.ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 27οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

Τους 27ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από 7-14 Σεπτεμβρίου 2013 διοργανώνει το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, με ελεύθερη είσοδο, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου ( Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου). 

Στόχος αυτού του θεσμού, είναι η ανάδειξη της Τέχνης  του Θεάτρου, η προβολή των Ερασιτεχνικών Θιάσων και η επαφή του κοινού με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.  

Φέτος, επτά θίασοι από Δήμους της Αττικής αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα δώσουν  το παρόν, με σημαντικά έργα από το ελληνικό και ξένο θεατρικό ρεπερτόριο. 

Όλοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες, που λειτουργούν ως κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης, σε όλη τη χώρα και απαρτίζονται από ανθρώπους που καταθέτουν ψυχή και μεράκι στο θέατρο, ενώ την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν  επτά καταξιωμένοι   άνθρωποι του Θεάτρου και του Πολιτισμού.

Κάθε βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν επί σκηνής, ένα ρεπερτόριο, που θα ικανοποιήσει  και τους πιο απαιτητικούς, αφού περιλαμβάνει από Αριστοφάνη, Σάρτρ και Μπρεχτ μέχρι Τσιφόρο και Κατσικονούρη .

Στη λήξη του φεστιβάλ, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την απονομή των βραβείων, έχει προγραμματιστεί μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο: “ 35 λεπτά  στα 35 mm”.   

Οι μεγάλες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες, στα τραγούδια του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μάρθα Καραγιάννη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη......και τα αστέρια συνεχίζουν  να λάμπουν. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο 7/9/2013: «Καλιφόρνια Ντρίμιν»,  του Βασίλη Κατσικονούρη,από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας “Ρεφενέ”.


Kυριακή 8/9/2013: Καβγάδες στη Κιότζια, του Κάρλο Γκολντόνι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυνακών -Κρυονερίου Αττικής.


Δευτέρα: 9/9/2013: «Κεκλεισμένων των Θυρών», του  Ζαν- Πωλ Σάρτρ, από το Θεατρικό Σπουδαστήρι Κορυδαλλού.


Τρίτη 10/9/2013: «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων του Νίκου Τσιφόρου, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.                  


Τετάρτη :11/9/2013: «Λυσιστράτη»,  του Αριστοφάνη, από τη  θεατρική ομάδα  Δήμου Φιλαδερφείας-Χολαργού.


Πέμπτη :12/9/2013: «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου.

Παρασκευή :13/9/2013: «  Πλούτος» ,  του Αριστοφάνη, από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.


Σάββατο :14/9/2013: ΛΗΞΗ 27ων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ /ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

.Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας για το Σεπτέμβριο, βάσει Μνημονίου

Το πλήθος των υποχρεώσεων που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η χώρα έως το τέλος του έτους, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να λάβει τον Οκτώβριο και τη δόση του 1 δισ. ευρώ, περιγράφονται αναλυτικά στο μεταφρασμένο κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου.
Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας τον περασμένο Ιούλιο, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τα εξής:
1. Να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης
2. Να νομοθετήσει το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας
3. Να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών
4. Να μεριμνήσει, προκειμένου οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Παράλληλα, για να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ, πρέπει: (1) να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου, (2) να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, (3) να έχει ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαριστεί οι οφειλές αυτές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και (4) να θεσπιστεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Δικονομίας.
Ειδικότερα, οι ανά μήνα υποχρεώσεις, βάσει του Μνημονίου, έχουν ως εξής:
*Έως το τέλος Σεπτεμβρίου
• Να υπάρχει πλήρης και αναλυτικός κατάλογος των φόρων και των εισφορών που θα καταργηθούν
• Να θεσπισθεί η νομοθεσία για το νέο καθεστώς φορολογίας ακίνητης περιουσίας.
• Να επικαιροποιηθούν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών
• Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση.
• Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.
*Έως το τέλος Οκτωβρίου
• Να εγκριθούν, η νέα οργανωτική δομή της Διοίκησης Εσόδων, ο αριθμός του προσωπικού, το σύστημα βαθμολόγησης και κατάταξης, καθώς και τα προσόντα και οι διαδικασίες διορισμού της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων
• Να υιοθετηθεί το σύνολο της νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας. .
*Έως το τέλος Νοεμβρίου
• Να θεσπιστεί η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο:
(α) τη διεύρυνση της βάσης των εισφορών
(β) την απλοποίηση του προγράμματος συνεισφορών μεταξύ των διαφόρων ταμείων, και
(γ) τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά έως την 1η Ιανουαρίου 2016.
*Έως το τέλος Δεκεμβρίου
• Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση
• Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών (προτεινόμενο)
• Να πραγματοποιηθούν, υπό την Τράπεζα της Ελλάδος, νέα «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες

• Να υπάρχει στοχευμένος έλεγχος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

.Β. Πούτιν: Οι αντίπαλοι του Άσαντ έριξαν τα χημικά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσουν για τη συριακή κρίση, άκουσαν ο ένας τον άλλον, όμως επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.

«Συναντηθήκαμε με τον Αμερικανό πρόεδρο σήμερα», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση διήρκησε «20 με 30 λεπτά». «Καθένας επέμεινε στις θέσεις του», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου τους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης. Επρόκειτο για μια πρόκληση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία, επισήμανε.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να βοηθά τη Δαμασκό στην περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επέμβαση. 

«Θα βοηθήσουμε τη Συρία; Θα τη βοηθήσουμε. Τους βοηθάμε τώρα. Τους προσφέρουμε όπλα, συνεργαζόμαστε σε οικονομικό επίπεδο και, ελπίζω, θα συνεργαστούμε περαιτέρω σε ανθρωπιστικό επίπεδο (...) για να προσφέρουμε βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους, τους άμαχους, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση» υπογράμμισε ο Πούτιν, όταν ρωτήθηκε, μετά το πέρας της συνόδου.

.Ποιητές στην Αθήνα αναζητούν το «νέο είδος φιλελληνισμού»

Αναγνώσεις και απαγγελίες ποιημάτων, συζητήσεις, ημερίδες και πλήθος χάπενινγκ περιλαμβάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, που θα διοργανώσουν από τις 23 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου ο Κύκλος Ποιητών, ο Δήμος Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Aθηνών και το Μουσείο Μπενάκη. 

Στόχος του φεστιβάλ είναι, σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών του, να προβάλει τη σύγχρονη καλλιτεχνική εικόνα της Ελλάδας, παρακινώντας σε «ένα νέο είδος φιλελληνισμού», το οποίο θα κατορθώσει να αναστρέψει τα αρνητικά πρότυπα που έχει δημιουργήσει η κρίση. 

Η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να αποκαλυφθεί μια άλλη Ελλάδα: η Ελλάδα, της αναζήτησης, της δημιουργίας και της τέχνης, που καταφέρνει ενάντια στις εξαιρετικά αντίξοες περιστάσεις του παρόντος να θέσει μιαν ελπιδοφόρα υποθήκη για το μέλλον, αλλάζοντας την οπτική της διεθνούς κοινότητας για τον πολιτισμό, αλλά και για την εθνική της ταυτότητα. Όπως ειδικότερα παρατηρούν οι διοργανωτές, η «κρίση έκανε την Ελλάδα της μόδας και ο κόσμος στο εξωτερικό βλέπει και ακούει πολύ ό,τι έχει σχέση με την Ελλάδα.

.Στον εισαγγελέα 1.326 μαϊμού λογιστές

Στον εισαγγελέα έστειλε το υπουργείο Οικονομικών 1.326 «λογιστές» που δεν είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ασκούσαν το επάγγελμα χωρίς άδεια! Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί και 200 οικονομολόγοι οι σπουδές των οποίων δεν μπορούν να αποδειχθούν !

Τα στοιχεία των 1.326 «λογιστών» παραδόθηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μηταράκη στο ΓΓΔΕ κ. Χ. Θεοχάρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καθώς και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου κ. Γ. Κυδωνάκης δήλωσε πως στο στόχαστρο του Επιμελητηρίου έχουν μπει και οικονομολόγοι μέλη του το πτυχίο των οποίων είναι αμφίβολης προέλευσης!

.Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Α. Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μεταβεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην διαδήλωση που διοργανώνεται από σωματεία, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα.

Η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζεται για τις 5.30 το απόγευμα, με προορισμό την συγκέντρωση στις έξι στο Άγαλμα Βενιζέλου και την πορεία που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας δώσει συνέντευξή του στην (απεργιακή) ΕΤ 3, σε μία προσπάθεια να απαντήσει άμεσα στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει και το ερχόμενο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη όχι ως διαδηλωτής αλλά με την θεσμική ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

.Τι θα υποσχεθεί ο πρωθυπουργός αύριο στη ΔΕΘ

Υπό το βάρος ενός προγράμματος που βαραίνει όλο και περισσότερο τους Έλληνες αλλά και τον κυβερνητικό σχηματισμό ο Α. Σαμαράς μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη για μια ολιγόωρη επίσκεψη η οποία σε τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές καλές εποχές.

Παρά το σύντομο της επίσκεψης αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αύριο το απόγευμα καθώς όλοι περιμένουν ν ακούσουν το μείγμα πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το δύσκολο φθινόπωρο του 2013 και του ακόμα δυσκολότερου χειμώνα του 2014.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο Α. Σαμαράς θα επιμείνει στο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος τονίζοντας ότι αυτός έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί και αυτή τη στιγμή «θα ήταν εγκληματικό να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια και να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια».

Το κυβερνητικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου συντάσσει εδώ και μέρες την ομιλία προσπαθώντας να βρει την ισορροπία για μια τοποθέτηση που θα δίνει ελπίδα χωρίς να τάζει παροχές και μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις. Άλλωστε η έλευση της τρόικας με τις νέες παράλογες απαιτήσεις είναι πολύ κοντά.

Ο πρωθυπουργός θα υποσχεθεί μόνο σκληρή διαπραγμάτευση -προκειμένου να περισωθεί η αμυντική βιομηχανία η οποία πέρα από το εθνικό θέμα ,απασχολεί πάνω από 2.500 χιλιάδες εργαζόμενους-γνωρίζοντας όμως πολύ καλά ότι πλέον η υπόσχεση διαπραγμάτευσης λίγο βαραίνει στους ανέργους ,στους υπό απόλυση και υπό... κινητικότητα.

Για αυτό άλλωστε η ομιλία του πρωθυπουργού θα επικεντρωθεί κυρίως στους αναπτυξιακούς στόχους, τις αποκρατικοποιήσεις, τα μεγάλα έργα και τον τουρισμό. Ας σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

.Ρεπούση: Τα θρησκευτικά δεν συνάδουν με το σύγχρονο Λύκειο

Θέμα κατάργησης της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία έθεσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση. 

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο μάθημα δεν συντελεί στη μόρφωση των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι «η διδασκαλία των Θρησκευτικών δεν συνάδει με το σύγχρονο Λύκειο».

«Τα παιδιά που κάνουν κατήχηση δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και καλύτεροι χριστιανοί», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Ρεπούση, υπογραμμίζοντας τον ιστορικό και κοινωνιολογικό ρόλο της θρησκείας. 

.«Ερημώνει» το κέντρο της Αθήνας

Μπορεί, όπως μας λένε να περάσαμε τον κάβο και να είμαστε προ των πυλών για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά αυτό είναι κάτι που ό,τι κι αν σημαίνει θα αργήσει να φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη.

Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο αρκεί κάποιος να κάνει μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας.

Τα κατεβασμένα ρολά και τα κλειστά καταστήματα με το μεγάλο «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» στη βιτρίνα «φωνάζουν» ότι κάθε άλλο παρά ανάπτυξη ζούμε.

Οι θερινές εκπτώσεις κάθε άλλο παρά επιτυχημένες κρίνονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με συνέπεια μετά το τέλος των εκπτώσεων να κλείσουν ακόμα περισσότερα καταστήματα.

Πλέον στο κέντρο της Αθήνας όταν μιλάμε για κλειστά καταστήματα, εννοούμε ολόκληρους δρόμους οικοδομικών τετραγώνων χωρίς ούτε μία ανοιχτή εμπορική επιχείρηση. 

Το κέντρο της πρωτεύουσας έχει πλέον καινούρια κτήρια-ορόσημο να της θυμίζουν την νέα οικονομική εποχή. Κτήρια όπως το παρατημένο συγκρότημα καταστημάτων στην γωνία Αιόλου και Σταδίου, αλλά και το καμένο μετά τα επεισόδια του Φεβρουαρίου του 2012 κτήριο στη γωνία της οδού Σταδίου με την Παρνασσού, να έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της νέας εποχής που ζει η ελληνική κοινωνία. 

Ακόμα και ο εμπορικότερος δρόμος της πρωτεύουσας η οδός Ερμού, δεν έχει ξεφύγει από αυτό τον κανόνα με πλήθος καταστημάτων να παραμένουν κλειστά ενώ ακόμα και περίπτερα δεν δουλεύουν στις άκρες των πεζοδρομίων.

.Χρυσές βίλες στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

«Κόλπο γκρόσο» με πολυτελείς βίλες που ενοικιάζονται μέχρι και 10.000 ευρώ την ημέρα, χωρίς να δηλώνεται ούτε ένα ευρώ στην εφορία, έχει στηθεί στα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, με τη φοροδιαφυγή να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως προκύπτει από τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», από το Ιούνιο του 2012 που ξεκίνησε η έρευνα έως σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 3.000 ενοικιάσεις πολυτελών εξοχικών κατοικιών και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 500 περιπτώσεις παράνομων εκμισθώσεων, κυρίως από ξένους ιδιοκτήτες.

Οι πολυτελείς κατοικίες επιφάνειας έως και 600 τ.μ. ενοικιάζονται σε ξένους και Ελληνες από 300 έως 10.000 ευρώ την ημέρα. «Μιλάμε για εισοδήματα που είναι "μαύρα" και αφορολόγητα», δηλώνει στέλεχος του ΣΔΟΕ.

.Στα δύο η διεθνής κοινότητα για τη Συρία

Το δείπνο εργασίας των ηγετών της ομάδας των G-20, χθες βράδυ, στο μέγαρο Πέτερχοφ στην Αγία Πετρούπολη, επιβεβαίωσε τη διαίρεση που υπάρχει στη διεθνή κοινότητα για την κρίση στη Συρία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λέττα, «το δείπνο βαδίζει προς το τέλος του, σε αυτό "επιβεβαιώθηκε" η διαίρεση της ομάδας των G20 για τη Συρία».

Οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη συναντώνται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Το κλίμα αποτυπώνεται και στη φωτογραφία με τους ηγέτες, με επικεφαλής τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, να κατευθύνονται όλοι μαζί στο μέγαρο Πέτερχοφ για το δείπνο εργασίας. Από την ομάδα λείπει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος πήγε μόνος του, περίπου μισή ώρα μετά την άφιξη των υπόλοιπων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.  

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στο μέγαρο η πρόεδρος τη Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία τράβηξε πάνω της τα φλας λόγω της καθυστέρησής της.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.