.Δήμος Ζωγράφου... Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη πλατεία Γαρδένια

Ο Δήμος Ζωγράφου με όλες τις υπηρεσίες του υπο την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού ετοιμάζετε να γιορτάσει για πρώτη φορά στη Πόλη μας τα Χριστούγεννα με Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη πλατεία Γαρδένια με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες καθώς και πλήθος εκδηλώσεων σε όλες τις περιοχές της πόλης μας!!Σας περιμένουμε όλους!!

.Ευρώ χωρίς Ευρώπη και Σοσιαλδημοκρατία;

Μα καλά αναρωτιούνται κάποιοι, αυτοί της τρόικας δεν βλέπουν που οδηγούν οι απαιτήσεις τους; Δεν βλέπουν ότι αν συνεχίσουν να πιέζουν για τα υπαρκτά ή τα φουσκωμένα χρηματοοικονομικά κενά θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην αγκαλιά όσων ονειρεύονται μονομερείς καταγγελίες των μνημονιών; Αυτό βεβαίως θα σημάνει άλλο νόμισμα για την Ελλάδα και μέγιστη κρίση για την ευρωζώνη. 

Το βλέπουν, αλλά τους εμπνέουν άλλα. Καταρχήν τα Μνημόνια ήταν ένας υποχρεωτικός γάμος. 
Αυτό τον γάμο δεν τον ήθελε ούτε η Ελλάδα, ούτε οι δανειστές. Τον επέβαλλε το παιδί που οι δυο πλευρές έφεραν στον κόσμο. Ένα παιδί... περισσότερα »

.Ο δεξιός ευρωσκεπτικισμός... επιστρέφει

Ο ευρωσκεπτικισμός παίρνει «επικίνδυνο μπόι» σε όλη την Ευρώπη. Η ακροδεξιά μεγαλώνει και διευρύνεται συνεχώς, ενώ σε ορισμένες κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Αυστρία, διεκδικεί να είναι πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές του Μαΐου!
Η Γαλλίδα Μαρί Λεπέν (ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου) και ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς (ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία) συγκροτούν κοινό πανευρωπαϊκό μέτωπο εν όψει των ευρωεκλογών. 

Χαρακτηριστικό από την εξαιρετικού ενδιαφέροντος έρευνα κοινής γνώμης της Metron Analysis, που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», δεν είναι μόνο η επιστροφή της ΧΑ σε διψήφιο νούμερο (10%), αλλά και το εύρημα ότι το 44% θεωρεί σημαντικότερο να βγούμε από το Μνημόνιο έναντι του 49% που θεωρεί σημαντικότερο να μείνουμε στο ευρώ. 

Δηλαδή, έχουμε μια «διχοτόμηση» στρατηγικού περίπου χαρακτήρα προσανατολισμών... Με όλα αυτά τα δεδομένα, η εμμονή των ηγετικών δυνάμεων της Ευρώπης σε πολιτικές λιτότητας, μείωσης της κοινωνικής προστασίας, αδιαφορίας για την ανεργία και το βιοτικό επίπεδο μεγάλων τμημάτων των ευρωπαϊκών κοινωνιών είναι ασυγχώρητη. 

Ενώ επίσης φέρουν τεράστιες ευθύνες για την απαράδεκτη διαχείριση της μετανάστευσης (Δουβλίνο 2). Ετσι, αντί για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, πολιτική, οικονομική και κοινωνική ενοποίηση με τόλμη και στρατηγική προοπτική, η κοντόφθαλμη και συντηρητική τακτική των ευρωπαϊκών ελίτ ενισχύει τον εθνικισμό και τον δεξιό λαϊκισμό σε όλη την Ευρώπη.

Υποτίθεται ότι οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας, τα «μνημόνια» και η... αποκήρυξη των «τεμπέληδων» του Νότου γίνονταν για να μην αντιδράσουν δεξιά-εθνικιστικά ο Βορράς και οι κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες. Οι εξελίξεις αποδυναμώνουν τη σχετική επιχειρηματολογία. 

Οι συντηρητικές πολιτικές της λιτότητας και της απορρύθμισης του κοινωνικού ευρωπαϊκού μοντέλου ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» σε όλη την Ευρώπη και στον Βορρά και στον Νότο. Η ακροδεξιά και ο ευρωσκεπτικισμός επιστρέφουν δυναμικά. 

Αντί να μειώνονται οι εθνικές και κοινωνικές ανισότητες, οξύνονται. Δυστυχώς οι ευρωπαϊκές ελίτ θέλουν πρώτα να δουν το «κακό να γίνεται» τον Μάιο και μετά ίσως να ξυπνήσουν... Η Ευρώπη όμως για να ζήσει, πρέπει να αλλάξει πολιτικές επειγόντως!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.Προς νέα απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Νέα τριήμερη απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή εισηγήθηκαν στην ομοσπονδία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας, την οποία τα μέλη της Συγκλήτου του πανεπιστημίου χαρακτήρισαν νωρίτερα θετική. Γενική συνέλευση πραγματοποιούν αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαιρετικά πιθανό η πλάστιγγα να γείρει υπέρ της συνέχισης της απεργίας, με δεδομένη και τη θέση της Συγκλήτου ότι το Ίδρυμα βρίσκ

.Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος

«Είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής. Είναι η ώρα της εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας σήμερα το λογότυπο της επικείμενης ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε τις μεγάλες θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός από το 2010 έως σήμερα και συγκεκριμένα δήλωσε:

«Κάνουμε από το 2010 μια τεράστια προσπάθεια που έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία μια ύφεση που φθάνει το 25% του ΑΕΠ. Έχει στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη μια δραστική μείωση του εισοδήματός του της τάξεως του 40%. Έχει στοιχίσει την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, με ανεργία που φθάνει το 60% στους νέους μέχρι 24 ετών.

Τώρα είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής, της εξόδου από το μνημόνιο, της εξόδου από την κρίση, της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι τώρα μπορούμε να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, το καλύτερο στην ευρωζώνη που ξεπερνά το 6% του ΑΕΠ.

«Τώρα μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα δημόσιο χρέος πραγματικά βιώσιμο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι θέλουμε το εξάμηνο της Προεδρίας να συμβολίζει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, αυτή την αλλαγή, αυτή την ανάκαμψη.

.Μειώνεται η αδήλωτη εργασία

Μειωμένη εμφανίζεται η αδήλωτη εργασία σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» του υπουργείου Εργασίας που αφορούν τα αποτελέσματα ελέγχων οι οποίοι διενεργήθηκαν σε όλη τη χώρα στο διάστημα από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, από κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένα, στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 3.931 επιχειρήσεις. 

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας 371 επιχειρήσεις βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους (ποσοστό 9,44%).
Ακόμη, από την αρχή του καλοκαιριού οπότε και ξεκίνησαν οι έλεγχοι, σε σύνολο 18.974 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν 583 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 3,07%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 5.967.319 ευρώ

.Προειδοποιητικές επιστολές Χ. Θεοχάρη για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Επιστολές στους φορολογούμενους που δεν εξόφλησαν τις δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος καθώς και άλλες υποχρεώσεις τους προς την εφορία, εντός των καθορισμένων προθεσμιών έχει αποστείλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Με την επιστολή, τους καλεί να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αυτές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, εντός 15 ημερών.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, η εφορία δύναται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αναγκαστικής είσπραξής τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κατασχέσεις κ.ά.

.Μηλιά Μετσόβου, εκεί όπου η ανεργία είναι στο 0%

Η ανεργία είναι στο 0%. Κάθε οικογένεια έχει και ένα εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου. Δύο δασικοί συνεταιρισμοί εκμεταλλεύονται 36.000 στρέμματα δάσους. Αυτή, είναι η ταυτότητα του ορεινού χωριού Μηλιά, σε υψόμετρο 1180 μ. στην Πίνδο, το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο και βρίσκεται μία ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, στα όρια των Ιωαννίνων με τα Γρεβενά.

« Η επεξεργασία του ξύλου και η λαϊκή τέχνη, αποτελεί παράδοση στον τόπο μας. Αυτή η παράδοση μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από πατέρα σε γιο» εξηγεί ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Μηλιάς Μετσόβου, Αναστάσιος Κουτελίδας.

Η οικονομία του χωριού στηρίζεται στο ξύλο. Οι 100 οικογένειες απασχολούνται αποκλειστικά στα 40 εργαστήρια ξυλογλυπτικής και επεξεργασίας του ξύλου, ενώ οι δύο δασικοί συνεταιρισμοί έχουν 60 μέλη.

.Μείωση κατά 13,6% σημείωσε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013

Αναστράφηκε τον Σεπτέμβριο εφέτος η πτωτική πορεία στο εμπορικό έλλειμμα της χώρας, καθώς καταγράφηκε αύξηση 27,4%. Στο 9μηνο, πάντως, συνεχίζεται η μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου (πτώση κατά 13,6%), ενώ παραμένει καθοριστικός ο ρόλος των πετρελαιοειδών, τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, προκύπτουν τα εξής:

Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, ανήλθε στο ποσό των 4.025,0 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι 3.729,0 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 7,9% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε μείωση κατά 120,4 εκατ. ευρώ, ή 4,7%).

.Ολοκληρώθηκε η αποστολή της πρώτης παρτίδας εκκαθαριστικών φόρου πολυτελούς διαβίωσης

Την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής εκκαθάρισης του «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)», που προβλέπεται από το άρθρο 44 του Ν.4111/2013, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε Φ.Π.Δ. μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Φόρος Πολυτελείας».

Επισημαίνεται επιπρόσθετα, πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο με βάση την ΠΟΛ 1245 / 13.11.2013.

.Στους λογαριασμούς 185.000 δικαιούχων, έως την Τετάρτη, η προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης

Αύριο Τρίτη ή το αργότερο μεθαύριο Τετάρτη κατατίθεται στους λογαριασμούς 185.000 δικαιούχων η προκαταβολή επιδότησης πετρελαίου, συνολικού ύψους 23 εκατ.ευρώ, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα (τουΐτ) του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Όπως επισήμανε, απαντώντας σε ερωτήματα ενδιοαφερομένων, οι σχετικές καταστάσεις έχουν ήδη αποσταλεί από την ΓΓΔΕ προς τις τράπεζες και αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης υπερβαίνουν τις 400.000.

.Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για τα υποβρύχια

Κατατέθηκε σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε..

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, «πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιζήμια παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις επιζήμιες για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ συμβάσεις Β12/00 και Β21/02, με την επιζήμια για τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. 

κατάρτιση και υλοποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, την Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW), την ThyssenKrupp Marine Systems AG και την Abu Dhabi Mar LLC (ADM), η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 3885/2010 "Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ", 
και τέλος με την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού»

.Σε «κόκκινο» συναγερμό το Μαξίμου

Μπορεί ο Α. Σαμαράς στο Βερολίνο να μίλησε για ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα ,όμως τα κυβερνητικά επιτελεία γνωρίζουν πολύ καλά ότι μέχρι και το τέλος του έτους πρέπει να περάσουν συμπληγάδες για να αποδείξουν την σταθερότητα και την συνοχή του κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με επιτελείς του Μαξίμου, για αυτές τις συμπληγάδες μίλησε ο Α. Σαμαράς και με την Α. Μέρκελ και με τον κ. Σόιμπλε τονίζοντας το εύθραυστο της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, την οριακή ανοχή των βουλευτών και «τον καθημερινό αγώνα για να διατηρηθεί η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι στην περίπτωση νέων οριζόντιων μέτρων ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τη πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.

Βασικό επιχείρημα βέβαια του πρωθυπουργού ήταν... ο Α. Τσίπρας και τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνει «παρά το ασαφές του προγράμματος του».

Τις ιδιαίτερα δυσάρεστες αυτές επισημάνσεις στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις ο πρωθυπουργός φρόντισε να ισορροπήσει στην δημόσια τοποθέτηση του μιλώντας για ισχυρή κυβέρνηση και βουλευτές άλλων σχηματισμών που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν αν σημειωθούν διαρροές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η κυβέρνηση είναι ισχυρή, δεν θα χάσουμε την πλειοψηφία» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε τονίζοντας ότι «ακόμη κι αν υπάρχει διαρροή ενός βουλευτή, υπάρχει πάντοτε ένα “μαξιλάρι” καθώς υπάρχουν άλλοι έτοιμοι να βοηθήσουν».

Η... αποκάλυψη αυτή του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει ήδη πολλές συζητήσεις στην Αθήνα καθώς όλοι αναζητούν τους «βουλευτές μαξιλάρι» που θα στηρίξουν αν χρειαστεί την κυβέρνηση στις κρίσιμες ψηφοφορίες του Δεκεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός που αποτελεί παραδοσιακά και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Προηγουμένως -πιθανότατα στις 4 Δεκεμβρίου- θα τεθεί σε ψηφοφορία ο νόμος για τη φορολογία ακινήτων.
Παράλληλα η όποια νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς θα κατατεθεί κατά πάσα πιθανότητα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Στο μεταξύ όμως και πριν τους «βουλευτές μαξιλάρι» η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει και να πείσει τη τρόικα για τα «μέτρα μαξιλάρι» που θα αποτρέψουν νέες οριζόντιες περικοπές.

Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι οι όποιοι σχεδιασμοί ακόμα και αυτές οι επαφές με βουλευτές εκτός κυβερνητικού συνασπισμού βασίζονται σε ένα δεδομένο .

Ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων. Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και στο μεταξύ δεν θα σημειωθεί κραχ στα ασφαλιστικά ταμεία και το σύστημα υγείας.

.Μειώσεις 8% στις συντάξεις ΔΕΚΟ, τραπεζών

Το ενδεχόμενο ριζικών ανατροπών αντιμετωπίζουν τα λεγόμενα ευγενή ταμεία, με τους δανειστές να έχουν ζητήσει την εφαρμογή του «μοντέλου» ΙΚΑ στους φορείς των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. 

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η τρόικα έχει θέσει θέμα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στα επίπεδα του ΙΚΑ, εξέλιξη ωστόσο που εκτιμάται πως θα συμπαρασύρει και τις παροχές στους φορείς των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν πως η καθιέρωση ενιαίων εισφορών στο ΙΚΑ και στα ταμεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα έχει ως αποτέλεσμα μειώσεις στις συντάξεις. 
Στο «στόχαστρο» βρίσκονται κυρίως όσοι παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ τον μήνα, οι οποίοι πάντως έχουν ήδη υποστεί μία σειρά περικοπών στις συντάξεις τα τελευταία χρόνια.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.