.Παραμένουν έξω από τη Βουλή δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι

Έξω από τη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, βρίσκονται έως αυτή την ώρα δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που θέτει σε διαθεσιμότητα δημοτικούς υπαλλήλους.

Δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, συνοδευόμενοι από δημοτικά αυτοκίνητα και μηχανές.

Οι δήμαρχοι επέδωσαν ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ της προηγούμενης Παρασκευής στον πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Αυτή την ώρα οι δήμαρχοι-μέλη της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος βρίσκονται συγκεντρωμένοι επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ οι εργαζόμενοι σε δήμους όλης της χώρας, κυρίως δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες επί της λεωφόρου Αμαλίας. 

Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να παραμείνουν ως αργά το βράδυ, οπότε θα ολοκληρωθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Πριν από λίγη ώρα πάντως δόθηκε στην κυκλοφορία το ένα ρεύμα καθόδου προς το κέντρο της λεωφόρου Αμαλίας, ενώ το άλλο παραμένει κλειστό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

.Είκοσι μαθητές πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση στην Ινδία

Είκοσι παιδιά πέθαναν στο κρατίδιο Μπιχάρ από τροφική δηλητηρίαση από γεύμα που κατανάλωσαν στην σχολική καντίνα και 30 νοσηλεύονται, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό. "Είκοσι παιδιά πέθαναν έπειτα από γεύμα που κατανάλωσαν" στο δημόσιο σχολείο του χωριού Μασράχ, στην περιοχή του Σαράν, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας του κρατιδίου Μπιχάρ.

Οι μαθητές, όλοι κάτω των δέκα ετών, κατανάλωσαν γεύμα με ρύζι και φακές που είχε παρασκευασθεί στο σχολείο. Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ ζητώντας τη λήψη μέτρων για τους δημόσιους λειτουργούς που ευθύνονται για τον θάνατο των παιδιών.

Τα σχολικά γεύματα προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες στα δημόσια σχολεία των 29 κρατιδίων της Ινδίας. Το Μπιχάρ θεωρείται το φτωχότερο μεταξύ αυτών. 

Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές στα σχολεία της Ινδίας εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις κουζίνες των σχολείων και της χαμηλής ποιότητας των ειδών διατροφής που σερβίρονται.

.«Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι.

Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυριά.

Βεβαίως, πρέπει να περάσει στην κατανάλωση και πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική μας συνείδηση, την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και στη σχέση μας με το κράτος. Γιατί μόνον έτσι και το κράτος μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Τι σημαίνει αυτό ως πρώτη κίνηση; Την παραδοχή των θεσμικών μας εταίρων και της τρόικας πως η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης. Πρέπει να αυξήσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος. Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της χώρας, της κοινωνίας, που είναι η ανεργία.

.«Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κ. Σόιμπλε»

Αντιπαράθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό Οικονομικών σημειώθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. «Ο δρόμος που έχετε επιλέξει, είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή» τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα, είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κος Σόιμπλε. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...» είπε ο κ. Τσίπρας. 

Αναφερόμενος ειδικότερα στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι «αποτελεί προσωρινό δώρο του κου Σόιμπλε με αστερίσκο, να παρθεί πίσω αν συνεχιστεί η φοροδιαφυγή και τα κακά αποτελέσματα στα έσοδα. 

Αντί να παρουσιάζετε προσωρινά μέτρα και να ενοχοποιείτε τον κόσμο για την απόσυρση σε έξι μήνες, μονιμοποιείστε το 13% στην εστίαση, και ενισχύστε το ΣΔΟΕ και ελάτε σε συνεννόηση με τον κόσμο της εστίασης ώστε να έχει η μείωση άμεσο αντίκρισμα στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους στην εστίαση».

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας είπε στην κ. Τσίπρα: «Δεν είπατε την αλήθεια και το ξέρετε. Έχετε πέσει έξω στις προβλέψεις σας και επενδύετε στην απαισιοδοξία, ενώ εμείς στην αισιοδοξία. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 8% το πρώτο τετράμηνο. 

Ήδη χαλαρώνουν κάπως οι όροι του Μνημονίου. Πριν λίγο καιρό μειώσαμε και το ειδικό τέλος στα ακίνητα κατά 15%, αλλά δεν είπατε τίποτε» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Όσους έχουν εισόδημα ή σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, προσπαθούμε να τους ελαφρύνουμε με το πολυνομοσχέδιο. 

Καταθέσαμε τόσες προσθήκες για πολυτέκνους και αναπήρους. Ένδειξη της δικής σας πολιτικής, είναι αυτό που προσπάθησε να κάνει η Κύπρος πριν λίγο καιρό - και είδαμε το αποτέλεσμα».

.Σκανδαλίδης: Κανείς δεν έχει όνειρο μια τριτοκοσμική Ελλάδα

Με μια αιχμηρή κριτική κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι προχωρά σε ιμιτασιόν και όχι σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ασκώντας πολιτική του ράβε -ξήλωνε εμφανίστηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. 

Παράλληλα απευθυνόμενος τόσο προς τον πρωθυπουργό, όσο και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσε «να μην παίζουν με τις αντοχές των βουλευτών, αλλά και τις δημοκρατικές αντοχές», ξεκαθαρίζοντας, 

ωστόσο, ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «προϊόν κοπτικής -ραπτικής», καθώς, όπως είπε, «δεν διατυπώθηκε άλλος εναλλακτικός δρόμος». 

.Τι φέρνει στις βαλίτσες του ο Σόιμπλε

Την στήριξη της Γερμανίας για τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού προγράμματος στη χώρα μας θα προσπαθήσει να αποσπάσει ο πρωθυπουργός από τον Βόλφγανγκ Σόιμπλε. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας φτάνει αύριο στην Αθήνα. 

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να μεταβεί στο Μαξίμου όπου θα συνομιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια θα συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. 

Ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να ανακοινώσει τη συμμετοχή της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, για την δημιουργία ελληνικού ταμείου για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. 

Το κεφάλαιο του Ταμείου θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να καλύψει την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς οι πόροι του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) δεν επαρκούν.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργού Ανάπτυξης στη Βουλή, οι πόροι του νέου Ταμείου θα προέρχονται από:

- Το Ελληνικό Δημόσιο (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ).
- Διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως η ΕΤΕπ.
- Τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα, KfW, η οποία φέρεται πως θα συμμετάσχει με 100 εκατ. ευρώ.
Ι- διωτικούς φορείς.

Η ελληνική πλευρά δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να θέσει «φωναχτά» ζητήματα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον κ. Σόιμπλε, όπως χαλάρωση του μνημονίου, νέο δάνειο ή νέο «κούρεμα» του χρέους, θέματα τα οποία έχει αποκλείσει με δηλώσεις του όλες τις προηγούμενες μέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα έχει στις «αποσκευές» του μηνύματα ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης, αλλά χωρίς αναφορές για περιθώρια χαλάρωσης.

.«Μειώνουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου»

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Όπως είπε, από 1η Αυγούστου ο ΦΠΑ θα μειωθεί από 23% σε 13%. 

«Από 1η Αυγούστου επιβάλλουμε θετικές αλλαγές. Είναι μήνες τώρα που πήρα πάνω μου αυτή την απόφαση. Είπα ότι θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους. Δεν το πιστεύουν ακόμη. Όμως, είναι αλήθεια. Σήμερα, αυτά τα πραγματοποιεί η κυβέρνηση.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά τα κάνουμε», είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Και τόνισε ότι του ξεκαθάρισαν οργανισμοί και καταστηματάρχες ότι με τη μείωση του ΦΠΑ ούτε οι επιχειρήσεις θα κλείσουν αλλά και δουλειές θα υπάρξουν.

«Αν αυτό το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις δυσβάσταχτων φόρων», πρόσθεσε. Και απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό λέγοντας: «Βασίστηκα σε εσάς, βασίστηκα στο φιλότιμο του Έλληνα. Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε το στοίχημα. Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου για να μην ξαναμπούμε σε αυτά τα ελλείμματα».

Απευθύνθηκε όμως και σε εκείνους που ασχολούνται με την πολιτική λέγοντας: «Θυμίζω ότι μόνο ένα χρόνο βρισκόμαστε στην κυβέρνηση. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως έβλεπαν την Ελλάδα πριν από ένα χρόνο και πως την βλέπουν σήμερα. Ήταν από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που υπήρχαν ποτέ να αλλάξουμε την εικόνα. Ας γνωρίζουν ότι κόψαμε τα παλαμάρια. 

Το πλοίο έχει φύγει και πίσω δεν κάνει. Δεν χαλαρώνουμε, θα φθάσουμε ως το τέλος. Δύναμή μας η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα του αύριο χωρά και τους αντιπάλους μας. Σήμερα έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα. Πετύχαμε την πρώτη σημαντική μείωση. Πίσω δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. 

.«Η μείωση του ΦΠΑ είναι προσωρινή»

«Να βρείτε το θάρρος να πείτε σε εκείνους που θα απολύσετε ότι “σας απολύουμε για να σώσουμε τη χώρα”», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που σήμερα αναμένεται να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που σε αυτή την αίθουσα καλείται το Σώμα να επικυρώσει νομοσχέδια χωρίς λογική. Νομοσχέδια που δεν αφορούν στην πραγματικότητα το πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλείστε να ψηφίσετε νομοσχέδια που δεν συνέταξαν υπουργοί της κυβέρνησης. Αφορούν θυσίες χωρίς αντίκρισμα. 

Έχετε ένα νομοσχέδιο που αφορά άμεσες απολύσεις χιλιάδων πολιτών εργαζόμενων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Αφορά το αύριο των ανθρώπων που έχετε κατηγορήσει ως τεμπέληδες, χαραμοφάηδες αλλά που τώρα βρίσκονται σε καίριες θέσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι πίσω από τους χιλιάδες ανθρώπους κρύβονται δράματα. 

«Οι περισσότεροι δεν παίρνουν παχυλούς μισθούς, δεν έχουν να ζήσουν την οικογένειά τους. αύριο θα βρεθούν στο δρόμο. Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αποσυνδέει το μισθό από το πενθήμερο και το οκτάωρο», είπε. Και σχολίασε: «Σε τι θα βοηθήσουν τη χώρα οι περαιτέρω μειώσεις του μισθού». 

Είπε ακόμη ότι «Πρόκειται για μίσος αυτών των ανθρώπων που φτιάχνουν αυτό το πρόγραμμα. Μίσος απέναντι σε λαό και χώρα. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς και τη δική σας προσφορά να ικανοποιήσετε αυτά; Για να κρατηθείτε για λίγο ακόμη στις καρέκλες σας. Το επιχείρημα είναι να πάρετε τη δόση. Μετά τι κ. Στουρνάρα;», είπε. 

Αναφέρθηκε και στη λίστα Λαγκάρντ ενώ σχολίασε και τη στάση της ΝΔ για την Ακροδεξιά. «Τις συγγένειες με τη Χρυσή Αυγή τις γνωρίζουμε και γνωρίζουμε και το φλερτ σας με την Ακροδεξιά», είπε. 

Και πρόσθεσε: «Αν είστε υπεύθυνοι να βρείτε και το θάρρος να απευθυνθείτε σε αυτούς τους ανθρώπους που θα απολύσετε». Σχολίασε την επίσκεψη Σόιμπλε στην Ελλάδα λέγοντας ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία και είπε ότι ο κ. Σαμαράς ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις του κ. Σόιμπλε στην επαρχία. 

Είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι προσωρινή. Και τόνισε το χρέος των γερμανικών αποζημιώσεων και είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να το διεκδικήσει. 

.Πυροβόλησαν αστυνομικούς με καλάσνικοφ πίσω από τη ΓΑΔΑ

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών που άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών, στη διάρκεια ελέγχου σε όχημα. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κεδρηνού, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες (δύο ή τρία άτομα) δεν σταμάτησαν στον έλεγχο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τους άνδρες της ΔΙΑΣ, τουλάχιστον οκτώ φορές.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. 

Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε, ευτυχώς, κανένας τραυματισμός. 

Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε λίγο αργότερα στην οδό Αχαΐας.

.Άκαρπη η συνάντηση της ΚΕΔΕ με βουλευτές

'Ακαρπη υπήρξε η σχεδόν 4ωρη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους των κομμάτων.

Οι ύστατες προσπάθειες της ΚΕΔΕ να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τα τρία καίρια θέματα για την Αυτοδιοίκηση - το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων - δεν έφεραν, μέχρι στιγμής, κανένα αποτέλεσμα.

Ομάδα δημάρχων θα παρακολουθήσει το απόγευμα τη συνεδρίαση στη Βουλή.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις κτυπιέται η Αυτοδιοίκηση και ο βασικός πυρήνας της λειτουργίας της. Και πρόσθεσε:

«Όλοι αποδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από τις καταργήσεις των φορέων και ότι παραβιάζεται η αυτοτέλεια των δήμων μέσω της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να μας παίρνουν αρμοδιότητες».

Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, σημείωσε πως απ' ό,τι φαίνεται το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί. Όπως είπε, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε όλα τα κόμματα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή. 

Εξέφρασε τις διαφωνίες της και άκουσε τις απόψεις των βουλευτών. Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη θα συνεδριάσουν όλες της Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων στη χώρα και την ερχόμενη Τετάρτη θα συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Εκ μέρους της ομάδας δημάρχων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου τόνισε ότι «οι βουλευτές ήταν ξεκάθαροι στις θέσεις τους. Είναι αποφασισμένοι να το περάσουν».

 Όπως είπε, «ιδιαίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν κάθετοι στις τοποθετήσεις τους. Μας ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να περάσει. Ακόμη και βουλευτές που έχουν περάσει χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, όπως ο κ. Κουκουλόπουλος, ήταν παρόντες και δεν πήραν καμία θέση».

Και κατέληξε:«Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που τους κρατά σ' αυτή την πολιτική, ενώ βλέπουν ότι είναι δίκαια τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων. 

Ούτε δημοσιονομικό όφελος υπάρχει για το κράτος, ούτε τροϊκανή επιταγή είναι. Τι είναι αυτό που με τόσο εμμονή κάνει την κυβέρνηση να επιτίθεται τόσο σκληρά κατά της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων;»

.Eurostat: Ετσι μας κοροΐδευαν την περίοδο 2004-2009 οι Ελληνες με το χρέος

Ο επικεφαλής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) Βάλτερ Ράντερμαχερ ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο 2004 – 2009 σε σχέση με τα στοιχεία που έδινε η Ελλάδα για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τον επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου χαρακτηρίζοντας «Κόλαση του Δάντη» τις διώξεις που υφίσταται στη χώρα μας!!!! 

Σε συνάντευξη του στη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Ράντερμαχερ αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετώπισε η υπηρεσία του κατά τις διαδικασίες συλλογής στατιστικών στοιχείων σ... περισσότερα »

.Καλοκαιρινές ανησυχίες...του Θόδωρου Πάγκαλου

του Θόδωρου Πάγκαλου Την περασμένη Κυριακή στο άρθρο μας που είχε τίτλο «Ζήτω η διαφορά» («Vive la difference») είχαμε υποστηρίξει ότι η αναγκαία και μέχρι ενός σημείου αναγκαστική σύμπλευση των δύο παραδοσιακά αντίπαλων κομμάτων ήταν επιθυμητό να συνδυάζεται με τη διατήρηση της ιδεολογικής τους αυτοτέλειας. 

Ποια όμως είναι τα θέματα μιας ιδεολογικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και στην Κεντροαριστερά σήμερα; 

Είναι δυνατόν τέτοιου είδους θέματα να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της ευρύτερης κοινής γνώμης; Και τελικά μπορεί από μια τέτοια συζήτηση να προκύψει μια αντιστοιχία ...περισσότερα »

..ΤΟ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ»…

Ορισμένοι φίλοι αναρωτήθηκαν και με το δίκιο τους, τι σημαίνει η έκφραση «ραντεβού στα γουναράδικα» . Έτσι λοιπόν υποχρεώνομαι να πω δυο λόγια για το τι σημαίνει αυτό το πράγμα και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν σας φέρει λίγη ανατριχίλα… 

Ας ξεκινήσουμε από τη γλώσσα των αγρίων γουνοφόρων ζώων, των κουναβιών και κυρίως των αλεπούδων που κάποτε τις κυνηγούσαν απηνώς για το δέρμα τους και ήταν μάλιστα επικηρυγμένες. 

Κάθε φορά λένε που έβγαιναν οι αλεπούδες για τροφή, είτε στα χωράφια, είτε στα κοτέτσια ποτέ δεν ήταν βέβαιες πως θα επιστρέψουν στη φωλιά τους και έλεγαν μεταξύ τους σ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.