ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)


.Γιώργος Γρίβας 6η Ανεξαρτητοποίηση Δ.Σ. απο την παράταξη του Δημάρχου Ζωγράφου Κ. Καλλίρη

Προς :  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν  : κ Δήμαρχο,
            κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Κύριε πρόεδρε ,
Με την παρούσα επιστολή σας  γνωρίζω την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ, αποχωρώντας από τη δημοτική παράταξη με την ονομασία «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ» .

Με εκτίμηση
Γεώργιος Η. Γρίβας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

.Επίδειξη θράσους

Διάβασα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας και την εισαγγελική ομάδα που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς. 

Αναφαίρετο δικαίωμά του ήταν και το ένα και το άλλο, αλλά στις δημοκρατίες τα δικαιώματα όλων μας τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Και από τα όσα διημείφθησαν πολύ φοβάμαι ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν σεβάστηκε καθόλου την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αν δεν κάνω λάθος -και δεν κάνω- η τελευταία απόφαση για τις αποδοχές των ενστόλων είναι η μοναδική στα μνημονιακά χρόνια που ακυρώνει κυβερνητικό μέτρο. Νομίζω, λοιπόν, ότι με το δεδομένο αυτό ήταν επιεικώς άστοχος ο ισχυρισμός του Αλ. Τσίπρα ότι «εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα με εντολή των δανειστών». 

Και επειδή ο ισχυρισμός διατυπώθηκε παρουσία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν ήταν μόνο άστοχος, ήταν και προσβλητικός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πολιτικός αποδεικνύει ότι δεν συμπεριφέρεται με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αρμόζει στη θέση στην οποία η πολιτική και οικονομική συγκυρία τον έχουν φέρει. 

Ισως επειδή κάποιοι έσπευσαν να τον προβάλουν ως τον «πολιτικό που θα αλλάξει την πορεία της Ευρώπης» ή ίσως και να ανατρέψει τις ισορροπίες δυνάμεων σε παγκόσμια κλίμακα, κάπου έχει διαμορφώσει την άποψη ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει σε όποιον θέλει. Και πολύ περισσότερο το κάνει όταν ξέρει ότι ο συνομιλητής του, σεβόμενος το αξίωμα και άρα και τις παρενέργειες της όποιας αντίδρασής του, θα αποφύγει να προκαλέσει εντάσεις.

Εμμέσως πλην σαφώς την έδωσε την απάντηση που όφειλε να δώσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τακτική και δεν θα επιστρατεύσει ξανά την προκλητική και προσβλητική σε πολλές περιπτώσεις στάση του. Είναι το στυλ του, άλλωστε. 

Οπως και το στυλ του κόμματος του οποίου ηγείται. Ενεργούν και κινούνται με κύριο -σε πολλές περιπτώσεις και αποκλειστικό- γνώρισμά τους το θράσος. Το διαθέτουν σε μεγάλες δόσεις και το σπαταλάνε απλόχερα.


.Άσφαιρος χωρίς Μήτρογλου ο Ολυμπιακός...

Μήτρογλου ήταν και πάει για τον Ολυμπιακό και στο λιμάνι θα πρέπει άμεσα να βρουν αντικαταστάτη που να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα με την ίδια ευκολία, αν δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες, σαν κι αυτή που τους έχει βάλει ο Ατρόμητος. 

Οι Περιστεριώτες έπαιξαν στα ίσα τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης», είχαν κι αυτοί τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν και πλέον περιμένουν στην έδρα τους σε δυο εβδομάδες τους Πειραιώτες για να παίξουν ως ίσος προς ίσο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπορεί, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να έφτιαξε πάρα πολλές φάσεις, να πίεσε πάρα πολύ σε κάποιες στιγμές τον εξαιρετικά στημένο Ατρόμητο, όμως κανείς από τους παίκτες που έπαιξαν από τη μέση και μπροστά, ούτε καν ο Σαβιόλα, δεν είχε το «δολοφονικό» ένστικτο του Μήτρογλου, για το οποίο άλλωστε η Φούλαμ «σκάει» τα 15 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό της, για να σκοράρει και να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Μίτσελ. 

Την ίδια ώρα, σε κάποιες από τις εξαιρετικά επικίνδυνες αντεπιθέσεις του, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε σκοράρει με τους Παπαδόπουλο και Ιγκλέσιας και να έχει γίνει «αφεντικό» για την πρόκριση!

.Γιακουμάτος: Η επίθεση είχε μοναδικό στόχο εμένα

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η επίθεση έναντι της μονάδας, είχε ένα και μοναδικό στόχο: Τον πολιτικό Γεράσιμο Γιακουμάτο, που πάνω από μια 20ετία εκλέγεται ως βουλευτής και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ημουν, είμαι και θα είμαι κερί αναμμένο» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε εις βάρος του αδελφού του και της συζύγου του και τις φορολογικές παρατυπίες που φέρεται να διαπιστώθηκαν στον οίκο ευγηρίας που διατηρούν.

«Η Φροντίδα Ηλικιωμένων Άγιος Χαράλαμπος λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1981 και στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της παρά τους επανειλημμένους ελέγχους που έχει υποστεί –και σωστά- από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν υπήρξε το παραμικρό, που θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την εξαιρετική φήμη που απολαμβάνει.

Πρόκειται για μια πραγματικά πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκφραστεί κανένα παράπονο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Όσον αφορά τη δική του συμμετοχή στην επιχείρηση, ο κ. Γιακουμάτος αναφέρει τα εξής: 

«Σε ό,τι με αφορά δεν έχω την παραμικρή εταιρική σχέση είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με την μονάδα. Εργάζομαι εκεί ως γιατρός ειδικός Παθολόγος και η πληρότητα της μονάδας, μαρτυρά για το αν λειτουργεί σωστά ή όχι.

Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας είναι ο αδερφός μου Δημήτρης Γιακουμάτος, και δηλώνω γι' αυτόν πολύ υπερήφανος διότι είναι ένας έντιμος, εργατικός, νομοταγής και καλός έλληνας πολίτης».

.Ευ. Βενιζέλος: «Επείγει η ανασύνταξη του εσωτερικού ευρωπαϊκού συσχετισμού δυνάμεων»

Την επισήμανση πως στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης «υπήρξαν σχεδιαστικά προβλήματα που βαραίνουν τους εταίρους μας και λάθη τεράστια, με πάρα πολύ μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό κόστος» έκανε χτες βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνο-γαλλικού Επιμελητηρίου.

Επισημαίνοντας, εξάλλου, τις διαφορετικές οπτικές που θα αναπτυχθούν από τις ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί «εναλλακτική πρόταση για την Ευρώπη, αν δεν παίξει η Γαλλία έναν καθοριστικό ρόλο και δεν ανασυγκροτηθεί ο εσωτερικός ευρωπαϊκός συσχετισμός δυνάμεων και δεν λειτουργήσει πραγματικά ο άξονας ανάμεσα στο Βερολίνο και το Παρίσι, ο άξονας στα θέματα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής».

.Ενημέρωση Μ. Βαρβιτσιώτη στη Βουλή για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι

Την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημέρωσε, με δική του πρωτοβουλία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και οι επιτελείς του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό περιστατικό στο Φαρμακονήσι, αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης των περιστατικών παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Βαρβιτσιώτη στην κοινοβουλευτική επιτροπή, στην οποία επισήμαινε ότι «η συγκεκριμένη ανθρώπινη τραγωδία, για την οποία όλοι από την αρχή έχουμε εκφράσει την βαθύτατη θλίψη μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης και, κυρίως, κακόβουλης κριτικής σε βάρος των ενεργειών του Λιμενικού Σώματος».

Ανοίγοντας την ενημέρωση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κάλεσε όλες τις πλευρές να προτάξουν την ενημέρωση πριν από την κριτική και την άδικη καταδίκη, να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων πριν από τα συμπεράσματα για την ανθρώπινη τραγωδία, που στοίχισε 12 ζωές και οδήγησε στη διάσωση 16 ανθρώπων. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης και λαϊκά δικαστήρια που ζήτησαν την κεφαλή των μελών του Λιμενικού Σώματος επί πίνακι.

.Ο πρώτος εκτυπωτής που τυπώνει με νερό

Κινέζοι ερευνητές έκαναν γνωστό ότι, χάρη σε μια νέα μέθοδο που ανέπτυξαν, ο εκτυπωτής γίνεται τόσο «οικολογικός», που μπορεί να τυπώνει μόνο με νερό αντί για μελάνι. Οι εκτυπωμένες σελίδες φαίνονται καθαρά για αρκετές ώρες, αλλά μέσα σε μια ημέρα το πολύ έχουν ξεθωριάσει τελείως και τα κενά χαρτιά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές.

Είναι φανερό ότι ο εν λόγω εκτυπωτής έχει νόημα να χρησιμοποιείται μόνο αν κανείς δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει μόνιμα αυτό που τυπώνει, αλλά, από την άλλη, ο χρήστης μπορεί να κάνει μεγάλη οικονομία σε μελάνι και χαρτιά εκτύπωσης (ενώ βοηθά και το περιβάλλον).

.Γερ. Παπαδόπουλος: Είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν ισχυρό μετασεισμό άφησε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε όμως ότι η σεισμική δόνηση της Κυριακής, μεγέθους 5,8 βαθμών ήταν πιθανότατα η κύρια.  «Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος. 

Δεν αποκλείεται να έχουμε και σεισμούς της τάξης των 5 βαθμών, με περαιτέρω βλάβες σε κτίρια, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συμβουλευτούν τους μηχανικούς» προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν άλλοι δύο μετασεισμοι, γύρω στις 12:30 το βράδυ, μεγέθους από 4,2 βαθμούς ο καθένας. 

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, από την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκαν 23 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 βαθμούς, περισσότεροι από 100 με μέγεθος πάνω από 3, και εκατοντάδες μικρότεροι. 

Σύμφωνα με τους έως τώρα ελέγχους των μηχανικών, ζημιές παρουσιάζει το 50% των περίπου 300 σπιτιών που έχουν ελεγχθεί σε Ληξούρι και Αργοστόλι. Ακατάλληλο, μετά από ελέγχους, κρίθηκε το λύκειο στο Ληξούρι.

.«Η ειρωνεία μετατρέπεται σε δήθεν πρόταση συνεργασίας»

Την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου προκάλεσαν ερμηνείες που δόθηκαν στην αναφορά του, από το βήμα της Βουλής, για τα σενάρια περί συγκυβέρνησης του κόμματός του με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε γραπτή δήλωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, στην οποία ο κ. Γλέζος είναι ηγετικό στέλεχος, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. 'Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία-συνεπώς επικίνδυνοι- ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας», αναφέρεται.

.Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα των δύο συνεισηγητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξετάζουν τον ρόλο και τ λειτουργία της τρόικας στα κράτη- μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. «Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η Ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβ... περισσότερα »

.Όλη η διαδικασία για την επίλυση φορολογικών διαφορών

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το πώς θα γίνεται εφεξής η επίλυση φορολογικών διαφορών μέσω της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογικές διαφορές να διευθετούνται σε σύντομες προθεσμίες, κατόπιν υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής και έτσι να επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων από υποθέσεις που μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης. 

Πρέπει να τονισθεί πως οι εισπράξεις της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης το 2013 δεν ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, παρ... περισσότερα »

.«Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να υιοθετεί πρακτικές Μαυρογιαλούρου»

Άστραψε και βρόντηξε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σχολιάζοντας με μήνυμά του στο Facebook αφίσα η οποία αναφέρεται σε μίζες και αποδίδεται στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας την ηγεσία του κόμματος «να μαζέψει τους ανεγκέφαλους πριν την οδηγήσουν σε πλήρη εξευτελισμό».

Στο μήνυμά του, ο Δ. Καρύδης αναφέρει:

«Με μια κακόγουστη αφίσα στο facebook (η οποία μοιάζει με διαφήμιση ζυμαρικών γνωστής εταιρείας) η Ν.Δ. επιχειρεί να καρπωθεί μικροκομματικά την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση συνεργασίας και η Δικαιοσύνη να επιστραφούν στα δημόσια ταμεία χρήματα από μίζες.

Δεν διστάζει να εκθέτει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εμφανίζοντάς τον να υιοθετεί πρακτικές Μαυρογιαλούρου.

Ας μαζέψει η ηγεσία της Ν.Δ. τους ανεγκέφαλους πριν την οδηγήσουν σε πλήρη εξευτελισμό».

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε και ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, την αφίσα της ΝΔ για επιστροφή προς τα δημόσια ταμεία 17.7 εκ. ευρώ από «μίζες». 

Σε σχόλιό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «τα Ζάππεια με τα 17 δισ. δικαιώνονται...αν προσθέσεις τρία μηδενικά στο τέλος». 

.Τέσσερις νέες συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική

Στο πλαίσιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής που συνεχίζονται, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τρεις έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και τρεις στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Στην Αθήνα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι ενός συλληφθέντα βρέθηκε ξιφολόγχη, αντιασφυξιογόνα μάσκα, δύο φορητοί πομποδέκτες με φορτιστή, δύο μαχαίρια, τρεις σφεντόνες, μαχαίρι τύπου πεταλούδα, κροτίδα, φυσίγγιο των 9 mm, έντυπο υλικό κλπ και στο σπίτι του τρίτου βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.