.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΝΝΕΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ...

Άλλα εννέα επικουρικά ταμεία θα βρεθούν από την 1/1/2015 υπό την απειλή δραματικών περικοπών των συντάξεων εξαιτίας της εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας... 

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο (ν.4052/2012) με οδηγίες για την προετοιμασία των ταμείων τα οποία στο εξής θα λειτουργούν με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση προκειμένου να επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα η αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. 

Εφιστά, δε, την προσοχή στους επικουρικούς κλάδους να τηρήσουν τις προθεσμίες του νόμου αν επιλέξουν να μετατραπούν σε ταμεία επαγ... περισσότερα »

.Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

 Περισσότερο πολιτική και λιγότερο τεχνοκρατική υπήρξε η αντιπαράθεση των γενικών εισηγητών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επί του Προϋπολογισμού του 2015 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, επετέθη κατά της Αριστεράς, κατηγορώντας την πως δυσκολεύει με τη στάση της την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, όσο και την έλευση επενδυτών στην Ελλάδα. 

«Η αξιολόγηση είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά απεδείχθη πολύ πιο δύσκολη εξαιτίας του κινδύνου πολιτικής αστάθειας που οφείλεται στην αντιπολίτευση. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει πως οι πολιτικές σκοπιμότητες και η αβεβαιότητα μπορεί να έχουν συνέπειες για τον τόπο» ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος.

«Κάθε φορά που κάνετε επίθεση στον "λαϊκισμό", κάνετε επίθεση στα αιτήματα του λαού να ζει με αξιοπρέπεια, να έχει λόγο για τη ζωή του και να είναι μέρος της λύσης οι κοινωνικές του ανάγκες» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

.Νίκες για Κέρκυρα, Ξάνθη, Λεβαδειακό

Επιστροφή στις επιτυχίες για την Κέρκυρα, που επικράτησε του Πανιωνίου στο νησί των «Φαιάκων» 1-0 με γκολ του Κόντου στο 14΄ στο πλαίσιο της εμβόλιμης 6ης αγωνιστικής, παρότι από το 70ό λεπτό έπαιξε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Καρντόζο.

 Την 4η νίκη της σημείωσε η Ξάνθη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, αφού σε εξ αναβολής αγώνα της 6ης ημέρας που έγινε στα Πηγάδια επικράτησε 2-1 της Καλλονής, η οποία υπέστη την 2η φετινή ήττα της. Για την Ξάνθη σκόραραν οι Σολτάνι στο 13΄ και Κλέιτον με πέναλτι στο 20΄, το οποίο κέρδισε ο Καπετάνος από τον Πιπίνη και για τους φιλοξενούμενους ο Βαλιός στο 52΄. Στη φάση του πέναλτι της Ξάνθης αποβλήθηκε ο Πιπίνης με 2η κίτρινη κάρτα, αφού είχε δεχτεί μία ακόμη στο 14΄.

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και δεύτερη συνολικά σε 11 ματς πέτυχε ο Λεβαδειακός στους «Ζωσιμάδες»,
 όπου συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση (6η αγωνιστική) της Σούπερ Λίγκας. Ο Τομάς στο 38΄, ο Μάντζιος στο 43΄,68΄ και ο Μιλοσάβλιεβ στο 61΄ ήταν οι σκόρερ των «πρασίνων».

Μετά από δύο σερί νίκες ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα του τη Βέροια (0-0), στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης (6η αγωνιστική) της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Ημαθίας έμεινε για 5ο ματς χωρίς νίκη (2 ήττες, 3 ισοπαλίες).

.Εκτιμήσεις περί επίτευξης συμφωνίας μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, έως την προσεχή Δευτέρα

Κύκλοι στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωζώνης ευελπιστούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με τις ελληνικές Αρχές για την περάτωση της αξιολόγησης του προγράμματος έως την προσεχή Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν το ενδεχόμενο συμφωνίας για παράταση -σε πρώτη φάση- του υφιστάμενου προγράμματος και -σε δεύτερη- τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής, που θα οδηγήσει εκ νέου την Ελλάδα στις αγορές.

Αυτό ανέφερε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ανώτατος παράγοντας της Ευρωζώνης, σημειώνοντας πως στις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις της τρόικας με την Αθήνα το μείζον πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό.

Ο αξιωματούχος δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται και επικεντρώνονται άμεσα και έμμεσα γύρω από το δημοσιονομικό ζήτημα» δήλωσε. Ωστόσο, επέμεινε στην ανάγκη, η τρέχουσα αξιολόγηση να κλείσει εντός του Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε τις αποφάσεις για τη μετα-μνημόνιο εποχή.

.Δε θα γίνει τηλεδιάσκεψη με την τρόικα

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και στελεχών της τρόικας, όπως δήλωσε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
 Αντιθέτως, αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών, αργά απόψε ή αύριο το πρωί, νέο email με επιπλέον στοιχεία.

 Η εξέλιξη αυτή παρατείνει το θρίλερ των διαπραγματεύσεων, με το στόχο της επίτευξης συμφωνίας πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφερόμενος σε δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου για τεχνική παρ... περισσότερα »

.Η εμπλοκή με την τρόικα φέρνει πολιτικές εξελίξεις

Νέα σενάρια ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων σηματοδοτούν οι εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Η σκληρή στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα και κυρίως του ΔΝΤ που επιδιώκει εξάμηνη παράταση του προγράμματος - κάτι που αποτελεί «κόκκινη» γραμμή για την κυβέρνηση 

- πιθανότατα θα φέρει εξελίξεις και στο μέτωπο της προεδρικής εκλογής, με το σενάριο ακόμη και για επίσπευση της διαδικασίας να είναι πιο ορατό από ποτέ. Σε αυτό το κλίμα θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 14:00 συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Κάρολο ... περισσότερα »

.Μεγάλη κινητικότητα, σχετικά με το διάστημα, σε όλο τον κόσμο

Μεγάλη κινητικότητα σε σχέση με το διάστημα παρατηρείται τελευταία σε όλο τον κόσμο. Η Ευρώπη ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την κατασκευή της επόμενης γενιάς του πυραύλου της «Αριάν», τον «Αριάν 6». Οι ΗΠΑ θα κάνουν αύριο εκτόξευση της νέας τους φιλόδοξης διαστημικής κάψουλας «Ωρίων» (Orion), ενώ η Ιαπωνία μόλις εκτόξευσε στο διάστημα το σκάφος «Χαγιαμπούσα 2» με στόχο έναν μακρινό αστεροειδή.

Οι υπουργοί έρευνας και επιστήμης των 20 χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενέκριναν χθες το βράδυ τη χρηματοδότηση της κατασκευής του πυραύλου «Αριάν 6», ο οποίος θα διαδεχθεί τον σημερινό «Αριάν 5», το καμάρι της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής και ιδίως της γαλλικής, ο οποίος «πετά» από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

.Συνεχίζονται οι κινήσεις αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Συνεχίζονται οι κινήσεις αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. 

Υπό κατάληψη βρίσκεται από τα ξημερώματα, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, από ομάδα φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει. 
Συγκεντρώσεις αναμένονται και το απόγευμα για το ίδιο θέμα.

Επίσης, σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου προχώρησαν από το πρωί, ομάδα νεαρών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου για τον Νίκο Ρωμανό.

Στην πορεία στην Αθήνα για τον απεργό πείνας, σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της, στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων, ΙΧ, καθώς και ένα λεωφορείο. Η αστυνομία προχώρησε σε 31 προσαγωγές ενώ 12 άτομα από αυτά συνελήφθησαν.

.Κατάληψη στο ΑΠΘ για τον Νίκο Ρωμανό

Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11 το πρωί, αντεξουσιαστές πρόκειται να συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου για την ίδια υπόθεση και στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί άλλη συγκέντρωση για τον Νίκο Ρωμανό, στην πλατεία Καλλιθέας.

.«Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα»

Έκκληση για ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για τη χώρα, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 

«Από τις Βρυξέλλες, θέλω να στείλω ένα πολύ απλό και καθαρό μήνυμα και στους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των σχέσεών μας με τους εταίρους μας. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε στη συνέχεια ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε μία λύση, αν το εσωτερικό μέτωπο είναι αρραγές, εάν οι θέσεις της χώρας εξακολουθήσουν να είναι σταθερές και εάν οι εταίροι καταλάβουν -αυτό που οφείλουν να καταλάβουν- πως η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της, έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακά επιτεύγματα, άρα έχει πολύ σημαντικά επιχειρήματα».

«Το 2015 δεν είναι 2010. Σημασία, λοιπόν, έχει αυτές τις κρίσιμες μέρες να είμαστε προσηλωμένοι στο σκοπό μας που είναι εθνικός. Δεν χωρά καμία μικροκομματική προσέγγιση στα θέματα αυτά», κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος.

.Απομακρύνεται η προληπτική γραμμή στήριξης, έρχεται παράταση μνημονίου

Στενεύουν τα περιθώρια για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά απέστειλε παρεμβάσεις σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ που καλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2015, καθώς η τρόικα δεν ικανοποιήθηκε. 

Η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας απομακρύνει το ενδεχόμενο της χορήγησης προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2015 και φέρνει πιο κοντά την παράταση του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος στήριξης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο επιδιώκεται από κάποια κράτη-μέλη της Ευρωζώνης,... περισσότερα »

.Απέρριψαν οι δικαστές το αίτημα του Νίκου Ρωμανού

«Όχι» είπε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας προκειμένου να παρακολουθήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Αθήνας.

Ο Νίκος Ρωμανός, που έχει εκτίει 15ετη κάθειρξη για τις ένοπλες επιθέσεις στο Βελβεντό Κοζάνης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», αφού πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του επιτρέπεται να παρακολουθήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ της Αθήνας. 

Με την απόφασή του το δικαστικό συμβουλίου έκανε δεκτή την πρόταση που είχε κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος είχε ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος του 21χρονου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνας για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.