.Θετικό μήνυμα

Η επιτυχής παρουσίαση χθες στο Λονδίνο των Οικοπέδων που θα δημοπρατήσει η Ελλάδα για την έρευνα υδρογονανθράκων αποτελεί μία πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα.

Υστερα από δεκαετίες φημών, δημοσιευμάτων, σεναρίων, ερασιτεχνικών εκτιμήσεων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών για το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο που μπορεί να κρύβεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η Ελλάδα για πρώτη φορά είναι σε θέση με συγκεκριμένα στοιχεία να απευθυνθεί στις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου και να διεκδικήσει έτσι μία θέση στο παγκόσμιο ενεργειακό παιχνίδι.

Δεν φτάσαμε βεβαίως στη χθεσινή ημέρα τυχαία και χωρίς κόπο. Υπήρξε συστηματική και επίμονη δουλειά και πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στις τελευταίες κυβερνήσεις, αλλά και προσωπικά στον υπουργό Ενέργειας Γ. Μανιάτη που δρομολόγησε το θεσμικό πλαίσιο και προώθησε αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά τη γνωστή τροπολογία με την οποία μονομερώς η χώρα καθορίζει τα απώτατα όρια των θαλασσίων ζωνών της ώστε να είναι δυνατή η κατανομή των Οικοπέδων. 

Επίσης με αποφασιστικότητα πραγματοποιήθηκαν οι σεισμογραφικές έρευνες, ώστε σήμερα πλέον η Ελλάδα να μπορεί να διαπραγματευτεί επί συγκεκριμένων στοιχείων με τους ξένους πετρελαϊκούς κολοσσούς.

Δεν πρέπει να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι με το πάτημα ενός κουμπιού η Ελλάδα θα γίνει Κουβέιτ ή Ντουμπάι και ότι αυτομάτως θα λυθούν όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.


Η εξέλιξη αυτή, όμως, σε βάθος χρόνου θα εξασφαλίσει στη χώρα σημαντικούς οικονομικούς πόρους και θέσεις εργασίας και αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, καθώς πλέον θα μπορεί να συνδυάσει τον κρίσιμο ρόλο του παραγωγού ενέργειας και του κόμβου μεταφοράς της προς τις διεθνείς αγορές. 

Στέλνει, όμως, κι ένα θετικό μήνυμα για τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα. Αρκεί να υπάρχουν μεθοδικότητα, σύστημα, επαγγελματισμός, επιμονή και όραμα για να τις αξιοποιήσει...

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Μειώνεται το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών

 Σε μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οι οποίες φτάνουν στο 2% για τα φάρμακα που πωλούνται σήμερα στα φαρμακεία, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Σε δηλώσεις του αργά το απόγευμα ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, είπε ότι «είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει» ανακοινώνοντας τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 21% στο 19% εάν συνυπολογισθεί το rebate (υποχρεωτική έκπτωση που πρέπει να καταβάλουν οι φαρμακοποιοί).

Στις συνολικές πωλήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά με ποσοστό κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 3%, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 5%.

Η εξέλιξη αυτή «ρίχνει» το συνολικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 19% στο 15,6%, ενώ η τρόικα πίεζε για 15%, ποσοστό με το οποίο ήταν κάθετα αντίθετος ο κλάδος των φαρμακοποιών.

.Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν λαϊκές αγορές και απογεύματα

Το ενδεχόμενο, να λειτουργήσουν και απογεύματα οι λαϊκές αγορές, με στόχο να διευκολύνουν καταναλωτές που το πρωί εργάζονται και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. 

Ο υφυπουργός έγινε αποδέκτης σχετικής πρότασης από βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, ανάμεσά τους ο Θάνος Μωραϊτης (ΠΑΣΟΚ), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που είχε οριστεί προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, σε εφαρμογή των διατάξεων Χατζηδάκη, για τη διακριτότητα μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, τον τρόπο κατανομής των θέσεων και τα κριτήρια που θα υπάρξουν.

Εκτός από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως η Λίτσα Αμμανατίδου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και η Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ), που απορρίπτουν συνολικά τοΝ πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης προτείνουν ο διαχωρισμός παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές να μην είναι γεωγραφικός, αλλά να γίνει με ήπιο τρόπο, όπως για παράδειγμα με την καθιέρωση χρώματος που θα είναι διαφορετικό για παραγωγούς και διαφορετικό για πωλητές.

.«Δεν θα αναγνωρίσουμε υπογραφές ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου»

«Εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», και για να ανατραπεί, όπως είπε, το «ξεπούλημα», κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συγκροτήσουν ένα παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο. 

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αμυνταίου-Φιλώτα της ΔΕΗ και κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση των εργαζομένων κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «σαν τον κλέφτη» επιδιώκει να περάσει το νομοσχέδιο σε θερινό τμήμα της Βουλής και και με επιλεγμένους βουλευτές της ...περισσότερα »

.«Δεν θα αναγνωρίσουμε υπογραφές ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου»

«Εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», και για να ανατραπεί, όπως είπε, το «ξεπούλημα», κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συγκροτήσουν ένα παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο. 

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αμυνταίου-Φιλώτα της ΔΕΗ και κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση των εργαζομένων κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «σαν τον κλέφτη» επιδιώκει να περάσει το νομοσχέδιο σε θερινό τμήμα της Βουλής και και με επιλεγμένους βουλευτές της ...περισσότερα »

.Μουντιάλ 2014: Πέρασαν και οι οκτώ πρώτοι των ομίλων

Με την πρόκριση των φαβορί ολοκληρώθηκε η φάση των «16» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το Βέλγιο νίκησε 2-1 στην παράταση τις ΗΠΑ και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Αργεντινή, που -επίσης στην παράταση- επικράτησε 1-0 της Ελβετίας. 

Το πρόγραμμα των προημιτελικών συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Γαλλία-Γερμανία (Παρασκευή 19:00), Βραζιλία-Κολομβία (Παρασκευή 23:00) και Ολλανδία-Κόστα Ρίκα (Σάββατο 23:00).

.Λοβέρδος: Πολύτεκνοι και τρίτεκνοι θα έχουν αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής

Αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση θα έχουν οι υποψήφιοι φοιτητές, που είναι παιδιά πολύτεκων και τρίτεκνων οικογενειών, τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Αποφασίσαμε ότι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι υποψήφιοι θα διευκολυνθούν και δεν θα χρειαστεί να κάνουν αιτήσεις, θα έχουν αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής. Σήμερα θα βγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου γιατί από αύριο Πέμπτη θα καταθέτουν το μηχανογραφικό τους οι υποψήφιοι φοιτητές. Στην ενημέρωσή τους θα πρέπει να υπά...περισσότερα »

.Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στο δρόμο της πόλωσης»

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα θέσει θέμα δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ και θα ζητήσει από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλουν στην υποβολή του σχετικού αιτήματος, που απαιτεί την υπογραφή 120 βουλευτών. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται ο κ. Τσίπρας ότι συνεχίζει στο δρόμο της πόλωσης και του διχασμού, χρησιμοποιώντας «ψεύδη» και «ύβρεις», και ότι προσπαθεί να καταστήσει τα άλλα κόμματα και τους ανεξάρτητους βουλευτές μια ακόμα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ καλεί τους εργαζόμενους σ... περισσότερα »

.Ελεύθερος μετά από πολύωρη κατάθεση ο Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε σήμερα επισήμως υπό δικαστική έρευνα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος μετά από κατάθεση πολλών ωρών. 

Το βήμα αυτό, το οποίο συχνά, αλλά όχι πάντα, οδηγεί σε δίκη, αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στις ελπίδες του Σαρκοζί για μια επιστροφή μετά την εκλογική ήττα του το 2012 από το σοσιαλιστή αντίπαλό του Φρανσουά Ολάντ. Ο συντηρητικός πολιτικός αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία σε μια σειρά από έρευνες στις οποίες εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα. Ανακριτές ερευνούν αν ο Σαρκοζί χρησιμοποίησε την επιρροή του γι... περισσότερα »

.Εντάσεις για το ν/σ για την «μικρή ΔΕΗ»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιφέρει βελτιώσεις στο ν/σ της «μικρής ΔΕΗ» αφού πρώτα ακούσει τις απόψεις των ενδιαφερόμενων, γνωστοποίησε ο υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να εμφανίζεται ο υπουργός και να λέει ότι θα φέρει οκτώ αλλαγές τις οποίες δεν έχουν δει τα κόμματα. 
Νωρίτερα, την απόσυρση του ν/σ  ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος έκανε λόγο για το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει συντελεστεί στη χώρα κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και το ΚΚΕ.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε από το Στρασβούργο ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για φανατικούς λαϊκιστές, που θέλουν να αφαιρέσουν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα του στην πρόοδο.
Από το Αμύνταιο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για εθνικό έγκλημα και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο κ. Τσίπρας συνειδητά υποκινεί τις αντιδράσεις και βρίσκεται πίσω από τις επαπειλούμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, επιδιώκοντας να αποκομίσει οφέλη μέσα από την καταστροφή της χώρας, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

"Από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», η ίδια η ΔΕΗ έχει τα μεγαλύτερα οφέλη, καθώς τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση πάνε στην ίδια την επιχείρηση και δημιουργείται πραγματικός και βιώσιμος ανταγωνισμός προς όφελος του τελικού καταναλωτή", αναφέρει σε non paper η ΝΔ. 

.Δείτε τους βαθμούς για τις πανελλαδικές

Τους βαθμούς που έγραψαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα να δουν οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ καθώς αυτοί αναρτήθηκαν στα Λύκεια όλης της χώρας. Οι μαθητές, με αγωνία, στρέφονται στον υπολογισμό των μορίων τους για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. 

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των φετινών αριστούχων ανά μάθημα, αλλά και εκείνων των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση και όλα τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία, θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Σημειώνετ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.