.Πρόβα...αλλαγής κυβερνητικού εταίρου με αφορμή το τέμενος

Σε πρόβα αλλαγής κυβερνητικού εταίρου εξελίχθηκε η ψηφοφορία στις τροπολογίες που κατατέθηκαν για την αλλαγή όρων δόμησης στην ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό και το Μέγαρο Μουσικής, τις οποίες καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Αμφότερες οι τροπολογίες πέρασαν από τη Βουλή παρά την ηχηρή διαφοροποίηση που σηματοδότησε το πρώτο ρήγμα μετά από 3,5 μήνες συγκυβέρνησης στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κυρίως με τις ψήφους από το Ποτάμι και εν συνεχεία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

 Ενδεικτικοί είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η εισηγήτρια των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδ... περισσότερα »

.Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βλέπει ο Βενιζέλος

Άμεσες πολιτικές εξελίξεις διαβλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι ο κομματικός μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος τόνισε σε ομιλία του σε «πράσινους» συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα. 

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε βέβαιος ότι «θα δικαιωθούμε», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη λήξη της τετράμηνης παράτασης στις 30 Ιουνίου. «Είμαστε σε ετοιμότητα γιατί πράγματι λειτουργούμε ως εγγυητές της σταθερότητας όχι της κυβερνητικής, της εθνικής, της στρατηγικής σταθερότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφερ...περισσότερα »

.Το μπαλάκι στους εταίρους «πετά» η κυβέρνηση με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής

Στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα στρέφονται πλέον τα βλέμματα του κυβερνητικού επιτελείου, όπου θα τεθεί το ελληνικό θέμα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώπιον των ευρωπαίων ηγετών, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής πεντάωρης συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου.

 Εν των μεταξύ αποφασίστηκε η εντατικοποίηση του αγώνα δρόμου στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές εντός του Μαΐου. Για αυτό το λόγο το κυβερνητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου το απόγευμα στις 18:00 για τρίτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες για τη... περισσότερα »

.Οριακά η πληρωμή μισθών και συντάξεων στα τέλη Μαΐου

Με κομμένη την ανάσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να καλύπτει, έστω και οριακά, τις ανάγκες της χώρας για πληρωμή μισθών και συντάξεων μέχρι τα τέλη του Μαΐου, ωστόσο οι ανάγκες του Ιουνίου είναι αδύνατο να καλυφθούν με ίδια μέσα. Η πληρωμή στο ΔΝΤ έγινε αλλά το πρόβλημα της ρευστότητας παραμένει οξύ. 

Το επόμενο ορόσημο στο οποίο θα δοκιμαστούν οι αντοχές του ελληνικού Δημοσίου είναι τα τέλη Μαΐου, οπότε πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ, ενώ πολύ δύσκολες οι πρώτες μέρες του Ιουνίου, όταν θα αρχίσουν να τρέχουν οι επόμενες δόσεις του Δ...περισσότερα »

.Σχέδιο για πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» σε όλη τη χώρα

Τη συγκρότηση Ομάδας Έργου η οποία θα εκπονήσει εντός 30 ημερών στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος αποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 

Όπως ανακοινώθηκε, στην Ομάδα αυτή θα συμμετέχουν επρόσωποι του Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΕΤ. Η κίνηση αυτή θεωρείται καθοριστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή, καθώς οι συναλλαγές θα περνούν απευθείας μ... περισσότερα »

..Reuters: Οι «φίλοι» εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποστάσεις κρατούν και οι Podemos

Τεράστια είναι η καταστροφή που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μόλις 100 ημέρες διακυβέρνησης καθώς οι Ευρωπαίοι δείχνουν να κερδίζουν την παρτίδα πόκερ που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει αρχίσει να χάνει φίλους από την ευρωπαϊκή αριστερά και άλλους πολιτικούς χώρους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

 Αιτία σύμφωνα με το πρακτορείο αποτελούν οι αντιφατικές δηλώσεις, οι ιδεολογικές διακηρύξεις, οι διαρροές εγγράφων και οι σκληρές διαπραγματευτικές τακτικές που έχουν εξαντλήσει πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους και πολιτικούς, οι οποίοι ήταν αρχικά φιλικά διακε... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.