.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΩΝΗ… εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (Ο.Α.Σ.Α.) κ. Δημητριάδη

Σήμερα είχαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (Ο.Α.Σ.Α.) κ. Δημητριάδη, καθώς και με τον διευθυντή του οργανισμού κ. Αποστολίδη.
Μεταφέραμε την έντονη δυσφορία των δημοτών μας για την πυκνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων και ειδικότερα των γραμμών των Άνω Ιλισίων, Γουδή και Νέου Τέρματος Ζωγράφου.
Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα συμπεριλάβει μεγάλο κομμάτι των προτάσεών μας στην αναδιάρθρωση του δικτύου που αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται.

Επίσης, συζητήσαμε το θέμα της επέκτασης του Μετρό για την περιοχή μας, όπου ο Πρόεδρος αναγνώρισε την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών και συμφωνήσαμε σε νέα συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

.Συμψηφισμός οφειλών από ΦΠΑ, όχι μόνον από και προς το Δημόσιο αλλά και μεταξύ ιδιωτών

Νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό των οφειλών από ΦΠΑ, όχι μόνον από και προς το Δημόσιο αλλά και μεταξύ ιδιωτών, θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάννη, και των κ.κ. Φ. Σαχινίδη και Χρ. Πρωτόπαππα.

Σε πρώτη φάση το μέτρο, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος, θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ετήσιο τζίρο έως 500.000 ευρώ. Αμέσως μετά, το μέτρο θα επεκταθεί και σε τζίρους άνω των 2 εκατ. ευρώ καλύπτοντας έτσι άνω του 85% των συναλλαγών στην αγορά.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το μέτρο αυτό, το οποίο είναι φορολογικά ουδέτερο, θα εξομαλύνει σημαντικά την αγορά και θα είναι εξαιρετικά ενισχυτικό, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις, λόγω μη καταβολής ΦΠΑ στο Δημόσιο ενώ ταυτόχρονα οφείλει και προς αυτές το Δημόσιο.

Σχετικά με τις αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι έως το τέλος του 2014, το ποσό των οφειλών θα έχει μειωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε, επίσης, ότι έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος σημαντικά ποσά που έχουν επιστραφεί από εγκληματικές δραστηριότητες και διατίθενται για ανάγκες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Τέλος, αναφερόμενος στις αδρανείς καταθέσεις και τις σχολάζουσες κληρονομιές, είπε ότι για πρώτη φορά, ύστερα από 100 χρόνια, δημιουργείται ένα πλαίσιο και αξιοποιούνται χρήματα, ενώ για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις από το Δημόσιο ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί 54 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ανακτηθεί το 70% αυτών.

.WSJ: Η Ελλάδα πλησιέστερα στην «ανάσταση» των αγορών ομολόγων

Δημοσίευμα με τίτλο, «η Ελλάδα πλησιέστερα στην "ανάσταση" των αγορών ομολόγων» φέρει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal. Στο δημοσίευμα, που αφορά σχόλιο του Μπέν Έντουαρντς στη στήλη MoneyBeat, επισημαίνεται ότι δύο χρόνια πριν η Ελλάδα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της για να αποφύγει την χρεοκοπία. 

Σήμερα, όμως, είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας για έκδοση του πρώτου μακροπρόθεσμου ομολόγου μέχρι τον Ιούνιο. Μερικοί αναλυτές, ω...περισσότερα »

.«Είναι σημαντικό να μας αποτιμήσουν οι αγορές για να κλείσουν στόματα»

«Η χώρα τώρα σηκώνεται μετά από 5 χρόνια βαριάς κρίσης και δύσκολων περιστάσεων που έζησαν και ζουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τη συμμετοχή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και τις εκλογικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και των κινήσεων. 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή την περίοδο η χώρα «αγωνίζεται να ολοκληρώσει δύσ...περισσότερα »

.Η επίσημη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υποψηφιότητά του ως δημοτικού συμβούλου στον Πειραιά

Την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και τη στήριξη στον Γιάννη Μώραλη, ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη αποτελεί μια επιλογή νίκης . Εμπιστεύομαι το Γιάννη Μώραλη για τη θέση και την ευθύνη του δημάρχου Πειραιά.

Μοιραζόμαστε την ίδια ΑΓΑΠΗ και το ίδιο ΠΑΘΟΣ για την πόλη μας.Ο Πειραιάς πρέπει να βγει νικητής και να αποτελέσει πρότυπο διοίκησης, ανάπτυξης και ευημερίας για όλους. Θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος και έμπρακτα στέκομαι δίπλα του για τη μεγάλη ανατροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

.Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα συμψηφισμών ΦΠΑ στην αγορά

Με την εφαρμογή του συστήματος Εκκαθαρισμένων Πράξεων (Cash Accounting Scheme) στην καταβολή του ΦΠΑ που ισχύει σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ισπανία, Πορτογαλία και η Μάλτα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει στην πράξη το συμψηφισμό του ΦΠΑ μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών αλλά και ιδιωτών μεταξύ τους και να δώσει έτσι μεγάλη ανάσα ρευστότητας στην αγορά. 

Πρόκειται για το νέο σύστημα συμψηφισμού του ΦΠΑ που εξαγγέλθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το σημερινό φορολογικό-λογιστικό σύστημα, όπως διευκρινίζουν παράγοντες ...περισσότερα »

.Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει έρευνα που διενήργησε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,5% και στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ΝΔ με 17%, διαφορά που, όπως επισημαίνεται, είναι εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος. Ακολουθούν το Ποτάμι, με 9%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελιά με 4,5%,οι Ανεξάρτητοι ... περισσότερα »

.Πρόοδος της Ελλάδας

Το 2013 η Ελλάδα σημείωσε περαιτέρω πρόοδο ως προς την αποκατάσταση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της και η ελληνική οικονομία άρχισε να σταθεροποιείται το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά από βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, αναφέρει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για το προηγούμενο έτος. «Οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που εφαρμόστηκαν το 2012, αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, καθώς τα στοιχεία για τις καθαρές προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα είναι ενθαρρυντικά», σημειώνει η έκθεση, ενώ γι...περισσότερα »

.Επίθεση κατά Σαμαρά

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Μπαλτάκου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη.  

«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέϊτ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, είπε ότι τη χώρα κυβερνά μια «ακροδεξιά σέχτα», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «επικίνδυνο» για τη δημοκρατία και την ομαλότητα και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωσε ότι «πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία»..

«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής. 

«Ας αφήσει την κωμωδία ο κ Σαμαράς. Και ήξερε, και ευνοούσε όσα διέπραττε ο φίλος και συνεργάτης του, τόνισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας πως αν ο κ. Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας, ο κ Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός».
Νωρίτερα, ο κ  Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, δήλωσε ότι «ην απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κ. Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει. Έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της».

.«Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση»

Αυτοβούλως προσέγγιζε τη Χρυσή Αυγή και δεν ενημέρωνε κανέναν για τις επαφές του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώην γγ της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, εξερχόμενος του γραφείου της εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα, όπου κατέθεσε επί περίπου δυόμιση ώρες, για την υπόθεση του βίντεο, που δημοσιοποίησε ο κατηγορούμενος για «εγκληματική οργάνωση» βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. 
Υποστήριξε πως ό,τι είπε στο βίντεο, ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό και μάλιστα πως μετά την υποκλαπείσα συνομιλία κάλεσε τους χρυσαυγίτες βουλευτές και τους είπε «μη βλέπετε φαντάσματα, τα στοιχεία είναι στοιχεία», σημειώνοντας πως «η δολοφονία Φύσσα ήταν υπέρ-αρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή.
«Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση» είπε διευκρινίζοντας πως η συνάντηση έγινε στο γραφείο του με ανοικτές πόρτες, δεν υπήρχε μυστικότητα. Υποστήριξε, ωστόσο, πως είχε τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρξει μαγνητοσκόπηση και εξέφρασε την επιθυμία του να τιμωρηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Τη σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών, μέσω της κίνησης αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση που δημοσιοποιηθεί εκ νέου παράνομο υλικό, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, και εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να έχει στην κατοχή της κι άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

.Στα 833€ το επίδομα για οικογένεια με δύο παιδιά

Στα 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, ορίζεται το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου. Αυτό προκύπτει έως τώρα από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ. Το επίδομα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και μακροχρόνια ανέργους. 

Δικαιούχοι του βοηθήματος εκτιμάται ότι μπορεί να είναι όσα νοικοκυριά έχουν εισόδημα έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.