είναι που μπορούμε και που πρέπει να περιμένουμε από τους φίλους και συμμάχους μας. Οι αμερικανικές εξηγήσεις είναι απαραίτητες και κατεπείγουσες", δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο γάλλος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

Οι τρεις επίτροποι αντέδρασαν με τις δηλώσεις αυτές στις αποκαλύψεις του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού "Ντερ Σπίγκελ", το οποίο διαβεβαίωσε χθες ότι το Prism, το πρόγραμμα κατασκοπείας της NSA, είχε στόχο τους θεσμούς της ΕΕ. 

.Στην Αθήνα η «μεγάλη κυρία της τζαζ» Νταϊάνα Κρολ

Μια «μεγάλη κυρία της τζαζ», η κορυφαία Καναδή ερμηνεύτρια Νταϊάνα Κρόλ, θα σαγηνεύσει το κοινό με τη φωνή της, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει σήμερα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Φέτος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της που ένας σταθμός της θα είναι και η Αθήνα, στο Ηρώδειο, η «ιέρεια της τζαζ» μας φέρνει στις μελωδικές αποσκευές της - εκτός τις πασίγνωστες μεγάλες επιτυχίες της - και τον θησαυρό του νέου της άλμπουμ. 

Το περίφημο «Glad Rag Doll», τον ενδέκατο και «σοβαρότερο» δίσκο της, ο οποίος αποτελεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα μίας άκρως επιτυχημένης συνεργασίας με τον κορυφαίο παραγωγό T Bone Burnett, που το όνομά του έχει ταυτιστεί με την αμερικανική μουσική παράδοση και τεράστια ονόματα όπως ο Elton John, o Leon Russell, ο Elvis Costello, o Roy Orbison.

.Επτά νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 600 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν την Κυριακή στην Αίγυπτο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.
Πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν σε πόλεις νότια του Καΐρου. 
Δύο ακόμα σκοτώθηκαν εξαιτίας πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε προάστιο της πρωτεύουσας, αναφέρουν ιατρικές πηγές. 

Εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στο κτίριο ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. 

Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, ανέφερε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας τραυματισμών που έφεραν από σκάγια καραμπίνας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, 613 άτομα τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των συγκρούσεων. Την Κυριακή, εκατομμύρια διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μόρσι.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.