ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ???


.Στις 9 Μαΐου οι πρώτες πληρωμές του «κοινωνικού μερίσματος»

Οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους του «κοινωνικού μερίσματος» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014, διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές.

Η υποβολή των αιτήσεων συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως και η αξιολόγησή τους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές που επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση, εκπτώσεις στη διανομή του συνολικού ποσού του κοινωνικού μερίσματος δεν θα γίνουν. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί για το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί στο σύνολό του.

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών ακόμη και στην περίπτωση που οι αιτήσεις υπολείπονται του ποσού αυτού, το υπόλοιπο θα καταβληθεί σε νέους δικαιούχους με βάση τις δηλώσεις του 2013. Σημειώνεται ότι τα κριτήρια καταβολής του κοινωνικού μερίσματος αφορούν στα εισοδήματα των φορολογικών δηλώσεων του 2012.

Εξάλλου, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν και τη μικρή αύξηση στα 6.500 ευρώ από 6.000 ευρώ του ορίου του ετήσιου εισοδήματος προκειμένου κάποιος να είναι δικαιούχος του μερίσματος

.Σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό

 Σημαντικό προβάδισμα για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, απέκτησε ο Παναθηναϊκός, μετά το εκτός έδρας νικηφόρο 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Τα γκολ των «πρασίνων», που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο μίνι πρωτάθλημα που διεξάγεται πέτυχαν οι Κλωναρίδης (29΄), Αμπέντ (57΄) και Λαγός (76΄). Για τους γηπεδούχους είχε μειώσει προσωρινά ο Ουσέρο στο 62΄.

.Επίθεση Τσίπρα στη κυβέρνηση

Διμέτωπη επίθεση με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ακρωτηριάζει τη δημοκρατία» και του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι «περιφέρει τον τρόμο του», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα. Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι η εκλογική ήττα της Ελιάς θα συμπαρασύρει σε πτώση την κυβέρνηση και θα υπάρξει πρόβλημα σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για έναν «άθλιο εκβιασμό», θέτοντας ωστόσο ορισμένα ερωτηματικά σημειώνοντας: «Συμφωνούμε με τον κύριο Βενιζέλο. Για... περισσότερα »

.Το ΝΑΤΟ αμφισβητεί τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία έχει αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματικός της Συμμαχίας αμφισβητώντας τις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΟΑΣΕ Ντιντιέ Μπουρκ-χαλτερ. 
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε επίσης έκκληση στους ρωσόφωνους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για τις 11 Μαϊου διεξαγωγή του δημοψηφίσματός τους.
"Έχουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον πρόεδρο Πούτιν. Θα συζητήσουμε την έκκλησή του στην Λαϊκή Συνέλευση", δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Ωστόσο, ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στην Μαριούπολη, ιστορική εστία του ελληνισμού της Ουκρανίας, καθώς οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές φέρονται να ανακατέλαβαν το δημαρχείο της πόλης, το οποίο νωρίτερα είχε περάσει στον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς και για εκτεταμένη ανταλλαγή πυρών.

.«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

Με τη φράση «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» ξεκίνησε την ομιλία για τη συνταγματική αναθεώρηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως είπε, για πρώτη φορά νοικοκυρεύουμε τη χώρα και τελειώνουμε μετα ελλείμματα, κατακτούμε την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την ελευθερία που μας αξίζει. Ο κ. Σαμαράς, που παρουσιάζει τις προτάσεις της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε πως για πρώτη φορά οραματιζόμαστε ένα αύριο χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.
«Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος δεκατιών, ήδη ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας, κερδίσαμε τη δική μας χαμένη αυτοπεποίθηση» πρόσθεσε.

.Ναζιστική οργάνωση που εξελίχθηκε σε κόμμα

Ως εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό και επιχειρησιακό σκέλος» περιγράφουν οι ανακρίτριες τη Χρυσή Αυγή του 1987 και τη «μετεξέλιξή της σε "Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή"», στα κατηγορητήρια που συνέταξαν σε βάρος των τεσσάρων νέων κατηγορούμενων βουλευτών του κόμματος, που τη Δευτέρα έλαβαν προθεσμίες για τις απολογίες τους για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. 

"Οπως αναφέρουν οι ανακρίτριες, η Χρυσή Αυγή διαχωρίζεται στο «πολιτικό» τμήμα και το «επιχειρησιακό», το οποίο λειτουργούσε με στρατιωτική δομή, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρων. Πάνω, ο αρχηγός της ... περισσότερα »

.Στις κάλπες οι φοιτητές


Σε υποτονικό κλίμα προσέρχονται στο ετήσιο ραντεβού με τις κάλπες σήμερα οι φοιτητές των πανεπιστημιακών και των τεχνολογικών ιδρυμάτων όλης της χώρας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των συλλόγων και ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε σύλλογο, στην οποία πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7- 8 το βράδυ, αναλόγως με τον κάθε σύλλογο.

Οι φοιτητικές παρατάξεις χαρακτηριζουν τις εκλογές αυτές ως σφυγμομέτρηση των νέων πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Πέρυσι είχε επικρατήσει η ΔΑΠ με 43,04%, ακολούθησε η ΠΑΣΠ με 16,61%, η ΠΚΣ (ΚΚΕ) με 14,45%, ενώ 5,61% είχε ανέλθει η δύναμη της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ)

Χθες με ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους φοιτητές να στηρίξουν την Αριστερή Ενότητα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ εν όψει των εκλογών της 7ης Μαΐου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.