.Πουλώντας «σκληρή διαπραγμάτευση»…

Γιώργος Καρελιάς 

Η κυβέρνηση μεταφέρει την εξής εικόνα για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα (ή Κουαρτέτο) των δανειστών: είμαστε σε «κρίσιμο σημείο», γιατί «κάποιοι» από τους τεχνοκράτες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε «να χάσει ο κόσμος τα σπίτια του». 

Κι επειδή οι ανάλγητοι τεχνοκράτες δε καταλαβαίνουν, ανέλαβε δράση ο Πρωθυπουργός, ο οποίος κυριακάτικα τηλεφώνησε στον Γιουνκέρ, στον Ολάντ και στη Μέρκελ. Σύμφωνα με όσα διοχετεύει η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Κομισιόν έδειξε «κατανόηση». Ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν «υποστηρικτικός». Και η Μέρκελ κάπ...περισσότερα »

.Οι μαραθωνοδρόμοι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ 

*Ο *ρεπόρτερ Κατάλευκος κατάφερε να φτάσει στα γραφεία της εφημερίδας αργά το μεσημέρι, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες μέρες που έφτανε νωρίς το πρωί, ακόμα και τις Κυριακές. -«Ηταν αδύνατο να περάσω απέναντι τον δρόμο» είπε ο Κατάλευκος. «Μου άρεσε όμως πολύ. 

Στάθηκα εκεί και έβλεπα τους χιλιάδες μαραθωνοδρόμους να περνούν. Ατέλειωτοι ήταν». -«Σαράντα τρεις χιλιάδες» γέλασε ο Τζώνης. «Για φαντάσου! Σαράντα τρεις χιλιάδες άνθρωποι ξύπνησαν απ’ τα χαράματα για να πάνε έως τον Μαραθώνα και να τρέξουν ή για να τσαλαπατηθούν ανάμεσα στις πολυκατοικίες της Αθήν... περισσότερα »

.Ποιους καίει ο Πανούσης -Εδωσε ονόματα στον Αρειο Πάγο

Σοκ έχουν προκαλέσει το τελευταίο διήμερο οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες και για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του. «Παρέδωσα το σύνολο των στοιχείων που είχα στη διάθεσή μου.

Τα κατέθεσα στην κυρία εισαγγελέα για να κάνει τη δική της αξιολόγηση. Η άποψή μου είναι οτι προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Τα στοιχεία που κατέθεσα έχουν ονόματα. Είναι η ώρα της δικαιοσύνης να στηρίξει τη δημοκρατία από την παρακράτος και τα καρκινώματα», δήλωσε ο κ. Πανούσης εξερχόμενος της εισα...περισσότερα »

.Μέτρα- σοκ για καύσιμα και ενέργεια προτείνει ο ΟΟΣΑ

Τη δόξα του ΔΝΤ φαίνεται ότι ζήλεψε ο ΟΟΣΑ και στην ετήσια Έκθεση του ζητά, μεταξύ άλλων, από την ελληνική κυβέρνηση να βάλει «φωτιά» στη φορολογία των καυσίμων για λόγους περιβαλλοντικούς! 

«Απαιτούνται υψηλότερες τιμές για μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα μεσοπρόθεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΟΟΣΑ, που τυγχάνει και στενός συνεργάτης της ελληνικής κυβέρνησης, «φωτογραφίζοντας» έτσι την τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ εμμέσως πλην σαφώς ανοίγει και θέμα αύξησης των τιμο... περισσότερα »

.Χωρίς εφόδια και με πολιτική διαπραγμάτευση στο Eurogroup

Στην ειλημμένη εδώ και καιρό απόφαση, λόγω της εμπλοκής με το κουαρτέτο των πιστωτών, για πολιτική διαπραγμάτευση καταφεύγει η κυβέρνηση για τις εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων που θα μπορέσουν να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση. 

Το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο θα βρεθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν και κρίνεται πολύ σημαντικό όπως όλα δείχνουν μετά τη χθεσινή επαναβεβαίωση της διαφωνίας Αθήνας και πιστωτών, μοιάζει πολύ δύσκολο να καταλήξει σε συμφωνία. Από το κυβερνητικό επιτελείο δεν αποκλείουν ωστόσο συμφωνία ακόμα και σήμερα, τοποθετώντας όμως τις περισσότερες πιθανότητες γι... περισσότερα »

.Τι είπαν Μέρκελ και Ολάντ στον Τσίπρα για το αδιέξοδο με την τρόικα

Στις Βρυξέλλες και τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στρέφονται όλα τα βλέμματα μετά την χθεσινή άκαρπη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group. 

Το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας να παραμένει το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, ενώ υπάρχει χάσμα και για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων. 

Όλη αυτή η κατάσταση δίνει άρωμα... Ιουλίου στη διαπραγμάτευση και είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα κρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την χώρα μας. Οι διαβουλεύσεις, πάντως, ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.