.Πιο κοντά στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ατρόμητος, ελπίζει ο Αστέρας

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποίησε απόψε ο Ατρόμητος, νικώντας 2-1 στη Βοσνία την FK Σαράγεβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο Φυτανίδης στο 11΄ και ο Νάστος στο 75΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο 26΄ με τον Πουζιγκάτσα. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (7/8) στο Περιστέρι.

Ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε με 1-0 από τη Μάιντς στη Γερμανία, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Οκαζάκι στο 45΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 7/8 στο «Θ.Κολοκοτρώνης».

.Πάνω από 1.300 τα κρούσματα Έμπολα, 729 θάνατοι στη δυτική Αφρική

Ο απολογισμός της επιδημίας αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα σε κράτη της δυτικής Αφρικής δεν σταματά να επιδεινώνεται, με πάνω από 1.300 κρούσματα και 729 θανάτους ως την 27η Ιουλίου, και συμπεριλαμβάνει 57 νεκρούς από την 23η ως την 27η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Από την 23η ως την 27η Ιουλίου, «συνολικά 122 νέα κρούσματα (επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα) καθώς και 57 θάνατοι σημειώθηκαν στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε», διευκρίνισε ο οργανισμός σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. 

Ακόμη, ο ΠΟΥ ανέφερε πως οι αρχές της Νιγηρίας έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει 59 πρόσωπα τα οποία ήλθαν σε επαφή με έναν υπήκοο των ΗΠΑ ο οποίος απεβίωσε στο Λάγκος την περασμένη εβδομάδα όπου έφθασε από το Λιβερία μέσω του Τόγκο και της Γκάνας.

Στο μεταξύ η Κένυα και η Αιθιοπία, όπου βρίσκονται δύο από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Αφρικής, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντείνουν τα μέτρα που λαμβάνουν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Έμπολα στο έδαφός τους. 

Ειδικότερα, το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «υπηρεσία υγείας των λιμένων (η οποία είναι επίσης αρμόδια για τους αερολιμένες) έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και (ότι) τα μέτρα παρακολούθησης έχουν αυξηθεί στα σημεία ελέγχου στα σύνορα ώστε να περιοριστεί κάθε ενδεχόμενη απειλή (εξάπλωσης) της ασθένειας» στην κενυατική επικράτεια.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα κόμματα

Αναρτήθηκε το μεσημέρι στο ηλεκτρονικό σύστημα εσωτερικής διανομής της Βουλής το σχέδιο νόμου «Έλεγχος των Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 

Το νομοσχέδιο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου και περιλαμβάνει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης με δεδομένο το γεγονός ότι «στην Ελλάδα η υψηλή κρατική χρηματοδότηση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε εξάρτηση των περισσοτέρων κομμάτ... περισσότερα »

.Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή εξελίξεις στην Αργεντινή

Οι τελευταίας εξελίξεις στην Αργεντινή πυροδότησαν έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να εξαπολύουν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του καταστροφική λογική, ενώ ο Νίκος Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ) αντέτεινε ότι κανείς δεν μπορεί να συντάσσεται με τα μαύρα κερδοσκοπικά κοράκια που ποδηγετούν λαούς. 

Στο θέμα παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς, για να τονίσει ότι η κατάσταση στην Αργεντινή πρέπει όλους να τους προβληματίσει. «Κανείς λογικός άνθρωπος δεν επιχαίρει από αυτά που υποφέρει ο λαός της Αργεντινής....περισσότερα »

.Θετική διάθεση, αλλά και ασυμφωνίες στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δήλωσαν πως στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που διήρκεσε σχεδόν δυο ώρες, επικράτησε θετική διάθεση για διάλογο.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που έχει αναλάβει η ΔΗΜΑΡ για την συνεργασία της Κεντροαριστεράς και τη διαμόρφωση εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης εξουσίας. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή και, όπως επεσήμαναν οι κ.κ. Θεοχαρόπουλος και Βίτσας, το μείζον θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας συζητήθηκε, αλλά χωρίς... περισσότερα »

.«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία παραμένει η Ελλάδα

Σταθερά πρώτη στην ανεργία παραμένει η Ελλάδα (27,3% τον Απρίλιο του 2014) μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), στην ευρωζώνη το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 11,5% τον Ιούνιο από 11,6% τον προηγούμενο μήνα και 12,0% τον Ιούνιο του 2013. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2012.

Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία υποχώρησε στο 10,2% τον Ιούνιο από 10,3% τον προηγούμενο μήνα και 10,9% τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι άνεργοι στην Ε.Ε. ανήλθαν σε 25.005 εκατ. άτομα εκ των οποίων 18,412 εκατ. στην ευρωζώνη. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 198.000 άτομα στην Ε.Ε. και κατά 152.000 στην ευρωζώνη.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2013 η ανεργία υποχώρησε κατά 1,537 εκατ. άτομα στην Ε.Ε. των 28 και κατά 783.000 άτομα στην ευρωζώνη.

Μεταξύ των κρατών μελών, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Ελλάδα (27,3% τον Απρίλιο του 2014) και την Ισπανία (24,5%), ενώ τα χαμηλότερα, στην Αυστρία (5,0%), τη Γερμανία (5,1%) και την Μάλτα (5,6%).

.Τι συνέπειες φέρνει η πτώχευση στη χώρα του τανγκό

Η Αργεντινή χρεοκόπησε, για δεύτερη φορά τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς έσβησαν οι ελπίδες για την εξεύρεση μίας λύσης τα μεσάνυχτα, με τους πιστωτές της που θέλουν να αποπληρωθούν πλήρως για τα ομόλογά τους, με αποτέλεσμα να αναμένονται μειώσεις στις τιμές των μετοχών και των ομολόγων της και να αυξάνονται οι πιθανότητες επιδείνωσης της οικονομικής ύφεσης εφέτος.

 Μετά από μία μακρά δικαστική διαμάχη με τα κερδοσκοπικά ταμεία (hedge funds) που αρνήθηκαν να δεχθούν την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής μετά τη χρεοκοπία της χώρας το 2002, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινι...περισσότερα »

.Ξεκινά ο φορολογικός γολγοθάς μέχρι το Δεκέμβρη

Δύσκολη μέρα είναι η σημερινή για εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς είναι η τελευταία μέρα για την πληρωμή τεσσάρων φόρων: Την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή ενός φορολογικού Γολγοθά που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2014, με το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) να μπαίνει στη ζωή μας από την Παρασκευή. Ο φόρος αυτός θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τις 29 Αυγούστου, ενώ σταδιακά από την Παρασκευή θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το φόρο.

Κατόπιν, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και του φόρου ακινήτων, ενώ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρώσουν και την τρίτη δόση του φόρου ακινήτων.

Η 28η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος και την τέταρτη δόση του φόρου ακινήτων, ενώ στο τέλος του χρόνου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την πέμπτη και τελευταία δόση του φόρου ακινήτων, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

.Πολιτική θύελλα από την αθώωση για την υπόθεση της Μανωλάδας

Θύελλα αντιδράσεων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο προκάλεσε η αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας. 

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας χαρακτηρίζοντας την «ντροπή», «προκλητική», κάνοντας λόγο ακόμα και για «μη απόδοση δικαιοσύνης». 

«H απόφαση που αθωώνει ομόφωνα τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων στη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας (και μάλιστα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Τράφικινγκ), επιβάλλοντας ποινή μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.