.Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι ζήτησαν να είναι «φλου» η συμφωνία

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, δεσμευόμενος ότι ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί σε νησιά, παραμεθόριες περιοχές, φάρμακα, βιβλία και έντυπα», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης και στον τουρισμό από 6,5% σε 13% που προέβλεπε το mail Χαρδούβελη. «Υπάρχει ένα πρόγραμμα. 

Το μνημόνιο, όλη αυτή η σκοτοδίνη των περασμένων ετών. Το κράτος ωστόσο έχει συνέχεια. Η υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης μας δεσμεύει. Ο λαός μας έδωσε εντολή. Έπρεπε να παντρέψουμε τις δύο εντολές, την υπογραφή με τ... περισσότερα »

.Πώς η Ελλάδα θα αποφύγει τη δραχμή... Wall Street Journal: Τρία στάδια για να μην έχει το ελληνικό δράμα δυσάρεστη κατάληξη

Η Ελλάδα και η υπόλοιπη ευρωζώνη πέρασαν τον Φεβρουάριο διαφωνώντας για τη διαδικασία που θα κρατήσει τη χώρα στη ζωή, επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal, με τον τίτλο «Μόνο με περισσότερο ελληνικό δράμα θα αποφευχθεί η δραχμή».

 Όπως εκτιμά ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, την άνοιξη οι δύο πλευρές θα την περάσουν «μαλώνοντας» για ένα πιο δύσκολο ζήτημα: Ποιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να κατευνάσουν τόσο τους πιστωτές όσο και τους πολίτες; 
Όπως αναφέρει η WSJ, η συμφωνία αυτής της εβδομάδας ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και η επόμενη θα ... περισσότερα »

.Ποιους θα κυνηγήσει η εφορία... Πάνω από 100.000 τηλέφωνα και e-mail μέσα στο 2015

Ξεκινάει μεγάλο κυνήγι σε φορολογούμενους το 2015. Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου βάζει στο «παιχνίδι» πάταξης της φοροδιαφυγής νέα ηλεκτρονικά εργαλεία. Πλέον θα μπορεί να έχει πρόσβαση εκτός από τα στοιχεία των καταθέσεων των φορολογουμένων και στα στοιχεία δανείων. 

Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το ηλεκτρονικό μάτι των ελεγκτών στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών σχεδιάζεται επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων, σφίγγοντας τον κλοιό έναντι των φοροφυγάδων. Σύμφωνα με τους στόχους που περιγράφονται στο επιχει... περισσότερα »

.«Σπάνε» τα κουρεμένα ομόλογα για να πληρώσουν συντάξεις

Τεράστιο ταμειακό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και ήδη ορισμένα από αυτά σπάνε ακόμη και τα κουρεμένα ομόλογα που τηρούν στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το φόρο του μήνα, πόσω μάλλον τις συντάξεις! 

Το σχέδιο εσωτερικού δανεισμού του κράτους από τα ρευστά διαθέσιμα των Ταμείων με αντάλλαγμα ρέπος του Δημοσίου ναυαγεί, καθώς μετά το «όχι» του ΟΑΕΔ και του ΟΓΑ, επιφυλάξεις διατυπώνονται και από άλλους φορείς όπως το ΕΤΑΑ. Ορισμένοι φορείς μάλιστα, όπως το Ταμείο των Συμβολαιογράφων, άρχισαν και εφαρμόζουν ήδη το «plan B».... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.