.Παράταση του μνημονίου «έβγαλε» η συνάντηση στο Μαξίμου

Επιβεβαιώνει το σενάριο της παράτασης του προγράμματος στήριξης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πάντως ότι η χώρας μας δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. 

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε δύσκολες τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις τονίζοντας ότι «το βασικό ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο έλληνας πολίτης». Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στο Παρίσι, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως αυτό «είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τελικής διαπραγμάτευσης». Αναφορικά με το ενδεχόμενο πα... περισσότερα »

.Ποια σενάρια εξετάζονται μετά το αδιέξοδο με την τρόικα

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση. Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι έβγαλε αυτό που από το πρωί προεξοφλεί ο διεθνής Τύπος, δηλαδή την παράταση του μνημονίου, χωρίς μάλιστα να τεθεί κάποιος συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας. 

Ωστόσο από την κυβέρνηση επιμένουν ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων και νέου μνημονίου, όπως ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα, κάνοντας λόγο για δημοσιονομικό κενό που αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ. Το γεγονός πάντως ότι στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονταν όλοι οι υπουργοί, των οποί... περισσότερα »

.Χαρδούβελης: Το ΔΝΤ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω

Στην παραδοχή πως το πλέον σκληρό και αδιάλλακτο κατά τις συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες στο Παρίσι, στάθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε πηγαδάκι που είχε σήμερα στη Βουλή με βουλευτές. 

«Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο», εμφανίζεται να απάντησε ο κ. Χαρδούβελης στη ερώτηση βουλευτών αναφορικά με το πως κύλισαν οι διαπραγματεύσεις. Ο κ. Χαρδούβελης πρόσθεσε πως ακόμη κι αν η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών της, το Ταμείο θα απαιτεί... περισσότερα »

.Προτάσεις-σοκ από την τρόικα για τον ΦΠΑ

Προτάσεις που εκτοξεύουν τα έσοδα από τον ΦΠΑ στα 15,3 δισ. ευρώ, από τα 14,4 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός 2015 διατυπώνει η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε κάποιες περιοχές, αλλά και σε κάποια προϊόντα υπηρεσίες. 

Σημειώνεται πως τα έσοδα από τον ΦΠΑ αναμένεται να ανέλθουν το 2015 στα 14,41 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 519 εκατ. ευρώ έναντι του 2014, ενώ οι φόροι κατανάλωσης αναμένονται στα 8,922 δισ. ευρώ, αυξημένοι κατά 118 εκατ. ευρώ έναντι του 2014. Ως επί το πλείστον η αύξηση του ΦΠΑ αποδίδεται στην α... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.