.ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κλειστές μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα θα μείνουν οι τράπεζες σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα... 
όρια αναλήψεων των 60 και 120 ευρώ από ΑΤΜ και γκισέ παραμένουν αμετάβλητα, αλλά επεκτείνεται και στους ανέργους το δικαίωμα ανάληψης από την τράπεζα που έχουν οι συνταξιούχοι.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μπαίνει όριο 1.000 ευρώ σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

.Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για τρίτο μνημόνιο

Πρόγραμμα τριών ετών από τον ESM ζητά η χώρα - Άμεση εφαρμογή μέτρων σε φορολογία και συντάξεις είναι έτοιμη να προσφέρει η Αθήνα - Τριετές πρόγραμμα με 51 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα αποκαλύπτει η Bild - Το τελεσίγραφο των δανειστών - Διορία 48 ωρών έχει ο Αλέξης Τσίπρας αλλιώς Grexit - 

Κλειστές παραμένουν οι τράπεζες ενώ η πραγματική οικονομία πεθαίνει Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για τριετές πρόγραμμα και μέσα από αυτό δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα αλλά και στο ασφαλιστικό οι οποίες μάλιστα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την επόμενη εβδομάδα. Αυτό ήταν το πρώτ...περισσότερα »

.Ευρώ ή Δραχμή την Κυριακή... Το πρωί της Παρασκευής στις 8:30 θα φανεί με τι νόμισμα θα ξυπνήσουν οι Έλληνες τη Δευτέρα

«Game over» σημαίνει για την Ελλάδα το οριστικό και αμετάκλητο αυτό τη φορά τελεσίγραφο έως τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής που έθεσαν οι εταίροι προς τον πρωθυπουργό, *Αλέξη Τσίπρα.* Μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα έχουν κριθεί όλα, την Κυριακή θα ληφθούν οι αποφάσεις και από Δευτέρα οι Έλληνες θα ξέρουν τι νόμισμα έχουν. 

Λίγες μέρες μετά το «Όχι» στο δημοψήφισμα οι θέσεις των εταίρων, αναφορικά τουλάχιστον με το μνημόνιο, όχι μόνο δεν μαλάκωσαν αλλά έγιναν πιο σκληρές. Το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές, ξεκάθαρο και δεν χωράει πλέον παρερμηνείες: Η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει ένα ολοκ... περισσότερα »

.Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας αμέσως ματά την επιστροφή του ... από τις Βρυξέλλες με σκοπό να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου και όλα όσα έγιναν εκεί αλλά και στο Στρασβούργο. 

Την ίδια στιγμή, μάλλον αδιάφορα και συνηθισμένοι από τα όσα "καταστροφολογικά" έχουν ακούσει να κυκλοφορούν και να γράφονται κατά καιρούς για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα, αντιμετωπίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τα τελευταία σενάρια περί παραίτησής του εάν και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Τα σενάρια κυκλοφό... περισσότερα »

.Ο πρωθυπουργός έχει μία και μόνη εντολή, να πει το μεγάλο ΝΑΙ, δήλωσε η Φ. Γεννηματά

«Ο πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, έχει πια μία και μόνη επιλογή, μία και μόνη εντολή, έναν και μόνο δρόμο. Να πει το μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ. 

Να καταθέσει ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μία λυτρωτική συμφωνία» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να μεταθέτουν τις ευθύνες τους σε άλλους. 

«ΤΟ ΝΑΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ευρώπης, το ΝΑΙ στη ζώ... περισσότερα »

..«Θέλουμε συμφωνία οριστικής διεξόδου από την κρίση»

«Είναι τιμή για μένα να μιλώ στο ναό της Δημοκρατίας της Ευρώπης, σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να μιλώ στους αιρετούς εκπροσώπους των λαών της Ευρώπης, σε μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μου την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο. 

«Βρίσκομαι εδώ λίγες μόλις μέρες μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη και έντιμη λύση», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής είπε πως ο ελληνικός λαός έκανε μια γενναία επιλογή μέσα σε... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Κανείς δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ

«Να συγκληθεί αμέσως και πάλι το συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων πριν την υποβολή των ελληνικών προτάσεων και κυρίως πριν την σύνοδο της Κυριακής, καθώς δεν αρκεί η τηλεφωνική ή η κατ' ιδίαν ενημέρωση», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του για τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής χθες το βραδυ στις Βρυξέλλες. 

«Πρέπει να καταστεί σαφές», υπογραμμίζει, «ότι κανείς δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, τουλάχιστον χωρίς κανονικό δημοψήφισμα που να θέτει στον ελληνικό λαό, με απλό και ευθύ τρόπο, αυτό το ερώτημα. Το ζήτημα όμως δεν είναι να γίνει ένα ακόμη -έστω ... περισσότερα »

.Π. Μοσκοβισί: Μία συμφωνία είναι «εφικτή», «αναγκαία» και πρέπει να επιτευχθεί μέχρι την Κυριακή

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι μία συμφωνία για την ελληνική κρίση είναι «εφικτή», «αναγκαία», πρέπει να επιτευχθεί μέχρι την Κυριακή, αλλά εξαρτάται από την ικανότητα της Αθήνας να παρουσιάσει προτάσεις μεταρρυθμίσεων αξιόπιστες στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων.
«Από σήμερα μέχρι την Κυριακή, πρέπει να βρεθεί μία λύση, νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί...Ναί, μία συμφωνία είναι εφικτή, ναι, είναι αναγκαία. Είναι ξεκάθαρο ότι η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Ο Πιερ Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν την ίδια προσέγγιση και θέση απέναντι στην Ελλάδα.

.Αλ. Τσίπρας: Σε θετικό κλίμα η συζήτηση

«Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε τους ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης ότι ο θεσμός θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν επαρκώς χρηματοδοτημένες έως τουλάχιστον τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, στην οποία θα επιδιωχθεί η σύναψη μιας συμφωνίας για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. 

Συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη μέχρι το τέλος της εβδομάδας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφή... περισσότερα »

.Αυτή είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης

Το πρώτο -βασικό- βήμα για να πάρει οικονομική βοήθεια η Ελλάδα είναι να καταθέσει η κυβέρνηση αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αυτή η τυπική αλλά και συγχρόνως ουσιαστική διαδικασία θα «ξεκλειδώσει» τις ενέργειες στο Eurogroup ώστε να συζητηθεί κάτω από ποιες συνθήκες και ποιους όρους θα εγκρίνουν οι εταίροι την βοήθεια στη χώρα μας.

 Σε αυτό στάθηκε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του άκαρπου Eurogroup της Τρίτης. «Ακούσαμε τον νέο έλληνα συνάδελφό μας. Ακούσαμε τι σήμαινε το ελληνικό δημοψήφισμα. Δεν έκανε προτάσεις, αλλά θα μας στείλει επιστολή με την οπο... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.