.''EKKENΩΣΤΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ''...

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας...

Στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα, της πρώην ΕΡΤ, προχωρά η κυβέρνηση, σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. 

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

.Ορατή μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης θα πάρει ο Βενιζέλος - Προχωράει άμεσα ο ανασχηματισμός - Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές - Το «μυστικό» χαρτί της συμφωνίας των τριών 

Αποφασισμένος να συνεχίσει και να εξαντλήσει την τετραετία εμφανίστηκε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από μία νύχτα δραματικών εξελίξεων στο κυβερνητικό μέτωπο και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στις συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το θέμα της ΕΡΤ, την οποία πυροδότησε η αμετακίνητη στάση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να προχωρήσει σε νέες εκλογές, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια, ενώ προβάλλει πλέον ζωντανό το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αφού ο Α. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι υπήρξε συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη δημόσια τηλεόραση.

Στις καταιγιστικές εξελίξεις ήρθε να προστεθεί η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο επέμεινε στην αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργών Oικονομικών και του υφυπουργού Τύπου, που έβαζε «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

.Οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές και ο κομβικός τους ρόλος

Σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδεύει η χώρα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου. Η κοινοβουλευτική δύναμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στους 153 βουλευτές, πλειοψηφία εύθραυστη ενόψει σημαντικών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν τους επόμενους μήνες.

Το νέο, εύθραυστο πολιτικό σκηνικό διαμορφώθηκε αργά χθες το βράδυ, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ.

Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό έργο καθώς παρέκκλιση από την προσπάθεια ταχύτατης επανόδου της οικονομίας σε σταθεροποίηση θα μπορούσε να αποτελέσει «βόμβα» στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας, κατά την οποία ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, αλλά και να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Ωστόσο, κομβικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές που θα κληθούν να ενισχύσουν την κοινοβουλευτική δύναμη της νέας κυβέρνησης, ειδικά στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή ή κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης.

Ποιοι είναι οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές:

1. Λοβέρδος Ανδρέας 
2. Ανδρουλάκης Δημήτριος (Μίμης) 
3. Βουδούρης Οδυσσεύς - Νίκος 
4. Νικολόπουλος Νικόλαος 
5. Αηδόνης Χρήστος 
6. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος 
7. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης 
8. Παραστατίδης Θεόδωρος 
9. Κασαπίδης Γεώργιος 
10. Σολδάτος Θεόδωρος 
11. Μουτσινάς Παρίσης (Πάρις) 
12. Κουράκος Ιωάννης
13. Μπόλαρης Μάρκος 
14. Σταυρογιάννης Νικόλαος

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στήριξη στην κυβέρνηση αναμένεται να παρέχει ο Κώστας Μαρκόπουλος που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ήταν πρώην κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να μην συρθεί η χώρα σε εκλογές φαίνεται πως θα δώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς τόνισε χθες και σήμερα πως όποιος ωθήσει τα πράγματα προς εκλογική διαδικασία οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή.

Στην αντίθεση θέση αναμένεται να βρεθούν ο προερχόμενος από τη Δημοκρατική Αριστερά Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης.

Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα ποια στάση θα τηρήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουράκος, Πάρης Μουτσινάς, Θεόδωρος Σολδάτος και Μίμης Ανδρουλάκης

.ΣΥΡΙΖΑ: Αρχή του τέλους της κυβέρνησης

«Με την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η αρχή του τέλους της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού του μαύρου έχει ξεκινήσει» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζεται ότι τα τραγικά αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας της κοινωνίας διαμορφώνουν τους όρους για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης και της πολιτικής της. 

Ακόμα και σήμερα, προσθέτει η ανακοίνωση, η εναπομείνασα κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί, κρατώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Ο αγώνας των εργαζομένων,  ωστόσο, έχει αποτελέσει αφορμή για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, αντιμνημονιακού, πλειοψηφικού μετώπου που απαιτεί να σταματήσει ο κατήφορος και να ανοίξουν νέοι δρόμοι ελπίδας και προοπτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «όσοι αμφισβητούν την πορεία της κυβέρνησης οφείλουν να πάνε μέχρι το τέλος, χωρίς ήξεις αφήξεις. Το ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας το δρόμο της πλήρους υποταγής, γίνεται το απόλυτο  δεκανίκι της δεξιάς του Σαμαρά».

.ΥΠΟΙΚ: Aποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα, της πρώην ΕΡΤ, προχωρά η κυβέρνηση, σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος  να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. 

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

 Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

.Φ. Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές

«Δεν χρειάζεται η χώρα εκλογές και η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» αναφέρει ο Φώτης Κουβέλης σε γραπτή του δήλωση, μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, όπου αποφασίστηκε η απόσυρση των κυβερνητικών στελεχών του κόμματος, από την κυβέρνηση.

 Ο κ. Κουβέλης, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του μετά τη διαφωνία για την ΕΡΤ, τονίζει ότι «η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα, με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις και επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία. 

Σ΄αυτή την προσπάθεια, η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς» καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

  Ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ΔΗΜΑΡ από εδώ και πέρα θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή το επόμενο Σαββατοκύριακο.

.Αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Την απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών και των γενικών γραμματέων που έχει υποδείξει  αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ, μετά από σχετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία σε κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τη διαφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ. Συμμετείχαν οι υπουργοί, υφυπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ΔΗΜΑΡ από εδώ και πέρα θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Την παραίτησή του υπέβαλε και επισήμως, το απόγευμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

.Διαφωνεί με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο Γ. Ψαριανός

Διαφωνίες με το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, διατύπωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και της ΔΗΜΑΡ. 

Σημείωσε πως σήμερα στα όργανα του κόμματος «θα συναποφασίσουμε για τη στάση μας στη Βουλή έναντι της κυβέρνησης, εάν θα στηρίζουμε ή εάν θα δίνουμε ψήφο ανοχής». 

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από το κόμμα, χαρακτηρίζοντας όσα γράφοντα ως διαδικτυακά παραμύθια.

.Ιω. Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και θα την εκπροσωπήσει και σήμερα στο ECOFIN, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα επισημαίνοντας πως παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, η χώρα θα ανταποκριθεί στις απορρέουσες από το μνημόνιο υποχρεώσεις της ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

Μιλώντας ωστόσο προς τους δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά στον τομέα της αναμόρφωσης του δημοσίου τομέα και ειδικότερα στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ότι θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό για να λάβει την επόμενη δόση με την οποία θα καλύψει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον για το σύνολο του 2013.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που εμφανίζουν το ΔΝΤ έτοιμο να αποχωρήσει από τις διαδικασίες δανειοδότησης της Ελλάδας, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι το ΔΝΤ απευθύνεται πρωτίστως στις χώρες της ευρωζώνης που παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις τους ότι θα διευκολύνουν την Ελλάδα επιμηκύνοντας τους χρόνους ωρίμανσης των δανείων, δεν έχουν ακόμη λάβει τα αναγκαία μέτρα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.