.Οι 28οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες ξεκίνησαν, στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Ζωγράφου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι  28οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων ξεκίνησαν, με το υπαίθριο θέατρο του Δήμου μας γεμάτο, παρόλη την απειλή της βροχής…!
Συνεχίζουμε κάθε βράδυ στις 9.00μμ και στο πρόγραμμά μας θα μεταφέρουμε την χθεσινή (7/9/14) προγραμματισμένη παράσταση «Αγγέλα» από τη Θεατρική Ομάδα Σπάτων ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ, η οποία διακόπηκε λόγω βροχής, για την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζουμε λοιπόν,

·        Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Σκηνή «Εκτός Σχεδίου»
           Έργο: « Ο καφές και η δημοκρατία » του Αζίζ Νεσίν
                        Διασκευή κειμένων: Πηγή Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Αρτεμάκη

·        Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 – σε μεταφορά
           Ομάδα: Θεατρική Ομάδα Σπάτων ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ
           Έργο: « Αγγέλα » του Γιώργου Σεβαστίκογλου
                         
·        Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Ομάδα ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού
           Έργο: « Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας » του Friedrich Dϋrrenmatt
                         Μετάφραση – Επεξεργασία Κειμένου: Κατερίνα Μπλάτσου

·        Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου
                            «Ανδρέας Βαρούχας»
           Έργο: « Φαύστα η απολεσθείς κόρη» του Μποστ

·        Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου
           Έργο: « Ο Γενικός Γραμματεύς » του Ηλία Καπετανάκη
·        Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
           Έργο: « Γέρμα » του Φ. Γκ. Λόρκα
                       Μετάφραση: Πάνος Κυπαρίσης

·        Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Ομάδα ΝΠ Πολιτισμού & Αθλητισμού
Δήμου Ζωγράφου «CARPE DIEM» ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
           Έργο: « Τρίτο στεφάνι » του Κώστα Ταχτσή
                       Διασκευή: Σταμάτης Φασουλής, Θανάσης Νιάρχος


Ώρα έναρξης καθημερινών παραστάσεων: 21.00


·        Δευτέρα 15  Σεπτεμβρίου 2014
Αφιέρωμα « Ο θεατρικός Μάνος Χατζιδάκις » με τον Ηλία Λιούγκο στο τραγούδι και τη Δέσποινα Στεφανίδου πιάνο και τραγούδι
ώρα έναρξης του αφιερώματος :  20.00

           Ακολουθεί η λήξη του φεστιβάλ και η Απονομή των βραβείων

ώρα έναρξης 21.00

.«Πόση ανευθυνότητα μπορεί να χωρέσει πια η χώρα;»

«Πριν λίγες μέρες ο κύριος Δρίτσας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας εξέφρασε την επιθυμία του για αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ. 

Η φράση του αυτολεξεί ήταν «Να φύγουμε. Το λέει το Συνέδριό μας με επίσημη απόφαση».

Προέτρεψε δηλαδή την Ελλάδα να μετατρέψει αυτοβούλως εν μια νυκτί γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία η οποία και διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μετά τις ΗΠΑ σε μέλη αντίπαλου αμυντικού μηχανισμού με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας και μάλιστα σε περιόδους όπως αυτήν που διανύουμε με πλείστες συγκρούσεις και ανοιχτά μέτωπα στη γειτονιά μας. 

Σήμερα ο κύριος Βίτσας σε δηλώσεις στου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είπε ότι «εμείς δεν έχουμε πει ότι θα φύγουμε μόνοι μας από το NATO, αυτό που έχουμε πει είναι να παλέψουμε να διαλυθεί το NATO από μόνο του».

Πόση ανευθυνότητα μπορεί να χωρέσει πια η χώρα μας από ένα κόμμα που προσδοκά να κυβερνήσει τον τόπο; », αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Δρίτσα για αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

.«Στόχος είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο»

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στελέχη της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν, μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας Σπύρο Λυκούδη, στην προσέγγιση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να καθορίσουν την τελική τους στάση. 

Ο κ. Λυκούδης δήλωσε μετά την συνάντηση ότι: «Η Μεταρρυθμιστική Τάση για λόγους που έχει εξηγήσει, δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συνεννοηθούμε σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας. Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο».

.Δίμηνος μαραθώνιος για την κυβέρνηση από τις εξαγγελίες

Ως το πρώτο βήμα στην τελική ευθεία της κυβέρνησης εκλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου τις φιλολαϊκές εξαγγελίες για τις επικείμενες φοροελαφρύνσεις, καθώς πλέον το μυαλό όλων βρίσκεται στην αξιολόγηση από την τρόικα που αναμένεται να ανοίξει τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Η κυβέρνηση βρίσκεται ουσιαστικά «στριμωγμένη» μεταξύ της εσωτερικής πολιτικής πραγματικότητας και των πιέσεων των δανειστών, με την πρώτη να την αναγκάζει να προχωρήσει στις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις της ΔΕΘ, χωρίς να έχει λάβει το σχετικό πράσινο φως από την τρόικα, καθώς στο Παρίσι οι δύο πλε...περισσότερα »

.Πώς επηρεάζουν την τσέπη μας οι εξαγγελίες Σαμαρά

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να επιδόθηκε σε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο φοροελαφρύνσεων με έντονο προεκλογικό άρωμα, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Οι φοροελαφρύνσεις αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, καθώς τα όποια οφέλη θα αντισταθμιστούν από τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές. 

Συγκεκριμένα, η μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μικρά μόνο οφέλη θα έχει για την τσέπη μας, καθώς το 2012 ο ΕΦΚ αυξήθηκε κατά 450%. Επίσης σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης η μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κατά 30%, στην τσέπη του καταν... περισσότερα »

.Ανάλυση ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική Σαμαρά

Για πολιτική υπέρ των πλουσίων και συνέχιση της φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας σε ανεπίσημο σημείωμά του, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει χαρακτηριστικά, ότι σε σχέση με τη φορολογία, ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ έκανε δύο πράγματα: 1.

 Επιβεβαίωσε, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την υπερφορολόγηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και ακίνητων περιουσιών. 2. Υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους (πχ μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή). Πιο αναλυτικά, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει τα ...περισσότερα »

.Ένταση στις πρώτες συνεδριάσεις

Με κόντρες, αλλά και με αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, συνοδεύτηκαν οι πρώτες συνεδριάσεις των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων που έγιναν χθες σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, αποχώρησε η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, καταγγέλλοντας αυτήν της Ρένας Δούρου για «εκλογομαγείρεμα» κατά τη συνεδρίαση της εκλογής προεδρείου. 

Σύμφωνα με την παράταξη του κ. Σγουρού, κατά τη διαδικασία εκλογής του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη της κ. Δούρου καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για «μια θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου,... περισσότερα »

.Aντιπαράθεση και φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ

Πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά και μάχης με την τρόικα οι φοροελαφρύνσεις που εξαγγέλθηκαν στο κυβερνητικό διήμερο της ΔΕΘ. 
Οι εξαγγελίες περιελάμβαναν φοροελαφρύνσεις, με απτή για την ώρα αυτή στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης και με δεσμεύσεις για μειώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων και στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και για αύξηση των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, στη σκιά όμως των εκκρεμοτήτων με την τρόικα, που θα ξεκαθαρίσουν στην αξιολόγηση πια της Αθήνας στο τέλος Σεπτεμβρίου. 
Τουλάχιστον 72 οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος στο Mega, μετά την πρωθυπουργική δέσμευση για αύξησή τους, από 48 που είναι σήμερα.
Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει από το βήμα της Έκθεσης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

.Οι NYT σχολιάζουν τις εξαγγελίες

Ως μία προσπάθεια να «προσεγγίσει τους κουρασμένους από τη λιτότητα Έλληνες και να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο, καθώς η αντιπολίτευση πιέζει για πρόωρες εκλογές» ερμηνεύουν οι New York Times τις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτές δεν έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και καθώς η αντιπολίτευση πιέζει για πρόωρες γενικές εκλογές», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Στο δημοσίευμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας - ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ - που έχουν χο...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.