ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ... ΕΓΚΡΙΘΕΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2013 – 2014

.Με απολογισμό και άνοιγμα στην κεντροαριστερά τιμά το ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη

Με ένα διήμερο πολιτικό - επιστημονικό συνέδριο στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου θα τιμήσει το ΠαΣοΚ την επέτειο της ίδρυσης του. Ο τίτλος του συνεδρίου είναι ενδεικτικός των προθέσεων των διοργανωτών του : «Από τη μεταπολίτευση στην κρίση. Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠαΣοΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974 - 2014».

Η ιστορική αναδρομή και ο απολογισμός της πορείας του κόμματος θα συμβαδίσουν με προτάσεις για το μέλλον της ευρύτερης παράταξης και για την υπέρβαση της κρίσης. Η σύνθεση των ομιλητών ξεπερνά τα κομματικά όρια του ΠαΣοΚ. Στα προεδρεία και στα πάνελ των συνεδριάσεων θα συμπέσουν καθηγητές πανεπιστημίου και ιστορικά στελέχη του ΠαΣοΚ.

Ξεχωριστή σημασία θα έχουν οι ομιλίες των τριών προέδρων του ΠαΣοΚ με τις οποίες θα κλείσουν οι εργασίες των κ.κ. Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου.

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα ανοίγματος προς την κεντροαριστερά, με την παρουσία στο συνέδριο προσωπικοτήτων όπως οι Ι. Βούλγαρης, Αν. Γιαννίτσης, Ι. Καλογήρου, Ν. Χριστοδουλάκης, Βασ. Ράπανος, Αρ. Δοξιάδης, Γ. Παγουλάτος, Ηλ. Μόσιαλος, Ν. Μαρατζίδης, Ν. Μπίστης, Στ. Μπένος, κ.α

Το "παρών" θα δώσουν και πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ, όπως οι Βάσω Παπανδρέου, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Ευθυμίου, Απ. Κακλαμάνης, Παρ. Αυγερινός, Δημ. Ρέππας, Ι. Σουλαδάκης.
Το συνέδριο για την 39η επέτειο από την ίδρυση του ΠαΣοΚ οργανώνεται από το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).

.Διεκόπη ο αγώνας Αλκμάαρ-Ατρόμητος στο 59' λόγω φωτιάς

Ο αγώνας ρεβάνς του Ατρομήτου με την ολλανδική Αλκμάαρ διεκόπη οριστικά στο 59΄, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στην οροφή του γηπέδου και ενώ η ομάδα του Περιστερίου ήταν μπροστά στο σκορ με τέρμα που σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 53΄. 

Αμέσως οι υπεύθυνοι του σταδίου ξεκίνησαν την εκκένωση του γηπέδου, καθώς υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των θεατών. 
Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεχιστεί ο αγώνας μετάξυ Αλκμάαρ και Ατρόμητου που διεκόπη στο 59΄ λεπτό της αναμέτρησης καθώς ξέσπασε φωτιά στην οροφή του γηπέδου. 

Το σκορ του αγώνα ήταν 1-0 υπέρ του Ατρόμητου με τέρμα που σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 53΄.

.Βενιζέλος: Η αμφιθυμία σκοτώνει το ΠΑΣΟΚ

 Για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τη συζήτηση που έχουν ανοίξει οι γερμανικές εκλογές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τις ευρωεκλογές, την εκδήλωση του Κινήματος για την 3η Σεπτέμβρη, αλλά και για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να έχει καμία αμφιθ...περισσότερα »

.Δεν ξανάγινε τέτοιος όμιλος...

Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Άγιαξ και Σέλτικ. Τέσσερις ομάδες που έχουν γράψει τις δικές τους «χρυσές» σελίδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τώρα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Χάρη στα κέφια της κληρωτίδας είναι η παρθενική φορά από τότε που υπάρχουν όμιλοι που… στριμώχνονται σε έναν εξ αυτών σύλλογοι που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον μία φορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Μίλαν έχει στη ζηλευτή τροπαιοθήκη της επτά «κούπες» (είτε Πρωταθλητριών, είτε Champions League) αφού έχει αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 και 2007.

Ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 4 κύπελλα στην κατοχή της (1992, 2006, 2009 και 2011), ενώ η Σέλτικ κατάφερε να το κατακτήσει το 1967…

.Συνάντηση εφ'όλης της ύλης Σαμαρά-Βενιζέλου

Συνάντηση «εφ' όλης της ύλης» με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η αποκρατικοποίηση των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι εξελίξεις στη Συρία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Βγαίνοντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «θέσαμε στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα εναλλακτικά σχέδια για αποκρατικοποίηση των αμυντικών συστημάτων. Θα καταλήξουμε τις επόμενες ημέρες».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτός μικροφώνου, δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τη Συρία, θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, αλλά και «πολλά άλλα ζητήματα».

.«Αρκούν 48 ώρες για να πέσει το συριακό καθεστώς»

Αν υπάρξει στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης στη Συρία που θα διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες, το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ θα πέσει, εκτίμησε σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Παρίσι ο Μουχάμαντ Χουσέιν αλ Χατζ Άλι, ένας σύρος πρώην στρατηγός που διοικούσε την Εθνική Ακαδημία Άμυνας στη Δαμασκό.

Ο πρώην στρατηγός, 59 ετών, αποσκίρτησε τον Αύγουστο του 2012 και συντάχθηκε με την αντιπολίτευση.

Όταν ρωτήθηκε αν τάσσεται υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης των δυτικών χωρών εναντίον του συριακού καθεστώτος σε αντίποινα για την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, ο αλ Χατζ Άλι απάντησε: «Τα αισθήματά μου είναι ανάμικτα: θα θέλατε να βομβαρδιστεί ο λαός σας; (…) 

Όμως ως στρατιωτικός και αξιωματικός επιθυμώ αυτή τη δράση. Φτάσαμε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Το Ιράν, η Ρωσία, η Χεζμπολάχ υποστηρίζουν ευρέως το καθεστώς. Μια καταστροφή εκτυλίσσεται στη Συρία. 300.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε αυτόν τον πόλεμο. Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει 100.000 όμως, δυστυχώς, δεν έχει τα μέσα τους μετρήσει όλους. 

Οι τάφοι είναι πλέον αμέτρητοι. Κάθε ημέρα περισσότεροι από 100 άνθρωποι πεθαίνουν στις φυλακές (…) Το καθεστώς έχει τρελαθεί, πρέπει να σταματήσουμε τη σφαγή. Χωρίς τη διεθνή υποστήριξη είμαστε ανήμποροι. Είναι μια άνιση μάχη (…). Το καθεστώς διαθέτει ένα οπλοστάσιο χημικών όπλων πολύ επικίνδυνων το οποίο είναι και πολύ μεγάλο».

Όσον αφορά τους στόχους που θα πρέπει να πλήξουν οι Δυτικοί, εφόσον αποφασίσουν να επέμβουν, ο πρώην στρατηγός επεσήμανε: «Οι βασικοί στόχοι θα πρέπει να είναι ράμπες εκτόξευσης των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, τα ραντάρ, τα αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα, τα κέντρα διοίκησης, τα κέντρα πληροφοριών, τα αεροδρόμια.

 Όμως δεν πιστεύω ότι οι Δυτικοί θα επιτεθούν σε όλες αυτές τις θέσεις. (Η επέμβαση) δεν θα είναι τόσο εκτεταμένη. Το σενάριο των συνεχών και εκτεταμένων επιθέσεων δεν είναι πιθανό. Δεν υπάρχει η διεθνής βούληση γι’ αυτό, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν υπάρξουν βομβαρδισμοί και διαρκέσουν 48 ώρες χωρίς διακοπή, το καθεστώς θα πέσει.

Είμαστε ενώπιον ενός παρηκμασμένου καθεστώτος, που εμπλέκεται σε έναν εμφύλιο πόλεμο εδώ και δυόμισι χρόνια και έχει κινητοποιήσει όλες τις στρατιωτικές του δυνάμεις».

«Θεωρώ ότι είναι πιθανή αυτή η επέμβαση. Όλη η αξιοπιστία του ελεύθερου κόσμου εξαρτάται από αυτήν», κατέληξε ο αλ Χατζ Άλι.

.«Περιορισμένες οι δυνατότητες της Ελλάδας να αρνηθεί»

«Περιορισμένες είναι οι δυνατότητες της Ελλάδας να αρνηθεί να δώσει για διευκολύνσεις τη βάση της Σούδας και άλλες για την επιχείρηση στη Συρία», αναφέρει σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr ο διεθνολόγος και νομικός, Μιχάλης Ρέλλος. 

Ο κ. Ρέλλος εξηγεί τι σημαίνει η επέμβαση στη Συρία. Τι θα έπρεπε να γίνει και ερμηνεύει τη στάση που θα κρατήσει η Ρωσία. Μιλάει ακόμη για τη δύναμη της Αλ Κάιντα που θα αναπτυχθεί και δύσκολα θα μπορεί να περιοριστεί. * - 

Τι σημαίνει για την Ελλάδα να δοθούν οι βάσεις σε Σούδα και Καλαμάτα για επίθεση στη Συρία, όπως ζήτησαν οι ΗΠΑ;* «Το επίκαιρο θέμ... περισσότερα »

.Αναχαίτιση έξι τουρκικών αεροσκαφών

Σχηματισμός αποτελούμενος από έξι τουρκικά αεροσκάφη εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε μία παράβαση (FIR) και δύο παραβιάσεις (εθνικού εναέριου χώρου) στις περιοχές βόρειου και κεντρικού Αιγαίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η δραστηριότητα των τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή του Αιγαίου είναι σχεδόν καθημερινή την τελευταία εβδομάδα.

.Eurobank: Εφικτό το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το τρέχον έτος θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό ενδεχόμενο, ενώ επισημαίνεται ότι τα συνολικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης του 2013 αναμένεται να ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2014, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές της Eurobank. 

Υπό την προϋπόθεση παροχής ενός νέου πακέτου χρηματοδότησης προς την Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο 2014-2016 (και σε συμφωνία με τις αποφάσεις του EUROGROUP της 26/27ης Νοεμβρίου 2012), εκτιμάται ότι το σωρευτικό χρηματοδοτικό κενό της περιόδ... περισσότερα »

.Πήρε και Φαγέ η ΑΕΚ!

Τη μεταγραφική της αντεπίθεση συνέχισε -και κανείς δεν ξέρει αν ολοκλήρωσε- η ΑΕΚ!

Μετά την απόκτηση των Τσιρίλο, Πόποβιτς, Πλατέλλα και Ντακόλ, η «Ένωση» οριστικοποίησε τη συμφωνία της και με τον Αμπλαγέ Φαγέ.

Τα όποια εμπόδια υπήρξαν στις συζητήσεις με την πλευρά του αφρικανού χαφ ξεπεράστηκαν κι έτσι οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν κι επίσημα την υπογραφή συμβολαίου μαζί του για τέσσερα χρόνια.

Επιβεβαιώθηκε, δε, ότι ο Φαγέ θα μείνει φέτος στην Καλλιθέα και θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ από την επόμενη σεζόν.

.Στουρνάρας: Καλύψαμε τα 2/3 της διαδρομής

«Υπάρχει ελπίδα, θα πετύχουμε, ο λογαριασμός βγαίνει, καλύψαμε τα 2/3 της διαδρομής». Αυτές ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που με αφορμή τη συζήτηση για τα κρατικά λαχεία εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπου προκύψουν, θα σπρώξουμε προς τα πίσω αν χρειαστεί τα χρεολύσια και τις δόσεις για να είναι σίγουρη η σωτηρία της χώρας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν, κατηγορώντας τους ότι «σορτάρουν» στην αποτυχία της χώρας. «Όλοι οι σπεκουλαδόροι είναι αυτοί που δεν θέλουν να σωθούμε» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Ακόμα έδωσε έμφαση και στο θέμα τον offshore εταιρειών τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο στοn χώρο αυτό».

«Πράγματι βγαίνει ο λογαριασμός αρκεί να το πιστέψουμε και εμείς. Υπάρχει ελπίδα», κατέληξε ο κ Στουρνάρας.

.Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

Τέλος δόθηκε στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διεκδικούν μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Στο 68,35% ανήλθε φέτος το ποσοστό επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Γενική πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) καταγράφεται φέτος, ενώ ανοδικά κινήθηκαν βάσεις στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

Πτώση καταγράφηκε σε 338 τμήματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.988 (77.814 με το 90%, 14.296 με το 10%, 12.878 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 116.173.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 71.761, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 12.139, ενώ το 2012 εισήχθησαν 80615.

Φέτος έμειναν 836 κενές θέσεις (509 με το 90%, 125 με το 10% και 202 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2012 είχαν μείνει 1.150 κενές θέσεις.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.