.Χριστουγεννιάτικες Εορταστικές Εκδηλώσεις 2012 ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ




Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εορταστικών Εκδηλώσεων 2012 με τίτλο «Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μένουμε στην πόλη μας!» σας προσκαλεί στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

22/12/2012

Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)
11:00
·              Μουσική εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού
·              Τραγούδια και χοροί σε swing ρυθμούς
·              Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παιχνίδια από το Χριστουγεννιάτικο Συνεργαστήρι
·              Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το Τμήμα Ζωγραφικής του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού
·              Άγιος Βασίλης, face painting και μπαλονοκατασκευές από την ομάδα παιδικών εκδηλώσεων «Αμπάρτζαλοι»
Κεράσματα από ζαχαροπλαστεία της περιοχής

Πλατεία Τερζάκη
11:00
·              Swing, Jazz μελωδίες και Rock συναυλία από Ωδείο Ζωγράφου ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
·              Άγιος Βασίλης, face painting, μπαλονοκατασκευές και διαδραστικά παιχνίδια από την ομάδα παιδικών εκδηλώσεων «Αμπάρτζαλοι»
Κεράσματα από ζαχαροπλαστεία της περιοχής

24/12/2012
11:00
·              Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις πλατείες της πόλης μας από:
·              Κουïντέτο Χάλκινων Πνευστών της «ΑΣΟΝ»
·              Κουαρτέτο Χάλκινων Πνευστόν «PHALANX BRASS»
·              Κουαρτέτο Σαξοφώνων «ΣΥΝΩΔΗ»
·              Κάλαντα από 10μελή μπάντα

29/12/2012
Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)
19:00 Έντεχνο και λαïκό γλέντι από 5μελές συγκρότημα

31/12/2012
11:00
·              Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες στις πλατείες της πόλης μας από:
·              Κουïντέτο Χάλκινων Πνευστών της «ΑΣΟΝ»
·              Κουαρτέτο Χάλκινων Πνευστόν «PHALANX BRASS»
·              Κουαρτέτο Σαξοφώνων «ΣΥΝΩΔΗ»

.Παραιτήθηκε ο Μόντι


Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι υπέβαλε απόψε την παραίτηση τη δική του και της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

Ο Μόντι είχε ανακοινώσει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, νωρίτερα, την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Από την προεδρία έγινε γνωστό ότι ο Ναπολιτάνο θα αρχίσει αύριο επαφές με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μόντι αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου την Κυριακή το πρώι κατά την οποία θα παράσχει διευκρινήσεις σχετικά με τις πολιτικές του προθέσεις. 

.Η Γαλλία έστειλε τη "λίστα Λαγκάρντ"


Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται η «λίστα Λαγκάρντ». 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η λίστα παρελήφθη από τριμελή ομάδα, η οποία μετέβη στο Παρίσι για το σκοπό αυτό και παραδόθηκε άμεσα στο γραφείο του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα ώστε να υπάρξει αντιπαραβολή της με αυτήν που ήδη κατέχει και περαιτέρω διερεύνησή της όλης υπόθεσης. 

.Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση της Βίλας Αμαλία


Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και τη ΝΔ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αφορμή η ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία, έναν από τους «κοινωνικούς χώρους που βάζουν φραγμό με την ύπαρξή τους, στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

«Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένας χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί, εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διαλεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ», αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ, ενώ κάνει λόγο για "χάρες" ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή που επιστρέφονται και καταλήγει με τη φράση «η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα "κλαψουρίζουν", επειδή η ΕΛΑΣ εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλλα Αμαλία». 

Με αφορμή την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημειώνει πως «είναι να απορεί κανείς για το πώς ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών "μολότοφ" περιγράφεται σαν... "κοινωνικός χώρος"»

.Αυξήσεις 13% στα τιμολόγια της ΔΕΗ εισηγείται η ΡΑΕ


Μεσοσταθμικές αυξήσεις 13% στα τιμολόγια της ΔΕΗ προτείνει για το 2013 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι αυξήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, θα προσεγγίζουν ενδεχομένως και το 20% για τιμολόγια της ΔΕΗ που διαμορφώνονται σήμερα κάτω του κόστους, στα οποία περιλαμβάνονται και αρκετές κατηγορίες οικιακών. 

Ανατιμήσεις κυρίως για τις χαμηλές καταναλώσεις προκύπτουν και από τη σταδιακή κατάργηση των κλιμακίων με βάση τα οποία τιμολογείται η ενέργεια. 

Τα  κλιμάκια που ισχύουν σήμερα είναι 0-800 κιλοβατώρες, 801-1000, 1001-2000 και άνω των 2000 kwh τα οποία σύμφωνα με τις προτάσεις τόσο της ΡΑΕ όσο και της ΔΕΗ σταδιακά θα καταργηθούν, προκειμένου να υπάρχει μία τιμή ανά κιλοβατώρα για όλες τις καταναλώσεις (ανεξαρτήτως ύψους) στη χαμηλή τάση και άλλη μία για τη νυχτερινή κατανάλωση.

.Καμμένος: Πατριωτικό δημοκρατικό τόξο για τη σωτηρία της χώρας


Ο πατριωτισμός είναι η ιδεολογική πλατφόρμα και κοινή συνείδηση και η ανάδειξη ενός πατριωτικού δημοκρατικού τόξου είναι αυτή που θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή και την κοινωνία από τη φιλελεύθερη λαίλαπα, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος η οποία αποτελεί και την έναρξη των διαδικασιών για το 1ο Συνέδριο.

 Ο Π. Καμμένος είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Συνδιάσκεψης, «όλοι εσείς που δώσατε την μάχη και ανατρέψατε το καθεστώς της μεταπολίτευσης, ήλθε η ώρα να αναλάβετε τα ηνία της χώρας», προσθέτοντας ότι «θα ανατρέψουμε την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες»,

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση, ο κ. Καμμένος είπε ότι η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο ήταν καθοριστικό γεγονός, πρόσθεσε ότι το μεταπολιτευτικό μοντέλο απέτυχε και ότι δεν λειτουργούσαν όλα καλά, ωστόσο υπογράμμισε ότι «τις αλλαγές θα τις επιβάλλουν οι Έλληνες και όχι οι τοκογλύφοι».

.«Εντός των στόχων τα έσοδα από φόρο στο πετρέλαιο και τέλος στη ΔΕΗ»


Εντός των στόχων της κυβέρνησης για το 2012, κινούνται τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, όπως επίσης και τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Απαντώντας σε βολές της αντιπολίτευσης (αλλά εμμέσως και σε χθεσινές αιτιάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη), ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε πως τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο «κινούνται εντός στόχων, φτάνοντας τα 4,5 δισ. έναντι στόχου 4,562 δισ. παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι εισπράξεις «έχουν ήδη αγγίξει τον στόχο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να τον ξεπεράσουν κατά 200 εκατ. ευρώ».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών από τους κυβερνητικούς του εταίρους, για μεταθέσεις εφοριακών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «πιστεύουμε στην αξιοκρατία» και παρέπεμψε στη χθεσινή, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου του.

."Πολιτικό της χρονιάς" ανακηρύσσει τον Αντ. Σαμαρά η Handelsblatt


«Πολιτικό της χρονιάς» για το 2012 ανακηρύσσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», η οποία στο σημερινό της φύλλο δημοσιεύει πολυσέλιδο αφιέρωμα στις προσωπικότητες της χρονιάς που τελειώνει. 

Το άρθρο για τον κ. Σαμαρά, με τίτλο «Ο Ακλόνητος», έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, ο οποίος περιγράφει την πορεία του Έλληνα πρωθυπουργού, εκφράζει σεβασμό προς το πρόσωπό του, αλλά και την πεποίθηση ότι «θα τα καταφέρει».

«Η απόφαση να εκλέξουμε τον Αντώνη Σαμαρά "Πολιτικό της χρονιάς" δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Το 2012 ήταν η χρονιά του», αναφέρει ο κ. Γκένσερ και σημειώνει ότι «δεν τον οδήγησε στην πρωθυπουργία μια ευθεία πορεία, αλλά μάλλον μία πορεία με στροφές». 

Ο βετεράνος Γερμανός πολιτικός αναφέρεται στο ξεκίνημα της πολιτικής καριέρας του κ. Σαμαρά και στις σπουδές του στις ΗΠΑ, για να καταλήξει: «Γνωρίζει τον κόσμο και ο κόσμος τώρα γνωρίζει εκείνον». Εξηγεί δε, ότι ο ίδιος γνώρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν και οι δύο ήταν υπουργοί Εξωτερικών των χωρών τους. «Προς το τέλος της θητείας μου τον γνώρισα ως συνάδελφο και τον εκτίμησα», σημειώνει ο κ. Γκένσερ.

«Μου τον εμπιστεύθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας παλιός και δοκιμασμένος φίλος κι εγώ τον υποδέχθηκα στον κύκλο των συναδέλφων μου με ανοιχτές αγκάλες και, λόγω των συστάσεων του παλιού μου φίλου, τον υποδέχθηκα ακόμη με μεγάλη περιέργεια και καλή διάθεση», 

συνεχίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και διευκρινίζει ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν είχαν αρνητική επίπτωση στις φιλικές του σχέσεις με κανέναν από τους συμμετέχοντες. «Στο τέλος υπήρξε και υπάρχει ο σεβασμός και η εκτίμηση για το σημαντικό έργο ζωής του Έλληνα πολιτικού», υπογραμμίζει.

.Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική φροντίδα ευάλωτων ομάδων


Θέμα χρόνου είναι η παρουσίαση από την κυβέρνηση συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για τον κοινωνικό αποκλεισμό και την κοινωνική φροντίδα ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υφυπουργός είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη για την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι απειλούνται από τη φτώχεια σε ποσοστό που πλησιάζει το 45%, όπως είπε ο βουλευτής.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στο εθνικό σχέδιο που εκπονείται, είπε ότι τα συναρμόδια υπουργεία συνεργάζονται προκειμένου με ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο να δημιουργηθεί μια ομπρέλα κοινωνικής φροντίδας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, με πολιτικές και πρακτικά αποτελέσματα που δεν θα είναι απλές εξαγγελίες, αλλά θα φθάνουν μέχρι τη βάση.

.Επιστρέφονται οι πινακίδες εν όψει των εορτών


Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη , Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από σήμερα (21.12.2012) οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 20.12.2012.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 20.12.2012.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
* Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
* Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
* Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
* Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
* Μη καταβολή τέλους διοδίων

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

.Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νέο φορολογικό


Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συμπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Από τη ΝΔ, σε παρέμβασή της η Ντόρα Μπακογιάννη το χαρακτήρισε «άτολμο» ενώ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο απέναντι στις βολές που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, λέγοντας οτι έχει γίνει πιο απλό - «και όσο απλούστερο είναι, τόσο πιο δύσκολα φοροδιαφύγει κανείς». 

Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί επί των άρθρων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.