.Δήλωση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τα χτεσινά επεισόδια και τις συλλήψεις στην πλατεία Γαρδένιας


«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά και πρακτική των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής του Μνημονίου.

Τα επεισόδια και η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές και ιδίως σε βάρος ανηλίκων μαθητών αμαύρωσαν την εικόνα της πόλης μας, προσέβαλαν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών και προκάλεσαν τη σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία του Δήμου μας για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Υποχρέωση της δημοτικής αρχής – και για το λόγο αυτό παραβρέθηκα ο ίδιος προσωπικά στο χώρο των επεισοδίων – ήταν και παραμένει η προστασία των πολιτών και της πόλης σε κάθε περίπτωση που διακυβεύονται η κοινωνική ειρήνη, τίθενται σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και οι κάτοικοι της πόλης. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση , με την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις διαδηλωτών ακόμη και νεαρών ανήλικων μαθητών, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι καταστρατηγήθηκε και προκλήθηκε μεγάλη κοινωνική αναστάτωση . 

Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές που ο λαός έχει καταδικάσει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο. Ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του αφαιρεί τη δυνατότητα να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί. 

Πόσο δε μάλλον στην πόλη μας, μια πόλη που σφύζει από νιάτα, μια φοιτητούπολη, μια πόλη που έχει εναποθέσει τις ελπίδες και το μέλλον στη νεολαία της. Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό της υπερασπιζόμενοι τα δημοκρατικά της δικαιώματα»

.ΠΑΣΟΚ: Τώρα πολιτική διαπραγμάτευση


Τη ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος μετά την σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Υπογράμμισε ότι καθοριστικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης αυτής είναι η επιμήκυνση, κατά δύο χρόνια, της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής (μέχρι το 2016). Επίσης, πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση που θα γίνει θα επιτρέπει την άμεση και πλήρη εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, θα διασφαλίζει το κοινωνικό πακέτο, 
ένα πραγματικό αναπτυξιακό πακέτο, καθώς και το πακέτο που θα περιλαμβάνει τη βιωσιμότητα του χρέους με ασφαλή τρόπο για την Ελλάδα, αλλά όχι σε βάρος των άλλων χωρών της ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε με την ευκαιρία τρία μηνύματα, δύο προς τους Έλληνες πολίτες και ένα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.
Το πρώτο απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο εγγυητής της σταθερής και αποτελεσματικής γραμμής που ακολουθεί η χώρα και θα περιμένει στο τέλος να αναγνωριστεί για την προσφορά του. Κάθε άλλη γραμμή, τόνισε, είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη.
Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται γενικά προς τους Έλληνες πολίτες. Θα αγωνιζόμαστε, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τέλους για να μην είναι τα μέτρα οριζόντια και τα μέτρα αυτά να είναι πραγματικά τα τελευταία.
Το τρίτο μήνυμα απευθύνεται προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι, όπως επισήμανε, δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και δεν έχουν αναγνωρίσει τις μεγάλες θυσίες και τα μεγάλα επιτεύγματα των Ελλήνων. 
Και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μάς βοηθούν αλλά όχι όσο και όπως θα έπρεπε, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που μας δάνεισαν και ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνεχιστεί η ανιστόρητη, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση περί της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.
Πηγές απο την Ιπποκράτους ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ «σεβάστηκε τη θέση του πρωθυπουργού για εξειδίκευση των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, τώρα, όμως, είναι η ώρα και η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», 
για να συμφωνηθεί η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016, η άμεση εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, το κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο και η βιωσιμότητα του χρέους, μέσω μείωσής του, με τρόπο ασφαλή για την Ελλάδα, χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε να ψηφιστεί κάτι αβέβαιο και ανολοκλήρωτο», συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές επ' αυτού και υπογράμμιζαν ότι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

.Φραστικό επεισόδιο Μεϊμαράκη – Παυλόπουλου


Στο περιθώριο της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας βουλευτών, ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μειμαράκης, φέρεται να είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή πρωινή συνέντευξη του δεύτερου στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL.
 Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο κύριος Μεϊμαράκης εξέφρασε έντονα την ενόχλησή του, γιατί ο κύριος Παυλόπουλος δεν τον υπερασπίστηκε επαρκώς, με τον βουλευτή της ΝΔ, να υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο.
Ακολουθεί ο σχετικός διάλογος σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρες:

Μεϊμαράκης: Γιατί ρε Προκόπη πήγες και έγλειφες τον Χατζηνικολάου σήμερα; 

Παυλόπουλος: Πώς κατάλαβες ότι έγλειφα τον Χατζηνικολάου; 

Μεϊμαράκης: Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για το εκρηκτικό του χαρακτήρα μου; 

Παυλόπουλος: Και από αυτό που είπα για το εκρηκτικό του χαρακτήρα σου κατάλαβες ότι έγλειφα τον Χατζηνικολάου; 

Μεϊμαράκης: Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντι μου 

.Υγειονομική «βόμβα»


Αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας διαπιστώνει έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ). Η έρευνα καταγράφει αύξηση των λοιμώξεων όπως HIV, ηπατίτιδα B & C, ελονοσία, φυματίωση και σύφιλη, ενώ οι μολύνσεις από τους ιούς αφορούν κυρίως τις νεαρές ηλικίες 25-35 ετών.
Τα ποσοστά αυτά αποδίδονται τόσο στην αύξηση της ανδρικής και γυναικείας πορνείας (νόμιμης και μη) όσο και στην τεράστια εισροή αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη στις χώρες προέλευσης.

.Κατάργηση των τριετιών ζητά η τρόικα


Την κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, ώστε να παραμείνει στα 586 ευρώ ζητά η τρόικα από την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές θέτουν επίμονα το συγκεκριμένο θέμα στις επαφές με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και στόχος είναι να περιλαμβάνεται στα διαρθρωτικά μέτρα ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. 
Στις νέες διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, που επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα, στρέφεται το ενδιαφέρον μετά την κατ' αρχήν συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων επί του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. 
Στο μεσοδιάστημα τα μέτρα θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση του Euro Working Group, ενώ σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα ψηφιστούν στη βουλή αφού λάβουν την έγκριση των δανειστών.
Στην επίτευξη συνολικής συμφωνίας, επέμεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας διασφάλιση διετούς επιμήκυνσης, πλήρη και άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης, καθώς και εφαρμογή ενός πακέτου υπέρ των κοινωνικά αδυνάτων και ενός αντίστοιχου αναπτυξιακού πακέτου.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων, καθώς επίσης και διεκδίκηση σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα, έτσι ώστε όταν έρθει το όλο πακέτο στη Βουλή να είναι ενταγμένο μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

.Αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Βούλτεψη για τις καταγγελίες περί παράκεντρων στο ΣΔΟΕ


Αγωγή και άρση της βουλευτικής ασυλίας της Σοφίας Βούλτεψη, ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή ισχυρισμούς της βουλευτού της ΝΔ σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών "δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ ένα παράκεντρο, για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους".
Σε δήλωσή του, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για ισχυρισμούς 

"εξοργιστικούς, ανήθικους και προφανώς παντελώς ψευδείς" και συμπλήρωσε ότι "επειδή βεβαίως η βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να καλύπτει την ξεδιάντροπη συκοφαντική δυσφήμιση, η κυρία Βούλτεψη θα κληθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα προσφύγω, για να εξηγήσει τους ισχυρισμούς της".

«Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργός Οικονομικών 2009-2011, υποτιμώντας την αντίληψη του ελληνικού λαού, έτσι όπως έκανε ως υπουργός Οικονομικών  πριν δύο χρόνια λέγοντας στους Έλληνες 

ότι πιθανώς ακόμη και το 2011 θα είμαστε σε ανάκαμψη της οικονομίας και στις αγορές, έτσι και σήμερα έρχεται να ζητήσει και τα «ρέστα», δήλωσε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε:

«Τα αποτελέσματα των ενεργειών του τα νιώθουμε όλοι οι Έλληνες, επιβάτες του «Τιτανικού». Την αποτελεσματικότητά του θα την συζητήσουμε και θα την καταδείξουμε ενώπιον των Ελλήνων Δικαστών».

«Καλωσορίζουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Με την άρση της ασυλίας μας θα ασχοληθούμε εμείς. Ο καθένας με τη δική του», κατέληξε η κ. Βούλτεψη.

.Σκληρά μέτρα λιτότητας στην Ισπανία


Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα τον προϋπολογισμό της χώρας, που προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας, εν μέσω της ανόδου της κοινωνικής αγανάκτησης και της αυξανόμενης πίεσης των διεθνών αγορών, που αδημονούν για το εάν και το πότε η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης θα προσφύγει σε δανειακή βοήθεια.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι προβλέπει στο κείμενο που κατέθεσε για έγκριση περικοπές ύψους 40 δισεκ. ευρώ για το 2013, αποβλέποντας στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στην τελική αποφυγή της προσφυγής στον δανειακό μηχανισμό.

Με βάση τον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει 15 δισεκ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ κι άλλων φόρων, ενώ αναμένει να εξοικονομήσει άλλα 7 δισεκ. από τις περικοπές στα κονδύλια για τις Αυτόνομες Περιφέρειες, οι οποίες διαχειρίζονται μόνες τους τις δαπάνες για υγεία και παιδεία.

Οι δαπάνες των υπουργείων θα περικοπούν κατά 12% κατά μέσον όρο, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να προβλέπονται για τον Πολιτισμό, στο 30%, όπως γράφει η εφημερίδα Ελ Παΐς.

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα για τρίτο συνεχόμενο έτος, όπως τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές, όμως η κυβέρνηση ευελπιστεί σε αναπροσαρμογή των συντάξεων εν σχέσει προς τον πληθωρισμό, παρά το μεγάλο κόστος που αυτό συνεπάγεται (3,5 με 4,5 δισεκ. ευρώ) σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

.Ιερώνυμος: Αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για το καλό του λαού


Χρήσιμη στην Εκκλησία και στην Πολιτεία χαρακτήρισε την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε, μαζί με τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την αξιοποίηση 

η οποία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, θα φέρει στη μεν Πολιτεία επενδύσεις και θέσεις εργασίας, στη δε Εκκλησία θα ενισχύσει το κοινωνικό της έργο, που είναι «διπλά χρήσιμο» τη συγκεκριμένη περίοδο.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος συμφώνησε με τις παρατηρήσεις του κ. Χατζηδάκη, υπογραμμίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να μάθουμε επιτέλους όλοι μας ποια είναι αυτή η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος». 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας θα προχωρήσει «για το καλό του λαού», σύμφωνα με τo AΠΕ.

.Εισαγγελικός έλεγχος για επιχορηγήσεις σε συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών

Τις επιχορηγήσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν για το διάστημα 2007-2011 συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών έθεσε υπό διερεύνηση οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από σχετικό έγγραφο που του απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Ο κ Πεπόνης ζητά να μελετηθεί η νομιμότητα των ποσών που έλαβαν η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ ως επιχορηγήσεις από το κράτος σε συνδυασμό με το αν διενεργούνταν ή όχι όλα αυτά τα χρόνια απολογιστικοί και διαχειριστικοί έλεγχοι . 

Η εντολή για την διενέργεια του ελέγχου ανατέθηκε από τον εισαγγελέα στην Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης καθώς τα ποσά αυτά προέρχονται από τον ΕΛΓΑ

.Σε οριστική λύση για τα αυθαίρετα, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος


Ύστερα από πέντε παρατάσεις και περισσότερες από σαράντα τροπολογίες του επίμαχου νόμου 4014, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχωρά προς οριστική λύση στο ζήτημα των αυθαιρέτων, με την κατηγοριοποίηση και τη διαβάθμιση των παρανομιών, έχοντας ως βασικό στόχο «να μην αδικηθεί κανείς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, σε συνάντηση που είχε με διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι οι αποφάσεις για τα αυθαίρετα πρόκειται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν μετά τη λήξη και της τελευταίας παράτασης, στις 31 Ιανουαρίου, 

ενώ τόνισε ότι η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί προκειμένου να λύσει οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα, μελετά όλες τις περιπτώσεις, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αδικίες, 
τόσο για όσους έχουν τακτοποιήσει τις αυθαιρεσίες, όσο και για τους πολίτες που κινήθηκαν εντός του νομικού πλαισίου ευθύς εξ? αρχής. 

Όσον αφορά τα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από την 1-8-12 έως την 10-9-12,

 ο μέσος όρος των παραβόλων και προστίμων ανήλθε σε 385.821 ευρώ την ημέρα, ενώ μετά την παράταση τα έσοδα αυξήθηκαν σε 530.888 ημερησίως, καθώς παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των τακτοποιήσεων.

.«Τώρα προκύπτει η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», υπογραμμίζουν στο ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ «σεβάστηκε τη θέση του πρωθυπουργού για εξειδίκευση των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, τώρα, όμως, είναι η ώρα και η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», για να συμφωνηθεί η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016, η άμεση εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, το κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο και η βιωσιμότητα του χρέους, μέσω μείωσής του, με τρόπο ασφαλή για την Ελλάδα, χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. 

Αυτό σημείωναν πηγές της Ιπποκράτους, μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν όταν μπορεί να ειπωθεί στη Βουλή «ολόκληρη η αφήγηση», 

δηλαδή όταν παράλληλα με τα μέτρα θα συμφωνηθεί και το παραπάνω ολοκληρωμένο πακέτο, όπως το παρουσίασε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.  

.Στουρνάρας: «Αυτή η συμφωνία μου δίνει τη βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση»


Για συμφωνία στους βασικούς άξονες έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
 «Αυτή η συμφωνία μου δίνει βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αφού συμφωνήσουν η τρόικα και οι κυβερνητικοί εταίροι.

Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά όχι για τα μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ρήτρες επίτευξης στόχων και αντικατάστασης των μέτρων είπε ότι «οι ρήτρες θα είναι συμμετρικές».
 Επιπλέον, ανέφερε ότι η επιμήκυνση που επιθυμούμε είναι διετής δηλαδή μέχρι το 2016.

Ο υπουργός Οικονομικών βγήκε από το γραφείο τού πρωθυπουργού μαζί με τον πρωθυπουργό και είχαν μια χειραψία στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου.
Όταν, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ρωτήθηκε τι του είπε ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Καλή τύχη και κουράγιο».

Υπάρχει κατ΄αρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  Φ. Κουβέλης.

"Οι άξονες πρέπει να εξειδικευτούν",  τόνισε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

.Φ. Κουβέλης: Υπάρχει κατ΄αρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες


Με κατ΄αρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες, όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.

«Υπάρχουν ακόμα ζητήματα σε εκκρεμότητα, όπως η τετραετής επιμήκυνση», είπε ο κ. Κουβέλης και προσέθεσε ότι επιμένει στη ρήτρα αντικαταστασης μέτρων, όταν προκύπτουν έσοδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό μέτρο.

«Όταν και θεωρώ ότι θα υπάρχει επιμήκυνση θα ελαφρύνουν τα μέτρα γιατί και αυτά έχουν το δικό τους βάρος στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι τώρα ξεκινάει η αντιμετώπιση της τρόικας και σημείωσε ότι η διεκδίκηση θα γίνει σε πολλά επίπεδα, έτσι ώστε όταν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα, να υπάρχει και η φορολογική και το αναπτυξιακή διάσταση.
Ο κ. Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, το επόμενο διάστημα να συναντηθούν εκ νέου οι πολιτικοί αρχηγοί για την οριστικοποίηση της συμφωνίας

."Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ"


Με ένα δελτίο Τύπου που έχει ως υπέρτιτλο "Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ", όλοι οι ιδιωτικοί φορείς που είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό, ανακοινώνουν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε από κοινού επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης- αποθεραπείας, ιδιωτικές κλινικές, επισημαίνουν ότι η κινητοποίηση θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. 

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν τη σχετική δαπάνη από το ταμείο τους. 

Η συντονιστική επιτροπή των ιδιωτικών φορέων προειδοποιεί σε ανακοίνωση της τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα προβεί στη σύνταξη αναφορών για κάθε είδους ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα που τυχόν τελέστηκε και τελείται σε βάρος τους, καθώς και στη δικαστική και εξώδικη άσκηση κάθε νομίμου και συμβατικού δικαιώματος.

.Απ. Κακλαμάνης: "Ο Στουρνάρας αφήνει τη λάσπη να κυκλοφορεί"


Έντονη δυσφορία για τη στάση του Γιάννη Στουρνάρα έναντι της Βουλής, αλλά και για την συνολική εικόνα λειτουργίας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, αναπτύσσοντας ερώτησή του σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ελέγχου πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ.
Έχοντας απευθύνει το ερώτημά του στον υπουργό Οικονομικών και διαπιστώνοντας την, αντ' αυτού, παρουσία του υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, ο κ. Κακλαμάνης διαπίστωσε πως 

«το Κοινοβούλιο δέχεται, καθημερινώς, απαξιωτικά πλήγματα και περιφρονητική αντιμετώπιση απ' την κυβέρνηση. Ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί που απαξιούν να έρθουν στη Βουλή; 

Τι σημαίνει ο κ. Στουρνάρας; Θεωρεί πως έχει να κάνει με τραπεζίτες; Από τις 17 ερωτήσεις που του κατατέθηκαν μέχρι σήμερα, αρνήθηκε να απαντήσει στις 12. Έρχεται μόνον με ένα πακέτο μέτρων
 και δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ποια εμπιστοσύνη πρέπει να έχει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε πρόσωπα που φέρονται με τόση επιπολαιότητα;» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Επί της ουσίας της ερώτησης, ο κ. Μαυραγάνης απάντησε πως «οποιαδήποτε έρευνα του ΣΔΟΕ αφορούσε πολιτικά πρόσωπα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και όταν υπάρξει πόρισμα,

 θα διαβιβαστεί και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής». Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως «όταν το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα, δεν σημαίνει πως ο ελεγχόμενος είναι φοροφυγάς. 

.Ο Κολ συνεχίζει την "επιτήρηση" στην Μέρκελ


Περισσότερη υπομονή για την Ελλάδα, που παλεύει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό Κοινοβούλιο για τη συμπλήρωση τριάντα ετών από την πρώτη εκλογή του στην καγκελαρία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων βουλευτών, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό "Der Spiegel", ο κ. Κολ τόνισε πως «πρέπει να διατηρήσουμε την Ευρώπη και να συνεχίσουμε να την ενισχύουμε», προσθέτοντας ότι «οι συντηρητικοί πρέπει να αγωνιστούν για την Ευρώπη».

Πριν από λίγους μήνες, πάντως, είχε γίνει γνωστό ότι ο βετεράνος πολιτικός είχε -ανεπισήμως- κατηγορήσει την Άγγελα Μέρκελ ότι «καταστρέφει την Ευρώπη μου».

Απόψε, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση προς τιμήν του Χέλμουτ Κολ, στο ίδρυμα "Κόνραντ Αντενάουερ", με κεντρική ομιλήτρια τη Γερμανίδα καγκελάριο.

.Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών έξω από τα γραφεία των κομμάτων


Αντιπροσωπείες αστυνομικών υπάλληλων της Αττικής, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί προέβησαν αιφνίδια σε αυτήν τη διαμαρτυρία, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στις νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, αλλά και γενικότερα στα νέα μέτρα.

Οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις αιφνιδιαστικές τους ενέργειες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως οι συνδικαλιστές κατευθύνονται αυτή την ώρα προς το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους εκεί.

.Με διαδικασίες εξπρές η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ


Την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), θέτοντας ως καταληκτική προθεσμία για τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος τη 19η Οκτωβρίου. 

Σημειώνεται, ότι αρχικά η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να πωλήσει το 29% του Οργανισμού και τώρα, μετά την αύξηση του ποσοστού των προς διάθεση μετοχών, θα μείνει στο Δημόσιο περίπου 1%. 

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία (που αποκτά ταχείς ρυθμούς), θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, με την επιφύλαξη του δικαιώματος του Ταμείου να εισάγει ενδιάμεση φάση, η οποία θα αφορά στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών.

Κατά την πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία με την υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Κατά τη δεύτερη φάση, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έχουν αναλάβει η Deutsche Bank AG (παράρτημα Λονδίνου) και η Εθνική Τράπεζα, ενώ ως νομικοί σύμβουλοι ενεργούν η Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες.

.Η Αμερική λατρεύει τις ελληνικές... ελιές


Aισθητή ανάκαμψη κατά 20,88% παρουσίασαν το Α' εξάμηνο του 2012 οι ελληνικές εξαγωγές προϊόντων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας, κλείνοντας σε 588,5 εκατ. δολ. από 453,7 εκατ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Αξίζει να σημειωθεί, ως τάξη μεγέθους, ότι ο λόγος των εξαγωγών μας προς τις εισαγωγές από ΗΠΑ έφτασε σχεδόν το 1:1 την υπό εξέταση περίοδο και μάλιστα για πρώτη φορά οι εξαγωγές μας αριθμούνται το 1ο εξάμηνο 2012 περισσότερες από τις εισαγωγές μας.
Μια γενικότερη ματιά αποκαλύπτει ότι το μίγμα των κύριων εξαγωγών μας προς τις ΗΠΑ περιλαμβάνει τόσο βιομηχανικά όσο και αγροτικά προϊόντα, πρώτες ύλες και προϊόντα χαμηλής επεξεργασίας. 

Μάλιστα, μεταξύ των πρώτων 5 κατηγοριών είναι οι ελιές (1η θέση, με μερίδιο περίπου 11,5% των εξαγωγών μας το 2011), με τις υπόλοιπες 4 κατηγορίες να αφορούν βιομηχανικά προϊόντα αντίστοιχα, μεταξύ των 10 πρώτων κατηγοριών, 5 αφορούν σε βιομηχανικά προϊόντα/ελαφράς και βαριάς επεξεργασίας και 3 σε αγροτικά προϊόντα.

.Ο Αλ. Τσίπρας ζητά διακομματική για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «η από κοινού συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας βουλευτών όλων των κομμάτων, στις 28 Μαρτίου 2012, με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, αποτέλεσε πρωτοβουλία ιδιαίτερης σημασίας.

Αίτημα και απόφαση της συνεδρίασης αυτής υπήρξε η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με αρμοδιότητα να συγκεντρωθούν και να τεκμηριωθούν με οργανωμένο τρόπο 
τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία που θα καταστήσουν την ελληνική επιχειρηματολογία ικανή να διεκδικήσει τα οφειλόμενα και να συστρατεύσει και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς / Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, πιστή στις δεσμεύσεις της, θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Για το λόγο αυτό, ζητώ, με βάση το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, να μεριμνήσετε για τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, στο έργο της οποίας πρέπει να επενδύσουμε όλοι πίστη και εμπιστοσύνη».

.Απεργούν οι υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών και οι εφοριακοί


Με νέα 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων και υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, εναντίον των σχεδιαζόμενων μισθολογικών περικοπών.
Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει πανελλαδική συγκέντρωση σήμερα στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο - πλ. Κλαυθμώνος Αθήνα).
 Σαρανταοκτάωρη απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν και οι εφοριακοί, τελωνειακοί, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές στα εισοδήματά τους.

.Οι αλλαγές στη φορολογία επί τάπητος


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο του πακέτου μέτρων των 11.5 δισ., ενώ ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η κρίσιμη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τους αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.
Σημειώνεται ότι, το πακέτο των μέτρων θα συζητηθεί αύριο, στις Βρυξέλλες, στο Euro Working Group (συνεδρίαση Eurogroup με εκπροσώπους των υπουργών), παρουσία των επικεφαλής της τρόικας.
Παράλληλα, γίνεται «αγώνας δρόμου», ώστε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, στο οποίο θα «ενσωματώνονται» τα μέτρα, να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το πακέτο των νέων μέτρων που περιλαμβάνει και αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και των μισθωτών και των συνταξιούχων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο των μέτρων προβλέπει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς με βάση το οποίο φορολογούνται σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% επι των κερδών τους. 

Ο συντελεστής θα επιβάλλεται στο σύνολο των καθαρών κερδών των επαγγελματιών αφού προβλέπεται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Επίσης, προβλέπεται μείωση στο 35% από 45% σήμερα του ανώτατου φορολογικού συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, με βάση την οποία φορολογούνται τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιουχων για τους οποίους θα διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. 

Αυτό, σε συνδυασμό με άλλες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα - αναπροσαρμογές στα κλιμάκια και τους συντελεστές - αναμένεται να επιφέρει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τους μισθωτούς.

Τα νέα φορολογικά μέτρα δεν αποκλείεται να ισχύσουν τελικά από τα εισοδήματα του 2012 ( που θα δηλωθουν το 2013), ώστε να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα που θα προβλέπει το πακέτο των μέτρων συνολικά στα 3 δισ. ευρώ, από 2 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

.Με αγωγή απαντά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Σοφία Βούλτεψη


Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα όσα είπε σε βάρος του η Σοφία Βούλτεψη προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ζήτησε και την άρση της 
ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ. 

Η κ. Βούλτεψη ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών «δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ ένα παράκεντρο, για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους».

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για ισχυρισμούς «εξοργιστικούς, ανήθικους και προφανώς παντελώς ψευδείς» και συμπλήρωσε ότι «επειδή βεβαίως η βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να καλύπτει την ξεδιάντροπη συκοφαντική δυσφήμιση, 
η κυρία Βούλτεψη θα κληθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα προσφύγω, για να εξηγήσει τους ισχυρισμούς της».

Επιπλέον, μίλησε για «προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από έρευνες για περουσιακά στοιχεία πολιτικών» και υποστήριξε ότι «πολλοί από αυτούς που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα 
για τις προσπάθειες 'αποσταθεροποίησης' και 'σπίλωσης' του πολιτικού κόσμου, έκαναν και κάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτούς που καταγγέλουν. Στην ίδια αθλιότητα μεγάλωσαν, ζουν και αναπνέουν».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.