.Ο αδύνατος συμβιβασμός

*Λίγη* περισσότερη λιτότητα από τον Νότο και λίγη περισσότερη στήριξη της Ανάπτυξης από τη Γερμανία, αυτή τη φόρμουλα προτείνουν οι υπουργοί Οικονομίας στο Βερολίνο και στο Παρίσι, Γκάμπριελ και Μακρόν. 

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπάι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο Μιλάνο και ένα παρόμοιο σκηνικό θα στηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας.

 Η αδράνεια έχει συνθλιπτική δύναμη, καθώς όλοι πιστεύουν στον αυτονόητο συμβιβασμό στην Ευρώπη με την ίδια δύναμη που οι Καθολικοί πιστεύουν στα θαύματα της Παν... περισσότερα »

.Λάθος μηνύματα

*Κλιμακώνεται* η ένταση των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και δυστυχώς εκείνο που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι η προοπτική της εκτόνωσης, αν και είναι προφανές ότι η διατήρηση της πολιτικής οξύτητας κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τους στόχους και τις επιδιώξεις της ελληνικής κοινωνίας. 

*Είναι* κοινή επιθυμία του συνόλου του πολιτικού κόσμου αλλά και του ελληνικού λαού η απεμπλοκή από το μνημόνιο και η επανάκτηση σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό της διαχείρισης των οικονομικών μας από την εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου. Αλλά δυστυχώς, αν και ο ...περισσότερα »

.Ο Στ. Θεοδωράκης ανέβαλε τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα

Με πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έχουμε κοινό σχέδιο με Τσίπρα- Καμμένο» ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στενοί συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη αφενός λόγω του κλίματος πόλωσης που διαμορφώθηκε στο πολιτικό σκηνικό μετά την ψήφο εμπιστοσύνης και αφετέρου λόγω της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο.

.«Η αντιπολίτευση υπονομεύει ευθέως την σταθερότητα της χώρας»

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως με τη στάση του υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας και δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της στην έξοδο από την κρίση. 

«Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και ...περισσότερα »

.«Πρωτοφανές το αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την δημιουργία κλίματος έντασης, κινδυνολογίας και αποσταθεροποίησης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε «στο πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο, καθώς και στην αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες», επισημαίνοντας ότι «μετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον, για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του Success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά».

Στη Βουλή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης, του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Όμως, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης».

Πρόσθεσε δε ότι «στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

.«Ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του ιού Εμπολα» προειδοποιεί ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ

Ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του ιού Εμπολα και έχει αποτύχει στην ανάσχεση της θανατηφόρας επιδημίας, προειδοποίησε χθες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ. 

«Ο Εμπολα έχει μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με εμάς» δήλωσε ο Αντονι Μπάνμπερι, επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της επείγουσας δράσης κατά του Εμπολα (UNMEER), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένης στην επιδημία. 

Η επιδημία του ιού Εμπολα «βρίσκεται πολύ μπροστά μας, πηγαίνει πιο γρήγορα από εμάς και είναι έτοιμη να κερδίσει την κούρσα» δήλωσε... περισσότερα »

.Χωρίς τέλος η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μετά από μία ήπια ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης η αγορά επανήλθε σε πτωτική τροχιά. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 942,11 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,64%. Αρχικά κινήθηκε ανοδικά έως τις 954,67 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,68%. 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,385 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,32%), των Οικιακών Π...περισσότερα »

.«Σφαγή» στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την χρηματοδότηση των οικονομικών των κομμάτων. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε δηλώνοντας ότι αν μέχρι αύριο η κυβέρνηση δεν επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές θα το καταψηφίσει. 

Από την πλευρά τους ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, και Χρυσή Αυγή το καταψήφισαν. Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση και πολύ υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ βαριές αλληλοκατηγορίες ανταλλάχθηκαν με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπο... περισσότερα »

.Επαναστατική γυμναστική πάνω στα συντρίμια της οικονομίας

Την ώρα που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χαράσσουν γραμμές που οδηγούν σε ακραία πόλωση, οι αγορές χθες έστειλαν ένα μήνυμα. Μόνο που όπως φαίνεται δεν ήταν κανείς εκεί να το λάβει… 

Από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης και μίας μικρής παράτασης για να αντιστρέψει το εις βάρος της πολιτικό κλίμα, το Μαξίμου αντιλαμβάνεται ότι τα 155 πόδια του είναι… πήλινα μπροστά στα 180 που χρειάζεται και ρίχνει περισσότερο βάρος στην αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ παρά στην χάραξη πολιτικής. Η Εκ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.