.Προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χ.Α. Γερμενής και Ηλιόπουλος

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με απόφαση των ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα.
Μετά από πολύωρη διάσκεψη οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση στους συγκεντρωμένους, αυτοί ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού.

.Σόιμπλε: Περαιτέρω βοήθεια αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας

«Εάν ως το τέλος του 2015 η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και υπάρχει τότε ακόμη περαιτέρω ανάγκη χρηματοδότησης, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ακόμη κάτι», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν θα υπάρξει νέα μείωση των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια. 

Διευκρινίζει ωστόσο ότι, εάν υπάρξει τέτοια ανάγκη, θα πρόκειται για πολύ μικρότερο ποσό από ό,τι η ως τώρα βοήθεια και εκφράζει τον σεβασμό του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.

«Εάν αυτό θα είναι αναγκαίο, θα το δούμε στα μέσα του έτους. Τώρα η Ελλάδα πρέπει πρώτα από όλα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post» και, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί, αναφέρει: «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο, μεγαλύτερη από αυτή την οποία περίμεναν πολλοί.

 Για αυτό αξίζει ο ελληνικός λαός τον σεβασμό μας και σίγουρα θα ενισχύσει η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ την αυτοπεποίθηση», δηλώνει, διευκρινίζει ωστόσο ότι «πρέπει να συνεχίσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τους (ενν. οι Έλληνες) και να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα» και προσθέτει ότι «δεν έχει κανένα νόημα να καθιστάς υπεύθυνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για κοινωνικά προβλήματα ή να θέλεις να το διώξεις από την τρόικα».

.Συνεχίζεται το πάρτι στο Χ.Α.

Πέριξ των 1.300 μονάδων έκλεισε ο Γενικός Δείκτης (ενδοσυνεδριακά τις ξεπέρασε με υψηλό στις 1.305,96) πιστοποιώντας από τις αγορές των ξένων και την στάση των long επενδυτών ότι έχουν τον έλεγχο της αγοράς.

Με τις τραπεζικές μετοχές επικεφαλής της κούρσας συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών, επιβεβαιώνοντας μέχρι στιγμής τις εκτιμήσεις ότι η αγορά βρίσκεται στα πρώτα βήματα ενός νέου ανοδικού κύκλου. 
Ο υψηλός τζίρος υποδηλώνει εισροή «φρέσκου» χρήματος και αυξανόμενες προσδοκίες. 

Προς το παρόν η εικόνα της αγοράς δικαιολογεί αισιοδοξία και προσδοκίες για καλή συνέχεια.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.296,39 μονάδες καταγράφοντας άνοδο +0,5%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 147,24 εκατ. ευρώ.

.Στα μέσα του 2015 η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ

Σε 18 μήνες αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Η ένωση εταιρειών «ALTEC INTEGRATION AE - QUALITY & RELIABILITY ΑΕ - OTS ΑΕ» υπέγραψε με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σύμβαση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με τη σύμβαση η ΓΓΠΣ προωθεί την ανάπτυξη μηχανισμού για να λαμβάνει από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και να αξιοποιεί τα στοιχεία των αποδείξεων λιανικής πώλησης που εκ... περισσότερα »

.Τη θεσμοθέτηση των υπαίθριων αγορών προανήγγειλε ο Τσαυτάρης

Τη θεσμοθέτηση των «υπαίθριων αγορών» (Farmer Market) προανήγγειλε σήμερα από τη Χαλκιδική ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ για την ακαρπία, αναγνώρισε ότι «το θέμα των επιπτώσεων από το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι άγνωστο ακόμα και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μελετηθεί πιο βαθιά και να μην επαναπαυτούμε». 
Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας για τις υπαίθριες αγορές που στήνονται, τόνισε ότι η λειτουργία τους ευνοεί τους παραγωγούς που μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας και φυσικά και τους καταναλωτές, π... περισσότερα »

.«Υπάρχη Πέμπτη φάλαγγα στην Ελλάδα»

Στις αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η ανεργία στους νέους στάθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «Πέμπτη φάλαγγα». 

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν κάποιοι που «για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση». «Το μεγάλο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, κάθε οικογένεια,... περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό θέμα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.

Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα. 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι, όσον αφορά στην πιθανή εμπλοκή της Αναστασίας Σακελλαρίου, προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν τον προβληματίζει.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε: «κάναμε μία ενημέρωση για την Οικονομία, για το που βρισκόμαστε σε σχέση με την τρόικα. Εχθές στείλαμε στην τρόικα τα στοιχεία που έπρεπε να στείλουμε και περιμένουμε να καθοριστεί ημερομηνία για τον ερχομό της».

Όσον αφορά την έλευση της τρόικας είπε συγκεκριμένα: «Δεν ξέρω αν είναι 15, 16, 14, τι να σας πω. Κάπου εκεί θα είναι». Για το χρηματοδοτικό κενό, ο υπουργός Οικονομικών στην ερώτηση: «η ελληνική πλευρά επιμένει ότι είναι 11 δισεκατομμύρια;», απάντησε: «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε τώρα, ναι. Τόσο είναι περίπου. Αν δείτε και στο Μνημόνιο μέσα το τελευταίο, στην επικαιροποίηση, τόσο είναι 

.Αντώνης Πέττας, Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου

Νέα Δημοτική Παράταξη με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Πέττα, οδοντίατρο και παλιό δημοτικό σύμβουλο, θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Ζωγράφου στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Αναμένεται ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…

.Την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα αποφάσισε η Τουρκία

Την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου του Ταχυδρομυκού Ταμιευτηρίου, που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ενέκριναν τα τουρκικά δικαστήρια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων.

Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες. Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι. 

.Παγώνουν τα οικογενειακά επιδόματα

Υπομονή μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων,οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Λόγω των ελέγχων που διενεργούνται για την διαπίστωση των εισοδηματικών κριτηρίων παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή των πρώτων δόσεων. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», μετά την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων σε περίπου 700.000 δικαιούχους με τουλάχιστον ένα παιδί. Δηλαδή η καταβολή των επιδομάτων «παγώνει» έως ότου υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις και ελεγχθεί το κατά πόσο πληρούνται τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια για τη φετινή χρονιά.

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται φέτος από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Ιούνιο, είναι εμφανές πως η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων θα πρέπει να κάνει... υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για να εισπράξει την οικονομική ενίσχυση. 

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι θα πάρουν μαζί την πρώτη και τη δεύτερη δόση στο τέλος Ιουνίου και στη συνέχεια θα πάρουν ακόμα δύο δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.