.Κείμενο-παρέμβαση πέντε βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με δέκα σημεία για την «επανεκίννηση» του κόμματος

Πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας, παρεμβαίνουν για άλλη μια φορά, ένα 24ωρο πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με νέο κείμενο δέκα σημείων-αρχών, όπως αναφέρουν για την επανεκκίνηση του κόμματος.

Στο κείμενό τους οι πέντε βουλευτές επισημαίνουν: «Θέλοντας να συμβάλουμε στους προβληματισμούς των μελών της ΚΕ, προτείνουμε 10 σημεία- αρχές τα οποία κατά τη γνώμη μας δημιουργούν τις βάσεις μιας Νέας ΔΗΜΑΡ. 

Χρειαζόμαστε -και χρειάζεται ο τόπος μας- ένα κόμμα: δημοκρατικό, αριστερό, αρχών και αξιών, μεταρρυθμιστικό/υπεύθυνο/υπόλογο, ανοικτό, ευρωπαϊκό, δομημένο, δικτυωμένο, μη-εξαρτημένο, ανανεωμένο». Και εξηγούν: «Το "δημοκρατικό" δεν ταυτίζεται με τη δημοκρατικότητα των στελεχών και των μελών ή τη δημοκρατικοφάνεια των διαδικασιών αλλά υιοθετεί (από τη βάση ως την κορυφή) τις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικότητας, της συνδιαμόρφωσης των αποφάσεων.

.Η Λιθουανία γίνεται το 19ο μέλος της ευρωζώνης από το επόμενο έτος

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ έδωσαν σήμερα το «πράσινο φως» στη Λιθουανία να υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Η έγκριση αυτή, που ήταν αναμενόμενη, ακολουθεί τις θετικές εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
Το θέμα θα συζητηθεί επίσης από τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ωστόσο θεωρείται ουσιαστικά δεδομένο ότι η Λιθουανία θα είναι το 19ο μέλος της ευρωζώνης από το νέο έτος.

.Λι Κετσιάνγκ: Θα κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά, από τα πιο ανταγωνιστικά του κόσμου

Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ. Οι δύο πρωθυπουργοί εγκαινίασαν το τρένο το οποίο θα μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινεζικά προϊόντα από τις εγκαταστάσεις της Cosco, μέσω του δικτύου του ΟΣΕ, στην ενδοχώρα της Ευρώπης. 

Ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της κινεζικής εταιρίας για τα πλάνα ανάπτυξης του λιμανιού ως διαμετακομιστικού κέντρου για την προώθηση των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Ευρώπη. Στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός ανάφερε: «Ο...περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: «Τεράστια» η συμβολή Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της οικονομίας

«Τεράστια» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη συμβολή του απερχόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, μετά το πέρας της σημερινής τους συνάντησης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς χθες αποχώρησε τυπικά ο κ. Προβόπουλος από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η σημερινή του συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο αποτέλεσε ευκαιρία για μια σύντομη αναδρομή στα όσα συνέβησαν και στις κοινές τους προσπάθειες για τη «διάσωση» της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

 Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, με τη χθεσινή αποχώρηση του κ. Προβόπουλου από την Τράπεζα της Ελλάδος έκλεισε και ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας, γιατί η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα συμπίπτει με μια κρίση βαθιά, μεγάλη, η οποία επιβάλει στην πραγματικότητα την αναδιοργάνωση όχι μόνο της οικονομίας αλλά όλης της χώρας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι « αυτή η περίοδος ακόμη δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση, να την οριστικοποιήσουμε, αλλά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και αποδίδοντας με αίσθημα δικαίου στον καθένα, αυτό που του ανήκει, λόγω της συμβολής τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».


Με τη σειρά του, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να αποχαιρετίσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και παράλληλα να τον ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς χθες ήταν στη Φραγκφούρτη συμμετέχοντας για τελευταία φορά στα συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

.Μουντιάλ 2014: Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1

 Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στη δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα να επικρατεί 1-0 της Ιταλίας με το τέρμα που πέτυχε ο Ρουίς στο 44΄. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Λατινικής Αμερικής προκρίθηκε στην φάση των «16» ενώ αποκλείστηκε η Αγγλία αφήνοντας Ιταλία και Ουρουγουάη να παλεύουν για το άλλο «εισιτήριο». 

Στον 5ο όμιλο, η Γαλλία θα παίξει με την Ελβετία (22:00), ενώ για τον ίδιο όμιλο και κυρίως για το γόητρο θα αναμετρηθούν ο Ισημερινός με την Ονδούρα (01:00).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.