.Καυτή εβδομάδα με τον κυβερνητικό συνασπισμό στα όρια του


Ερωτήματα δημιουργεί πλέον η στάση της τρόικα η οποία επιμένει μετά την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων σε πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων αλλά και σε άμεσες απολύσεις στον δημόσιο τομέα. 

Το θρίλερ του Σαββατοκύριακου και η εμπλοκή της διαπραγμάτευσης με τον υπουργό εργασίας Γ. Βρούτση να δηλώνει οτι δεν μπορεί να κατανοήσει το αμετακίνητο και τις εμμονές της τρόικας ήταν ενδεικτικό του κλίματος που πλέον διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ο Α. Σαμαράς πιθανότατα θα μεταβεί την Πέμπτη στην σύνοδο κορυφής των ολοκλήρωση του πακέτου με ότι σημαίνει αυτό για την στάση των δανειστών στο θέμα της επιμήκυνσης στο οποίο ευελπιστεί η ελληνική κυβέρνηση.

Πάντως ερωτηματικά προκαλεί πλέον η στάση των δανειστών καθώς η τρόικα είναι φανερό οτι πολώνει τις διαπραγματεύσεις προφανώς με εντολή της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ με άγνωστο μέχρι στιγμής στόχο, γεγονός που φέρνει πλέον στα όρια του και τον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Ήδη η απόλυτη αποδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την στάση των βουλευτών του στην βουλή και την ψήφιση των μέτρων ενώ βαίνει συνεχώς ογκούμενο το κλίμα αμφισβήτησης από κορυφαία στελέχη με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κριτική και την στάση του Κ. Σκανδαλίδη. 

Ο μεγάλος φόβος είναι ότι σε περίπτωση αποδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και η άρνηση των βουλευτών του να στηρίξουν τα μέτρα θα συμπαρασύρει και την ΔΗΜΑΡ η οποία είναι αυτή τη στιγμή ο σταθερός πόλος του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Στο μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν καυτή την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για εξελίξεις μη ελεγχόμενες «όσο η τρόικα επιμένει σε ακραία μέτρα και κολυσιεργεί στο κλείσιμο του πακέτου των μέτρων».

.Σάντος: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες»


Οι απουσίες της εθνικής ομάδας δεν αποτελούν δικαιολογία όταν η εθνική ομάδα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα υπογράμμισε ο τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Σλοβακία, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014.

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας δεν διαφωνεί ότι η αναμέτρηση της Μπρατισλάβας είναι «τελικός» για την Ελλάδα και παιχνίδι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα παίξει αποκλειστικά για τη νίκη.

.Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η τρόϊκα


Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η τρόϊκα και η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι χρειάζονται προστασία» και πρόσθεσε ότι «τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί». 
Στο ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα».

Επίσης η κ. Γεννηματά παρέπεμψε σε σχετική δήλωσή της, της 4ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο. 
Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. 

Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί. 
Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της. Ως εκ τούτου τα θέματα αυτά  δεν είναι καν  προς συζήτηση».

.ΔΗΜΑΡ: Κατηγορηματική άρνηση για τις αλλαγές στα εργασιακά που προωθεί η Τρόικα


Κατηγορηματική άρνηση για τις αλλαγές-σοκ στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η Τρόικα και «οδηγούν σε μισθούς πείνας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων» εκφράζουν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν εικόνα της πορείας των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας.

«Δεν προκύπτουν από κανένα τα όσα ζητάει η Τρόικα» επισημαίνουν και τονίζουν ότι την θέση αυτή πρόκειται, κατά τις ίδιες πηγές από τη ΔΗΜΑΡ, να καταστήσει σαφή ο Πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει πώς η συμφωνία για τα μέτρα περικοπών πρέπει να συνδυαστεί με πολιτική δέσμευση από την ηγεσία της ΕΕ ότι η επίλυση του "ελληνικού προβλήματος" πρόκειται να ενταχθεί σε μια συνολική λύση για την κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

.Στη σκηνή και πάλι οι Rolling Stones για τέσσερις συναυλίες


Τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και πολλούς μήνες έδωσαν σήμερα οι Ρόλινγκ Στόουνς, 
ανακοινώνοντας ότι θα δώσουν τέσσερις συναυλίες στο Λονδίνο και στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ ως το τέλος του έτους για τα πενήντα χρόνια της παρουσίας τους στην μουσική σκηνή.

Το ροκ συγκρότημα ανακοινώνει σήμερα στην σελίδα του στο Facebook ότι θα δώσει δύο συναυλίες στις 25 και στις 29 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, στη Βρετανία, 
και στη συνέχεια άλλες δύο στις 13 και στις 15 Δεκεμβρίου στο Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, στις ΗΠΑ. Οι τέσσερις συναυλίες θα φέρουν τον τίτλο "50 and counting" («50 και συνεχίζουμε να μετράμε»).

Οι Rolling Stones δεν έχουν ανέβει ξανά όλοι μαζί στη σκηνή από το 2007 και από το τέλος της περιοδείας για τον τελευταίο τους δίσκο "A bigger bang". 

.Ευ. Βενιζέλος: Επιλογή του ΠΑΣΟΚ ο ορίζοντας τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος


Κρίσιμη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τη σημερινή ημέρα, σε ομιλία του στο συνέδριο «Greece: Investment Forum "Moving Forward"» που διοργανώνεται από την International Herald Tribune και την «Καθημερινή» 

και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει σθεναρά και ουσιαστικά την κυβέρνηση και την προσπάθειά της και πως επιλογή της παράταξης είναι να υπάρχει ορίζοντας τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος.   

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό είναι πολύ μεγάλες και σημείωσε ότι το να εστιάζεται και πάλι η συζήτηση στις εργασιακές σχέσεις και το κόστος εργασίας είναι μια «εμμονή» που δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας. 

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι η Ελλάδα «δεν είναι τριτοκοσμική χώρα, αλλά κράτος- μέλος της ΕΕ» και συνεπώς ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ανταγωνιστικότητα δεν θα διασφαλιστεί  εκτός των ευρωπαϊκών διαγραφών και εκτός της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων. 

.Μετά τις 18 Οκτωβρίου η συμφωνία με την τρόικα


Θα συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου οι συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς δεν αναμένεται μέχρι τότε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τόνισε πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και έκανε λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας και πάρα πολλή δουλειά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα αναμένεται να κριθούν σε έκτακτο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, με την Αθήνα να ελπίζει πως η εκταμίευση της δόσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Αύριο, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις, καθώς την Τετάρτη αναχωρεί για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.

Εξάλλου, συνάντηση με την τρόικα έχει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σενάρια για έκτακτο Eurogroup

«Μάλλον πάμε για έκτακτο Eurogroup», στο οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις, με βάση την έκθεση της τρόικας, για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι «δύσκολα θα κλείσουμε το σύνολο του πακέτου έως τη Σύνοδο Κορυφής» στις 18 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πάνε έως τώρα άσχημα οι διαπραγματεύσεις, όμως υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα. Θα είμαστε κοντά σε συμφωνία για τα διαρθρωτικά και τα δημοσιονομικά, παραμένουν, όμως παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους».

Εξάλλου, στην υιοθέτηση θετικής δήλωσης για την Ελλάδα προτίθενται να προχωρήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΕ.

.«Υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση» με την τρόικα, είπε ο Σ. Κεδίκογλου


«Υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι τώρα έχουν πειστεί και οι πλέον δύσπιστοι ότι σε αυτή τη διαδικασία καταβάλλεται μια σκληρή προσπάθεια. Θα είναι μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση και παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο Mega για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και τόνισε ότι το ζήτημα του ελλείμματος έχει αντιμετωπιστεί και τώρα το θέμα είναι η αντιμετώπιση του χρέους.
«Το ζήτημα του ελλείμματος, όμως, το έχουμε αντιμετωπίσει. Το ζήτημα του χρέους είναι το πρόβλημα τώρα, όπου διαπιστώνει κανείς μια διαφορετική προσέγγιση μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ-ΕΚΤ. 

Λοιπόν, εκεί θα πρέπει να συγκλίνουν. Και όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός, χθες, στη συνέντευξή του, εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ δεν απέκλεισε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αύριο.

Ο κ. Κεδίκογλου, τόνισε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η εκταμίευση της δόσης για να αρχίσει να κινείται η οικονομία και να υπάρχει ρευστότητα, ενώ προσέθεσε πως «το πιο σημαντικό μήνυμα που θα στείλει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, πέρα από την εξασφάλιση ρευστότητας, 
είναι ότι θα ξεκαθαρίσει οριστικά πλέον το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «εμείς έχουμε προτείνει το μέτρο της διαθεσιμότητας, το οποίο δημοσιονομικά έχει μεγαλύτερο όφελος, 

ειδικά στα πρώτα στάδια» και άφησε να εννοηθεί ότι οι αποχωρήσεις από το δημόσιο θα ξεκινήσουν από τους επίορκους και όσους δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Εκτίμησε ότι οι βουλευτές στην ψηφοφορία στη Βουλή δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα, σημειώνοντας:«Οι αρχηγοί και οι βουλευτές των άλλων δύο κομμάτων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 
έχουν αποδείξει ότι βάζουν την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό ή όποιο άλλο συμφέρον. Πιστεύω, ότι δεν θα υπάρχει θέμα. Αυτό το πνεύμα θα επικρατήσει και στη συνέχεια».

.Απορρίπτει το Βερολίνο το ενδεχόμενο νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους


Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ και επανέλαβε ότι η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει τις επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Ενα νέο "κούρεμα" δεν τίθεται υπό συζήτηση για τη γερμανική κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ. 

Επισήμανε, ωστόσο, τη βούληση της Γερμανίας για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση μείωσης του χρέους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

."Κυβέρνηση και τρόικα υποβάλλουν στο μαρτύριο της σταγόνας τον ελληνικό λαό"


"Για μια ακόμη φορά κυβέρνηση και τρόικα υποβάλλουν στο μαρτύριο της σταγόνας ολόκληρο τον ελληνικό λαό", δήλωσε πριν από λίγο στα γραφεία της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε:

"Επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση οφείλει, έστω για μια φορά, να αμυνθεί στις παράλογες απαιτήσεις των τροϊκανών. 
Αν συμφωνήσει στα μέτρα που κατεδαφίζουν κοινωνικά δικαιώματα και οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση, τότε οι συνέπειες και οι κινητοποιήσεις θα είναι απεριόριστες".

.Δίμηνη οικονομική εξόρμηση προκήρυξε το ΚΚΕ


Δίμηνη οικονομική εξόρμηση, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, προκήρυξε το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος, η οποία απευθύνεται στους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους, «που υποφέρουν από τα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους» 

και τους καλεί να ενισχύσουν το ΚΚΕ από το υστέρημά τους, παρά τις δυσκολίες που γεννά η οικονομική καπιταλιστική κρίση.

«Τo KKE απευθύνεται ιδιαίτερα στην εργατική τάξη από την οποία προέρχεται και με συνέπεια και αυτοθυσία υπηρετεί περισσότερο από 90 χρόνια τα συμφέροντά της. 

Καλεί κάθε εργάτη και εργάτρια, που ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον, να ενισχύσει το ΚΚΕ, ώστε να γίνει πιο δυνατή η φωνή του αγώνα, η φωνή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η πάλη για τη λαϊκή νίκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το ΚΚΕ βίωσε ήδη βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την καπιταλιστική κρίση όσο και από την πολιτική επίθεση που δέχτηκε η περιορισμένη οικονομική δραστηριότητά του, 
προκειμένου να εκδίδει τα έντυπά του, τον "Ριζοσπάστη", το πολιτικό βιβλίο μέσω της "Τυποεκδοτικής", να διατηρεί τοραδιόφωνο και την τηλεόραση του "902"».

.Πακέτο 12 μέτρων για τον ΕΟΠΥΥ, προτείνουν ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ


Δώδεκα προτάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, με σημαντικότερο εκείνο της υποχρηματοδότησης, που είτε εκφράζεται με μείωση εσόδων, είτε με έλλειψη ρευστότητας, πρότειναν ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ στον πρόεδρο του οργανισμού Γ. Βουδούρη.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος χαρακτηρίζουν απόλυτη ανάγκη να στηριχθεί στην πράξη ο Οργανισμός με συγκεκριμένες παρεμβάσεις άμεσης υλοποίησης.

Προτείνεται,  μεταξύ άλλων, η επαναφορά της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ, όπως καθόριζε ο Ν. 3918/2011 και όχι στο 0,4% που θεσμοθετήθηκε λίγους μήνες μετά και στερεί περίπου 500 εκατ. ευρώ έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ.

.Γυναίκα σκότωσε το δολοφόνο του γιου της στην Ευελπίδων


Βεντέτα μεταξύ τσιγγάνων είναι η αιματηρή επίθεση μέσα στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων που έγινε στις 9.35 το πρωί. 

Μια γυναίκα Ρομά πυροβόλησε και σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε έναν ακόμα, την ώρα που οδηγούνταν στον ανακριτή και ήταν ήδη στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Τα θύματα κατηγορούνταν για τη δολοφονία του γιού της, πέρυσι στο Ζεφύρι.
Η γυναίκα συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

.Μόλις 19 εκατ. ευρώ κατάφερε να εισπράξει το υπ. Οικονομικών από τους μεγαλοοφειλέτες


Μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ κατάφερε, μέχρι σήμερα, να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από την περιβόητη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου έναντι συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής 13 δισ. ευρώ.

Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αναφορικά με την πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των οφειλετών που είχαν περιληφθεί στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για 1500 οφειλέτες, με οφειλές άνω των 5.000.000 ευρώ ανά οφειλέτη, στις υποθέσεις των οποίων ενέσκηψαν κατά προτεραιότητα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, 
δημιουργήθηκαν 459 φάκελοι υποθέσεων ληξιπρόθεσμης οφειλής συνολικού ύψους 13.095.089.165,90 ευρώ. 
Εξ΄αυτών έχουν επιβληθεί 134 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 143 υποθέσεις είναι σε πτώχευση και 14 σε ειδική εκκαθάριση.

Στο σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής των 13 δισ. ευρώ, εισπράχθηκε μόλις ποσό 19.062.985,11 ευρώ. Διαγράφηκε ποσό 29.485.785,35 ευρώ, που αφορά πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τα οποία εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις καθώς και δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. 

Σε αναστολή είσπραξης βρίσκεται το ποσό των 282.900.195 ευρώ.
Οι υποθέσεις των 1500 οφειλετών είχαν ανατεθεί σε 21 Ελεγκτές της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και τα ανωτέρω αποτελέσματα έλαβαν χώρα στο διάστημα από 01.05.2012 έως 31.08.2012.

.Στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας


Στα Ιωάννινα μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας, στον πρώτο σταθμό της πανελλαδικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την επαφή με το λαό και την κινητοποίηση της κοινωνίας για να μπει τέλος στην επερχόμενη καταστροφή και να ανατραπεί το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και θα έχει συνάντηση με τους Ηπειρώτες γαλακτοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας.
 Το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει ομιλία στo πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης.

.Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα - βενζινοπωλών για το πετρέλαιο θέρμανσης


Χωρίς συμφωνία έληξε και η συνάντηση των φορέων της αγοράς καυσίμων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν, πλέον, συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ εμμένουν στη σύσταση προς τα μέλη τους να μην διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά.
Η πρεμιέρα του πετρελαίου σήμερα έγινε μετ' εμποδίων, λόγω του «εμπάργκο» των πρατηριούχων, αλλά και εξ αιτίας του ανύπαρκτου ενδιαφέροντος των καταναλωτών για αγορές.

Η εικόνα από την αγορά είναι ότι ελάχιστοι καταναλωτές τηλεφώνησαν σήμερα για να πληροφορηθούν πού διαμορφώνονται οι τιμές, ενώ ακόμα λιγότερες ήταν οι παραγγελίες. 
Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι οι καυστήρες κεντρικής θέρμανσης θα αργήσουν εφέτος πολύ να ανάψουν, ενώ η ζήτηση προβλέπεται να μειωθεί έως και 50% σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα, λόγω υψηλών τιμών αλλά και στροφής των καταναλωτών σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων Χ. Μαυράκης, δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, ότι στην Κρήτη «ξηλώνονται» αμπέλια και ελαιόδενδρα για ξυλεία θέρμανσης, ενώ και στη Β. Ελλάδα γίνεται συστηματική υλοτομία στα δάση.
Οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, από τις εταιρείες εμπορίας που διακινούν ντίζελ θέρμανσης, ξεκινούν στην Αθήνα από 1,34 ευρώ το λίτρο και κλιμακώνονται στην Περιφέρεια μέχρι 1,4 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα η Ελλάδα έχει την πέμπτη υψηλότερη τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης στην ΕΕ: σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν της περασμένης εβδομάδας, ακριβότερες είναι οι τιμές στην Ουγγαρία (1,53 ευρώ), τη Δανία (1,52), την Ιταλία (1,46) και τη Σουηδία (1,45). 

Αμέσως φθηνότερη από την Ελλάδα είναι η Πορτογαλία με 1,31 ευρώ το λίτρο, ενώ η φθηνότερη ευρωπαϊκή χώρα είναι το Λουξεμβούργο όπου το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται προς 83 λεπτά το λίτρο. Η μέση τιμή στις 27 χώρες- μέλη είναι 1,03 ευρώ.

Τα αιτήματα των πρατηριούχων προς την κυβέρνηση, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μ. Κιούσης, είναι να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να ληφθούν μέτρα για το λαθρεμπόριο και να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο στη θέρμανση και για το αίτημα να επεκταθεί σε περισσότερους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης ήταν ότι αυτήν τη στιγμή τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν άλλες λύσεις πέρα από την εξίσωση του φόρου και ότι το ζήτημα μπορεί να επανεξετασθεί μόνο όταν βελτιωθούν τα έσοδα του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η εξίσωση των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης οδηγεί σε μείωση της τιμής του πρώτου κατά περίπου 10 λεπτά το λίτρο. Ήδη σήμερα η τιμή διυλιστηρίου για το πετρέλαιο κίνησης μειώθηκε στο 1,099 ευρώ, από 1,181 το Σάββατο (-8,2 λεπτά), διαφορά που θα πρέπει να φανεί άμεσα στις αντλίες.

.Αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζητά η Αριστερή Πρωτοβουλία


Αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και καταγγελία των «μνημονιακών» πολιτικών, οι οποίες οδηγούν σε «μαζική φτωχοποίηση» και καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, ζητεί η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, η οποία πραγματοποίησε χθες Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Στελεχών.

Στην ομιλία του το Μέλος της Π.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Υποστηρίξαμε ότι η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο των εντολών των εκβιαστών - δανειστών θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση μαζικής φτωχοποίησης, πλήρους εξάρτησης από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Τραπεζικά κεφάλαια, ολοκληρωτικής εκποίησης, της δημόσιας περιουσίας».

Επίσης τόνισε ότι χρειάζεται «οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος σε νέες σύγχρονες βάσεις με κεντρικό άξονα τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας μας, χωρίς «επισκέπτες» και « αλεξιπτωτιστές».

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει τη στάση της αναφορικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και απέναντι στην ηγεσία του Κινήματος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.