.Η εκδίκηση της Ιστορίας

*Πριν* από είκοσι πέντε χρόνια μία ανιστόρητη αφέλεια και πολιτική ορθότητα σκίαζε την Ευρώπη: η πτώση του Τείχους έλυνε το γερμανικό πρόβλημα, καθώς η ενιαία Γερμανία θα πλαισιωνόταν από την οικονομική, νομισματική και πολιτική ενοποίηση της Γηραιάς Ηπείρου, μας έλεγαν οι Μιτεράν - Κολ, ενώ από τη Μόσχα ο Σεβαρντνάτζε, υπουργός Εξωτερικών της ΕΣΣΔ, κήρυττε το τέλος της ιδεολογικής αντιπαράθεσης Ανατολής - Δύσης και προέβλεπε έναν αγγελικό κόσμο όπου θα κυριαρχούσαν τα «πανανθρώπινα ιδανικά». Διόλου παράδοξο που λίγο μετά ο Φουκουγιάμα μας ανήγγειλε το «τέλος της Ιστορίας»! *Είκοσι... περισσότερα »

.Αυτό είναι το plan b

*Είχε* μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη χθες στο «Πρώτο Θέμα» ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός. Μόνο που το ενδιαφέρον της δεν βρισκόταν στα όσα είπε, αλλά στα όσα εκείνος άφησε να εννοηθούν και ο δημοσιογράφος απέφυγε να διερευνήσει. Γιατί αυτό δεν ξέρω. 

Αλλά εκείνο που ξέρω είναι πως όταν προβάλλεται ως επίσημη γραμμή του κόμματος το ενδεχόμενο να μην εξοφλεί το ελληνικό κράτος τα ομόλογά του, εκείνο που αυτονόητα θα πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνας πολίτης είναι το τι θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση. *Είναι* ενδιαφέρουσα η άποψη που εξέθεσε ο εν δυνάμει αρμόδιος...περισσότερα »

.«Θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο»

Μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος τους είναι να βγει η Ελλάδα στο ξέφωτο, αλλά όχι… ακάλυπτη. «Να έχουμε έναν θώρακα ασφαλείας που δε θα επιτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών σε βάρος της χώρας». 

«Ο υπουργός οικονομικών, κ. Χαρδούβελης, μας ενημέρωσε για το τι συνέβη στο Eurogroup. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και δύσκολη, αλλά και η τελευταία πριν βγούμε από το Μνημόνιο και την επιτήρηση, γιατί έχουμε ως στόχο να ολοκληρώσουμε την τελευταία επιθεώρηση και να οργανώσουμε την επόμενη φάση στο πλαίσιο που προβλέπει η Ε.Ε. Η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως», ήταν τα πρώτα λόγια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

Όπως ανέφερε στόχος είναι «να βγούμε στο ξέφωτο, με ένα θώρακα ασφαλείας που δε θα επιτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών». Μάλιστα επεσήμανε, ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί «το ταχύτερο δυνατό, πριν αρχίσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία. Πάντα υπάρχει ερώτημα και δίλημμα. Ή θα διαλέξουμε μια λύση που έχουμε παλέψει με θυσία και κόπο και είναι σίγουρη ή άλλες λύσεις που είναι ασαφείς και επισφαλείς».

.Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ρύθμιση φορολογικών χρεών έως και σε 100 δόσεις

Στο 1 εκατ. ευρώ θέτει την οροφή των προς ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου για τις 100 δόσεις προς τις εφορίες και τα τελωνεία που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Σύμφωνα με την απόφαση, η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των διατάξεων του άρθρου 51 «Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση» του ν. 4305/2014 υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής για όλες τις περιπτώσεις που αυτό υποστηρίζεται τεχνικά. Εξαιρετικά και σε περίπτωση που υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυα... περισσότερα »

.«Οι εξεγερμένοι εκλογείς καθορίζουν την επόμενη μέρα στην ευρωζώνη»

Περισσότερες πιθανότητες διάλυσης του ευρώ σήμερα από ότι στην κορύφωση της κρίσης δύο χρόνια πριν, διαπιστώνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, σε μια προσπάθεια να καταγράψουν ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του ενιαίου νομίσματος. 

Ο γνωστός αρθογράφος των FT, Βόλφγκανγκ Μίνχαου, εκτιμά ότι η πραγματικότητα έρχεται σε πλήρη αντίθεση από τις εξαγγελίες των ευρωπαίων ηγετών που διατείνονται πως τέτοιος κίνδυνος πλέον δεν υπάρχει. «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποια ήταν η πιθανότητα διάλυσης του ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αλλά είμαι βέβαιος ότι η πιθανότητα είναι υψηλότε...περισσότερα »

.Απάτη με κάρτες χρόνου ομιλίας αποκάλυψε η ΕΛΑΣ

Ένα νέο είδος απάτης αποκάλυψε η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας αυτή τη φορά σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων που εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων, που διαθέτουν τερματικά μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας, σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησής τους από άγνωστους δράστες, που αποσκοπούν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Ειδικότερα, σύμφωνα με την μεθοδολογία δράσης τους... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.