.Τελεσίγραφο Βερολίνου: Ο χρόνος τελείωσε – Δεν φοβόμαστε Grexit

Σκληραίνει τη στάση της η Ευρώπη απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς, το βράδυ της Τετάρτης, Βερολίνο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν τελεσίγραφα με... αποδέκτες τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του το Βερολίνο στέλνει αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση τόσο μέσω επίσημων δηλώσεων της Ανγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και μέσω αξιωματούχων της κυβέρνησης. 

*Ο χρόνος τελείωσε – Το Βερολίνο δεν φοβάται ένα Grexit * Αξιωματούχος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Mega,... περισσότερα »

.«Όχι» σε όλα λέει η Γερμανία

Την αδιάλλακτη στάση της κρατάει η Γερμανία απέναντι στις αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, καλώντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. 

Αυτό αποκαλύπτει γερμανικό έγγραφο που δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα το Reuters ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του EuroWorking Group που θα πραγματοποιηθεί αύριο. 

Σε αυτό η καγκελαρία επιμένει στην τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί και επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προκειμένου να επανακτήσει η χώρα μας τη...περισσότερα »

.Απορρίπτει η Αθήνα τις θέσεις του Βερολίνου

Την εκτίμηση ότι οι σκληρές θέσεις που διατυπώνονται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, «αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση», κάνουν κυβερνητικές πηγές, ενώ απορρίπτονται στο σύνολό τους από την Αθήνα. 

Εκτιμούν επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης» 
Η απάντηση όμως της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή καθώς οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» καθώς «προσκ... περισσότερα »

.«Σεβασμό στον ελληνικό λαό, σεβασμό όμως και στους κανόνες της Ευρώπης»

«Είμαστε υπεύθυνοι για το κοινό μας νόμισμα που ανήκει σε όλη την Ευρωζώνη. Το ευρώ είναι σταθερό και πρέπει να το σεβαστούμε. Πρέπει επίσης να υπάρξει σεβασμός για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, μία δυνατή απόφαση του ελληνικού λαού προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα. 

Το μόνο σίγουρο είναι η λιτότητα δεν είναι η μόνη λύση. Υπάρχει επίσης ο σεβασμός των υποχρεώσεων σε σχέση με το χρέος των κρατών. Η Ελλάδα με το νέο πρωθυπο0υργό μας επαναλαμβάνει ότι η χώρα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και είναι αποφασισμένη να δώσει περισσότερη συνοχή. Πρέπει να υπάρξει διάλογ... περισσότερα »

.Σουλτς: Να βρούμε τρόπους συμβιβασμού

Εξαιρετικά αισιόδοξος δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. 

Στις κοινές του δηλώσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Σουλτς σημείωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία, όχι μόνο για την Ελλάδα. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι σήμερα μαζί μας. 

Ταξιδεύει ανά την Ευρώπη. Ο ίδιος συναντιέται με επικεφαλής κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμών. Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία και όχι μόνο για την ... περισσότερα »

.Τι πρότεινε ο Τσίπρας στον Γιούνκερ... Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τη σημερινή συνάντηση

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι δόθηκε η ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να εκθέσει τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης σε μία σειρά ζητημάτων και να ενημερώσει τον κ. Γιούνκερ για τις θέσεις της. 

Πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία-γέφυρα που να διασφαλίζει μία μεταβατική περίοδο, η οποία να δίνει ανάσα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Σκοπός αυτής της συμφωνίας-γέφυρα είναι να ...περισσότερα »

.Η μυστική συνάντηση Βαρουφάκη-Τόμσεν στο Παρίσι

Λίγη μόλις ώρα μετά την αποκάλυψη του δημοσιογράφου των Financial Times ότι την περασμένη Κυριακή ο Γιάννης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον πρώην επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να επιβεβαιώσει την είδηση. 

«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Poul Thomsen στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο λόγος της συνάντησης; «Η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους», επισημαίνεται από το υπουργείο.

.Νέος ειδικός φόρος σε ακίνητα και καταθέσεις... Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προβλέπει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επιβολή νέου ειδικού φόρου στα ακίνητα, αλλά και τις καταθέσεις. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται προς κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ ανά άτομο. 

Η νέα προοδευτική κλίμακα δεν έχει αποφασιστεί, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα της «*Καθημερινής*», η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και όσων κάνουν δήλωση... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.