.Reuters: Τρεις επιλογές για την «επόμενη ημέρα»

Τρεις επιλογές για την "επόμενη μέρα" της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης στα τέλη του έτους θα εξετάσουν στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με στόχο την ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να καθησυχαστούν οι αγορές και στις απαιτήσεις της ελληνικής πολιτικής σκηνής. 

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όλες οι επιλογές περιλαμβάνουν το χρηματοοικονομικό "μαξιλάρι" των 11 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αλλά τελικά δεν χρειάστηκαν. *Επιλογή... περισσότερα »

.«Υπάρχει βούληση της ευρωζώνης να βοηθήσει την Ελλάδα»

Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης, Γιερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ στις Βρυξέλλες δήλωσε πως «όταν η Ελλάδα ολοκληρώσει, με ικανοποιητικό τρόπο, την αξιολόγηση και θελήσει υποστήριξη, τότε υπάρχει η βούληση, από την πλευρά της ευρωζώνης, να βοηθήσει».

«Αυτό θα αποφασιστεί τον Δεκέμβριο» υπογράμμισε.

Ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν λύσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα ως το τέλος Νοεμβρίου.

.Κάνουν πίσω οι Ευρωπαίοι για την ελάφρυνση του χρέους

Καμία απόφαση δε θα ληφθεί για το ελληνικό χρέος αν δεν επανεξεταστεί το αν αυτό είναι βιώσιμο ή όχι, τονίζουν στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις και οι βελτιωμένες προοπτικές της χώρας μας έχουν αλλάξει τα δεδομένα, και ενδεχομένως πλέον η Ελλάδα να μη χρειάζεται επιπλέον ελάφρυνση χρέους. 

«Δεν έχει αποφασιστεί, αλλά ούτε και έχει αποκλειστεί», αναφέρει ένας εξ αυτών, αφήνοντας να εννοηθεί πως η συμφωνία του Eurogroup για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πιθανότατα με επιμήκυνση της αποπληρωμής του και μείωση επιτοκίων, μπορεί κα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.