.Η προεδρική εκλογή και το πολιτικό στοίχημα για κυβέρνηση και αντιπολίτευση

*Δεν επεφύλαξε* εκπλήξεις η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ούτε και αναμενόταν, άλλωστε. Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη και η όποια συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μετατίθεται για τον Φεβρουάριο, όπου πλέον όλα θα κριθούν από τη δυνατότητα ή μη της σημερινής Βουλής να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 *Αυτονόητη είναι* κατά συνέπεια η διπλή προσπάθεια στην οποία θα επιδοθούν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές -η κυβερνητική και η αντιπολιτευόμενη- στο τετράμηνο αυτό. Τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την προσέλκυση των βουλευτών π...περισσότερα »

.«Η "βεντάλια" για την έξοδο από το μνημόνιο άνοιξε»

«Η "βεντάλια" για την έξοδο από το μνημόνιο άνοιξε» δήλωσε ανώτερη κυβερνητική πηγή μετά την αποψινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. 

Όπως αναμενόταν, κεντρικό στοιχείο της συζήτησης και «βασική προϋπόθεση» των περαιτέρω ενεργειών είναι η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τη συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ «οι συζητήσεις ξεκίνησαν» και «το ΔΝΤ είναι θετικό γιατί συνέβαλε σ' αυτή την προσπάθεια». Όπως υπογραμμίστηκε, ... περισσότερα »

.Στο φως μοναδικό ψηφιδωτό που δείχνει άρμα στην Αμφίπολη

Το μεγαλύτερο τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου που απεικονίζει άρμα σε κίνηση, που σύρεται από δύο λευκά άλογα και οδηγεί γενειοφόρος άνδρας, με στεφάνι δάφνης στο κεφάλι αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού. 

Καθώς συνεχίζεται η σταδιακή αφαίρεση μέρους της επίχωσης, από τον δεύτερο χώρο, πίσω από τις Καρυάτιδες και μέχρι την επιφάνεια του δαπέδου, σε βάθος 6μ. από την θόλο, αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο καλύπτει όλη την επιφάνεια του χώρου, δηλαδή, 4,5μ. πλάτος επί 3 μ. μήκος. ... περισσότερα »

.Με νίκη ξεκίνησε στη Football League η ΑΕΚ

Κέρδισε στο Αίγιο με 1-0 τον Παναιγιάλειο

Παρά το δυνατό παιχνίδι με το οποίο την… καλωσόρισε ο Παναιγιάλειος στη Football League, η «Ένωση» έμεινε όρθια και ξεκίνησε με παλικαρίσιο διπλό τη σεζόν (1-0). 

Το γκολ του Αραβίδη στο 21’ (έπειτα από ασίστ του εξαιρετικού Μπαρμπόσα) αποδείχθηκε αρκετό για τους «κιτρινόμαυρους», που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς και χρειάστηκαν και τις επεμβάσεις του σταθερότατου Ανέστη στο τέλος για να πάρουν τη νίκη. 

Έξαλλοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι παίκτες του Δέλλα, διαμαρτυρόμενοι για την ανοχή του διαιτητή στα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων και για το ότι εκείνοι ήταν που έμειναν λιγότεροι εξαιτίας αποβολής του Αραβίδη στο 88’.

.Η κύρια σύνταξη σε όλα τα Ταμεία έως το 2021

Tο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εργασίας για τη διαμόρφωση των τελικών συντάξεων, ενιαίων θα για το Δημόσιο και σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς αναλύει το «*Έθνος της Κυριακής*». 

Η κύρια σύνταξη σε όλα τα Ταμεία έως το 2021 Το καταβαλλόμενο ποσό της σύνταξης θα συνδέεται με τη μεταβολή του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. 

Αυτό θα ξεκινά από τα 360 ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 375 ευρώ το 2012. Σε αυτό το ποσό εν συνεχεία θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη. Η βασική σύνταξη για το 2015 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 360 ευρώ, με το ποσό να αυξά...περισσότερα »

.Αποκαλυπτήρια της πρότασης Λαγκάρντ για προληπτική πιστωτική γραμμή

Την πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για χορήγηση στην Ελλάδα μιας «προληπτικής πιστωτικής γραμμής» θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον. 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει καν να συζητά το ενδεχόμενο αυτό, καθώς θέλει να αποσυνδέσει τη χώρα από το ΔΝΤ, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τόσο ο κ. Χαρδούβελης όσο και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Σταύρος Παπασταύρου. Πάντως, η μη παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα αυτόματα θα συνεπαγόταν πως το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.