.ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...


Υποτονική ήταν η κίνηση και φτωχός ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και την παραμονή των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα. Το βασικό συμπέρασμα της ενδεικτικής καταγραφής που διενήργησε...
η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σχετικά με την πορεία του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων την περασμένη Κυριακή, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης. 

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων, τόνισαν, ότι ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος στο δρόμο,, οι περισσότεροι είχαν διάθεση μόνο για βόλτα και όχι για αγορές. 

καταδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως μείζον θέμα αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας που ταλανίζει τους καταναλωτές και όχι η έλλειψη χρόνου. Επιπλέον, όσοι πραγματοποίησαν αγορές διέθεσαν σημαντικά χαμηλότερα ποσά για αυτές.

.Τα χριστουγεννιάτικα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών


Μηνύματα αισιοδοξίας έστειλαν μέσω της εκπομπής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Πρώτο», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει», απηύθυνε χθες βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκπομπή και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες. Χαρακτήρισε το 2013 δύσκολη χρονιά, επισήμανε, ωστόσο, ότι αν εργαστούμε συστηματικά η χώρα θα απογειωθεί και πάλι. 

Ο πρωθυπουργός προέταξε την κοινωνική συνοχή και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, λέγοντας ότι οι επενδύσεις θα είναι το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.

«Η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες από τις τωρινές και τις ξεπεράσαμε», διεμήνυσε μέσω του Α' Προγράμματος, από το Μπουένος Άιρες ο Αλέξης Τσίπρας. «Με τα όπλα που έχουμε όπως η πολιτιστική μας παράδοση και η αλληλεγγύη, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα έχουμε μια πιο αισιόδοξη χρονιά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το χρονικό διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας, τονίζοντας ότι είναι πρόταγμα το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που πρέπει να αναπτυχθεί και να προστατεύσει όλους όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Παλεύουμε για να δώσουμε στην πατρίδα μας τον προσανατολισμό και την αξία της», δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για να βάλουμε τα θεμέλια της ανάπτυξης, για να δώσουμε προοπτική στην πατρίδα μας».

.Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Ευ. Βενιζέλου


«Οι ημέρες των γιορτών μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε το θετικό πρόσωπο της κοινωνίας μας, να εδραιώσουμε την αλληλεγγύη μας, να σκεφτούμε την αισιόδοξη προοπτική της πατρίδας μας. Αυτό όμως προϋποθέτει ενότητα, υπευθυνότητα και δουλειά. Το κλειδί του μέλλοντος το κρατάμε εμείς οι ίδιοι στα χέρια μας» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

.Στην Κίνα η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο


Η Κίνα έδωσε στην κυκλοφορία τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, από το Πεκίνο προς την πόλη Γκουανσχού.
Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στη συγκεκριμένη γραμμή μήκους 2,298 χιλιομέτρων, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ώρα Κίνας, από την πρωτεύουσα της χώρας, με κατεύθυνση την μεγαλούπολη στη νότια Κίνα, κοντά στο Χονγκ Κονγκ. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών η απόσταση αυτή θα διανυθεί σε περίπου οκτώ ώρες.

Το τρένο ταξιδεύει με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να μειώσει το χρόνο ταξιδιού περισσότερο από 20 ώρες, σε σχέση με τα συμβατικά τρένα, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα εγκαίνια της νέας γραμμής Πεκίνου- Γκουανσχού, δημιουργεί νέα δεδομένα στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας της Κίνας, η οποία πλέον διαθέτει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο μήκους 9.300 χιλιομέτρων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.