."MOULIN BLUES" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΛΟΚΗ : 17-21 Ιουλίου 2014 | Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Από τον θίασο Ζω. Παρίσι... κάπου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση καταδυναστεύει τους πάντες και φυσικά τα φημισμένα καμπαρέ δεν αποτελούν εξαίρεση. Είναι άλλωστε γνωστό πως όταν στερεύουν τα χρήματα, αναλόγως στερεύει και η διάθεση για έρωτα, έστω και πληρωμένο. Στη σκιά, λοιπόν, αυτής της κρίσης οι ήρωες προσπαθούν όπως όπως να επιβιώσουν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βρουν την ευτυχία, όπως ο καθένας τους την εννοεί, ξορκίζοντας παλιούς εφιάλτες και φαντάσματα του παρελθόντος... Σας θυμίζει κάτι; Αν ναι, είναι γιατί αυτό προσπαθούμε λίγ...περισσότερα »

.Μήνας σκληρής δουλειάς ο Αύγουστος για την κυβέρνηση

«Ραντεβού τον Σεπτέμβρη» έδωσαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς αποφασίστηκε να αρχίσει τότε η επόμενη (5η κατά σειρά) αναθεώρηση του Μνημονίου, η οποία θα συνδεθεί και με τη νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους. 

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την πρωινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι «υπάρχει μία λίστα με θέματα που θα πρέπει να επισπεύσουμε και ο Αύγουστος θα είναι μήνας σκληρής δουλειάς για εμάς». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Χαρδούβελης, φέρε...περισσότερα »

.Το Ισραήλ καλεί 100.000 κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους 100.000 κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές, την επομένη της αποτυχίας της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς. 
«Σχεδόν 100.000 άνθρωποι» έλαβαν μηνύματα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα δήλωσαν ότι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις και σύντομα γραπτά μηνύματα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός που συνεχίζει για ένατη ημέρα σήμερα την επιχείρηση Protective Edge, έχει προειδοποιήσει πως θα εντείνει τους βομβαρδισμούς οι οποίοι έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 204 Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

Στη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκαν τα σπίτια αρκετών ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

.«Εθνικής σημασίας η συγκρότηση μετώπου κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό»

Τον χαρακτήρα μείζονος εθνικής σημασίας γεγονότος, προσέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, τονίζοντας την ανάγκη μιας πλατιάς συσπείρωσης «ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές». 

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, η αποψινή εκδήλωση δεν είναι «μια κομματική πρωτοβουλία ή για μια πρωτοβουλία κομμάτων», τονίζοντας έτσι τον υπερκομματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, ενώ επιτέθηκε στην κυβ...περισσότερα »

.ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Πυροβολισμοί στο Μοναστηράκι, συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης

Ο καταζητούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης, συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στο Μοναστηράκι, στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς. Ένας αστυνομικός δέχτηκε πυροβολισμό και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως και δύο τουρίστες τραυματίστηκαν. 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε έπειτα από απόπειρα ένοπλης ληστείας σε κατάστημα στην οδό Μητροπόλεως 44. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι επιχείρησαν να ληστέψουν το συγκεκριμένο κατάστημα, η αστυνομία όμως ενημερώθηκε και ... περισσότερα »

.Παρελθόν τα επιδόματα προνοίας

Ως υποκατάστατο των κοινωνικών επιδομάτων, το οποίο ουσιαστικά προχωρά στην πλήρη κατάργησή τους, αναμένεται να λειτουργήσει ο θεσμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στην Ελλάδα, κατά την κυπριακή «συνταγή». Με οροφή τα 400 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ουσιαστικά θα καταργήσει από το 2015 τα επιδόματα πρόνοιας, πλην του επιδόματος ανεργίας. 

Η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θεσμό που στενοί συνεργάτες του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση χαρακτηρίζουν ως την «σημαντικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών» απέχει πολύ ... περισσότερα »

.Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά με Μέρκελ

Σε καλό κλίμα έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά και έγινε σημαντική και εις βάθος συζήτηση, αφενός για τα θέματα της Συνόδου και αφετέρου για την ελληνική οικονομία.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και ενημέρωσε την Γερμανίδα καγκελάριο για τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο στις αγορές και για την αναμενόμενη άνοδο του ΑΕΠ μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Επίσης, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σημάδια που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και στις επισκέψεις του Κινέζου πρωθυπουργού και Προέδρου στην Ελλάδα.

Η Άγγελα Μέρκελ, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την Κίνα, αντάλλαξε απόψεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τις οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με το Πεκίνο.

.Λύση-πακέτο για χρέη σε τράπεζες, δημόσιο και ιδιώτες

Με μία λύση πακέτο επιχειρεί η κυβέρνηση να λύσει το γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων, ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στη ρύθμιση των δανειακών τους υποχρεώσεων αλλά και των οφειλών τους προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες. 

Το οικονομικό επιτελείο «τρέχει» για να κλείσει τον εν λόγω μηχανισμό, ώστε να παρουσιαστεί στην τρόικα μέχρι τα μέσα Αυγούστου, όπως έχει οριστεί με το κλιμάκιο των δανειστών. Με την «σολωμόντεια» λύση που προωθεί η κυβέρνηση η εκάστοτε επιχείρηση που αντιμετωπίζει πρόβλημα θα έχει τη δυνατότητα να έρχεται σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες, το... περισσότερα »

.Ψάχνουν τα κρησφύγετα του Μαζιώτη

Τα κρησφύγετα του Νίκου Μαζιώτη αναζητά η αντιτρομοκρατική στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά την αιματηρή συμπλοκή και σύλληψη του, στο Μοναστηράκι. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ταυτότητάς με το όνομα Μιχάλης Μιχελακης του Νικολάου, ενώ είχε αγοράσει αυτοκίνητο Hyundai χρώματος ασημί. 
Η ΕΛΑΣ ζητά από τους πολίτες πληροφορίες, ενώ ο Μαζιώτης συμμετείχε σε δυο ένοπλες ληστείες σε Αχαία και Τροιζηνία, ενώ κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής είναι αυτοί που τον εντόπισαν στη πλατεία Μοναστηρακίου και στη συνέχεια ακολούθησε η συμπλοκή στην οποία ο Μαζιώτης πυροβόλησε 8 φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος, ένας αστυνομικός και 2 τουρίστες.
Ο Μαζιώτης νοσηλεύεται στο θάλαμο κρατουμένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αφού προηγήθηκε χειρουργική επέμβαση στο δεξί ώμο μετά τον τραυματισμό του στην επιχείρηση σύλληψης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες , δεν αποκλείεται να χρειαστεί και νέα επέμβαση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα ενώ ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο. Ο τραυματίας αναμένεται να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.