.Χριστουγεννιάτικο τραπέζι «έστρωσε» ο δήμος Αθηναίων

Το καθιερωμένο εορταστικό τραπέζι για ανθρώπους που έχουν ανάγκη «έστρωσε» σήμερα ο δήμος Αθηναίων, στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ.

Από νωρίς το μεσημέρι, στον χώρο της εκδήλωσης, βρέθηκαν οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι χωρίς οικογένεια και άλλοι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.

Στο χριστουγεννιάτικο γεύμα συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, που έφαγαν την παραδοσιακή γαλοπούλα συνοδεία σαλάτας, αναψυκτικών και γλυκών. Επίσης, σακούλες με τρόφιμα δόθηκαν σε άλλα 100 άτομα που δεν μπόρεσαν να βρουν θέση στο γεύμα.

«Φέτος αντιληφθήκαμε τη μεγάλη ζήτηση που υπήρχε και γι' αυτό διευρύναμε το καθιερωμένο τραπέζι για περισσότερα άτομα» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, Ελένη Κατσούλη.

Σχετικά με την ανθρωπογεωγραφία των συσσιτίων, η ίδια επισήμανε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση της προσέλευσης μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων είναι Έλληνες. 

.Εκατό ώρες για Πρόεδρο ή εκλογές

Το δίλημμα εκλογή Προέδρου για σταθερότητα ή προσφυγή στις κάλπες και περαιτέρω αποσταθεροποίηση αναμένεται να θέσει προς τους βουλευτές ο Αντώνης Σαμαράς, με το κυβερνητικό επιτελείο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού παραμονή της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. 

Εκατό ώρες πριν την κρίσιμη τελευταία ψηφοφορία, στο Μαξίμου συνεχίζουν να εκφράζουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι θα βρεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες εκείνοι οι 12 βουλευτές που θα εξασφαλίσουν την εκλογή του Σταύρου Δήμα. Στην Κουμ... περισσότερα »

.«Plan B» στις Βρυξέλλες μπροστά στο φόβο πρόωρων εκλογών

Σχέδια έκτακτης ανάγκης επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά στο φόβο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Η ανησυχία λόγω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας και το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης μετά και τη δεύτερη χωρίς αποτέλεσμα ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. 

*Το «plan B» των Ευρωπαίων* «Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε σιωπηρά σχέδια έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, με δεδομένη την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα, μετά από την αδυναμία της Βουλής, για δεύτερη φορά, να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανάλυσή τ... περισσότερα »

.Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, δίνει προβάδισμα 3,6% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Σταθερά πάντως, όπως έχει φανεί και από άλλες δημοσκοπήσεις, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. 

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση της Marc καταγράφει ως πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,5%, δεύτερο τη ΝΔ με 24,9% και τρίτο Το Ποτάμι με 5,8%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,7%, ΚΚΕ με 5,3%, ΠΑΣΟΚ με 4,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%, ΛΑΟΣ με 1,9%, ΔΗΜΑΡ με 1,2%, Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%,... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.