.«Δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας»

Για συντήρηση του δίπολου μέσω της στάσης που κρατά στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: 
«Γι’ άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα. Μπροστά στην προσπάθεια του να συντηρήσει ένα ανούσιο δίπολο ο κ. Τσίπρας γίνεται απλά δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά. Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες υπερισχύουν των αξιών και των αρχών.»

.Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ για τον αντίκτυπο της πρότασης για ντιμπέιτ

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον αντίκτυπο που είχε η πρόταση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για την πραγματοποίηση ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση της χώρας, αλλά και η άποψη της κυβέρνησης ότι η χώρα οδηγείται στην έξοδο από την κρίση.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η τελευταία δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου, κάθε άλλο παρά αρνητική είναι στην πρόταση Τσίπρα, αντίθετα σημαίνει αποδοχή.

Η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε ότι «πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται τόσο πολύ να έρθει το Πάσχα», δήλωση που προκάλεσε την άμεση απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι «εκλαμβάνουμε τον αστεϊσμό της Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ως αποδοχή της πρόσκλησης για διάλογο. Αναμένουμε το τηλεφώνημά της για να συνεννοηθούμε για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής του».

Οι ίδιες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι ο κ. Τσίπρας με την πρότασή του, την οποία μάλιστα ανακοίνωσε κατά τρόπο θεσμικό στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, δίνει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος σε μια απευθείας συζήτηση με τον πρωθυπουργό, τον οποίο επικρίνει για την άρνησή του να προσέρχεται στην «ώρα του πρωθυπουργού» 

και γενικότερα στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η άποψη ότι «ο κ. Σαμαράς βγάζει τη χώρα από την κρίση με τους μονολόγους του. Ας έρθει σε μια απευθείας συζήτηση με τον Α. Τσίπρα να υπερασπιστεί τη θέση του» τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Υπό το πρίσμα αυτό, τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται και συναντήσεις μεταξύ συνεργατών του Α. Τσίπρα και του πρωθυπουργού, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διευθετηθούν τα περαιτέρω.

.Αντ. Σαμαράς: Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε

"Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε θαύματα και αυτό το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο όλοι μαζί. Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε" ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, που έγινε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής.

Σημείωσε ότι "όταν μία χώρα δίνει μία μάχη επίπονη για να σταθεί στα πόδια της και να φτιάξει το μέλλον της μέσα σε δύσκολες συνθήκες κρίσης χρειάζεται κάπου να στηριχθεί και να έχει νίκες, ο τουρισμός είναι ένα τέτοιο στήριγμα". Δεν περπατάμε τρέχουμε, ένα χρόνο μόνο είμαστε στην κυβέρνηση αλλά όλη η χώρα πρέπει να τρέξει είπε ο κ. Σαμαράς. 

Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι πρωταθλητές της οικονομίας μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όπως φαίνεται πρόκειται να χαρίσει στην οικονομία μία σημαντική νίκη. 

"Οι αφίξεις στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο και θα φθάσουν σε επίπεδο ρεκόρ. Και το εισόδημα που θα αφήσουν οι τουρίστες δείχνει ότι θα είναι επίσης σε επίπεδα ρεκόρ. Θα είναι μία νίκη για τον τουριστικό κλάδο που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και δημιουργεί εισόδημα που διαχέεται σε όλη την κοινωνία. 

Οι επιδόσεις του τουρισμού θα είναι μία νίκη αλλά και ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από το τούνελ, ότι βγαίνουμε από το τούνελ. Είναι επιπλέον μία ένδειξη μίας σειράς διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που ανεβάζουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων αλλά και ένδειξη αλλαγής νοοτροπίας"

."Οι αγρότες δεν θα επιβαρυνθούν"

Την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τα στελέχη του υπουργείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή συνισταμένη των προτάσεων των κομμάτων είναι η απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους αγρότες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη του κενού εσόδων που δημιουργείται.

.Τσάμπιονς Λιγκ "βλέπει" ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος είναι το μεγάλο φαβορί για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί να νικήσει την Κυριακή τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τα γκολ του Ναπολεόνι στο 46΄ και στις καθυστερήσεις (90+3΄), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, κι έφτασε τους 10 βαθμούς, όσους και ο «Δικέφαλος», μόνο που υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο 33΄ με το Σαλπιγγίδη.

.Κομισιόν: Χαλάρωση της λιτότητας για επτά χώρες

Διαλλακτικότερη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς ενέκρινε το να δοθεί παράταση σε επτά χώρες για τον περιορισμό των ελλειμμάτων τους στις συστάσεις της για την οικονομική πολιτική ανά κράτος-μέλος, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στο Συμβούλιο της ΕΕ διετή παράταση για τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Σλοβενίας και της Πολωνίας και έναν χρόνο παράταση για την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία. 

Επιπλέον, η Επιτροπή συνέστησε στο Συμβούλιο της ΕΕ την έξοδο από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για πέντε χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία). 

Όπως τόνισε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομικής πολιτικής Όλι Ρεν, πρόκειται για πολύ σημαντική μείωση μέσα σε μία διετία, καθώς ο αριθμός των κρατών-μελών σε διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος περιορίστηκε από 24 σε 16. 

Οι συστάσεις αφορούν όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο -οι οποίες βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης. Οι συστάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από τους ηγέτες της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη του Ιουνίου και στη συνέχεια αναμένεται να ενσωματωθούν στους εθνικούς προϋπολογισμούς, που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο.

.Απεργιακός "πυρετός" στον χώρο της Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις  11 πμ έως τις 3 μμ.

Οι εργαζόμενοι στις δομές της Αττικής θα συγκεντρωθούν, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στην περιφέρεια, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις μονάδων και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει, στις 6 Ιουνίου, η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο υπουργείο Υγείας.

Ο τομέας της Υγείας «νεκρώνει», την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κήρυξε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 πμ στο υπουργείο Υγείας.

.Μια αγκαλιά για τα παιδιά ο χθεσινός ραδιομαραθώνιος της UNICEF

Μια αγκαλιά για τα παιδιά ο ραδιομαραθώνιος της UNICEF, που έγινε χθες, για τον εμβολιασμό των παιδιών, με τις υποσχέσεις των προσφορών να υπολογίζονται ότι θα προσεγγίσουν τις 100.000 ευρώ.

Μαζί με την Ελληνική Ραδιοφωνία που συμμετείχε με όλα τα προγράμματά της, 100 ραδιοσταθμοί σε όλη τη χώρα, μετέδωσαν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν με μικρές ή μεγάλες προσφορές. 

Σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν η Βουλή των Ελλήνων, δια του γενικού γραμματέα Αθανάσιου Παπαϊωάννου και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μεταξύ των προσφορών που ξεχώρισαν ήταν του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, 

Του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, της ΑΔΕΔΥ, του ΤΑΠΕΠΑ, του Αρμενικού Κυανού Σταυρού, του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πρέβεζας, της ΚΟΣΜΟΚΑΡ ΑΕ, της ΖΑΚ ΑΕ και πολλών άλλων εταιριών, φορέων, ιδρυμάτων, σχολείων, αλλά και ιδιωτών από όλη τη χώρα.


Οι προσφορές για το Ραδιομαραθώνιο της UNICEF συνεχίζονται.

.Δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για μεταξύ τους τηλεοπτική αντιπαράθεση, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι, την προσεχή Δευτέρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει στη Bουλή το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πορεία προς τον λαό το επόμενο διάστημα, σηματοδοτώντας, όπως είπε, τη μεγάλη αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου, αλλά και για να υπάρξει μια αδιαμεσολάβητη απευθείας επαφή με τον ελληνικό λαό.


Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη στάση του στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά και απαντώντας στην κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την κρίση, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «είτε στη Βουλή, είτε στην τηλεόραση, με όποιους όρους θέλετε, με όποιους δημοσιογράφους θέλετε, να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα και να εξηγήσουμε στον λαό, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση».

Συνομιλητές του πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκαν για την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Εντωμεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του".

.Ανησυχία για την κατάσταση στην ΕΕ εκφράζει ο επίτροπος Έτινγκερ

Ως "χρήζουσα ανακαίνισης" περιγράφει την Ευρωπαϊκή Ένωση ο επίτροπος για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ και εκφράζει ανησυχία για την υπερβολική αισιοδοξία που επικρατεί, ενώ χαρακτηρίζει την Ιταλία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία "μη κυβερνήσιμες" και προειδοποιεί ότι "η Γερμανία δεν θα γίνει ισχυρότερη".


"Με ανησυχεί ότι αυτή την στιγμή στην Ευρώπη πολλοί πιστεύουν και πάλι ότι όλα θα πάνε καλά. Οι Βρυξέλλες δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματική άσχημη κατάσταση. Αντί να παλεύει κατά της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους, η Ευρώπη γιορτάζει την "φιλανθρωπία" της και συμπεριφέρεται ως ίδρυμα διαπαιδαγώγησης για τον υπόλοιπο κόσμο", 

τόνισε ο κ. Έτινγκερ κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Γερμανίας-Βελγίου Λουξεμβούργου, ενώ, αναφερόμενος στην κατάσταση η οποία επικρατεί σε ορισμένα κράτη-μέλη, όπως η Ιταλία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, έκανε λόγο για "κατά βάθος μη κυβερνήσιμες χώρες". 

Προέβλεψε ότι ο ευρωσκεπτικισμός θα αυξηθεί σε πολλές χώρες και επισήμανε ότι στην Βρετανία "ο πρωθυπουργός Κάμερον κυβερνά με την απερίγραπτη αγγλική εκδοχή του Κόμματος του Τσαγιού"

.ΤτΕ: Ανάκαμψη από το 2014 και μείωση της ανεργίας το 2015

Ύφεση, με μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) που θα αγγίξει εφέτος το 4,6% και σταθεροποίηση της ανεργίας στο 28% προβλέπει μεταξύ άλλων η Ετήσια Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.


Η ΤτΕ, εκτιμά ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά εξισορρόπησης τοποθετώντας χρονικά την ανάκαμψή της το 2014, και την αποκλιμάκωση της ανεργίας από το 2015. Ο πληθωρισμός εφέτος αναμένεται να είναι αρνητικός (-0,3%). Παράλληλα, εκτιμάται ότι το 2013 θα υπάρξει υπερανάκτηση της απολεσθείσας ανταγωνιστικότητας την περίοδο 2011 - 2009. 

Προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας σύμφωνα με την ΤτΕ, αποτελεί η πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων καθώς και η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης χωρίς μάλιστα χαλάρωση και αποκλίσεις.

.Τον Ιούνιο ο πρώτος επαναπατρισμός αρχαιοτήτων που εκλάπησαν κατά τη Γερμανική Κατοχή

Για την πρόθεσή του να επιστρέψει λεία πολέμου έχει διαβεβαιώσει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Pfahlbaumeseum, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, η παράδοση αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου. 

Πρόκειται για 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία προέρχονται από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο και τα εξήγαγε παρανόμως στη Γερμανία αρχαιολόγος.


Σημειώνεται πως και το υπουργείο Εξωτερικών σε έγγραφη απάντησή του προς τον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα της επιστροφής των ελληνικών πολιτιστικών αγαθών που εξήχθησαν παρανόμως από τη χώρα μας, 

εντάσσεται στο ευρύτερο θέμα των αξιώσεων της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για τις παραβιάσεις του δικαίου του πολέμου στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

.Εκκίνηση αύριο, Πέμπτη, από το Ζάππειο, για το 59ο Ράλι Ακρόπολις

Από το Ζάππειο ξεκινά αύριο, Πέμπτη, το απόγευμα στις 17.00 το 59ο Ράλι Ακρόπολις. 

Το πρόγραμμα του φετινού αγώνα είναι μειωμένο κατά μια ημέρα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το αγωνιστικό μέρος θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 31 Μάιου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 49 πληρώματα.

Αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης θα πραγματοποιηθούν δύο ειδικές διαδρομές. Η πρώτη είναι  Κινέττα - Πίσσια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος ειδική διαδρομή του αγώνα, φτάνει τα 47,7 χλμ. και κρύβει πολλές παγίδες. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο μπαίνει σε αυτή την ειδική στις 18.28.

Οι φίλοι των αγώνων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια νυχτερινή ειδική διαδρομή. Η δεύτερη ειδική διαδρομή, μήκους 26,05 χλμ., ξεκινά στις 21.26.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 1 Ιουνίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές. Την Κυριακή, 2 Ιουνίου, τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε τρεις ειδικές και στην Power Stage. Τερματισμός στις 15.00 στο Λουτράκι. Οι 14 ειδικές διαδρομές έχουν μήκος 306,53 χλμ.  

Και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα έχουν οι εργοστασιακές ομάδες. Αισθητή είναι η απουσία του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Λέμπ. Ο Γάλλος οδηγός αγώνων έχει επιλέξει άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες γι αυτή την περίοδο. 

Η πρωτοεμφανιζόμενη στα ελληνικά βουνά εργοστασιακή ομάδα της VW Motorsport, καθως και οι εμπειρες ομάδες της Citroen και της Ford, διεκδικούν την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Προβλέπεται σκληρή μάχη στα ελληνικά βουνά μεταξύ των πρωτοπόρων στη βαθμολογία με 122 βαθμούς Οζιέ - Ινγκράσια(VW Polo R WRC), Χίρβονεν - Λέτινεν( Citroen DS3 WRC) με 57 βαθμοί και Λάτβαλα-Αντίλα (VW Polo R WRC) με 49 βαθμούς. Πολλές ελπίδες για μια καλή εμφάνιση έχει και ο ενθουσιώδης νέος οδηγός Οστμπεργκ(Ford Fiesta RS WRC), που συγκεντρώνει 38 βαθμοί.

Οι ελληνικές συμμέτοχες έφτασαν τις 33, από αυτές οι επτά παίρνουν μέρος σε όλο τον αγώνα. Οι υπόλοιπες τρέχουν σε τμήματα του αγώνα και βαθμολογούνται μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.