.Eπιχείρηση '180' με αφετηρία τους 155

Ανεξάρτητοι βουλευτές αποσυνέδεσαν τη χθεσινή ψήφο τους από τη στάση που θα κρατήσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το Μαξίμου παρακολουθεί με ενδιαφέρον και τις τάσεις που διαμορφώνονται στα μικρά κόμματα. 

Σημαντικές αλλαγές στα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πριν από λίγες ημέρες σε ό,τι αφορά τη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών έναντι της προεδρικής εκλογής προκάλεσε η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε και πήρε η κυβέρνηση. 
Ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από την Κεντροδεξιά αποσυνέδεσαν πλήρως τη στάση που επέδειξαν κατά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφο... περισσότερα »

.«Ανάσα» η ψήφος εμπιστοσύνης

Ανάσα στην κυβέρνηση μέχρι την προεδρική εκλογή έδωσε η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από τη Βουλή. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνολικά στη διαδικασία συμμετείχαν 288 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 131 και «Παρών» δήλωσαν δύο ανεξάρτητοι, ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου.
«Οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2016» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τονίζοντας ότι "η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε δεν θα διαψευστούν - οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως".
Ικανοποιητικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, με δεδομένο όπως επεσήμανε, ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είχε αποσυνδεθεί από το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. 
Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο κ. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε αδύνατον το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για εικόνα τριτοκοσμικής αθλιότητας, για ένα κόμμα που περιφρονεί το Σύνταγμα και τους θεσμούς στο βωμό της εκλογικής νίκης.
"Το πεπρωμένο φυγήν αδύνατον" δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. Παράλληλα επανέλαβε πως όποια συμφωνία συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές, δεν θα γίνει σεβαστή από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση.
Την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας ότι η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. 
Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, είπε ότι είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δεσμευτεί ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση, καθώς δεν μετέχει, ούτε ενημερώνεται- όπως είπε- για τις διαπραγματεύσεις.

.Η έξοδος από το μνημόνιο στη συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ

 Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα συναντηθεί αύριο στην Ουάσιγκτον με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Από πλευράς του ΔΝΤ, αναμένεται να λάβουν μέρος στη συνάντηση ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν μια σειρά θεμάτων με «βασική προϋπόθεση» την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

.Σε προεκλογική τροχιά η χώρα

Η κυβέρνηση έλαβε από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης με τις αναμενόμενες 155 ψήφους και επί της ουσίας εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο. Οι κ.Σαμαράς και Τσίπρας αντιπαρατέθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους δημιουργώντας εντός και εκτός Βουλής έντονο προεκλογικό κλίμα παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι «η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας». 

Το ερώτημα πλέον είναι αν η προεκλογική περίοδος θα είναι βραχεία ή τελικά η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα οδηγήσει στις κάλπες. Πάντως η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι βγήκε ενισχυμένη από την ψηφοφορία ...περισσότερα »

.Στο στόχαστρο του Μαξίμου η έξοδος από το μνημόνιο

Έχοντας πλέον εξασφαλίσει τον απαιτούμενο πολιτικό χρόνο, μετά και την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλευτικού σώματος προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει την προσοχή του στη διαπραγμάτευση για το χρέος, που εκτιμά ότι μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων και τυχόν θετική έκβαση να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα που μέχρι σήμερα δρα προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Βασική προϋπόθεση για την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος, είναι όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, η ομαλή έκβαση της πέμπτης αξιολόγησης που θα συνεχιστεί το Νοέμβριο, αλ... περισσότερα »

.«Οι Έλληνες μπροστά σε δύο δρόμους»

« Αποδείχθηκε ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο αναγκαστικό δανεισμό. Κι ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τα υπόλοιπα από τα χρήματα, που προβλέπονταν να πάρει από το τωρινό Μνημόνιο» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «*Παραπολιτικά*» και προσθέτει: «Κρατάμε τη χώρα σταθερή στο τέλος μια μεγάλης διαδρομής. 

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή για να διαπραγματευτεί το τέλος της εποχής των μνημονίων». Το δίλημμα, όπως λέει, είναι ανάμεσα σε δύο δρόμους: «Από τη μία, η σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση, εξόδου που ήδη αρχίζει. Κι από τη... περισσότερα »

.Αύριο η συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αναμένεται να φθάσει απόψε στην Ουάσιγκτον, όπου αύριο θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου. Από πλευράς του ΔΝΤ, αναμένεται να λάβουν μέρος στη συνάντηση ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελλ...περισσότερα »

.Στον πυρετό του Έμπολα ολόκληρη η υφήλιος

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις ακόμη άνθρωποι τέθηκαν υπό παρακολούθηση χθες Παρασκευή στο νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ’, οι οποίοι όμως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού Έμπολα, αλλά ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την ισπανίδα νοσοκόμα που έχει νοσήσει. 

Πλέον συνολικά 17 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αυτό της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους σε σχέση με την κρίση της επιδημίας του ιού Έμπολα. Προς το παρόν το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην Ισπανία είναι αυτό της νοσοκόμας Τερέσα Ρομέρο. Παράλληλα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα 41 μέλη... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.