.«Εδώ Πολυτεχνείο»


«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της αντίστασης σε όσους επιδιώκουν να εξασφαλίσουν με δημαγωγική χειραγώγηση την έγκριση των πολιτών σε μια πολιτική στολισμένη με ψήγματα ανθρωπισμού.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια του αγώνα απέναντι σε μια πολιτική που αποδυναμώνει το εισόδημα εργατών και συνταξιούχων, που υποσκάπτει το συνδικαλιστικό κίνημα μέσω της προσπάθειας κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, που μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, που γίνεται φίλος της μιντιοκρατίας και των μεγαλοεργολάβων παραχωρώντας τους οικονομικές ελαφρύνσεις σε βάρος των πολλών.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της πραγματικής δημοκρατίας, όπου οι κυβερνώντες θα αντιμετωπίζουν τους κυβερνώμενους ως ελεύθερους και ίσους με αυτούς, χωρίς ταυτότητες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς δεσποτισμούς.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της ειλικρινούς αναζήτησης κοινών τόπων δράσης για να αντιμετωπιστούν πολιτικές οπισθοδρόμησης, για να διαμορφωθούν αξιόπιστες προοπτικές, με όραμα, με σχέδιο, με ανοιχτούς ορίζοντες.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της ακύρωσης της όποιας προσωπικής οριοθέτησης που θέλει να επικυρωθεί ως πολιτική πλατφόρμα αλλά και με την έννοια του σεβασμού της διαφορετικής γνώμης και θέσης στα μεγάλα και μικρά θέματα πολιτικής και επιλογών.

«Εδώ Πολυτεχνείο», με την έννοια της μηδενικής ανοχής σ’ αυτούς που με τις αποφάσεις τους βαραίνουν τις μελλοντικές γενιές, τις γενιές που τώρα δεν ψηφίζουν και τις βλέπουν σαν αόρατες και χωρίς φωνή.

«Εδώ Πολυτεχνείο», για να περάσει ο οραματικός λόγος στην κυβερνητική πράξη, για να υπάρξει αντίλογος στην αβεβαιότητα, στην υστέρηση, στη μείωση, για να ξαναβρούμε την κοινωνική, οικολογική και πολιτισμική ιδιαιτερότητα της ταυτότητάς μας, για να μην ξαναυπάρξει αδυναμία και αναζητούμε εκ των υστέρων τρόπους ανατροπής πολιτικών αποφάσεων που το μόνο για το οποίο θεσπίζονται είναι να διασπάνε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

«Εδώ Πολυτεχνείο», για να μην μπολιαστούμε με την ιδέα εκείνη που θέλει να υπερασπίσει τις αξίες του κεφαλαίου ωσάν τις αξίες όλων μας.

«Εδώ Πολυτεχνείο», για το σήμερα και το αύριο.

.“Η 17η Νοέμβρη είναι μία μέρα βαθιά χαραγμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού


“Η 17η Νοέμβρη είναι μία μέρα βαθιά χαραγμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ως η κορυφαία πράξη της αντίστασης κατά του φασισμού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου το ΠΑΣΟΚ.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι όσο κι αν η κρίση σπέρνει το φόβο και την αβεβαιότητα, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για τη διέξοδο, και αυτός είναι ο “αγώνας”. “Αγώνας για να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ, 

αγώνας για να μπορέσουμε να κάνουμε την πατρίδα μας να σταθεί ξανά στα πόδια της, αγώνας για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, για τη διαμόρφωση νέων συμμαχιών και ενός άλλου δρόμου, 
που θα οδηγεί σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτόν που θέλουν οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που τώρα έχουν την πλειοψηφία, 

αγώνας ενάντια στο φασισμό, σε όσους θέλουν μια Ελλάδα μακριά από την ευρωπαϊκή της παράδοση, σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία για να διχάσουν”.

Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, με σαφή αποδέκτη τη Χρυσή Αυγή, η οποία προχθές κυκλοφόρησε φυλλάδιο που αμφισβητούσε την ύπαρξή τους. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι “κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ιστορική αλήθεια, να προσβάλει την μνήμη των θυμάτων του αντιδικτατορικού αγώνα και τη συλλογική ιστορική συνείδηση του ελληνικού λαού”.

.Γεωπολιτικό... Matrix στην Ελλάδα


Σε πεδίο σύγκρουσης δυνάμεων που υπερβαίνουν το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό έχει μετατραπεί η Ελλάδα, με αποτέλεσμα το ελληνικό πρόβλημα να εμπλέκεται σ’ ένα σκληρό γεωπολιτικό πόκερ που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Επίκαιρα», αυτό έχει ως συνέπεια τα πολιτικά κόμματα να διατάσσονται με άξονα και αυτή την παγκόσμια αναμέτρηση, επιλέγοντας στρατόπεδο ή ακόμα και επιλεγόμενα τα ίδια από τους ξένους αντιπάλους.

Το σκηνικό παραπέμπει κατά κάποιο τρόπο στη γνωστή ταινία «Matrix». Αυτό που φαίνεται δεν είναι αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει. Το παράδοξο είναι η επιλογή των συμμαχιών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του περιοδικού, ο Αντώνης Σαμαράς παρά την αρχική σκληρή αντιμνημονιακή και αντιγερμανική του στάση, φαίνεται να έχει επιλέξει στην παρούσα φάση να παίξει το γερμανικό χαρτί, συντασσόμενος με το Βερολίνο, παρ’ όλη την αρνητική στάση των Γερμανών έναντι της Ελλάδας. 

Οι Γερμανοί, από την πλευρά τους, προωθούν ένα σχέδιο μακροχρόνιας «εγκατάστασης» στην Ελλάδα, επιχειρώντας να ελέγξουν τη χώρα. Σε αυτή τους την επιδίωξη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εντάσσεται η προώθηση συγκρότησης ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, ενός «ευρωπαϊκού κόμματος», στο οποίο θα επιχειρήσουν να συστεγάσουν όλα τα ερείσματα που έχουν οικοδομήσει σε επίπεδο πολιτικών προσώπων. 

Βλέποντας την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και πιθανολογώντας ανάλογη τύχη της ΝΔ, ευνοούν τη δημιουργία ενός κόμματος στο οποίο θα συγκεντρωθούν οι παλαιοί και νέοι πολιτικοί «φίλοι» του Βερολίνου υπό τον τίτλο ενός φιλοευρωπαϊκού σχήματος. 

Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», η επανεμφάνιση του Κώστα Σημίτη, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Με δύο από τους στενούς φίλους και συνεργάτες του επί κυβερνήσεών του, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιάννη Στουρνάρα, να κυριαρχούν στην πρόσφατη μνημονιακή περίοδο από τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών αντίστοιχα, η παρέμβαση Σημίτη συμπληρώνει ακόμα μία ψηφίδα στο παζλ του γερμανικού σχεδιασμού. 

Θεσμική άλωση
Οι Γερμανοί δεν αρκούνται στην επιχείρηση διαμόρφωσης και ελέγχου του πολιτικού τοπίου. Προχωρούν και στην απόπειρα μετάλλαξης του θεσμικού πλαισίου της χώρας, στην ουσία, της μορφής του πολιτεύματος.

Όχημά τους η επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, μέσω της οποίας θέλουν να απαλλαγούν από «εμπόδια» όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας ή το Ελεγκτικό Συνέδριο ή ακόμα και η ίδια η… Βουλή, ώστε οι δραστηριότητές τους στη χώρα να μην «σκοντάφτουν» στις θεσμικές δικλίδες ελέγχου του κράτους, να μην συναντούν ούτε καν κοινοβουλευτικό έλεγχο. 

Η αναφορά του βουλευτή Επικρατείας και πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπου Αθανασίου, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και αξίζει μια προσεκτική ανάγνωση: 

«Το λέω ως προβληματισμό, χωρίς καμία διάθεση να πάρω θέση αυτή τη στιγμή ή να μειώσω οποιονδήποτε, ότι η διάταξη του άρθρου 60 του Συντάγματος, που λέει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστη ελεύθερη γνώμη, μέχρι πού πάει; Είναι χωρίς όρια; Ποια είναι τα όρια που διαγράφει το Σύνταγμα και περιορίζει αυτό το δικαίωμα; 

Είναι τα όρια του άρθρου 29 του Συντάγματος των οργανωμένων κομμάτων. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να παίρνει στα όριά του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα αποφάσεις και να ανατρέπονται από μεμονωμένα άτομα, τη στιγμή που είναι αποφάσεις καταστατικού με προγραμματισμό. Ούτε είναι σωστό αυτό που λέγεται “είμαι εκπρόσωπος του έθνους”. 

Ναι, κύριε, είσαι εκπρόσωπος και σε βγάζει ο λαός αλλά σ’ ένα πρόγραμμα που σε επιλέγει ως ικανότερο μεταξύ πολλών ικανών μόνο και μόνο για να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, πιστεύω αυτά τα θέματα να τα δούμε στην αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνονται έτσι οι πλειοψηφίες των κομμάτων».

.Μπαίνουν υπερεπίτροποι στις τράπεζες με εντολή τρόικας!


Κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, μαχαίρι στις χορηγήσεις προς επιχειρήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια δανειοδότησης, αλλά και σε κόμματα, περιορισμό των αμοιβών των τραπεζικών στελεχών και πλήθος άλλων αλλαγών θα φέρει η τοποθέτηση υπέρ - επιτρόπων στα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιούνται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καταθέτουν προγράμματα αναδιάρθρωσης που θα εγκρίνονται από το Ταμείο και την τρόικα και την εφαρμογή των οποίων θα εποπτεύουν επίτροποι φυσικά πρόσωπα ή ελεγκτικές εταιρείες.

Το Ταμείο με την βοήθεια των επιτρόπων θα αποφασίζει για τις χορηγήσεις, για θέματα διακυβέρνησης των τραπεζών, ακόμη και για ζητήματα προβολής.

Οι τράπεζες που έχουν χορηγήσει χωρίς τραπεζική τεκμηρίωση δάνεια σε κόμματα, στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους και σε επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα θα ελέγχονται για τις αποφάσεις του αυτές και αναδρομικά.

."Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής"


«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σημερινή επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα.
   
«Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι  ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας» είπε ο κ. Δελαβέκουρας.
   
Υπενθύμισε επίσης ότι η Πολιτεία, και συγκεκριμένα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

   Στην ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ, περιλαμβάνεται προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες περί πιθανών απειλών για την ασφάλειά τους λόγω της αύξησης των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

.Σάντος: «Μπορούμε να γίνουμε από τους καλύτερους του κόσμου»


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φερνάντο Σάντος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα ποδοσφαιριστή, αναφέρθηκε στους συμπατριώτες του τεχνικούς που εργάζονται ή εργάστηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε ότι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στις Ακαδημίες και κατέληξε λέγοντας: 

«Δώστε μου την ομάδα αυτή για τρεις μήνες και εγώ θα σας την κάνω μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

.«Ο αγώνας είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ», τονίζει το ΠΑΣΟΚ


«Τριάντα εννέα χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου τα ιδανικά εκείνης της γενιάς, οι αγώνες και οι θυσίες, δεν αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση. Πάνω σε αυτά στηρίχτηκε η γενιά της μεταπολίτευσης για να δημιουργήσει μια σύγχρονη και προοδευτική Ελλάδα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Με αφορμή την επέτειο, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «όσο και αν η κρίση αγγίζει τους πολίτες, όσο και αν η κρίση σπέρνει το φόβο και την αβεβαιότητα, μόνο ένας τρόπος υπάρχει» και αυτός είναι ο «αγώνας». 
Συγκεκριμένα, «αγώνας για να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ, αγώνας για να μπορέσουμε να κάνουμε την πατρίδα μας να σταθεί ξανά στα πόδια της».

 Επίσης, «αγώνας για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, για τη διαμόρφωση νέων συμμαχιών και ενός άλλου δρόμου, που θα οδηγεί σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτόν που θέλουν οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που τώρα έχουν την πλειοψηφία». 

Ακόμη, «αγώνας ενάντια στο φασισμό, σε όσους θέλουν μια Ελλάδα μακριά από την ευρωπαϊκή της παράδοση, σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία για να διχάσουν».

.Ρουπακιώτης: «Τα μέτρα μού επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ»


Νέες αιχμηρές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 
«Τα μέτρα μού επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε» δήλωσε ο κ. Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι αποδέχτηκε τη σύμβαση ως ανάγκη.


Έκανε λόγο για πολιτική απόφασή του, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα και βγει η χώρα από το ευρώ και πρόσθεσε: «δεν νιώθω, όμως, και την ανάγκη να κρατώ ένα θυμιατό και να γυρίζω γύρω- γύρω από την τράπεζα». 
Τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να βελτιώσουμε τη σύμβαση».


Ανάφερε ακόμη «η κυβέρνηση και οι υπουργοί δεν έπεσαν αμαχητί. Έδωσαν σκληρή μάχη, αλλά τα μέτρα μάς τα επέβαλαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε;».

Είπε ακόμη πως τον πρότεινε ένα κόμμα που ο πρόεδρός του είναι φίλος του και συμπλήρωσε: «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να αναπτύξω τις θέσεις μου. Εγώ δεν δένομαι σε καμία καρέκλα».

Σε όσους τον κατηγορούν για συντεχνιακή λογική, ο υπουργός απαντά ότι αναφέρθηκε όχι μόνο στους δικηγόρους, αλλά και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. «Κάποιοι βρήκαν κάτι να αρπάξουν για να ταράξουν την κυβέρνηση. Είναι βάναυσοι και ασεβείς όσοι με κατηγόρησαν ως υπουργό των συνδικαλιστών».

Ο κ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε να απαντήσει εάν είχε επικοινωνία την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

.Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον του Τελ Αβίβ


Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον του Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα ή ζημίες και ότι η ρουκέτα κατέληξε στη θάλασσα.

Εξάλλου, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα.

"Επεκτείνουμε την στρατιωτική επιχείρηση" στη Γάζα, δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ο εκπρόσωπος του στρατού στρατηγός Γιοάβ Μορντεχάι, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για την επιστράτευση 16.000 εφέδρων στους οποίους επιδίδονται φύλλα πορείας.

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ έδωσε χθες την έγκρισή του για την επιστράτευση έως 30.000 εφέδρων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, έπειτα από την εκτόξευση δύο ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.

"Η εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Γκους Νταν και η ακτίνα των πυρών εναντίον του Ισραήλ αποτελούν κλιμάκωση και αυτή η κλιμάκωση θα έχει ένα τίμημα που η άλλη πλευρά πρέπει να πληρώσει", δήλωσε ο Εχούντ Μπαράκ.

Η εκτόξευση ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους και οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται από το πρωί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αιγύπτιου πρωθυπουργού Χισάμ Καντίλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή αεροπορία απάντησε με τον βομβαρδισμό του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς για τον νότιο τομέα της Γάζας, ενώ από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές έγινε γνωστό ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στο βόρειο τμήμα της ζώνης.

Το Ισραήλ είχε δεχθεί να εφαρμόσει προσωρινή κατάταπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αιγύπτιου πρωθυπουργού, εάν η Χαμάς σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών.

"Η Χαμάς δεν σέβεται την επίσκεψη του αιγύπτιου πρωθυπουργού στη Γάζα και παραβιάζει την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, την οποία το Ισραήλ συμφώνησε να εφαρμόσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης", δήλωσε ο Οφίρ Γκέντελμαν, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με μήνυμά του στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ κατήγγειλε ως "επίθεση" τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
"Η τραγωδία αυτή δεν μπορεί να αποσιωπηθεί και ο κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για να σταματήσει η επίθεση", δήλωσε ο αιγύπτιος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, όπου νοσηλεύονται θύματα των ισραηλινών επιχειρήσεων, συνοδεύομενος από τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγε.

Εξάλλου, την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή εξέφρασε μέσω του εκπροσώπου της η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ καλώντας τις εμπλεκόμενες πλευρές να τηρήσουν την εκεχειρία.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε υπεύθυνη την Χαμάς στη Γάζα για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή και κάλεσε την Αίγυπτο να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στην Χαμάς.

.Στη Μόσχα μεταβαίνει η Μέρκελ για συζητήσεις κορυφής με τον Πούτιν


Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μεταβαίνει στη Μόσχα, για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια επίσκεψη κορυφής, με πολλά ανοιχτά ζητήματα να απασχολούν τις δύο χώρες.
Οι δυο πλευρές θα προσπαθήσουν να μειώσουν την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις τους, από την κριτική του Βερολίνου σε ζητήματα δημοκρατίας και ελευθερίας στη Ρωσία.

Κατά τις συνομιλίες στο Κρεμλίνο, η Μέρκελ θα υποστηρίξει την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών στη Ρωσία, ανέφερε γερμανική κυβερνητική πηγή. Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Γκίντο Βεστερβέλε μίλησε τη Δευτέρα για ένα «κρίσιμο ανοικτό διάλογο» με τη Μόσχα.

Η ρωσο-γερμανική οικονομική συνεργασία θα είναι επίσης σημαντικό θέμα στις συζητήσεις. Η Γερμανία διαθέτει σημαντικά συμφέροντα στη Ρωσία, η οποία είναι ο κύριος εμπορικός της εταίρος και από αυτήν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η προμήθεια του Βερολίνου σε φυσικό αέριο.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφτηκε ο Πούτιν την 1η Ιουνίου, λίγο μετά την επιστροφή του στο Κρεμλίνο για τηντρίτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας.

.Μεσογειακή διατροφή και για την κατάθλιψη


Ειδικευμένοι επιστήμονες της Αυστραλίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν έρευνα -την πρώτη στο είδος της σε ολόκληρο τον κόσμο- για το κατά πόσο η υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από βαριά κατάθλιψη.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Deakin, το νοσοκομείο St. Vincent's και τον οργανισμό Barwon Health, έχουν ήδη επιλέξει 200 άτομα από τη Μελβούρνη και το Geelong, προκειμένου να λάβουν μέρος στην έρευνα.

Αναφερόμενη στο θέμα, η καθηγήτρια, Felice Jaka, δήλωσε ότι οι επιστήμονες που συμμετάσχουν στην έρευνα εξετάζουν το κατά πόσο η μεσογειακή διατροφή και το κρέας, μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που πάσχει από κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τη καθηγήτρια Jaka, η καλή διατροφή μπορεί, ως ένα βαθμό να λειτουργήσει, και κατά της κατάθλιψης.
Το ερώτημα, βέβαια, είναι κατά πόσο η υγιεινή δίαιτα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που ήδη πάσχουν από κατάθλιψη να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η μεσογειακή διατροφή είναι πολύ υγιεινή, γιατί αποτελείται, κυρίως, από λαχανικά, δημητριακά, φρούτα, ελαιόλαδο και ψάρια, ενώ το ίδιο χρήσιμο για την υγεία μας μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι και το κρέας.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η καλή διατροφή να αντιμετωπίσει από μόνη της την ασθένεια και ότι τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα βοηθούν πάρα πολύ τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την κατάθλιψη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.